Az ASVA kalózkodás elleni tervei
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
AMDFan: FTP 😄 elavult protokoll... bittorrent ... 8ezer juzer rászabadulna a seedre, és megállna a net 😉 Köszi, nekem is van FTP üzemeltetõ ismerõsöm, szépen megél. Szorozzál: 2k*200 ... 😉 - és akkor szerény voltam.
Hogy lehet az, hogy veled ellentétben sosem fizettem warezért, s mégis mindig mindenem ugyanolyan gyorsan megvolt mint Neked, ill. volt, ami FTP-kre ki sem került ... csak sokára(sok starforce3as game...) ?
De mi történt volna, ha minden mondjuk csak másnapra lett volna meg, esetleg 2 héttel késõbb ? 😉
Ezért a "gyorsaságért" fizetsz piti bûnözõknek akik csak röhögnek a markukba a magadfajtán? A MAGADFAJTÁT NEM PEJORATIV/ROSSZ ÉRTELEMEBN ÉRTEM!!! Ugyértem a "kliensükön" ... 😊
Forza.
felháborító.... akkor meg ne fizettessenek büntetést.<#mf3>#mf3>
Mondjuk azon én is kételkedtem, hogy miért kerül többe egy DVD elõállítása mint egy CD-é. most már tudom <#fejvakaras>#fejvakaras>
jajj, hagyjá má.
De egyébként sztem nagy átlag úgy gondolja, ahogy én.
a többi fideszes, sulinetesnek meg narancs a mikulás-zacskójába..
<#mf1>#mf1><#violent>#violent><#gun>#gun>
Politikusainkkal nem az a baj, hogy rosszabbak nálunk, hanem, hogy nem jobbak
Gondolkozz. A 0sec ftp-k halála lenne (minden szempontból) ha akárki hozzáférne. Amerikában megtehetik, hogy hobbiból crackelgetnek. Itthon nem.
Irhattam volna az 1500as kategoriábol a Különvéleményt is, nekem az is tetszett. Kit érdekel, h Neked mi a véleményed a példafilmjeimrõl? 😊 Nem errõl szol ez a "topik".
Onnan indultunk ugye, h kijavitottalak: ne vegyük 1 kalap alá a cd és a dvd forgalmazást ...
Nem ismerlek, de nem is szeretnélek megismerni 😄
Egyet azért kiemelnék a hozzászolásodbol, bár OFFTOPIK:
"lexarom a Schindler listáját.
1x hoztam ki tékából, felénél abbahagytam.
Akinek nem mond semmit, azt rajong érte.
Aki tuggya' mi történt akkor, annak felejtõs."
Tudod, mi történt akkor? Nocsak... egy 70 éves forumozo... ha (történelem)könyvben olvastad, jobb ha nem kérkedsz ilyen ostobaságokkal, h tudod mi történt ... az tudja, aki átélte.
Forza.
Stallone (aki nem ismerné, béna bal arcú USA szinész) Robocopja 1987.
tények.
tessék.
a schindler listája 5 év alatt elavult, mára sz*rt sem ér?
a ropbotzsarunak 1987-ben kellett volna dvdn kijönnie 1500 forintért?
sztem egy film értéke örök... de ha Te csak egy ujdonságra gerjedõ fogyasztó vagy...
retekklubban meg más ker. csatornán NEM nézek meg olyan filmet, amit ismere/szeretek. Igénytelen minõség, reklámok, 4:3ba nagyitott képarány, vágott film, végefõcim+utolso jelenet helyett reklám, 12es karika, gagyi ujraszinkron, ... nemár ez számitson, hogy hányszor adják le és hol...
a dvd-s megjelenéshez képest elég hamar akciossá válnak a filmek - sztem. legalábbis a legtöbb ...
persze, egy nem anamorf titanic a maga neevtséges 9ezres árával igy 5 év után elég röhej
Forza.
írd ide légyszi.
A Schindler listáját fõleg.
Robotzsaru hány éves film?
7-8 ?
hülyeségeket beszélsz.
1-2 ezret adok én is.
de nem 5-év után, amikor már a reteklub+ a csigaTV leadta...
szegény ország ez...
sztem....
ok... én is leszedem a nagyobb filmeket, amire moziban nem jutok el, de ha jó, azt bizony én eredetiben szeretem megszerezni magamnak 😊 sztem jó érzés jó dologért pénzt adni 😉 - nyilván látatlanban nem vásárolok korongot ...
Forza.
