173
  • Frank99
    illetve módosítok:

akkor csökken a warez, ha JELENTŐSEN olcsóbb lesz az eredeti.
  • Frank99
    itt a 11 az 1 :-)
  • Frank99
    ugyan!
    meddig tartott a DVD kód?
    20-30 soros kóddal megtörték.

Ha kapok 2-3 ezerért eredeti, magyar 5.1 hangos filmet, párat megveszek.
    Pont annyit, amennyit az előbb írtam:
    10-ből talán 1-et, ami érdemes arra, hogy többször megnézzem, a többi felejtős...
    ha jól tudom, egy DVD előáálítás 500-600 Ft-ba kerül, akkor miért is ilyen drága? Sorban zárnak be a cd-boltok, nem véletlen. A helyi cipő boltokban és butikokban is akkor van forgalom, ha leárazás van. Könyvelő vagyok jól tudom.

Talán egy szakembert kellen kérdezni az ilyen összefüggésekről, nem egy zenészt, aki pl. az ARTiSJUST tagként irányitja.

Már a könyökömön jön ki, de ismét leírom:
    AMÍG NEM LESZ OLCSÓBB A MAGYAR ÁTLAGFIZETÉSHEZ KÉPESTA DVD ÉS EGYÉB, ADDIG LESZ WAREZ.
    KÜLFÖLDÖN IS TÖBB TÍZ% A WAREZ, AKKOR MIT IS AKARNAK NÁLUNK?
  • Frank99
    nem.
    ami tetszik, és 11-nél többször megnézném (lsd. 10-ből egy film) azt lehúzom magamnak.

jönnek a barátok, ők is hoznak ilyet és kész.
    Ha meg meglátom valahol, letöltöm és kiírom.
    Ezzel nem okozok kárt, hiszen NEM ÉN TÖRÖM meg, hiszen ha le tudom tölteni, akkor már meg van törve ugye a DVD :-), és kiírom, az a jelenlegi szabályok alapján legális.

oszt nyasgem.
  • AMDFan
    Jó de az kicsit más tészta szerintem amikor valaki másolt DVD-ket árul. Főleg ha eredetiként...
  • fifi
    Pont erről beszéltem. És kezd szemérmetlen irányba elcsúszni a dolog. Mindenkit csak a minnél nagyobb kaszálás érdekel... A dvd-t megvevő technikai analfabéta nyárspolgár meg eleinte nem tud különbséget tenni lemez és lemez között/minőségi alternatívák hiányában/
  • winnie
    A warez maga ingyen van, csak a tárhelyszolgáltatók meg a telefonmókusok csináltak belőle zsíros üzletet.

??? nono. ne feledkezzünk meg a másolt dvd-ket nagy tételben árulókról. ha valamiben, akkor abban nagy pénz van. (akkora, hogy egyre több friss filmhez kerül fel maszek, össszetákolt magyar felirat a dvd-re - ld, az alexander mozis verziója mellé)
  • Sityi
    1.) Mindig lesz letöltenivaló, mert a warezgroupok sem pénzért csinálják. A warez maga ingyen van, csak a tárhelyszolgáltatók meg a telefonmókusok csináltak belőle zsíros üzletet.
    2.) Az nem bűncselekmény, ha filmet másolsz. A szerzői jog kimondja, hogy filmről, zenéről, könyvről magáncélra bárki szabadon másolatot készíthet, de csak akkor, ha az a jövedelemszerzést közvetve sem szolgálja (a másolt CD-det nem rakhatod be a kocsmádban háttérzenének). Csupán annyi baj van, hogy ezt valahogy a RIAA, MPAA nem fogja fel, hogy itt így van. Úgy tűnik az ASVA igen.
    3.) A netes DVD-kölcsönzés tudtommal csak Pestiában dívik. Én ugyan megyeszékhelyen lakom, de itt leragadtunk a kölcsönzőautomatánál, és abból is csak 3 van, és azok is a belvárosban egymástól 7-800 m-re... Mellesleg a kölcsönzés-máosolás technikának megvan az az előnye, hogy mit milyen minőségben rak el az ember magának. De az is igaz, hogy mint korábban írtam, a neten jópár olyan szinkronos DVD is fellelhető, amelyek kereskedelmi forgalomban csak feliratosan kaphatók.
  • fifi
    Hogy én mit csinálok az most mind1 :)
    Másolásvédelemről annyit hogy egy AnyDvd verzió már most tudja törni azt a DRM-et amit még csak tervbe vettek, hogy használni fognak...
  • AMDFan
    És te inkább kikölcsönzöd és másolod mint fizetsz havi fixet (piti összeget) azért, hogy mindened meglegyen?
    Egyébként játékokat nem lehet kölcsönözni és ha másolásvédelmet raknak majd a filmekre akkor azzal szív a mezei user
  • fifi
    Valahol különben megmondom őszinten megértem ezt a szerencsétlent. Volt alkalmam párszor nagyban írós embereknél gépet szerelni/mert ahoz full kretén/. Igazság szerint arra megy ki a dolog, hogy az a nyerő akinél a leghamarabb van meg vmi. Az anyjukat eladnák pl ma egy Alone in the dark kamerás retek avi-ért. Hogy abból mpeget csinálva nagy bőszen terjesszék...Ezzel leírják magát a filmgyártást, a legális dvd piacot/könnyen lehet hogy megcsömörlik vki ha szar forrásból csak szart lát/, és magát az internet létjogosultságát. Csak tisztelt Kálmán mester nem kéne az ilyen köcsögöket velünk egy kalap alá venni!
    Köszönöm.
  • fifi
    Letölteni, kikölcsönzöttet lemásolni mindig lesz honnan.
  • Bandee1987
    Egyetértek, tehát mindenképp és kizárólag csak a terjesztőket büntessék, azokat, akik otthonra letöltötték maguknak a dolgokat, azokat semmiképp.
  • Frank99
    olvasd már el mit írtam...

