362
  • plamex
    Engem viszont az zavar!!!

Miért nem köszönnek ? Ez alapvető kommunikációs forma. Ha csak annyit mondanának egy kommunikóciós csatornán hogy "Helló" az miért lenne beavatkozás az emberi faj életében ? Evvel még nem adnának át technológiát amivel esetleg kipusztítanánk magunkat vagy őket. Egyszerű udvariasság lenne. Szerintem ez méltatlan viselkedés bármilyen idegen fajjal szemben. szerintem annál azért fejlettebbek vagyunk hogy csak egyszerű kisérleti patkánynak tekintsenek. Ha itt is vannak engem k..vára nem érdekelnek, addíg amíg nem méltatnak arra sem hogy köszönjenek.
  • HUmanEmber41st
    Ha hivatalosan finanszíroznának UFO kutatást, ezzel elismerné az adott kormány, hogy UFO-k márpedig vannak.
    Engem az ehhez hasonló párbeszédek zavarnak:
    Riporter: XXX város felett több száz szemtanú több vakító fényességű tárgyat látott az égen, melyek a levegőben lebegtek, majd hirtelen hatalmas sebességre váltottak és nyugat-keleti irányba elrepültek. Pár perccel később az egyik tárgy 100- 200m ig leereszkedett a főtér felé, a szemtanúk láthatták, hogy a tárgy "csészealj "alkú volt, tökéletesen csendben lebegett, mindenféle látható szárny és hajtómű nélkül, vakító színeket villogtatott minden színárnyalatban, majd elidult felfele és 1 másodperc alatt eltűnt szem elől.
    Mi lehetett ez a tárgy, kérdezem YYY XXXXX ezredes repülőgéppilótától.
    Katonatiszt: Nem tudom.
    Riporter: Van-e az adott percekről valamilyen műholdfénykép?
    Tiszt A válasz: Nincs
    B válasz : Van, de szigorúan titkos, 50 évig zárolva.
    Ripprter: Lehet, hogy valamilyen titkos kísérleti jármű volt?
    Tiszt: Ilyen kísérletekről nem tudok. De lehet.
    Riporter: Akkor Ön szerint mit láttak ezek az emberek?
    Tiszt: találgat, rizsázik

Szóval senki sem mond semmi konkrétumot. Mindenki megígéri, hogy ha valamit megtudnak, azonnal tájékoztatják a lakosságot. (Csak győzzék kivárni..)
    Igen, Amiban volt hivatalos vizsgálat, mely kimutatta, hogy aki UFO-t látott, azok közül senki sem volt beszámítható, hallucinált, meteor volt stb. Blue Book program. OK.
    De mihez kezdtek 1 műszeres érzékeléssel? Semmit. (Mex. UFO )Nem jelentette be senki, hogy ez milyen érdekes téma, és most kutatni fogja ezt a rejtélyes légköri jelenséget. Ha órákig észlelték, és 100% ban földi erdetű légköri jelenség volt, akkor meg kell, hogy ismétlődjön. Tanulmányozni, kutatni kellene, hogy mi hozhat létre láthatatlan, ám mégis forró gömböket, melyek órákig repültek együtt alakzatban egy repülőgéppel. Hogyan keletkeznek? Milyen erő tartja össze? Mi mozgatja nagy sebességgel? Senki sem kutatja, pedig érdekes lenne... Mindeki legyint: hírlapi kacsa, trükk, stb...
    Egyszerűen lehetetlen megtudni az igazságot ez ügyben.
    Mulder ügynökön kívül senki sem keresi "hivatalosan" az igazságot...
    Amíg be nem bizonyosodik 100% ban, hogyaz összes UFO-t itt gyártották a földön, és idegenek márpedig nincsenek, én addig azon az állásponton vagyok, hogy az UFO-k idelátogató idegen civilizációk űrhajói.
    Ha itt gyártanák a földön, az elmúlt kb50 év alatt már biztosan kitudódott volna,mert ha 1 ilyen technológiát eltitkolnak, abból az adott országnak semmi haszna nem származna.
    Pl Nagy Sándor krónikása is beszámol a csata közben az égen lebegő pajzsokról, Ezékiel próféta is beszámol egy repülőgépről, melyben 20 éven keresztül nagyon sokszor utazott. Joseph Blumrich NASA mérnök még a modelljét is elkészítette. Hogy csak a legismertebbeket említsem.
  • Epikurosz
    UFO helyett ET
  • Epikurosz
    Igazat beszélsz.
    Brazíliában például az után szaporodtak meg az ufó észlelések, miután beindult a rakéta program, ill. kísérleteket folytattak műhold földkörüli pályára állításával (talán már űrhajóval is?).
    Volt nekem egy olyan ötletem, hogy ha én UFO lennék, akkor megfigyelésre magukat az embereket használnám. Az ilyen, manipulált emberek valószínűleg túlságosan kontemplatívak, autisták lennének a környezetük szemében. Ilyen emberek viszont már vannak.
  • BiroAndras
    Ez jó meglátás. Persze egy összeesküvés-elmélet hívő épp az ellenkező következtetést vonná le belőle.

