173
-
#130 Közhasznú = Hasznos a nagy pénzeseknek, hiszen a kapitalizmusban ők a köz :-) -
#129 Na jó, röviden:
- a téka messze van, tél van, hideg van, utálok kimenni az utcára
- Origó téka jó, kipróbáltam, de még nem megfelelő a minőség, majd ha két CD-s divx-ét eléri, akkor visaszatérhetünk a témára.
A sok szar filmet az ember megnéz egyszer, aztán kész.
Ami igazán jó film, azt az ember úgy is megveszi DVD-n.
A Passió DVD-t például ma vettem meg. Eszem ágában se lenne divx-ben, vagy akár DVD ISO-ban vinyóról nézni. Ez egy olyan film, ami megérdemli, hogy az ember megvegye.
De a legtöbb szutyok még egyszeri megnézést se érdemel meg. -
#128 "Legfontosabb feladatának azt tekinti, hogy tudatosítsa az emberekben, bűncselekményt követ el az, aki az internetre filmeket, zenét tölt fel, és azokat tömegesen, pénzért terjeszti, illetve DVD-ket másol és azokat értékesíti."
...
ezt MINDENKI tudja, erről nem kell felvilágosítani senkit. -
Emmegki #127 "Audiovizuális Művek Szerzői Jogait Védő Közhasznú Alapítvány" - a szerzői jogok védelme mióta közhasznú dolog? -
#126 "Ha azt hiszed, hogy warezolásból jó kocsit lehet venni tévedsz." ez a hozzászólás tipikus példája annak, amikor valakinek fingja sincs egy témáról, de azért osztja az észt.
Egyik közeli ismerősöm alapítója volt az egyik nemrég megbukott fizetős FTP-nek. Kiszállt belőle, amikor még csak felfutóban volt, mert szerinte kezdett húzós lenni a dolog. Nah, nem is ez a lényeg, hanem hogy tőle származik az infó, hogy a végére már havi 2 millát szakítottak a haverjai... -
#125 végigolvasva:
nem rajtunk múlik, és mindenkinek igaza van.
-
#124 de egy hülyeség, mindegy...
-
maghajulok előtted:
Valóban. Buzi filmnéző létemre, valóban nem Ő , a nagy Ő szerepelt bene, elismerem, én vagyok egy fax.
Ő a Dredd-be szerepelt
Ettők függetlenül qvára igaz, amit mondtam...
-
AMDFan #122 meddő a dolog látom :)
hagyjuk písz&riszpekt -
#121 Peter Weller .... Officer Alex J. Murphy/RoboCop
Nancy Allen .... Officer Anne Lewis
öö.. kit játszott Stallone? ;) sztem elkeveredtél .. www.imdb.com ;)
A többség nevében akkor beszélj, ha felhatalmaztak rá ;))) AMugy MSZP szavazo voltam, amig láttam értelmét, h szavazni menjek ... mamár ... de ez már offtopik kezd lenni ;)) -
#120 Ezzel nem is szállnék vitába, mert sajnos amit a történelemkönyvekről irsz - igaz :( Sajnos én még kicsi voltam, mikor nagyapám mesélt, igy kevésre emlékszem :)
AMDFan: FTP :D elavult protokoll... bittorrent ... 8ezer juzer rászabadulna a seedre, és megállna a net ;) Köszi, nekem is van FTP üzemeltető ismerősöm, szépen megél. Szorozzál: 2k*200 ... ;) - és akkor szerény voltam.
Hogy lehet az, hogy veled ellentétben sosem fizettem warezért, s mégis mindig mindenem ugyanolyan gyorsan megvolt mint Neked, ill. volt, ami FTP-kre ki sem került ... csak sokára(sok starforce3as game...) ?
De mi történt volna, ha minden mondjuk csak másnapra lett volna meg, esetleg 2 héttel később ? ;)
Ezért a "gyorsaságért" fizetsz piti bűnözőknek akik csak röhögnek a markukba a magadfajtán? A MAGADFAJTÁT NEM PEJORATIV/ROSSZ ÉRTELEMEBN ÉRTEM!!! Ugyértem a "kliensükön" ... :) -
pepe003 #119 Ja hogy már azon is a ,,másolásvédők" haszna van....
felháborító.... akkor meg ne fizettessenek büntetést.
Mondjuk azon én is kételkedtem, hogy miért kerül többe egy DVD előállítása mint egy CD-é. most már tudom -
#118 mér b*zdmeg a Robotzsaruban nem Ő szerepelt??
jajj, hagyjá má.
De egyébként sztem nagy átlag úgy gondolja, ahogy én.
a többi fideszes, sulinetesnek meg narancs a mikulás-zacskójába..
-
AMDFan #117 "Miért nem kaphattad meg Te is INGYEN, ahogyan a lánc többi tagja ? Ha már fizettél, miért nem a FOX felé fizettél, akit talán jobban megillet az a koszos százforint akár ?"
