Mégis léteznek a földönkívüli látogatók?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

1. Egy könyv minden eladott példányát lehetetlen megsemmisíteni, szóval biztos beszerezhetõ még. Pláne nálunk távol az USA titkosszolgálataitól.
2. Ha az a könyv tényleg olyan hiteles, és tényleg van összeesküvés, ami képes volt utólag eltüntetni, akkor hogy a fenébe jelenhetett meg egyáltalán?
3. Ha olyan jó az a könyv, akkor miért nem hivatkoznak az UFO hívõk, illetve miért nem volt ismertebb akkoriban? Vagy ha az összeesküvés miatt, akkor meg hogy lehet, hogy a hozzászólásod még nem törlõdött "véletlenül"?
4. Ma olyan mennyiségõ fényképezõgép és videokamera van, hogy képtelenség lenne minden egyes felvételt felderíteni, és titokban megsemmisíteni. Pláne hogy az internet segítségével percek alatt millió lenyomozhatatlan másolat készíthetõ szanaszét a világban.
Az 50-es és 60-as években még elképzelhetõ lett volna, hogy az összes jó felvételt elkobozzák, de ma már képtelenség.

Akkor ez nem olyan hogy Pistabá látta hogy jött a fekete fény .... ? <#wink>

Jozze ! Ez a könyv sokmindenkit érdekel ! Ki írta, mi a címe ?

A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce

Ki ez az ember egyébként? Titok? Vagy a nevét is megsemmisítették? :( Nagy kár <#szomoru1>

Persze, hogy van nagyon sok szenzációéhes ember meg történet, ami nem valóságos, mert ugyebár ebben is sokan az anyagi hasznot látják....

Egyébként az egész rég nem hit kérdése.Aki csak hinni akar az elhihet bármit, az olyanok csak egyszerûen hiszékenyek.

Persze a mai infók között nem is nagyon érdemes keresgélni, mert ma az egész úgy van beállítva, mint vmi viccparádé, komolytalan, céltalan félrevezetõ agymosás.

Én mondjuk tudok olyan nevekrõl akik tudományos körökben elismertek és még anno, évtizedekkel ezelött le mertek írni olyan tényszerû dolgokat amiket késöbb vontak titkosítás alá, vagy egyszerûen megsemmisítették a dokumentumokat........pl. olyan külföldi befolyásos(csillagász, filozófus) ember aki nevekkel, adatokkal, hivatkozásokkal írt meg egy könyvet, persze miután elmúlt 70 éves, valószínüleg akkor már nem a szenzációhajhászás motiválta csak bizonyos dolgokat tudatni akart az emberiséggel.A könyv még 1982-ben jelent meg és azt lehet mondani, hogy ma elolvasva úgy tûnne más számára is, hogy itt sokkal többrõl van szó, mit vmi sci-fikben vázolt, buta ember-idegen találkozóról.Szinte az egész írás valódi idézett dokumentumokon alapul, nem valami összezagyvált bla-bla.

Csak annyi a véleményem-a ködösítések maximális elutasítása mellett-, hogy ha a fentebb említett könyvbõl csak egy dokumentáció is valódi(márpedig bizonyos dolgok visszaellenõrihetõek!), akkor talán nem az UFO-hívõk butaságaival kéne foglalkozni....
Azért a legjobban egy gabonakörös oldalon szórakoztam, ahol postolhatod a gabonakörödrõl készített felvételeid, van "év gabonaköre" szavazás, ja és persze jobb oldalt a kis reklámok a gabonakörös könyvre, DVD-re, amiket instant meg is vehetsz. Tényleg szédületesek ezek az ufók, már nem is elégednek meg a körökkel, van, amelyik inka naptárat vésett búzába, amibõl pontosan megjövendölhetõ a Föld 2012-es végpusztulása. De az enyhén raszteres ufóarc is nagyon tetszett.

fuckin' UFO :D

Ez a felvétel egy nagy nulla.
Ha megkérem a szomszédot, hogy dobjon már fel egy bumeráng elven mûködõ UFO alakú valamit, akkor én is tudok ilyent csinálni.