Egyébként szerintem az amerikai légierőnek nagyon jól jön ez az UFO mizéria. Ugyanis így az emberek nem a legújabb szupertitkos repülőgépről beszélnek, amit láttak, hanem idegen űrhajókról, aminek hiszik őket.
    Ez persze nem zárja ki, hogy igazi UFO-k is röpködnek.
    Sőt, az is elképzelhető, hogy a légierő és az idegenek összejátszanak. Mindkét fél a másikra fogja az égen látható különös jelenségeket, így mindketten a lebukás veszélye nélkül röpködhetnek.
  • M2 #275
    De szerintem jól látszik, hogy mi az amit a tudományban nem finanszíroznak. Ezekre azért nem költenek mert pontosan tisztában vannak vele.

Például miért különítenének el pénzeket a mexikói eset kutatására ha pontosan tudják, hogy a hadsereg kísérletei okozták.

De a rádióteleszkópokra költenek, ezért hiszem azt, hogy ufót még nem fogtak.
  • HUmanEmber41st
    Ez az, a tudomány mindig le van maradva a katonai kutatások mögött, mióta kitört a II. V.háború
  • M2 #273
    "ehhez valami speciális körülmény kellett ..."
    igen, pármillió év evolúció elég speciális körülmény
  • M2 #272
    Az hogy mexikóban egy idegen civilizáció űrhajóit látták az nagyon sokadik a valószínű megoldások között.

Mivel tőlük északra a legfejlettebb technikával rendelkező ország nyomul, vajh minek van nagyobb esélye?

Nálunk is volt ufómegfigyelés szép számmal az első öbölháború idején. A hivatalos álláspont az volt, hogy valóban azonosítatlan objektumok. Aztán a háború után bevalloták, hogy szinte az összes gép itt vonult el.

Nem szabad elfelejteni, hogy a katonai kutatások 10-20 ha nem 30 évvel járnak az ismert technikák előtt.
  • M2 #271
    Az biztos, hogy a cromagnoni és a neandervölgyi külön faj volt, úgy fél millió évvel ezelőtt vált ketté a két ág, hogy aztán újra találkozzanak.
    Valószínűbb az hogy nem keveredtek ill. ha keveredtek is, később az utódaik kihaltak (jégkorszak vagy betegség?), azaz a mai emberben nincs neandervölgyi gén.

Lényeg hogy nem látunk itt elég időt egy fejlett civilizáció kifejlődésére, bukására és nyomtalan eltűnésére, ezért ez felejthető.
  • dez
    Jahh, persze persze.

Legalábbis egy tömegeknek szóló tudományos ismeretterjesztő filmben szilárd tényként állították, hogy nem volt közös utód.
  • jozzee
    A legkönnyebb dolog paranoiásnak, elmebetegnek titulálni azt akinek éppen nem egyezik a véleménye a többség állásfoglalásával.