Gondolkozz. A 0sec ftp-k halála lenne (minden szempontból) ha akárki hozzáférne. Amerikában megtehetik, hogy hobbiból crackelgetnek. Itthon nem. -
AMDFan #115 Szerintem magyarországon elég kevés ember teheti meg magának, hogy servert üzemeltessen amiről csak úgy ingyen leszedegetik a userek a cuccot. Gondolj már bele. Ha ingyen lenne akkor az a 8000 user aki most az egyik dchubon lóg mind ftpzni szeretne. Ez nem éppen jó megoldás. Arról nem is beszélve, hogy 5 perc alatt lekapcsolná a rendőrség. Ha azt hiszed, hogy warezolásból jó kocsit lehet venni tévedsz. Akik másolnak DVDt és egy (azaz egy darab!!) filmet adnak pl. 1k-ért azok meg tudnak belőle szépen élni. De itt nagyságrendi különbségek vannak... -
#114 Irhattam volna rambot is (akkor legalább stallonés megjegyzésed stimmelt volna), ne izlésekről vitázzunk... van jobb film a schindlernél, csak egy példa volt, amit korrekt áron megvehettem.
Irhattam volna az 1500as kategoriábol a Különvéleményt is, nekem az is tetszett. Kit érdekel, h Neked mi a véleményed a példafilmjeimről? :) Nem erről szol ez a "topik".
Onnan indultunk ugye, h kijavitottalak: ne vegyük 1 kalap alá a cd és a dvd forgalmazást ...
Nem ismerlek, de nem is szeretnélek megismerni :D
Egyet azért kiemelnék a hozzászolásodbol, bár OFFTOPIK:
"lexarom a Schindler listáját.
1x hoztam ki tékából, felénél abbahagytam.
Akinek nem mond semmit, azt rajong érte.
Aki tuggya' mi történt akkor, annak felejtős."
Tudod, mi történt akkor? Nocsak... egy 70 éves forumozo... ha (történelem)könyvben olvastad, jobb ha nem kérkedsz ilyen ostobaságokkal, h tudod mi történt ... az tudja, aki átélte. -
#112 ezé nem kell bittorentezni :-))) -
Sityi #110 A jogvesztők szerint igen (MPAA és tsai). Amúgy meg jogrendszere és bírója válogatja. A fő baj az, hogy ezeknél a rendszereknél (torrent, ed2k, dc, stb.) nem válik el élesen a le- és feltöltő. Ezt biza a törvényhozóknak kell megálmodniuk, hogy ilyen esetben mi van tulajdonképpen... -
#109 Schindler listája: 1993
Stallone (aki nem ismerné, béna bal arcú USA szinész) Robocopja 1987.
tények.
tessék.
-
#108 értem...
a schindler listája 5 év alatt elavult, mára sz*rt sem ér?
a ropbotzsarunak 1987-ben kellett volna dvdn kijönnie 1500 forintért?
sztem egy film értéke örök... de ha Te csak egy ujdonságra gerjedő fogyasztó vagy...
retekklubban meg más ker. csatornán NEM nézek meg olyan filmet, amit ismere/szeretek. Igénytelen minőség, reklámok, 4:3ba nagyitott képarány, vágott film, végefőcim+utolso jelenet helyett reklám, 12es karika, gagyi ujraszinkron, ... nemár ez számitson, hogy hányszor adják le és hol...
a dvd-s megjelenéshez képest elég hamar akciossá válnak a filmek - sztem. legalábbis a legtöbb ...
persze, egy nem anamorf titanic a maga neevtséges 9ezres árával igy 5 év után elég röhej -
#107 hány évvel később???
írd ide légyszi.
A Schindler listáját főleg.
Robotzsaru hány éves film?
7-8 ?
hülyeségeket beszélsz.
1-2 ezret adok én is.
de nem 5-év után, amikor már a reteklub+ a csigaTV leadta...
-
#106 érvek ? vagy csak az anyázásig érsz fel ? -
SaubyBoy #105 hát igen, a fizetések a földön, az árak meg a fellegekben járnak...
szegény ország ez...
-
#104 anyukád lehet hülyeségeket beszél.
sztem.... -
#103 :D
ok... én is leszedem a nagyobb filmeket, amire moziban nem jutok el, de ha jó, azt bizony én eredetiben szeretem megszerezni magamnak :) sztem jó érzés jó dologért pénzt adni ;) - nyilván látatlanban nem vásárolok korongot ... -
#102 nem hiszem, h a jogvédők leereszkednének egy forumba :( sajnos.