amúgy lesz honnan letölteni :-)))
  • stukov
    "bűncselekményt követ el az, aki az internetre filmeket, zenét tölt fel, és azokat tömegesen, pénzért terjeszti, illetve DVD-ket másol és azokat értékesíti. " Valóban nem kéne szeméttel elárasztani a piacot, meg pl. egy ígéretesnek tűnő trailerről kiderül, hogy ténylegesen annyi az összes akciójelenet a filmben...

Az egyetemen én is egy rakás könyvet másoltam :)
  • AMDFan
    Elmondod, hogy a baráti körben hogyan fogjátok terjeszteni ha nincs honnan letölteni?
  • Frank99
    nálunk, egy Balaton parti városabn! Keszthelyen nincs is mozi.
    van hévízen, de felejthető.
    Van egerszegen + nagykanizsan.

Nehogy már 50 km-t utazzak meg oda aztán + vissza még ótvenet, meg még egy ezres a belépő.
    Meg a sok paraszt miatt akik nem tudnak viselkedni, nem is élvezem a filmet.

eljön újra az idő, amikor összedobjuk a dvd kölcsönzés árát, lehuzzuk, és 130 FT-os DVD-re kiírjuk.
    baraáti körben kell kölcsönözni és másolni.
    SOSEM fogják ezt utolérni.
    Aki pénzért másol és terjeszt rugják is p*csán.

Már elmondtam korábban sms-serveres srác a városban százezrekez számláz a szolgálatónak havonta. Pénzt keres a warezzal, nyírják is ki.

DE A MAGÁNHASZNÁLAT ÉS MÁSOLAT LEGYEN LEGÁLIS ÉS EZT TESSÉK DEKLARÁLNI!!!!!!!
  • AMDFan
    De ha nem árulnák akkor nem lehetne leszedni valahonnan :) Érti :)
  • trabant
    a kalózkodás által "különösen fertőzőtt" helyeken (pl. kollégiumokban) kiscsoportos, négy-öt fő bevonásával megtartott beszélgetéseket akarnak tartani, ahol megismerhetik a másik oldal véleményét, és megismertethetik őket a kalózkodás által okozott károkkal.
    És persze Csóró Pistikét, aki a tankönyveket is csak fénymásolni tudja, mert az eredeti túl drága, azt majd k.-ra meg fogja hatni a burzsuj ingyenélők elmaradt profitja... Ez tényleg ennyire hülye, vagy csak tetteti?
  • trabant
    Kálmán András elmondta, hogy fel kívánják deríteni a kalózok motivációit
    ??? Ez eddig nem a Földön lakott? Mi nem világos a képletben: n-i-n-c-s p-é-n-z?
  • Cleawer
    egy dvd kb 100 huf lenne ,de az artisjus +ilyesmi feltornázta,a maradék 5600huf a kiadót és a filmgyárat illeti
    (SZVSZ)
  • winnie
    ezt ugye nem kérdezed komolyan...

