57
-
Ghilette #17 De itt a játékok a ROMban vannak, mert a - ha jól emlékszem - 170 kB kapacitású 5,25-ös meghajtót nem mellékelik. 15 év múlva meg a 2 TB romos egérben lévő Athlon-emulátorban fog futni a Doom3 :) -
snorbi #16 Egyéként bár szeretem a C64-et, nekem tökéletesen megfelelnek a PC-s emulátorok, netről pedig sok ezer játékot lehet letölteni... -
snorbi #15 Én a mászkálós-ugrálós játékokat szerettem legjobban: Flimbo's Quest és Mayhem in Monsterland volt a kedvencem. Ezek - főleg az utóbbi - technikailag és dizájnilag is nagyott ott mozgott! Mert azt persze említenem sem kell, hogy a játszhatóság 100% volt. Néha még most is előveszem emulátoron :) -
snorbi #14 "A C64-es hardverelemei a következők: a speciális, 1 MHz-es órajelen működő ASIC-chip; 128 KB RAM és 2 MB ROM, mint háttértároló. A kijelző maximális felbontása 320x240 képpont és egyidejűleg legfeljebb 256 szín megjelenítésére képes."
Hát, ha az eredeti C64-nek csak
- 64K RAM-ja, amiből alapesetben csak ennél kevesebbet lehetett használni
- ha jól emlékszek 8+8+4 K ROM-ja
- mint valaki előttem írta, összesen csak 16 színt tudott -
dshk #13 Boulder Dash: ez a márkanév most is él, és vannak is újabb játékok, pl. telefonra. Itt van három, egyszerűsített, telepítés nélkül online játszható és letölthető változatban is:
Boulder Dash - Treasure Pleasure
Boulder Dash Xmas
FlyOrDie GemJam
-
#12 http://www.doulber.com/
Egy remek változat, Mac-en játszom, de PC-re is megírták. -
galocza #11 mi ezeket játszottuk 2személyesek közül öcsémmel:
ace2 - vadászgépes
microprose soccer
laser squad - ez körökre osztott szóval nem osztottképernyőn ment, amíg egyikünk lépett, a másik kiment a szobából 8)
chaos - hát ez sajna csak spectrumra volt, öcsém a mai napig emlegeti 8) -
#10 "320x240 képpont és egyidejűleg legfeljebb 256 szín megjelenítésére képes."
???
először is 320x200 rasztersoronként 2 színnel, 160x200 4 színnel, de egyidejűleg max 16, ugyanis ennél többet színt nem ismer a c64... má' ha jól emlékszem :)
-
Yfel #9 Nálam a Maniac Mansion volt nagyon menő :o)
Y -
#8 emlékszem mikor először láttam a tvbe az IM-et... azt hittem ennél jobb már nem lehet..:D -
#7 c64 emulator -
#6 Boulder Dash van pc-re, még CGA-s gépekre adták ki :)
Meg épp most jött ki egy klón:
http://magnussoft.com/catalog/product_info.php/products_id/141
-
FTeR #5 vinre vagy c64 emulátor progi, és szinte az összes játék letölthető hozzá. nevet nem tudok mondani, de bárki rákereshet, h "c64 emulator" (google a barátod) -
Andris #4 Van BoulderDash PC-re... SuSe Linuxban alapból benne van! (Windows verzióról nem tudok, de lehet hogy az is van) -
FTeR #3 ez a kis joystik (élvez pálcika) többet tud minta C64, tekintve, h legjobb esetben is C128 lehetne + van benne háttértároló...hehe kiváncsi lennék mit szolnának az akkori fejlesztők, ha C64 joyába van az ő gépük (nem most, hanem akkor...) -
#2 Szerintem úgy lenne az igazi, ha lehetne belerakni más játékokat is(persze c64-es gamekre gondolok.) -
archkoven #1 Bennem is nagyon kellemes emlékeket ébreszt a Commodore, nekem 128-asom volt és még mindig megvan valahol.
Vicces, hogy a játékok rohamtempóban fejlődnek (főként persze a grafikájuk) viszont még sem szórakozunk velük jobban mint annak idején egy Commodorral vagy még régebben egy kvarcjátékkal, egyszerűen csak az ember elvárása kerül magasabbra, már nem ülne le játszani a régiekkel, de nem is szórakozik jobban az újakkal.
Az abszolút kedvenc játékom egyébként egy időlimites logikai játék, a Boulder Dash volt, aminek nagyon örülnék ha meglehetne szerezni pc-re is, de ez a műfaj sajnos már kiveszni látszik. A másik kedvencem a Green Beret volt ami egy akciójáték volt, de ezen mai szemmel valószínűleg már csak nevetnék. Persze akkoriban nagyon profinak számított. Volt több kétszemélyes játék amivel akkoriban jópár joystickot tönkretettünk, de a címére sajnos már egyiknek sem emlékszem.