Kara kánként folytatom tanításom.

Nincsenek felvételek? Mert a MIB ek elkobozzák..mondaná egy összesküvés-mániás :)

Eddig még ez volt a legjobb:

http://www.crowdedskies.com/videos/ufomare_Bband.mov

Én mondjuk azzal kezdeném, hogy elõször szeretnék már egy tényleg jó minõségû, meggyõzõ filmet látni egy ufómegfigyelésrõl. Kissé furcsa, hogy ma, amikor már az - egyébként nem túl gyakran - lezuhanó repülõgépeket is rendszeresen felveszik filmre, pl. Concorde, vagy a tengerparton lezuhant Airbus, vagy akár csak a WTC-be csapódó elsõ repülõrõl is volt felvétel, vagy akár a gömbvillámokról is tucatnyi film készül évente, az állítólagos idegen ûrhajókról semmi... Egyszer egy egész napot rászántam, hogy a neten keresgéljek ufómegfigyelésekrõl készített filmek után. Semmi olyat nem találtam, ami értékelhetõ lett volna. Persze tucatjával vannak a különbözõ ufómûsorokban ezerszer bemutatott klasszikus, elmosott filmecskék az ötvenes évekbõl, ahol mintha a csészealjak dizájnja is a korízlést tükrözné :) A legjobbak még azok, amelyeken távoli fénypontok ugrálnak, de azt hiszem, mély, rendíthetetlen hit kell ahhoz, hogy ezeket idegen ûrhajóknak nevezzük. Ha valaki tud valóban meggyõzõ, jó minõségû felvételrõl, kérem linkelje már be ide, kíváncsian várom. Manapság, amikor már a mobilokban is kamera van, és az idegen lények ugyebár itt ugrálnak körülöttünk, ugyan már nehogy ne készítsenek jó felvételeket.

száz okosságnak is egy a vége, akkor járunk a legjobban ha mi vagyunk a legfejlettebbek, és senki más nem pofátlankodik az utunkba ...

Én akkor egy ötödikben hiszek, vagyis inkább érzem valószínûnek (bár az egyesbe besorolható).

A kialakult civilizációk száma nagy, de a fénysebesség valóban átléphetetlen. A civilizációk közti távolságok áthidalhatatlanok egy-két (szerencsés vagy szerencsétlen) párostól eltekintve. Ha 3-4 galaxisra jut egy civilizáció az már elég húzós.

A múlt az ablakra amin kutakodni tudunk túl szûk. Túl sok milliárd évekkel ezelõtt még nem alakulhatott ki élet és az evolúciónak is idõre van szüksége mire kitermel valami értelmesebbet. Max százezer fényéven belül találhatunk valakiket, akik ennél távolabb élnek azoknak még valószínûleg utazik a jele.
Ez nagyon tetszett.
És jogos!
Sutyerák ufók ezek!
Az ilyen esetek mindenkit zavarnak, még engem is aki inkább abban hisz, hogy nincsenek itt a földönkívüliek.

Ha én ufó lennék...
Mindig csak lebegnék.
Ha észre vennének,
gyorsan ellibegnék.
De csak olyan gyorsan
libegnék ott én el
hogy legyen nekik mára
téma töprengésre...
<#pias>

De félre a tréfát...

Ha én ufó lennék, földi szemmel mindenható tudással, elsõre befognék nemenként egy-egy példányt kiismerni a biológiájukat. Aztán úgy tíz egyedet megfigyelés alatt tartanék, a gondolatait és cselekedeteit kukkolnám, mindenféle beavatkozás nélkül. A tizenegyediknél rájönnék, hogy az algoritmus egyszerû, jöhetnek az extrém esetek. Ezekbõl megvizsgálnék néhányat pl. õrült, sorozatgyilkos, diktátor, filmsztár, harcos, anya...
Pár másik állatból felmérném, hogy igen, itt is mûködött az evolúció.
Aztán pont mint ahogy plamex gondolta: bookmarkolnám a bolygót, hogy néha vissza kell nézni, ha veszélyessé válhatnak szó nélkül elpusztítani.
Talán a galaxis egy nagy kertként funkcionál,és egyszer eljön a kertész betakarítani a termést......Na ez már aztán sci-fi téma!