jóval olcsóbb amúgy, pláne nagyobb volumenben - de ez a 'mi kerül rajta ennyiben' ismét csak demagógia, hiszen ki reklamál azon termékek ára ellen, ahol mondjuk a marketing költség a fogyasztó ár 70-80%-a? szerintem senki.
  • pepe003
    Egy írható DVD 400 forint. Akkor mi kerül rajta 6000-be?
  • Yossarian
    akár még azt is feltételezheti, hogy vannak nem jogsértő felhasználói is az adott tárhelynek és őket nem akarja a jogszerű használatban korlátozni azáltal, hogy az egész szolgáltatót blokkolja. Oké, tom, hogy nem így van. De akárhogy csűrjük-csavarjuk, leginkább a tárhelyszolgáltató dolga lenne ezt megakadályozni.
  • Yossarian
    oké, ezen már nem veszünk össze :)
  • pepe003
    Körülbelül...
  • Garfield
    ...szerintem meg korlátoznia vagy megszüntetnie a szolgáltatást a kérdéses cég felé...
  • Garfield
    nem járok kölcsönzöbe mert francnak van kedve minden nap odaugrálni.

Szóval lustaság, szó sincs anyagi indokról. (Csak súgok, hogy egy kölcsönzőből egyszerre több filmet is ki lehet hozni, de lehet, hogy én lakok túlontúl urbanizált vidéken...)

De ha te az ASVApártját fogod akkor menjél és hízelegj nekik. Mert már bocsi de a hozzászólásaidból ez tünik ki.
    Én leköpöm az ilyen szemeteket akiknek van pofájuk ugrálni miközben rázzák a riongyot undorító.

A primitív stílus téged minősít. Valamint az is, hogy a #49. hozzászólásnál még mindig nem érted, kik ellen akar fellépni az ASVA.
  • Yossarian
    Az arányokat nem is vitattam. CSak azt állítom, hogy szerintem egy szolgáltatónak nem kötelessége nyomozni, hogy milyen célból küldenek el egy SMS-t. És még ha fülükbe is jutna, hogy ezt XYZ tárhelyszolgáltató erre használja, sztem akkor is egyszerűen tovább kellene passzolnia a rendőrség felé a dolgot.
  • winnie
    francnak van kedve minden nap odaugrálni.

lol. mire találták ki a netes dvd-kölcsönzést? havi 2-3000ezer forintért annyi dvd-t kölcsönzöl ki, amennyit csak akarsz és még házhoz is szállítják neked ingyen.

De ha te az ASVApártját fogod akkor menjél és hízelegj nekik.