Ráadásul itt hitről, filózfikus gondolatokról lehet olvasni....kísért a középkori eretnek dogma, dehát ez csak az emberi természet egyik vonása......na és persze a tájékozottság/tájékoztatás hiánya a 21.század kezdetén.Ez még senkinek sem tűnt fel?

Szerintem csupán arról van szó, hogy a legtöbben oda sem figyelnek az egész problémára és végülis legegyszerűbb ha elutasítanak valamit.

Attól, mert valamit nem kötnek az orrunkra attól az még létező dolog lehet.A laikus is kezdi már magát mindenhatóként misztifikálni;amiről ő nem tud az nincs is;ha becsukom a szemem nem lát senki:):D

• lokko
    a kromanyoniak máig is itt vannak, mivel ők=mi, a neandervölgyi volt a másik faj, de ezt máig nem tudjuk biztosan, hogy boilógiailag tényleg külön faj volt-e
  • lokko
    volt már erről vita hogy ha most eltűnnénk meddig hagynánk egyértelmű nyomokat egy másik földi technikai civilizációnak a létezésünkről ...
  • dez
    Találtak már elég "érdekes" leleteket... És ezen kívül is vannak érdekes (tudományos) teóriák. De mostanában ezek nem divatosak.

És ott voltak még a krommanyoni (nem ismerem a helyesítását) emberek is. Nem voltak olyan intelligensek, mint a homo sapiens, de már eléggé emberien étek (szerszámokat készítettek, csoportosan vadásztak, volt művészet, stb.), de genetikailag annyira különböztek, hogy nem lehetett közös utódjuk. Azaz más genetikai úton fejlődtek.
  • lokko
    persze lehet azt mondani hogy volt itt már értelmes élet csak elment máshova és eltüntette nyomait stb ... de ez igencsak valószínűtlen
  • lokko
    Én először az idegen civilizációkat a Földön keresném ... ásatásokon, hátha nem mi vagyunk az első "értelmes" faj ... de még egy ilyen valószínű helyen mint a föld sem volt egynél több értelmes faj ... és ezt nem lehet megmagyarázni azzal hogy az evolúció itt még gyerekcipőben jár ... 50 milló évvel ezelőtt is léteztek azok a genetikai képletek amik alapján mi uralkodó fajjá válhattunk, de az intelligencia mégsem tört magának utat, ehhez valami speciális körülmény kellett ...
  • HUmanEmber41st
    Ha valamit el akarok titkolni arra ez a legjobb módszer: 1 igazi hír (melynek megjelenését nem lehet megtiltani) megjelentetni 10 nyilvánvaló kacsát. Így az igazi hír-észlelés is nevetségessé válik.
    Itt van a mexikói UFO esete. Nem cáfolják, nem emlegetnek hivatalosan ismeretlen légköri eseményeket, de mindenki erre gondol automatikusan.
    Akik a várható nevetségesség ellenére is ki mernek állni a kamerák elé, nos őket biztosan akkora megrázkódtatás érte, hogy úgy érzik muszály elmondaniuk..Itt persze a hivatásos pilotákra, földi radarkezelő személyzetre gondolok. Ha az a jelenség igazán nem is volt ott, hát akkor nem tudom milyen megrázkódtatás éri ezeket a jól képzett embereket a műszereik előtt.
    Nekem éppen ez a bizonyíték arra, hogy igenis van valami, hogy egy ilyen igazán fontos kérdéssel így "bánnak" a kormányok, és a tudós társadalom.
  • M2 #262
    Az 1. kiinduló alapja szerintem hibás (az hogy a Föld élete során is csak egy technikai civilizáció alakult ki).

Ahol elkezd egy értelmesebb civilizáció kialakulni, ott az időben második helyezett nem fog tudni kifejlődni, az első faj által túl gyorsan átformált világuk miatt.
    Ki tudja meddig juthatnának a delfinek még pár millió év alatt? De miattunk kifutottak az időből.

