Botkormányba építették a Commodore 64-et

Oldal 1 / 2Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nem gondoltam volna, hogy rajtam kivul mas is emlekszik meg a Magidash-ra :)

Magatol nem nagyon hajlando windows alol elindulni, de innen lehet szedni DOS emulator-t, azzal tokeletesen fut:
http://dosbox.sourceforge.net/news.php?show_news=1

T.A.S.K.3. Jó kis játék volt ez is. Afféle felülnézeti lefelé scrollozós lövöldözõs, de nem olyan sablonos, hanem "poénos".

amigán is volt katakis de elég harmatosra sikeredett. céhatvannégyesen volt a király.

Jóóó oké, de én ugytudom nincsen PC-re írt katakis. Pedig nekem is az egyik legnagyobb kedvencem volt anno, nem számoltam de több 100X végigvitem. :)

mikike
ez nem ugyanaz

A hiedelmeid teremtik a valóságodat. - Seth

Nem sok esélyt látok arra, hogy átdolgozva kiadnának régi játékokat. Nem olyan kis munka lenne az. Mint íttam, tervezik/tervezték egy kisgép kiadását, amin lehet internetezni is, oda elkél a több szín (azt hiszem, azon van nagyobb felbontású, hi-color üzemmód is). Ez a joystick-os megoldás annak lehet az egyszerûsített változata. Persze lehet, hogy annak nincs piaca, csak ennek. Bár talán van még retro C64 scene.

Gondolom azt tervezik, hogy egyes játékokat jobb grafikával újra kiadnak. Csak szerintem ezeknek pont az a húsz éves grafika a varázsa, meg az a sok esetben béna irányíthatóság és az a gépzene. Aki nem azokon nõtt fel annak nem fog jelenteni semmit. Akinek a jobb grafika kell, az ezt így is messze elkerüli, labdába sem rúghat ilyen szempontból egy mai PC vagy konzol mellett.
Nekem nosztalgia kell, már az is marhajó érzés volt, hogy felmentem ma este egy C64-es site-ra és ráismertem egy csomó olyan játékra amit már réges régen elfelejtettem.

TeszteloPontHu
De mi értelme tuningolni, ha egyetlen egy játék sem használja ki, lévén, azokat 16 színre írták.

SYS 64738

Tesztelo.hu -- Hardver, digit.fényképezõgép, MP3-lejátszó, mobiltelefon, autó és sok minden más... Csengõhang, oplogó, képüzenet, háttérkép, hangos üdvözlet, videó, JAVA játék. Írható CD és DVD

http://www.poke53280.de <-- itt is van pár game.:)

Anno nekem is volt C-64-em, csak sajna túladtam rajta. Már bánom. Amikor lett Pc-m, azután. De elõtte felmásoltam az összes lemezemet, na az eltartott vagy 2 hétig. Emlékszem kicsit szenvedés volt összebarkácsolni a kábelt, de sikerült. Most nekem is van emulátor, szinte az összes játékkal, nem csak C-64, hanem Amiga is.

Szia.
Katakis az nincs, de Takatis van :)
Innen letöltheted:
http://www.megagames.com/news/html/freegames/takatis.shtml

Kösz

Amolyan logikai-ügyességi. Sok pályán azért elõre meg kellett tervezni, hogy mit hogyan fogsz csinálni, pl. hogy hogyan ütöd agyon a lepkét, hogy kirobbantson egy falat stb. Ha már minden ki volt találva, onnan már csak ügyesség, fõleg az akkori joystickokkal.
Egyébként kösz a linket.

Köszi neked is!
El sem hiszem, hogy ennyien ismeritek ezt a játékot.

Köszi, már töltöm:))

Köszi!
Nehogy még ezért kelljen áttérnem linuxra:)))

Jól emlékszel, a C64 valóban 16 színt tudott.
Ez a joystickba épített valami azért már egy erõsen tudningolt C64.

storm across europe, wizard of wor, batty :)

Ja,

"A Commodore 64-est két kábel segítségével lehet a televízió audio-, illetve video-kimenetére csatlakoztatni."