1.lehetõség:ritkábban alakulnak ki civilizációk mint azt sokan hiszik. 2.:a civilizációk "befelé forduló" fejlõdési utat követnek és nem vágynak társaságra. 3.:be nem avatkozás elvét vallják. 4.(én erre gyanakszom):létezik valamien "sorsszerûen" bekövetkezõ jelenség az Univerzumban ami roppant hatékonyan irtja a civilizéciókat,esetleg eleve az életet.PL:szupernovák,gammavillanások,zsákutcás történelmi fejlõdés(nyersanyagok kimerülése,önpusztítás),esetleg 1-2 domináns civilizáció(melyek pl.a primitívebbek kizsákmányolására épül,s ezzel végül pusztulásukat okozza.) ,utóbbihoz:mennyire kényelmes lehet rátelepülni egy közepesen fejlett civilizációra (pl.mienkre) ahol már van bizonyos ipar,bányászat,nyersanyagfelhalmozás (pl.beépítve),stb. és "elláttatni" magunkat.

A Függetlenség napja elég hülyeség ... elég egy-két ufónak leszórni egy pár tonna szupermutáns vírust és kész ... vagy kicsi szaporan önreprodukáló nanorobotkákat <#alien>

A fene se tudja. Magamból indulok ki: ha én lopni járnék nem éreznem biztonságban magam attól, hogy a környéken mindenki a lopásokról beszél.
Csak gondolj az indiánokra ... elég prózai ?

Látom, sok Sci-fit olvastál.. Én is..
Szerintem a valóság sokkal prózaibb, mmint mondjuk a Függetlenség napjá-ban...

Mi van akkor ha az egész galaxisunkat 1 faj uralja amelyik nem engedi hogy bármelyik a nyakára nõljön ? Amíg fejletlenebb nálla csak figyeli és minden általa még nem ismert technológiát lenyúl. majd mikor már képes lenne õt felfedezni és kapcsolatbalépni akkor kiírtja ? Slussz passz .. kör bezárult. Az õ faja nyerte a csillagközi evolúciót ... oppá ... lehet nagyobb bajban vagyunk mint gondoljuk.
Kis naívan itt elvagyunk ... aztán jön a feketeleves....
Kicsit pesszimista felvetés de sajnos benne van a pakliban és ez az elmélet passzol az eddigi megfigyelésekkel is :(

Bár lehet hogy csak várnak ... figyelik mit lehet tõlünk eltanulni ... tanulmányoznak és amikor már képesek leszünk mi is csillgközi utazásra akkor majd jól leigáznak :)))

és ezért nem érdemes ezzel a megfigyelésekkel igazán foglalkozni.
Ha nem képesek a legalapvetõbb kommunikációra tõlem repkedhetnek....
Õk szarnak ránk jól van .... de akkor mi is ...
HA egyáltalán idegeneket látunk. <#action>

Ne mond már nekem hogy egy faj ami csillagközi utazásokra képes nem ismeri a rádiót és a matematikát vagy a prímeket. <#conf>

Ha állandóan itt repkednek akkor ennyit már biztos tudnak rólunk ... :)

a francokat ...
ha fejlettebbek nállunk akkor nem hiszem hogy nem ismerik az egyszerû rádiójeleket ... és pl nem tudnak egy egyszerû szignált küldeni ... abba nem halnának bele. pl SETI felé ... minden egyértelmû lenne és nem fantáziálna itt mindenki ... érted ?
EGYÉRTELMÛ !!

Lehet, hogy köszönnek, csak mi még nem halljuk.
Majd ha visszaköszönünk, le is fognak szállni.
Már ha egyáltalán tudnak köszönni <#nemtudom><#nemtudom><#nemtudom>

Ha olvassa valamelyik UFO e fórumot üzenem hogy húzzon haza és ott kisérletezzen. A Földön nem szeretik az ilyen hozzáállást !!!
<#mf3><#violent>

Engem viszont az zavar!!!