2. Hát ja, a technikai civilizációknak van pár száz necces éve az atomenergiától az idegen naprendszerek kolonizálásáig. Mi lett volna ha nem tanulunk a náci diktatúrából és ma robban ki egy világháború?
    Lehet, hogy ez egy szűrő és mire el tud jutni egy faj más naprendszerekbe addigra át kell esnie ezen a változáson, megszabadulva a destruktív elemektől.
  • M2 #261
    Ezen én is elkondolkoztam. Ha nem úgy győzik le korai szakaszban az ellenségeiket mint mi (csoportokba szerveződve, eszközöket készítve), akkor marad a rejtőzködés és ez kihathat a későbbi viselkedésükre is.
  • dez
    Ugyan, ugyan, nem csak a megdönthetetlen bizonyítékok érnek valamit. Ha mást nem, sok érdekeset meg lehet tudni az emberi viselkedésről, pszichéről, stb.
  • lokko
    dez azért van értelme, mert azzal az információhalmazzal amit te akarsz összeszedni nem lehet semmit csinálni ... mert még a vizsgált dolog létezésének igazolásáig sem lehet eljutni velük, mert ez nem egy olyan dolog amit ilyen képlékeny bizonyítékok alapján állítani szabad ... még ha a Marson élet nyomaira akadunk egy önjáró labor adati alapján a kérdést addig nyitva fogja tartani a felelős tudmány míg nem hozunk ide a földre megfelelő mintákat hogy minden elképzelhető módszerrel igazoljuk, hogy a marson van/volt élet, mert a kérdés egyszerűen ilyen horderejű ...
  • dez
    Néha a destruktív sem értelmetlen. Illetve van oka.
  • lokko
    a Fermi paradoxon engem sokat foglalkoztatott régebben is sok féle kibúvót találtam alóla, íme itt van két elgondolás (két és fél) de itt le kell szögeznem ezek csak spekuláció, agytornáztatás semmi több ...
    1. az hogy a Föld élete során is csak egy technikai civilizáció alakult ki az igazzá teheti azt a feltevést, hogy ez egy olyan dolog mint egy nagy lotto melynek nyerési esélye 1:X, míg a galaxisban Y db bolygó létezik ami életet hordoz (ezek a bolygók játszanak az evolúciós lottoban), és X nagyságrendekkel nagyobb mint Y ... így a Földnek csak nagy "mákból" ütötte meg a főnyereményt ( vagy ez pech? :D)
    2 A technikai civilizációk egy általánosan érvényes szabály szerint kérészéletűek, a tudás amit birtokba vesznek törvényszerűen idővel a saját pusztulásuk zálogává válik (ha így van akkor mi is nagy valószínűséggel szarúl fogunk járni). De itt is elképzelhető a lottószabály, van esély a hosszú túlélésre, csak az kicsi, lehet hogy vannak olyan civilizációk amelyek viselkedésmintáikból kiírtották a destruktív elemeket, így biztosítva a túlélésüket ... csak konstruktív elfoglaltságokkal foglalatoskodnak, nem hódítanak, csak információkat szereznek, kiváncsiskodnak, a tudás végtelen vágya hajtja őket, így ha valahol talának valami számukra érdekeset azt csak figyelik bele nem avatkoznak (a minimális invencióval szerzett információ ad legtisztább képet egy megfigyelt rendszerről)