Vegyünk 1 példát. A 20th Cent. Fox megcsinálja az alien5-öt. Finanszirozzák a stábot, moziba kerül kaszálnak vele, megtérül a befektetett pénz. Kiadják DVD-n, fizetnek az authoringért, sok fogy belőle, visszajön bőőőven a pénz megintcsak. Kölcsönzős megevszi a helyi forgalmazotol a korongot, sokan kikölcsönzik, megtérül neki. Pistike kikölcsönzi 300forintért a filmet, haverjával megnézik, mondjuk, jol szorakoznak, ennyit megért ... esetleg le is másolják maguknak.
Pistikétől közvetve a 20th Cent. Fox pénzt zsebel be, amiért megfinanszirozta az Alien 5-t.
---
"Replica" nevü csapat megszerzi a dvd-t kiadás előtt, ujraenkodolják, meloznak vele(stb), kinyomják mittoménhova INGYEN(nemtom hogy megy az első terjesztési szint), WarezbőlÉlőCsávó leszedi INGYEN, kirakja FTPjére, Te FIZETSZ érte, amiből ő vesz egy jó kocsit ...
Mit is tett WarebőlÉlőCsávó a pénzért ? Miért is fizettél ? Miért nem kaphattad meg Te is INGYEN, ahogyan a lánc többi tagja ? Ha már fizettél, miért nem a FOX felé fizettél, akit talán jobban megillet az a koszos százforint akár ? -
#101 Ehhe:) Tudod, te jól, hogy mit értettem megjelenés alatt! :))) -
AMDFan #100 Most leírtam ide egy hosszab értekezést, de nem akarok ötleteket adni a jogvédő k******-nek...
A lényeg, hogy nincs igazad. Szerintem... -
#99 Schindler listaja megjelenes: 2004. április 19
Robotzsaru megjelenes: 2003. november 11.
szoszo, nem olyan friss, de sztem egy film nem veszit értékéből az idők folyamán :) (persze egy zene sem, de a zenei CDk az értékükből is kevésbé hajlamosak :( - engem mondjuk nem érdekel, nekem ez elvi kérdés, sajnos évekekl ezelőtt a mahasz es tsai hozzaallasa okan elhatarozta, hogy tobbet nem veszek eredeti lemezt) -
#98 ez korrekt ár, de a megjelenés után évekkel kerül ennyibe egy jó film... -
#97 -
#96 hulyesegeket beszelsz ... dvd ara<>cd ara ... egy film akciosan/mellekletkent nem ritkan a megjelenes utan honapokkal mar 1-2 ezer forintba kerul. ez Neekd sok ? Nem, nem a szegeny koldus teri neneinek, hanem Neked sok - csak h a demagogiat keruljuk?
En spec megvettem 1490 ft-ert a schinfdler listajat karacsonykor, de uygan ennyiert megvehettem a robotzsarut is. Ez szted sok, ez rablas? Sztem ez korrekt ar.
Britni spricc ujrakiadott 5ezer forintos gréteszt hicce, na az a rablás. Ott dögöljön meg a hanglemezkiado ahol van ...
-
#95 igen, csak hogy letöltésnél, fel is töltesz Torrent rendszereken, dc, stb. amiatt lehet bukta? -
#94 en peldaul inkabb IGENIS fizetek a kolcsonzosnek, ill. p2prol leszedem, mert tudom, ezzel nem juttatok olyanok zsebebe penzt, akik lof*szt sem tesznek, csak lehuzzak azokat az olyan lamakat, mint Te pl. jogosulatlanul... semmilyen jogciemen nem jar illegal tartalomert penz. Sajnos az ilyen kis lhamasokbol mindig jo penz lesz a kalozoknak ... -
Sityi #93 Nem kell az eredeti, az csak a software-re vonatkozik. Könyv, film, zene szabadon másolható.
Kanadában legális a p2p, az indoklás analógiaként a könyvtárban lévő fénymásolót hozta fel példának. Valahogy így van ez magyarhonban is. Könyvtár, CD/DVD-téka van egy pár az országban, kiveszed, hazaviszed, és nézed/másolod, majd visszaviszed. A jogdíjat és a hasznot a kölcsönzési/tagsági díjjal leróttad (meg a hologramos CD/DVD-vel). -
#92 ezért vannak tévedésben azok, akik sok milliárdos!!! károkozást vélnek sohasem valós adatok alapján! -
#91 így van...
-
Vers #90 dugják fel a 6ezres dvd-ket oda ahova gondolom
még a 70 forintos dvdr lemezt se éri meg sok film
(10 böl 9) -
#89 Én meg nem veszem meg, akármilyen olcsó legyen is. De még a másoltat sem és ki sem írom. Egyszerűen én nem szeretek egy filmet többször megnézni, ellentétben a könyvekkel. (Prus Fáraóját pl 9-szer olvastam) Emiatt nem gyüjtöttem filmeket még a vhs korszakban sem... -
#88 "Az nem bűncselekmény, ha filmet másolsz." Lehet rosszul tudom, de úgy rémlik, hogy csak akkor csinálhatsz biztonsági másolatot, ha az eredeti legálisan a birtokodban van.