Inkább bemenetére... <#nevetes1> (Már nem azért, de így terjed a "köd".) A kimeneten kifelé jön a kép és hang.

A 256 színt talán tényleg tudja ez a cucc. Korábbi tervekben még egy kis minigépbe lett volna, talán lesz olyan is. Legalábbis azt hiszem, egy személy csinálta/csinálja a kettõt - aki mellesleg egy lány - akkor lehetett volna/lehet majd új programokat is írni hozzá, ami ki is használja. Csak épp a beégetett játékok nem fognak vele sokat kezdeni.

NEXUS6
raid over moscow
ûberkirály: elite
scarabeus (made in hungary)
pit stop (multiplayerben;)

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

Nekem az IM1 volt a kedvencem (szomszéd sráccal versenyezve naponta többször végigvittük - és még nem is kellett "beleõrülni"). Én biztos veszek, ha bejön. (Bár esztelen árat nem vagyok hajlandó fizetni.)

BTW, a Mercenary-t szerettem még. Ez egy teljesen élvezhetõ 3D-s játék volt (repülõszimulátor-ügyességi-logikai :) - és mégsem túlbonyolítva). Meg még jópárat, de már nem emlékszem a címekre.

(Az emulátorok nekem nem annyira jönnek be, nem olyan szép folyamatos a mozgás.)

Ez egy Competition Pro-féle joy. Ez egy profi joystick, mindent kibír! Én is elnyûttem pár Quickshot-ot, de amikor kaptam egy ilyet, nem kellett több! Még ma is jó. (Mikrokapcsolós, és erõs mûanyagból van.)

mikike
és Encountert!

mikike
KataKist
KataKist tegyetek bele, könyörgöööm

qrva jó! :)

\"Többet kéne másnaposnak lennem. Ilyenkor a legjobb a hajam...\"

nem jo joyba mer szetkurodik pillanatok alatt egy izgalmasabb jatek alatt.
vagy ez masszivabb???
eskuszom veszek egyet.

És azt ismeritek hogy két FIAT megy a sivatagban ?

Macc
Ez nagyon kiraly remake!!!! ez volt amugy a kedvenc jatekom! 300+ szoba csucs 1bites grafika, es mindez elfert 64K-n. Ma egy kulturalt ikon ennek tobbszorose...

Macc
38911 BASIC bytes free!

Ennyi hely a basic programozasra volt. Majdnem teljes 64K ki lehetett hasznalni. Es egy csucs gep volt anno. Azt nem ertem, hogy aki azt a gepet szerette, biztosan orulne egy kompatibilis pici remake-nek, de akkor mar ugyanugy kene tudni hasznalni a portjait, hogy ugyanarra legyen jo. Most akinek nincsen itt a kedvenc jateka az mit csinal? De azert poen:)

Az én kedvenceim többek között:

Laser Squad, Rally Speedway :),Pirates! , Spy vs Spy, Test Drive :), Medieval Lords, Defender of the Crown, Rátkai féle szöveges játékok

Õrület, napi 10-14 órát játszottam, éveken keresztül... csoda, hogy pc-n sem bírok leszokni a gamekról? Amúgy sztem a régi játékok hangulatát pc-n elég nehéz volt visszaadni, persze a hang meg a kép überkirály lett, de a feeling csak ritkán olyan jó... Lehet, h. meg is öregedtem? :)

38911 bytes free. :))

Ennyi helyre programoztak olyan gyonyoru jatekokat isteni zenevel, mint a The Last Ninja I-II es meg lehetne naphosszat sorolni. Nem semmi.
Ez egy nagyon jó kétjátékosos PC-s remake:

Magidash
itthon lehet kapni? kéne egy, hogy ne kelljen mindig összepakolgatni a cuccot. kicsi már a hely az asztalomon

sepsiszentgyörgy

#10,14: Mivel a DTV hardveres emulator, a technikai kepessegei kulonboznek az eredeti C64-etol.
Barcsak Jeri a kovetkezo valtozatot flash-elhetove tenne! Sokan megvennek. Mobilabb lenne, mint egy 64SX, es az IDE64-et se kellene magammal vinni :)
Leginkább az olimpiai játékok kajálták a Quickshot II.-est.
Viszont az 1-2 hónap elég reális...

