173
  • Garfield
    Igen, igen, ezt írtam én is a #20-ban.
  • Garfield
    Az összes fontosabb eljárási törvény ismeri a "bejelentés"-t, ami alapján az adott hatóságok eljárást indítanak, csak szólnék.

Erre írtam azt, hogy hiába az ügyfél bejelentése a szolgáltatónak arról, hogy az adott számot mire használják, ha a szolgáltató nem érdekelt az ellentevékenységben.
  • Garfield
    Már megint a hülye példáid. Ez az utolsó, hogy a példáidhoz hozzászólok, mert az ilyenek viszik idióta flémekbe az ilyen topikokat.

A kettőnek köze sincs egymáshoz.
    Az SMS-nél az SMS - a mobilszolgáltató által végzett szolgáltatás - ára (részben) maga az ellenszolgáltatás, míg a posta semmilyen mértékben nem vesz részt a konkrét üzlet létrejöttében és lebonyolításában.
  • winnie
    !!!ISMÉTELTEN: a fenti ASVA-s cikk, a pénzért terjesztőket veszi célba, nem az egyszeri felhasználókat!!!

így van. amíg az a lenti és 'és marad és nem lesz belőle vagy.

Legfontosabb feladatának azt tekinti, hogy tudatosítsa az emberekben, bűncselekményt követ el az, aki az internetre filmeket, zenét tölt fel, és azokat tömegesen, pénzért terjeszti,
  • Garfield
    Hagyjuk már az ilyen hasonlatokat...

Hány olyan családot tudsz mutatni, ahol a felnőttek filmnézési aktivitása megegyezik a gyerek(ek)ével? Mert szerintem nem sokat.

Másfelől ismételni tudomcsak magam ott vannak a kölcsönzők is.

Persze a lényeg az, hogy a mozi - kölcsönző - DVD-vásárlásnál találja meg az ember a normális egyensúlyt egyfelől, mert vannak filmek ugye, amelyek megérik a DVD árát és vannak olyanok, amelyeknél a kölcsönzési díjat is soknak érzi az ember, de "egyszer-megnézem-legyen-miért-fikázni" alapon kihozza.

Másfelől pedig felhívnám a figyelmet palika22 #30-ban megfogalmazott véleményére, miszerint nem feltétlenül kötelező azonnal rácuppanni minden, újonnan megjelenő filmre, megnézni minden szart, hanem tessék szépen szelektálni. Vajon mekkora része lenne az elmúlt hónapokban megnézett filmeknek azok a filmek, amelyekre azt mondja az ember, hogy igen, ezt tényleg érdemes volt megnézni? Na, arra tessék árakat számolni, ne arra a töménytelen hulladékra, amit letöltött és törölt a g*cibe, miután megnézte.

U.i.: !!!ISMÉTELTEN: a fenti ASVA-s cikk, a pénzért terjesztőket veszi célba, nem az egyszeri felhasználókat!!!
  • fifi
    "és biztos benne, hogy nemsokára a telekommunikációs cégek is az ASVA mellé fognak állni a kérdésben."

igen minden bizonnyal...Hiszen milyen jó dolog is fix, emeltdíjas szolgáltatásból jövő bevételtől elesni...
  • Yossarian
    másik, hogy egyelőre még a "fülébe jut" nem jogi kategória.
  • Yossarian
    na ez LOL.
    Ha postán küldöm el a pénzt a DVD másoló cimbinek, akkor meg a posta lesz a ludas a warezolásért, mert előbb-utóbb vissza kellene jusson hozzá és lépnie kéne? Még jó, hogy nem ez a megfigyelős, nyomozgatós, jelentgetős világ van már...
  • Sityi
    Mindenki jön ezzel a "nagyon sokan még akkor sem"-szöveggel. De könyörgöm: azért a warezosok (remélem) többsége értelmes ember, és ha lejjebb menne az ár, akkor venne is.
    Amúgy Garfieldnál van félig a pont: M.o.-n letölteni nem bűn, csak terjeszteni az. A probléma az eD2K, BitTorrent és tsaival van: ott, ha le akarok tölteni, fel is kell töltenem (= terjesztem). Na ilyenkor mi van? (Erre még nincs megoldás a jogban, csak annyit néznek: feltölt? bűnös!)
  • Yossarian
    A nagy filmeket, mint pl. a gyűrűk ura, megnézi az egész család. De lényegtelen, ha szülők is és a gyerekek is elmennek a maguk filmjét megnézni, az ugyanannyiba kerül mintha ugyanazt a filmet néznék meg. ;-) Szal 4 fő akkor is 4 rongy, ez meg kifutja a félhavi ADSL számlát...
  • Garfield
    A szolgáltatónak nem kell nyomozgatnia, valszeg nagyon is jól tudja, mire használják azt a számot. Ha meg nem is, akkor rendkívül gyorsan kiderül, mert előbb-utóbb visszajut hozzájuk.
  • arty
    nem a nagy kalozokat fogjak elkapni, mivel azoknak van yardos ismerőse, ergo mire kimennek, minden tiszta :)