Miért nem köszönnek ? Ez alapvetõ kommunikációs forma. Ha csak annyit mondanának egy kommunikóciós csatornán hogy "Helló" az miért lenne beavatkozás az emberi faj életében ? Evvel még nem adnának át technológiát amivel esetleg kipusztítanánk magunkat vagy õket. Egyszerû udvariasság lenne. Szerintem ez méltatlan viselkedés bármilyen idegen fajjal szemben. szerintem annál azért fejlettebbek vagyunk hogy csak egyszerû kisérleti patkánynak tekintsenek. Ha itt is vannak engem k..vára nem érdekelnek, addíg amíg nem méltatnak arra sem hogy köszönjenek.

Ha hivatalosan finanszíroznának UFO kutatást, ezzel elismerné az adott kormány, hogy UFO-k márpedig vannak.
Engem az ehhez hasonló párbeszédek zavarnak:
Riporter: XXX város felett több száz szemtanú több vakító fényességû tárgyat látott az égen, melyek a levegõben lebegtek, majd hirtelen hatalmas sebességre váltottak és nyugat-keleti irányba elrepültek. Pár perccel késõbb az egyik tárgy 100- 200m ig leereszkedett a fõtér felé, a szemtanúk láthatták, hogy a tárgy "csészealj "alkú volt, tökéletesen csendben lebegett, mindenféle látható szárny és hajtómû nélkül, vakító színeket villogtatott minden színárnyalatban, majd elidult felfele és 1 másodperc alatt eltûnt szem elõl.
Mi lehetett ez a tárgy, kérdezem YYY XXXXX ezredes repülõgéppilótától.
Katonatiszt: Nem tudom.
Riporter: Van-e az adott percekrõl valamilyen mûholdfénykép?
Tiszt A válasz: Nincs
B válasz : Van, de szigorúan titkos, 50 évig zárolva.
Ripprter: Lehet, hogy valamilyen titkos kísérleti jármû volt?
Tiszt: Ilyen kísérletekrõl nem tudok. De lehet.
Riporter: Akkor Ön szerint mit láttak ezek az emberek?
Tiszt: találgat, rizsázik

Szóval senki sem mond semmi konkrétumot. Mindenki megígéri, hogy ha valamit megtudnak, azonnal tájékoztatják a lakosságot. (Csak gyõzzék kivárni..)
Igen, Amiban volt hivatalos vizsgálat, mely kimutatta, hogy aki UFO-t látott, azok közül senki sem volt beszámítható, hallucinált, meteor volt stb. Blue Book program. OK.
De mihez kezdtek 1 mûszeres érzékeléssel? Semmit. (Mex. UFO )Nem jelentette be senki, hogy ez milyen érdekes téma, és most kutatni fogja ezt a rejtélyes légköri jelenséget. Ha órákig észlelték, és 100% ban földi erdetû légköri jelenség volt, akkor meg kell, hogy ismétlõdjön. Tanulmányozni, kutatni kellene, hogy mi hozhat létre láthatatlan, ám mégis forró gömböket, melyek órákig repültek együtt alakzatban egy repülõgéppel. Hogyan keletkeznek? Milyen erõ tartja össze? Mi mozgatja nagy sebességgel? Senki sem kutatja, pedig érdekes lenne... Mindeki legyint: hírlapi kacsa, trükk, stb...
Egyszerûen lehetetlen megtudni az igazságot ez ügyben.
Mulder ügynökön kívül senki sem keresi "hivatalosan" az igazságot...
Amíg be nem bizonyosodik 100% ban, hogyaz összes UFO-t itt gyártották a földön, és idegenek márpedig nincsenek, én addig azon az állásponton vagyok, hogy az UFO-k idelátogató idegen civilizációk ûrhajói.
Ha itt gyártanák a földön, az elmúlt kb50 év alatt már biztosan kitudódott volna,mert ha 1 ilyen technológiát eltitkolnak, abból az adott országnak semmi haszna nem származna.
Pl Nagy Sándor krónikása is beszámol a csata közben az égen lebegõ pajzsokról, Ezékiel próféta is beszámol egy repülõgéprõl, melyben 20 éven keresztül nagyon sokszor utazott. Joseph Blumrich NASA mérnök még a modelljét is elkészítette. Hogy csak a legismertebbeket említsem.