Vegyünk 1 példát. A 20th Cent. Fox megcsinálja az alien5-öt. Finanszirozzák a stábot, moziba kerül kaszálnak vele, megtérül a befektetett pénz. Kiadják DVD-n, fizetnek az authoringért, sok fogy belõle, visszajön bõõõven a pénz megintcsak. Kölcsönzõs megevszi a helyi forgalmazotol a korongot, sokan kikölcsönzik, megtérül neki. Pistike kikölcsönzi 300forintért a filmet, haverjával megnézik, mondjuk, jol szorakoznak, ennyit megért ... esetleg le is másolják maguknak.
Pistikétõl közvetve a 20th Cent. Fox pénzt zsebel be, amiért megfinanszirozta az Alien 5-t.
---
"Replica" nevü csapat megszerzi a dvd-t kiadás elõtt, ujraenkodolják, meloznak vele(stb), kinyomják mittoménhova INGYEN(nemtom hogy megy az elsõ terjesztési szint), WarezbõlÉlõCsávó leszedi INGYEN, kirakja FTPjére, Te FIZETSZ érte, amibõl õ vesz egy jó kocsit ...
Mit is tett WarebõlÉlõCsávó a pénzért ? Miért is fizettél ? Miért nem kaphattad meg Te is INGYEN, ahogyan a lánc többi tagja ? Ha már fizettél, miért nem a FOX felé fizettél, akit talán jobban megillet az a koszos százforint akár ?
Forza.
A lényeg, hogy nincs igazad. Szerintem...
Robotzsaru megjelenes: 2003. november 11.
szoszo, nem olyan friss, de sztem egy film nem veszit értékébõl az idõk folyamán 😊 (persze egy zene sem, de a zenei CDk az értékükbõl is kevésbé hajlamosak 😞 - engem mondjuk nem érdekel, nekem ez elvi kérdés, sajnos évekekl ezelõtt a mahasz es tsai hozzaallasa okan elhatarozta, hogy tobbet nem veszek eredeti lemezt)
Forza.
En spec megvettem 1490 ft-ert a schinfdler listajat karacsonykor, de uygan ennyiert megvehettem a robotzsarut is. Ez szted sok, ez rablas? Sztem ez korrekt ar.
Britni spricc ujrakiadott 5ezer forintos gréteszt hicce, na az a rablás. Ott dögöljön meg a hanglemezkiado ahol van ...
Forza.
*hihi ** *
Forza.
Kanadában legális a p2p, az indoklás analógiaként a könyvtárban lévõ fénymásolót hozta fel példának. Valahogy így van ez magyarhonban is. Könyvtár, CD/DVD-téka van egy pár az országban, kiveszed, hazaviszed, és nézed/másolod, majd visszaviszed. A jogdíjat és a hasznot a kölcsönzési/tagsági díjjal leróttad (meg a hologramos CD/DVD-vel).
még a 70 forintos dvdr lemezt se éri meg sok film
(10 böl 9)
Mi van, bamba paraszt, még most sem buzog föl benned Árpád vére?” (McSzéchenyi)
Nieleen
Nieleen
akkor csökken a warez, ha JELENTÕSEN olcsóbb lesz az eredeti.
meddig tartott a DVD kód?
20-30 soros kóddal megtörték.
Ha kapok 2-3 ezerért eredeti, magyar 5.1 hangos filmet, párat megveszek.
Pont annyit, amennyit az elõbb írtam:
10-bõl talán 1-et, ami érdemes arra, hogy többször megnézzem, a többi felejtõs...
ha jól tudom, egy DVD elõáálítás 500-600 Ft-ba kerül, akkor miért is ilyen drága? Sorban zárnak be a cd-boltok, nem véletlen. A helyi cipõ boltokban és butikokban is akkor van forgalom, ha leárazás van. Könyvelõ vagyok jól tudom.
Talán egy szakembert kellen kérdezni az ilyen összefüggésekrõl, nem egy zenészt, aki pl. az ARTiSJUST tagként irányitja.
Már a könyökömön jön ki, de ismét leírom:
AMÍG NEM LESZ OLCSÓBB A MAGYAR ÁTLAGFIZETÉSHEZ KÉPESTA DVD ÉS EGYÉB, ADDIG LESZ WAREZ.
KÜLFÖLDÖN IS TÖBB TÍZ% A WAREZ, AKKOR MIT IS AKARNAK NÁLUNK?
ami tetszik, és 11-nél többször megnézném (lsd. 10-bõl egy film) azt lehúzom magamnak.
jönnek a barátok, õk is hoznak ilyet és kész.