az első vagy a második elmélet tűnik nagyobb spekulációnak? ? ?
  • dez
    Nem tudom, mi értelme van az információ nélküli agyalásnak. Az végképp nem vezet sehova. Az információt lehet rendszerezni, ellentmondásokat vagy épp összefüggéseket találni, stb. Egy jobb pszichológus azt is meg tudja mondani, valóban történt "valami" (akár csak valószerű halucináció, de az sem mindennapi, főleg, ha amúgy egészséges emberrel történik) az illetővel, vagy egyszerűen szerepelni akar, stb.
  • dez
    Na, hát azért nagyon sok tudós magán- illetve céges finanszírozással dolgozik.
  • dez
    Az is lehet, hogy eleve más a szociális berendezkedésük, nem önállóan kísérletezgetnek, stb., hanem előre óvatosan bántak a rádiózással (olyan értelemben, hogy nehogy elárulják magulat esetleges erőszakos fajoknak).
  • dez
    Ez is egy lehetőség.
  • dez
    Természetesen nem azt vonnám le. De az is tévedés, hogy tudományos szempontból értéktelen a dolog. Pszichológia is van a világon. Azaz, lehet kutatni, miért pont azt látják az emberek, stb. stb.
  • lokko
    dez nem érted ezek szerint az egész gondolatmenetet, a dolog abból indul ki, hogy nem áll rendelkezésre meggyőző kézzel fogható bizonyíték, az összes közvetett bizonyíték vagy elbukik, vagy nem vezet sehova, ami nem jelenti azt hogy mind hamis, csak azt hogy nem bizonyítanak semmit a dologból (és nem is tagadnak semmit) ... így csak az agyalás marad, és a kapcsolatkeresés. Az agyalásba bevezettem azt a tényezőt, hogy az emberiség hinni akar abban hogy nincs egyedül, és ebből következik a rengeteg hibás észélelés és az ingatag lábon álló feltételezések ... az álláspontom annyi hogy hinni én is akarok de becsapni nem akarom magam, így annyit mondok hogy nem tudunk semmit biztosan, max sejtéseink lehetnek, amiket próbálni kell igazolni kézzel fogható módon.
  • M2 #250
    1, Mi van azokkal a jeleikkel amiket még a rejtőzködés előtt indirekt sugároztak?

2, Ha túl sokat beszélgetnek akkor feltűnő lesz, hogy abból az irányból erősebbnek tűnik a háttérsugárzás.

Mondjuk a durvább hipotézis lehetne, hogy a háttérsugárzás nem az aminek mi most gondoljuk, hanem a full benépesített univerzum társalgásai...
  • Epikurosz
    Azt kérdezed, hogy miért nem halljuk a földönkívülieket? Hát azért, öregem, mert a földönkívüliek huncut teremtmények. Legalábbis ezt állítja a New Scientis 2003. május 10-i számában két fizikus.
  • Epikurosz
    Ezt viszont egy tudós írta: Micsio Kaku.
    A vége érdekes, egyébként.
  • kukacos
    Azért pontosítsunk: a fent SG cikk alapjául szolgáló cikket NEM tudósok írták, legalábbis nem olyan emberek, akikre azt mondanám, hogy két lábbal állnak a "hivatalos" tudományban. A négyből hárman magánfinanszírozású ufókutató intézeteknél vannak, egy meg saját lakcímmel tünteti fel magát. Számomra "tudós" olyan szakember, aki állami pénzen működtetett egyetemen kutatómunkával foglalkozik, és tekintélye van szakmai körökben. Persze a pozíciójuk önmagában nem von le semmit a mondanivalójuk értékéből (abból csak maga a szöveg von le), de azt nem árt tudni, hogy amit ők mondanak, azzal meglehetősen egyedül állnak.
  • M2 #246
    A kijelentés alapját én sem értem, bőven lehetséges olyan eset, hogy csak több ezer év múlva találkozunk/találunk nyomokat.

De az energia elektromágneses hullámok útján terjed. Egy civilizáció pedig használ energiát azaz elektromágneses hullámokat. Amint felismerik a fizikai mivoltját, rájönnek, hogy ez az amit minden más civilizáció is megtalált, ők is elkezdenek adni és hallgatózni. Még több ezer év múlva, mikor már ismernék mondjuk a gravitációs hullámokat és csak azt használnák, akkor is a kapcsolatfelvétel reményében működtetnék a számukra elavult 'rádióadókat'.

Vagyis egy esetben nem: ha ők abban a tudatban jól megvannak, hogy egyedüliek a világban.
    Nem tudom a társkeresés mennyire lehet alaptörvény.