UFO helyett ET

Igazat beszélsz.
Brazíliában például az után szaporodtak meg az ufó észlelések, miután beindult a rakéta program, ill. kísérleteket folytattak mûhold földkörüli pályára állításával (talán már ûrhajóval is?).
Volt nekem egy olyan ötletem, hogy ha én UFO lennék, akkor megfigyelésre magukat az embereket használnám. Az ilyen, manipulált emberek valószínûleg túlságosan kontemplatívak, autisták lennének a környezetük szemében. Ilyen emberek viszont már vannak.

Ez jó meglátás. Persze egy összeesküvés-elmélet hívõ épp az ellenkezõ következtetést vonná le belõle.

Egyébként szerintem az amerikai légierõnek nagyon jól jön ez az UFO mizéria. Ugyanis így az emberek nem a legújabb szupertitkos repülõgéprõl beszélnek, amit láttak, hanem idegen ûrhajókról, aminek hiszik õket.
Ez persze nem zárja ki, hogy igazi UFO-k is röpködnek.
Sõt, az is elképzelhetõ, hogy a légierõ és az idegenek összejátszanak. Mindkét fél a másikra fogja az égen látható különös jelenségeket, így mindketten a lebukás veszélye nélkül röpködhetnek.

De szerintem jól látszik, hogy mi az amit a tudományban nem finanszíroznak. Ezekre azért nem költenek mert pontosan tisztában vannak vele.

Például miért különítenének el pénzeket a mexikói eset kutatására ha pontosan tudják, hogy a hadsereg kísérletei okozták.

De a rádióteleszkópokra költenek, ezért hiszem azt, hogy ufót még nem fogtak.
Ez az, a tudomány mindig le van maradva a katonai kutatások mögött, mióta kitört a II. V.háború

"ehhez valami speciális körülmény kellett ..."
igen, pármillió év evolúció elég speciális körülmény
Az hogy mexikóban egy idegen civilizáció ûrhajóit látták az nagyon sokadik a valószínû megoldások között.

Mivel tõlük északra a legfejlettebb technikával rendelkezõ ország nyomul, vajh minek van nagyobb esélye?

Nálunk is volt ufómegfigyelés szép számmal az elsõ öbölháború idején. A hivatalos álláspont az volt, hogy valóban azonosítatlan objektumok. Aztán a háború után bevalloták, hogy szinte az összes gép itt vonult el.

Nem szabad elfelejteni, hogy a katonai kutatások 10-20 ha nem 30 évvel járnak az ismert technikák elõtt.
Az biztos, hogy a cromagnoni és a neandervölgyi külön faj volt, úgy fél millió évvel ezelõtt vált ketté a két ág, hogy aztán újra találkozzanak.
Valószínûbb az hogy nem keveredtek ill. ha keveredtek is, késõbb az utódaik kihaltak (jégkorszak vagy betegség?), azaz a mai emberben nincs neandervölgyi gén.

Lényeg hogy nem látunk itt elég idõt egy fejlett civilizáció kifejlõdésére, bukására és nyomtalan eltûnésére, ezért ez felejthetõ.
Jahh, persze persze. <#vigyor3>

Legalábbis egy tömegeknek szóló tudományos ismeretterjesztõ filmben szilárd tényként állították, hogy nem volt közös utód.

A legkönnyebb dolog paranoiásnak, elmebetegnek titulálni azt akinek éppen nem egyezik a véleménye a többség állásfoglalásával.

Ráadásul itt hitrõl, filózfikus gondolatokról lehet olvasni....kísért a középkori eretnek dogma, dehát ez csak az emberi természet egyik vonása......na és persze a tájékozottság/tájékoztatás hiánya a 21.század kezdetén.Ez még senkinek sem tûnt fel?

Szerintem csupán arról van szó, hogy a legtöbben oda sem figyelnek az egész problémára és végülis legegyszerûbb ha elutasítanak valamit.

