Botkormányba építették a Commodore 64-et
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Magatol nem nagyon hajlando windows alol elindulni, de innen lehet szedni DOS emulator-t, azzal tokeletesen fut:
http://dosbox.sourceforge.net/news.php?show_news=1
Nekem nosztalgia kell, már az is marhajó érzés volt, hogy felmentem ma este egy C64-es site-ra és ráismertem egy csomó olyan játékra amit már réges régen elfelejtettem.
SYS 64738
Tesztelo.hu -- Hardver, digit.fényképezõgép, MP3-lejátszó, mobiltelefon, autó és sok minden más... Csengõhang, oplogó, képüzenet, háttérkép, hangos üdvözlet, videó, JAVA játék. Írható CD és DVD
Anno nekem is volt C-64-em, csak sajna túladtam rajta. Már bánom. Amikor lett Pc-m, azután. De elõtte felmásoltam az összes lemezemet, na az eltartott vagy 2 hétig. Emlékszem kicsit szenvedés volt összebarkácsolni a kábelt, de sikerült. Most nekem is van emulátor, szinte az összes játékkal, nem csak C-64, hanem Amiga is.
Katakis az nincs, de Takatis van :)
Innen letöltheted:
http://www.megagames.com/news/html/freegames/takatis.shtml
Egyébként kösz a linket.
El sem hiszem, hogy ennyien ismeritek ezt a játékot.
Nehogy még ezért kelljen áttérnem linuxra:)))
Ez a joystickba épített valami azért már egy erõsen tudningolt C64.
"A Commodore 64-est két kábel segítségével lehet a televízió audio-, illetve video-kimenetére csatlakoztatni."
Inkább bemenetére... <#nevetes1>#nevetes1> (Már nem azért, de így terjed a "köd".) A kimeneten kifelé jön a kép és hang.
A 256 színt talán tényleg tudja ez a cucc. Korábbi tervekben még egy kis minigépbe lett volna, talán lesz olyan is. Legalábbis azt hiszem, egy személy csinálta/csinálja a kettõt - aki mellesleg egy lány - akkor lehetett volna/lehet majd új programokat is írni hozzá, ami ki is használja. Csak épp a beégetett játékok nem fognak vele sokat kezdeni.
ûberkirály: elite
scarabeus (made in hungary)
pit stop (multiplayerben;)
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
BTW, a Mercenary-t szerettem még. Ez egy teljesen élvezhetõ 3D-s játék volt (repülõszimulátor-ügyességi-logikai :) - és mégsem túlbonyolítva). Meg még jópárat, de már nem emlékszem a címekre.
(Az emulátorok nekem nem annyira jönnek be, nem olyan szép folyamatos a mozgás.)
\"Többet kéne másnaposnak lennem. Ilyenkor a legjobb a hajam...\"
vagy ez masszivabb???
eskuszom veszek egyet.
És azt ismeritek hogy két FIAT megy a sivatagban ?
Ennyi hely a basic programozasra volt. Majdnem teljes 64K ki lehetett hasznalni. Es egy csucs gep volt anno. Azt nem ertem, hogy aki azt a gepet szerette, biztosan orulne egy kompatibilis pici remake-nek, de akkor mar ugyanugy kene tudni hasznalni a portjait, hogy ugyanarra legyen jo. Most akinek nincsen itt a kedvenc jateka az mit csinal? De azert poen:)
Laser Squad, Rally Speedway :),Pirates! , Spy vs Spy, Test Drive :), Medieval Lords, Defender of the Crown, Rátkai féle szöveges játékok
Õrület, napi 10-14 órát játszottam, éveken keresztül... csoda, hogy pc-n sem bírok leszokni a gamekról? Amúgy sztem a régi játékok hangulatát pc-n elég nehéz volt visszaadni, persze a hang meg a kép überkirály lett, de a feeling csak ritkán olyan jó... Lehet, h. meg is öregedtem? :)
Ennyi helyre programoztak olyan gyonyoru jatekokat isteni zenevel, mint a The Last Ninja I-II es meg lehetne naphosszat sorolni. Nem semmi.
sepsiszentgyörgy
Barcsak Jeri a kovetkezo valtozatot flash-elhetove tenne! Sokan megvennek. Mobilabb lenne, mint egy 64SX, es az IDE64-et se kellene magammal vinni :)
Viszont az 1-2 hónap elég reális...
Starcraft + Diablo III - esemve
A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce
Amúgy nézz körbe itt ha Boulder Dasht keresel, van vagy húsz féle Windows-ra, meg még egy rakás régi játék ingyen letölthetõ remake-je...
Game.Com, GBC, GBA, GBA SP, NDS, NDSLite, PSP, Xbox, PS1, PS2, PS3, SMS, Megadrive, Saturn, Dreamcast, NES, SNES, N64, Gamecube, Wii és egy Amiga 1200/030/32 boldog tulajdonosa. :p pc suxx
Ajánlom minden régi lelkes rajongó figyelmébe...
Többszáz eredeti C64-es game és windows alatt mûködõ emulátor !
Hát, ha az eredeti C64-nek csak
- 64K RAM-ja, amibõl alapesetben csak ennél kevesebbet lehetett használni
- ha jól emlékszek 8+8+4 K ROM-ja
- mint valaki elõttem írta, összesen csak 16 színt tudott
Boulder Dash - Treasure Pleasure
Boulder Dash Xmas
FlyOrDie GemJam
ace2 - vadászgépes
microprose soccer
laser squad - ez körökre osztott szóval nem osztottképernyõn ment, amíg egyikünk lépett, a másik kiment a szobából 8)
chaos - hát ez sajna csak spectrumra volt, öcsém a mai napig emlegeti 8)
No good deed goes unpunished, outlander. - Azura
???
elõször is 320x200 rasztersoronként 2 színnel, 160x200 4 színnel, de egyidejûleg max 16, ugyanis ennél többet színt nem ismer a c64... má' ha jól emlékszem :)
Y
Waiting for me /me. Uplay: tom.solo Steam: tom_solo