joval egyszerübb elkapni a warezpistikét, éshát statisztikában mindketten egynek számitanak ...
  • Yossarian
    "a telcsiszolgáltató által oda nem nézni kicsit olyan képmutatás" Ne mondd már, hogy a telefonszolgáltatónak minden 90-es hívás ill. SMS után nyomoznia kellene, hogy warezolnak-e! Ilyen alapon akkor azért is felelős, ha bankrablást telefonon dumálok le. A telefonszolgáltatónak az a dolga, hogy szolgáltasson, nem pedig a nyomozgatás. Szerintem.
  • Garfield
  • Garfield
    Mielőtt még valaki bepörögne a témától, olvassa el ismételten a cikbből a #20-ban kiemelteket.
  • Garfield
    A saját családomat alapul véve igen rég elmúltak azok az évek, amikor mind a négyen ugyanazon film iránt érdeklődtünk, szóval mindenki mást néz.
    Másik az, hogy ott vannak a videó- és DVD-kölcsönzők is.
  • palika22
    Az én véleményem szerint is sokan csak azért töltenek le filmet, hogy legyen. Ha csak DVD lenne a világon jó pézé, nagyon sokan akkor sem vennék meg ezt a sok-sok szemetet amit manapság kiadnak. Szerintem is, aki a warezen kereskedik az más tészta. Épp az volt anno a warez lényege, hogy ingyenes. Azért rágott be az ASVA, mert egyesek tényleg egyesen üzletszerűen ebből élnek.
  • Garfield
    warezért fizetni és a telcsiszolgáltató által oda nem nézni kicsit olyan képmutatás, mint a nagyobb és nagyobb tárhelyet kínáló szolgáltatók és a warez viszonya: a szolgáltatók tudnak arról, mire használják a szolgáltatásaikat, de inkább homokba dugják a fejüket, mert az is hozza a lovét.

Az egyik mobilszolgáltatónak írtam, mert spam-et kaptam SMS-ben, erre ők azt válaszolták, hogy igen, tudnak a problémáról, mástól is kaptak már ilyen panaszt; aztán nagyon készségesen megküldték a cég címét, hogy rendezzem le én a dolgot személyesen. Érted? Nem feldugják a budipumpát a cégnél, hogy merészelik az ügyfeleiket zaklatni, hanem hogy rendezze le az ügyfél maga... Nice...
  • Yossarian
    És, attól még miért felelős bármiért is?
    Szted vizsgálnia kellene, hogy mire küldtem az emeltdíjas SMS-t?
  • Cleawer
    AZt a fizetős rendszert ami nem kér pofátlanul magas árat az elérhetőségért azt ,nem ítélem el .
    Ugyemléxem a hőskorban a warez az ingyenes letöltést jelentette.
    Én csak a játékokról tudok nyilatkozni,mert az a "foglalkozásom" hobbim,de hallottam olyat hogy scak azért tele zugat egy 80 as vinyót hogy legyen (bibi van 80 gb fillmeeem szint).
    én a játékokkal ugyvagyok h ami ismerősnek hangzik az jöhet (UT2004,D3,RtCW),de én a jó játékot megis veszem(ük) (csak még a D3 nics + eredetiben.jójó most jön hogy burzsuly köcsög papa megvette...,szeretném a flémkedvüket letörni h saját pénzből vettük a bátyjámmal,és nem fatosz szponzorálta
    A film témárol csak annyir h a tenger tuloldaláról csakugy ömlik a szar,nagyon kevés film volt ami tetszett és jónak ítéltem(nem mintha számítana),de ez elég elszomorító(szvsz).én nem a klózkodás mellett vagyok,ed nem szeretek szart venni.

Sityi: egy trailer is nyálcsordító ,az igaz ,de a HL2 esetében nem emléxem olyan részre ami benne lett volna a játékban.
    SZVSZ
  • Yossarian
    Látszik, hogy nincs családod! Számold csak ki lécci, egy 4 tagú család mozizását is!
  • Garfield
    Gondolom abban, hogy 06-90-es számokon keresztül zajlik a fizetés.
  • Yossarian
    húúúúúú, ettől a kemény szövegtől biztos korcig vágta a gatyáját...
  • Garfield
    Ki mondta, hogy DVD-n kell nézni filmeket? Egy ezres a mozijegy...

U.i.: Magyarországon pedig bármekkorák lennének a fizetések, akkor sem vennék meg a DVD-ket azok, akik most sem. Amíg a netről ingyenesen letölthetőek a cuccok, addig az mindig olcsóbb lesz, mint bármilyen kiadvány.
  • Yossarian
    elmondaná nekem valaki, hogy miben áll a telefonszolgáltatók felelőssége az SMSWEB-es warezolás esetén?!
  • Sliders
    András bácsi, tessék megcsokolni apopsim közepét, tetszik tudni, nagyon drága még mindig egy dvd, és bár egy-kettő ütösebb cuccot megveszek, de nagyon drágálom,

kezeit csokolm, de inkább annak az okos buksitoknak inkább a Kormánynál kéne lobbizni hogy több fizut kapjanak az emberek mert ha kapna mindneki havi 350 ezret akkor menne is a bolt.