Ha meg meglátom valahol, letöltöm és kiírom.
Ezzel nem okozok kárt, hiszen NEM ÉN TÖRÖM meg, hiszen ha le tudom tölteni, akkor már meg van törve ugye a DVD :-), és kiírom, az a jelenlegi szabályok alapján legális.
oszt nyasgem.
Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...
??? nono. ne feledkezzünk meg a másolt dvd-ket nagy tételben árulókról. ha valamiben, akkor abban nagy pénz van. (akkora, hogy egyre több friss filmhez kerül fel maszek, össszetákolt magyar felirat a dvd-re - ld, az alexander mozis verziója mellé)
2.) Az nem bûncselekmény, ha filmet másolsz. A szerzõi jog kimondja, hogy filmrõl, zenérõl, könyvrõl magáncélra bárki szabadon másolatot készíthet, de csak akkor, ha az a jövedelemszerzést közvetve sem szolgálja (a másolt CD-det nem rakhatod be a kocsmádban háttérzenének). Csupán annyi baj van, hogy ezt valahogy a RIAA, MPAA nem fogja fel, hogy itt így van. Úgy tûnik az ASVA igen.
3.) A netes DVD-kölcsönzés tudtommal csak Pestiában dívik. Én ugyan megyeszékhelyen lakom, de itt leragadtunk a kölcsönzõautomatánál, és abból is csak 3 van, és azok is a belvárosban egymástól 7-800 m-re... Mellesleg a kölcsönzés-máosolás technikának megvan az az elõnye, hogy mit milyen minõségben rak el az ember magának. De az is igaz, hogy mint korábban írtam, a neten jópár olyan szinkronos DVD is fellelhetõ, amelyek kereskedelmi forgalomban csak feliratosan kaphatók.
Másolásvédelemrõl annyit hogy egy AnyDvd verzió már most tudja törni azt a DRM-et amit még csak tervbe vettek, hogy használni fognak...
Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...
Egyébként játékokat nem lehet kölcsönözni és ha másolásvédelmet raknak majd a filmekre akkor azzal szív a mezei user
Köszönöm.
SG HETI KVÍZ 1. SZEZON: BRONZÉREM :P SCHUMI A LEGNAGYOBB!!!! FORZA FERRARI!!!
amúgy lesz honnan letölteni :-)))
Az egyetemen én is egy rakás könyvet másoltam 😊
van hévízen, de felejthetõ.
Van egerszegen + nagykanizsan.
Nehogy már 50 km-t utazzak meg oda aztán + vissza még ótvenet, meg még egy ezres a belépõ.
Meg a sok paraszt miatt akik nem tudnak viselkedni, nem is élvezem a filmet.
eljön újra az idõ, amikor összedobjuk a dvd kölcsönzés árát, lehuzzuk, és 130 FT-os DVD-re kiírjuk.
baraáti körben kell kölcsönözni és másolni.
SOSEM fogják ezt utolérni.
Aki pénzért másol és terjeszt rugják is p*csán.
Már elmondtam korábban sms-serveres srác a városban százezrekez számláz a szolgálatónak havonta. Pénzt keres a warezzal, nyírják is ki.
DE A MAGÁNHASZNÁLAT ÉS MÁSOLAT LEGYEN LEGÁLIS ÉS EZT TESSÉK DEKLARÁLNI!!!!!!!
És persze Csóró Pistikét, aki a tankönyveket is csak fénymásolni tudja, mert az eredeti túl drága, azt majd k.-ra meg fogja hatni a burzsuj ingyenélõk elmaradt profitja... Ez tényleg ennyire hülye, vagy csak tetteti?
Athlon64 3500+ | MSI K8N Diamond | Sapphire Radeon X850XT | 2*512 Samsung DDR | Creative Audigy2 | Maxtor 300 + 120GB SATA | Pioneer 109 | CoolerMaster Stacker ház | CoolerMaster RS-450-ACLY táp
??? Ez eddig nem a Földön lakott? Mi nem világos a képletben: n-i-n-c-s p-é-n-z?
Athlon64 3500+ | MSI K8N Diamond | Sapphire Radeon X850XT | 2*512 Samsung DDR | Creative Audigy2 | Maxtor 300 + 120GB SATA | Pioneer 109 | CoolerMaster Stacker ház | CoolerMaster RS-450-ACLY táp