A jel értelmezése: minden szokásostól eltérőre ugrunk, tehát az értelmezhetetlenre is. Persze a jel elakadása marad mint hibaforrás.
  • M2 #245
    Na meg mi van ha az összeesküvés elméletet megfordítjuk. Ha egy csoportnak az a titkos érdeke, hogy higgyünk az ufókban?

Itt jön az igazi elmebaj, mert már bármilyen bizonyítékot 'le tudnak gyártani'. Az igazán fanatikus szkeptikusok meg erre hivatkozhatnak.
  • M2 #244
    Igen, az ufó kérdésben én csak a saját hitrendszeremre építek. Mint minden topictársunk.
    Nem tudok másra építeni, talán nem is lehet.

Tudományos módszerrel minden földlakótól begyűjtöd az információt: rajzolja le szerinte hogyan néz ki egy ufonauta. Ezt kapod:.
    A kutatás után ki mernéd jelenteni, hogy igen, vannak földönkívüliek és pontosan így néznek ki? Tévedés, csak annyit mondhatnál, hogy az emberekben kialakult fantáziaképet mérted fel.

Az ufóészlelők tapasztalatainak gyűjtése ugyanilyen értelmezhetetlen lenne tudományos szempontból.

Maradnak a tárgyi bizonyítékok. Ilyenek tudomásom szerint nincsenek (és itt persze arra a hitemre építettem, hogy a bulvárhírek nem igazak).
  • Epikurosz
    Lehet, hogy igazad van. Én mindenestre amondó vagyok, hogy ha vannak idegen civilizációk, mégpedig hozzánk hasonlók, akkor közülük néhány használja a rádiókommunikációt. Aki nem használja, azzal nem is édemes szóbaállni :-))
  • HUmanEmber41st
    Én ugyan nem vagyok csillagász, de miért kell ilyen kijelentéseket tenni ?
    Ha valakik a rádióadás helyett teszem azt a gravitációs hullámokat modulálják ? vagy valami egészen mást? ha egészen másfele indult a fejlődésük? Ha jön is rádióadás, de értelmezhetetlennek nyilvánítják?
    Ha az óriási távolságok miatt végzetes torzulásokon megy át? ha elnyeli egy porfelhő ami közöttünk van? Ezernyi oka lehet, hogy nem fogjuk őket..ez nem meggyőző érvelés, csak találgatás.
  • Epikurosz
    "Civilizaþiile extraterestre vor fi "descoperite" peste 20 de ani
    Civilizaþiile extraterestre din în galaxia noastrã vor putea fi "descoperite" în urmãtorii 20 de ani, este de pãrere astronomul Seth Shostak, de la institutul The Search for Extraterrestrial Intelligence /Seti/ din California. Potrivit site-ului IC Wales, dacã în acest timp nu se va reuºi, cu ajutorul celor mai noi tehnologii, depistarea vieþii inteligente extraterestre, atunci probabil cã aceasta nu existã. Dupã cum a calculat Seth Shostak, în galaxia noastrã se înregistreazã de la 10.000 la un milion de surse de semnale radio, parte din care ar putea proveni de la fiinþe inteligente. Pentru a le descoperi este necesarã studierea tuturor surselor acestor semnale, iar cum în partea "noastrã" de galaxie existã circa 100 miliarde de stele, fiecare dintre acestea va trebui verificatã, noteazã Washington ProFile. Astronomul american este de pãrere cã dezvoltarea computerelor ºi radiotelescoapelor va permite lumii sã facã faþã acestei probleme deosebit de complexe, mai ales cã puterea calculatoarelor se va dubla la fiecare an ºi jumãtate pânã în 2015, aºa cum s-a întâmplat în ultimele decenii. (Forrás: http://www.jurnalulbtd.ro/afarticol.php?nrarticol=1&id=310)

Magyarul: Seth Shostak csillagász (SETI) azt mondja, hogy ha 20 éven belül nem fedezünk fel értelmes életet, (N.B. pontosabban fejlett technikai civilizációt) a naprendszeren kívül, akkor el kell fogadnunk, hogy egyedül vagyunk a galaxisban.