Ne tessék már a csoró magart kergetni, neked ez nem ciki.

Még kérdeznék valamit mert biztosan elolvasod, ha te is 100 ruppóból élnél és szeretnéd a filmeket s nem lenne pénzed rá hogyan szereznéd meg őket? Gondolom másoltan.

Szal kérem a pofikádat alapállásba helyezni és kussolni.
  • Garfield
    Emberek!

Egyesek már megint segget csinálnak a szájukból.

Tessék már elolvasni ezt a rohadt írást figyelmesebben:

Legfontosabb feladatának azt tekinti, hogy tudatosítsa az emberekben, bűncselekményt követ el az, aki az internetre filmeket, zenét tölt fel, és azokat tömegesen, pénzért terjeszti, illetve DVD-ket másol és azokat értékesíti.
    ...
    Az igazgató leszögezte, hogy keményen fel kívánnak lépni a piacokon és a hirdetési újságokban terjesztett illegális DVD kereskedelemmel szemben, ezért már több megyében figyelik a helyi lapokat, és adott esetben feljelentéseket is tesznek.

Aki ilyet csinál, az megérdemli a börtönt.
    Az egyszerű júzereket viszont hagyják békén.
  • Mike
    az az Artijus

nézd meg milyen csodapalotát építettek a pénzen
  • winnie
    még véletlenül sem az volt a célom, hogy ezt hallatszódjon ki a post-omból. nekem is van melléklet dvd-m
  • Mike
    nem kell az újságmellékleteket meg az olcsó dolgokat szidni, mert vannak azok között is jók, nem is kis számban
  • Razgon
    Nocsak! Finomodik a hangnem? Hiába a lényeg nem változik. Csak most az ASVA próbál jópofizni, de ez csak annyit ér, mint amikor rád mosolyod a tömeggyilkos, majd meghúzza a ravaszt..

• FTeR
    csak nekem tünt fel?
    "A feketepiac térhódításának érdekében az ASVA továbbra is üldözni,[...]"

a témára nem írok semmit, akár ide is másolhatnám a xxAA témákban írt dolgokat....

ööö ez volt az az okos szervezet amelyik elérte, h üres cd-kre jogdíjat kell fizetni?
  • Yossarian
    nekem is van olyan ismerősöm, aki addig nem tud lefeküdni, míg valamit le nem tölt. Mindegy mit, csak elmondhassa, hogy ma is letöltöttem X GB-ot.

Az érem másik oldala, hogy a sok gagyi filmet a kutya se nézne meg, ha nem lehetne letölteni...
  • winnie
    "sokkal nagyobb eladást produkálnak, mint a normálisk"
  • winnie
    Eloszor is nem kellene elarasztani a piacot szemettel. A mai megjeleno jatekok/filmek/zenek teren 20 esetbol 1 amire azt lehet mondani hogy talan megeri a penzt.

bár teljesen igazad van, de nincs igazad.

a szemetet, az olcsó dvd-t viszik, mint a cukrot. az újságmelléklet dvd-k sokkal nagyobb eladást, mint a normálisan. milyen világ már, ahol az embervadászokból 1400-ért több kel el, mint a csodálatos elméből (csak példa)?

a tömegnek az olcsó kell, szóval az ezek nyereségéből lehet finanszírozni az esetleges premier dvd-ket is.

(csak amiatt, hogy kellenek a szemét dvd-k, de nyilván értelems ember ne vegye meg, hagyja az árérzékenyeknek)
  • Nyiri
    "utana almatlan ejszakam volt, mert annyira csalodtam benne. " - ezt ugy kell erteni, hogy kurvara idegesitett hogy elkoltottem olyan penzt ami masra jobb lett volna.
  • Nyiri
    Eloszor is nem kellene elarasztani a piacot szemettel. A mai megjeleno jatekok/filmek/zenek teren 20 esetbol 1 amire azt lehet mondani hogy talan megeri a penzt. Nem egyszer jartam ugy hogy megvettem es utana almatlan ejszakam volt, mert annyira csalodtam benne. Nem vagyok eleresztve anyagilag, de ami jo azert nem sajnalom a penzt. Ha minosegi termekeket adnanak ki, akkor talan nem menne el a gyartasi koltseg fele a vedelemre.
  • Mike
    A kiadók még egy NAGYON fontos dolgot felejetenek el:
    azokat akarják megfélemlíteni, akikből élnek
    ez pedig nem vezet semmi jóra
    megfélemlítéssel senkit nem lehet nagyobb fogyasztásra ösztönözni
  • entreri
    És sokmindenki el fogja hinni... Sajnos
  • entreri
    "a médiában folyamatosan jelen legyen a téma"

Ettől félek. Úgy lesz beállítva az iskolás Pistike, mint egy közönséges bűnöző. Emlékeztek még a TV2-ős hülyeségekre? 10 milla dollár egy kópiáért, piramis, meg a többi hülyeség.

Itt van rá az esély, hogy mindennaposak lesznek.