nofene. nekem nem úgy tűnt, hogy a pártjukat fogná - csak azok ellen van, akik az ilyesmiből pénzt sajtolnak ki az emberekből
  • Cat #56
    csak a postánál nem ugy vannak az arányok, hogy 50% a telefonszolgáltatóé, 25% az aggregátorcégé (mert te közvetlenul a szolgáltatóval nem állapodhatsz meg!), kb. 15% a webtárhely szolgáltatóé, és 10% a tied. Ez egyértelműen a mobilszolgáltatóknak a legnagyobb üzlet!
  • Yossarian
    valszeg ilyen az ember. Ha valamit következmények nélkül megszerezhet ingyen is, akkor nem igazán hajlandó fizetni érte. :)
  • Yossarian
    az "adjanak nagyobb fizetést!" szlogent én is tom támogatni, de azért naivitás azt gondolni, hogy ahol többet keresnek, ott nem warezolnak. Mert akkor Afganisztán, Albánia és társai igazi warez nagyhatalom lenne. Épp ellenkezőleg, ott is virágzik, ahol sokkal jobban élnek mint mi.
  • Yossarian
    Asszem annyiban félreértetted, hogy nem a warezolást, ill a megosztást ítélik el sokan, hanem azokat, akik ezeket a cuccokat _árulják_, hiszen ők sem dolgoztak vele túl sokat, csak leszedték valahonnan.
  • Yossarian
    egyébként meg nem a magyar családok mozibajárási szokásairól kívántam értekezni, hanem csak leszögeztem, hogy nem igazán helytálló az a nézet, hogy nem kell megvenni, hanem meg kell nézni moziban mert az csak egy ezres. Mert egy ezresért 1 ember megnéz 1 filmet egyszer, ha megveszem az eredeti/másolt DVD-t, akkor az egész család megnézi. Nem kell a példáimhoz hozzászólnod, (ha jól emléxem nem is kértelek erre), főleg nem szükséges, ha nem ia érted, miről beszélek. Szorri, mea culpa. Biztos nem tudom úgy kifejteni, hogy bárki megértse!
  • AMDFan
    Az a nagy probléma, hogy én nagyon szeretek filmeket nézni. De! Itt jön a bökkenő. Összesen kb 10 filmem van amit kiírtam magamnak CD-re/DVD-re mert a többi egyszerűen nem ér annyit, hogy elpazaroljak rá egy 130 FT-os DVD-t. Akkor jártassák a szájukat a köcsög jogvédő szervezetek amikor annyi lesz az ember fizetése, hogy képes megvenni havi X DVD-t vagy játékot. A legérdekesebb az, hogy itt sokan elítélitek a warez de a p2p-t nem. Na ez a tipikus esete annak, hogy amihez nem ért az ember ahhoz ne szóljon hozzá. Mit gondoltok a fájlcserélőkre hogyan kerülnek fel a filmek/játékok? Igen eltaláltátok. Hirtelen párszáz ember kiszopja az ujjából a crack-kel együtt...
  • Yossarian
    az emeltdíjas SMS-ből részesedik a tárhelyszolgáltató, a honlap tulajdonosa és a tel. szolgáltató is.(gondolom ugyanakkora összeg, mint a bigbrader SMS-eknél).
    A postai lebonyolítás esetén ugyanígy részesedik a Posta, hisz pénzért hozza a csomagomat és pénzért viszi a DVD-k árát is. Szal sztem a példa nem rossz, ha feltételezed a szolgáltatók jóhiszeműségét...
  • Sliders
    Garfield vazze, ha sok pénzed van akkor fizess nekem is párat, nem járok kölcsönzöbe mert francnak van kedve minden nap odaugrálni. Én amit lehet olcsón fogok megeszerezni, főleg amig Magyarország a legrágább ország.
    De ha te az ASVApártját fogod akkor menjél és hízelegj nekik. Mert már bocsi de a hozzászólásaidból ez tünik ki.
    Én leköpöm az ilyen szemeteket akiknek van pofájuk ugrálni miközben rázzák a riongyot undorító.

Én is azt mondom h omoljon össze a MAgyar cd dvd piac nagyon jó lenne, majd akkor esetleg elgondolkoznak.
  • strogg
    Jó lenne ha végre felfognák, hogy a kiadók vannak az emberekért, és nem fordítva.
    Halkan hozzáteszem, hogy az embereknek is ideje lenne ezt felfogni. Én pl: elvböl nem vagyok hajlandó 2000-nél többet költeni Cd-re, és 3000-nél DVD-re. Aki nekem kiínál max 3000-ért DVD, szinkronosan, és jó a film, szó nélkül fizetek. Aki nem, annak ne kelljen a pénzem ok?
  • strogg
    Legfeljebb addig kekedzkedik az ASVA, amig a hazai DVD piac is megroppan. emlékszünk a hirre ugye (alig pár napos, még meleg), hogy összeomlás szélén van a hazai adathordozó, azon beül is a Cd, DVD forgalmazás. Ugyanis akinek van esze az országban már csempész árut vesz, olyan sok rajta a jogdíj. Amire tessék-lássék raktak ám rá, mert még senki nem tudta nekem ésszerüen megindokolni, hogy matt üres Cd-n mit keres a jogdíj. Hát amondó vagyok, omoljon össze igen. Aki hülye, az dögöljön meg. ASVA dettó.
    Pofátlan árú DVD, még szinkron sincs rajta, de vegyem meg. Ezt eléhg nehezen lehet megeteteni a film szerető néppel.
    Ott van LEGÁLISAN a DVD center, meg ilyen magazinok. Mennyi kacat van rajtuk? Legálisan nem kell a legtöbbnek mert szar.
    Ha utánna gondololunk, hogy hány szart NEM vezs meg a nép, és hány DRÁGA DVD-re nem költ, (ért DVD magazin 1500, de jó film. M8int pl mulkor a düne volt az egyiken. Azonnal megvettem. Megéri? Meg hát. Szonkron, DVD, leagl, olcsó. Pont) akkor kijöna kiadók vesztesége, de az is, hogy még így is mennyi marha költ ilyen kacat filmekre.
    Ha tényleg csak annyi DVD fogyna ahány jó film van olcsón, hát apukán éhen döglenétek az egész ASVA-val az élen. szal ne szüköljetek rohadékok, mert a nép még mindíg barom, és többet költ erre, mint az ép ésszel felfogható.