Ez okés, hogy van ilyen de hogy írod be a LOAD"$",8 -at?? <#vigyor>

smv
Hát. Nekem egyetlen egy joy se tartott tovább 1-2 hónapnál, mindig eltörtem... :D

Starcraft + Diablo III - esemve

Még az a sok PAC MAN clon amit azon toltam..

A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce

Anubys
Hát, a Boulder Dash inkább ügyességi, semmint logikai...

Amúgy nézz körbe itt ha Boulder Dasht keresel, van vagy húsz féle Windows-ra, meg még egy rakás régi játék ingyen letölthetõ remake-je...

Game.Com, GBC, GBA, GBA SP, NDS, NDSLite, PSP, Xbox, PS1, PS2, PS3, SMS, Megadrive, Saturn, Dreamcast, NES, SNES, N64, Gamecube, Wii és egy Amiga 1200/030/32 boldog tulajdonosa. :p pc suxx

.... és persze c64.lap.hu :)
http://web.externet.hu/sk/c64/

Ajánlom minden régi lelkes rajongó figyelmébe...

Többszáz eredeti C64-es game és windows alatt mûködõ emulátor !
De itt a játékok a ROMban vannak, mert a - ha jól emlékszem - 170 kB kapacitású 5,25-ös meghajtót nem mellékelik. 15 év múlva meg a 2 TB romos egérben lévõ Athlon-emulátorban fog futni a Doom3 :)
Egyéként bár szeretem a C64-et, nekem tökéletesen megfelelnek a PC-s emulátorok, netrõl pedig sok ezer játékot lehet letölteni...
Én a mászkálós-ugrálós játékokat szerettem legjobban: Flimbo's Quest és Mayhem in Monsterland volt a kedvencem. Ezek - fõleg az utóbbi - technikailag és dizájnilag is nagyott ott mozgott! Mert azt persze említenem sem kell, hogy a játszhatóság 100% volt. Néha még most is elõveszem emulátoron :)
"A C64-es hardverelemei a következõk: a speciális, 1 MHz-es órajelen mûködõ ASIC-chip; 128 KB RAM és 2 MB ROM, mint háttértároló. A kijelzõ maximális felbontása 320x240 képpont és egyidejûleg legfeljebb 256 szín megjelenítésére képes."

Hát, ha az eredeti C64-nek csak
- 64K RAM-ja, amibõl alapesetben csak ennél kevesebbet lehetett használni
- ha jól emlékszek 8+8+4 K ROM-ja
- mint valaki elõttem írta, összesen csak 16 színt tudott
Boulder Dash: ez a márkanév most is él, és vannak is újabb játékok, pl. telefonra. Itt van három, egyszerûsített, telepítés nélkül online játszható és letölthetõ változatban is:
Boulder Dash - Treasure Pleasure
Boulder Dash Xmas
FlyOrDie GemJam
Troll
http://www.doulber.com/

Egy remek változat, Mac-en játszom, de PC-re is megírták.

mi ezeket játszottuk 2személyesek közül öcsémmel:
ace2 - vadászgépes
microprose soccer
laser squad - ez körökre osztott szóval nem osztottképernyõn ment, amíg egyikünk lépett, a másik kiment a szobából 8)
chaos - hát ez sajna csak spectrumra volt, öcsém a mai napig emlegeti 8)

No good deed goes unpunished, outlander. - Azura

duc
"320x240 képpont és egyidejûleg legfeljebb 256 szín megjelenítésére képes."
???

elõször is 320x200 rasztersoronként 2 színnel, 160x200 4 színnel, de egyidejûleg max 16, ugyanis ennél többet színt nem ismer a c64... má' ha jól emlékszem :)
Nálam a Maniac Mansion volt nagyon menõ :o)

Y
tomsolo
emlékszem mikor elõször láttam a tvbe az IM-et... azt hittem ennél jobb már nem lehet..:D

Waiting for me /me. Uplay: tom.solo Steam: tom_solo

Oldal 1 / 2Következő →