Attól, mert valamit nem kötnek az orrunkra attól az még létezõ dolog lehet.A laikus is kezdi már magát mindenhatóként misztifikálni;amirõl õ nem tud az nincs is;ha becsukom a szemem nem lát senki:):D

a kromanyoniak máig is itt vannak, mivel õk=mi, a neandervölgyi volt a másik faj, de ezt máig nem tudjuk biztosan, hogy boilógiailag tényleg külön faj volt-e

volt már errõl vita hogy ha most eltûnnénk meddig hagynánk egyértelmû nyomokat egy másik földi technikai civilizációnak a létezésünkrõl ...

Találtak már elég "érdekes" leleteket... És ezen kívül is vannak érdekes (tudományos) teóriák. De mostanában ezek nem divatosak.

És ott voltak még a krommanyoni (nem ismerem a helyesítását) emberek is. Nem voltak olyan intelligensek, mint a homo sapiens, de már eléggé emberien étek (szerszámokat készítettek, csoportosan vadásztak, volt mûvészet, stb.), de genetikailag annyira különböztek, hogy nem lehetett közös utódjuk. Azaz más genetikai úton fejlõdtek.

persze lehet azt mondani hogy volt itt már értelmes élet csak elment máshova és eltüntette nyomait stb ... de ez igencsak valószínûtlen

Én elõször az idegen civilizációkat a Földön keresném ... ásatásokon, hátha nem mi vagyunk az elsõ "értelmes" faj ... de még egy ilyen valószínû helyen mint a föld sem volt egynél több értelmes faj ... és ezt nem lehet megmagyarázni azzal hogy az evolúció itt még gyerekcipõben jár ... 50 milló évvel ezelõtt is léteztek azok a genetikai képletek amik alapján mi uralkodó fajjá válhattunk, de az intelligencia mégsem tört magának utat, ehhez valami speciális körülmény kellett ...

Ha valamit el akarok titkolni arra ez a legjobb módszer: 1 igazi hír (melynek megjelenését nem lehet megtiltani) megjelentetni 10 nyilvánvaló kacsát. Így az igazi hír-észlelés is nevetségessé válik.
Itt van a mexikói UFO esete. Nem cáfolják, nem emlegetnek hivatalosan ismeretlen légköri eseményeket, de mindenki erre gondol automatikusan.
Akik a várható nevetségesség ellenére is ki mernek állni a kamerák elé, nos õket biztosan akkora megrázkódtatás érte, hogy úgy érzik muszály elmondaniuk..Itt persze a hivatásos pilotákra, földi radarkezelõ személyzetre gondolok. Ha az a jelenség igazán nem is volt ott, hát akkor nem tudom milyen megrázkódtatás éri ezeket a jól képzett embereket a mûszereik elõtt.
Nekem éppen ez a bizonyíték arra, hogy igenis van valami, hogy egy ilyen igazán fontos kérdéssel így "bánnak" a kormányok, és a tudós társadalom.

Az 1. kiinduló alapja szerintem hibás (az hogy a Föld élete során is csak egy technikai civilizáció alakult ki).

Ahol elkezd egy értelmesebb civilizáció kialakulni, ott az idõben második helyezett nem fog tudni kifejlõdni, az elsõ faj által túl gyorsan átformált világuk miatt.
Ki tudja meddig juthatnának a delfinek még pár millió év alatt? De miattunk kifutottak az idõbõl.

2. Hát ja, a technikai civilizációknak van pár száz necces éve az atomenergiától az idegen naprendszerek kolonizálásáig. Mi lett volna ha nem tanulunk a náci diktatúrából és ma robban ki egy világháború?
Lehet, hogy ez egy szûrõ és mire el tud jutni egy faj más naprendszerekbe addigra át kell esnie ezen a változáson, megszabadulva a destruktív elemektõl.
Ezen én is elkondolkoztam. Ha nem úgy gyõzik le korai szakaszban az ellenségeiket mint mi (csoportokba szervezõdve, eszközöket készítve), akkor marad a rejtõzködés és ez kihathat a késõbbi viselkedésükre is.