12892
  • Nardon
    Ez a D4 F3 bossolás kezd vicces lenni, 2hete csücsülök ott és kizárólag bosst ölök, hacsak nem néha megzavar egy egy manager.
    Mégis ma kaptam meg 2. G50 armor droppom managertől xD
  • blbogus
    inkább végülis letenyét mondanék.. letenyétől második falu, tótszentmárton..
    asszem most kiderült h az internetes cég sem az övé már mert most jött a levél h fizetnem kell havidijat, illetve már a számla jött, azér majd reklamálok.. meg le is mondom ezt a netet, kéccer ennyiér upc kinál már 20 megás netet.. uristen nem lesz netem :o
  • diegho
    na konkrétan kanizsától merre felé? Én csurgón.
  • blbogus
    a-a.. Laci :)
  • diegho
    jah bocs unokatesód :D
  • diegho
    na nebassz :D én is. várjálcsak... nagybáttyád nem véletlenül Gyula?
  • blbogus
    pont délnyugat magyarországon.. ^^ nagykanizsa környékén..
  • diegho
    merre is laksz? gondolom nem délnyugat magyarországon.
  • diegho
    intel core2 duo az a 2 magos conroe architektúrás procik első elnevezése volt, ezek 1066fsb 2-4mb l2 cache-el jöttek (E6x00 néven). ezután jött a "butított" verziójuk 800fsb 2mb l2 cache. ez konkrétan 1% teljesítmény csökkenést okozott, ezek ugyanúgy core2 duo néven futnak (E4x00 sorozat) ezek után gondolt egyet az intel és ezt kidobta a 800fsb 1mb l2-es szériát ugyanazzal a conroe maggal mint az E4x00 széria de úgy gondolták ezt már pentium dual core néven fogják forgalmazni ennek E2xx0 a számozása. Ezek után jött a conroe frissített változata 1333fsb 4mb l2 cache-el E6x50 számozással. Na ennyit erről. a lényeg az, hogy egy E2xx0 és egy E4x00 között 1-2% teljesítménykülönbség van tehát E4x00 procit nem éri meg megvenni az E2xx0 és az E6x50 között már helyenként akár 10% különbség is lehet, nagyon szélsőséges esetekben ennél több is, de pl egy E6750-et nem éri meg megvenni szintén mivel alig többért van már E8x00 ami meg már a core arch. alapjaira épülő conroe frissített változat és wolfdale néven fut ez 1333fsb és 6mb l2-vel jön és nem mellékesen 95%-uk megy 4ghz-et egy normálisabb léghűtéssel.
  • blbogus
    igen.. érdeklődtem nála mailben erről és akkor monta h jo ideje nem foglalkozik már gépekkel.. internetet üzemeltet, vagy üzemeltetett, már abban se vok biztos, de az tény h amiko csucson volt akko profi gépeket rakott össze.. beleive me ;)
    a videokari cserélve lesz 8600gt.re, de mivel nem akarom tulbonyolitani a lap marad.. megteszi.. egyelőre.. hát a táp.. FSP.t lenne de egyelőre nem lesz, mivel a konfig nagyrésze megmarad és ezáltal lenne pár plusz ezres amit kikéne adnom.. 1--2 honapot sztem kifog birni ez a táp mig összeszedem a diegho által irt 6k.t..
    köszi mindenkitől a segiccséget, a végeredmény megirom a hétvégén v a jövö hét elején :)
  • Chamber
    "aki összeállitja sok éve van már a szakmában"
    Hát vagy véletlenül írt AGPs videókarit, vagy sok éve nem foglalkozik már a piaccal xD
    AGPs videókarit semmiképp se vegyél már (van egyáltalán alaplap még amibe belemegy?)
    Codegen tápot szerintem is kerüld. FSP tápok most amik jók és viszonylag olcsók amennyire én tudom.

Nekem amúgy AMD konfigom van ATI videókarival, úgyhogy gyártanak olyanokat :o
  • Silversting17
    Köszi a segítséget. Megtaláltalak ám LOGOUT.hu fórumán is :) Ahogy tudtam végigolvastam mindent, majdnem mindenki ugyanezt a combot ajánlja.

Még így utoljára offként le tudnád írni hogy hogyan működnek a 2 magos processzorok, és mi a különbség az Intel Dual Core sorozata és a Core2 Duo sorozata között (az árán kívül persze)?
  • diegho
    asus szintén felejtős. az összes P35 chipsetes asus lap tervezési hibás. a tápellátó körük el van cseszve, egy feszstab túlmelegszik rajta állandóan ezért hamar halnak, kettővel volt dolgom, egyik alapból halott volt második 10 napot bírt, de fórumokon olvashatsz róluk eleget. intelhez jelen esetben gigabyte lapot érdemes venni.
  • blbogus
    amugy nem azér kérdeztem h utána ne foglalkozzak a véleményekkel, szoval a tápot cserélem akko.. az alaplapot más is monta, ASUS.t ajánlottak helyette (p5kc).. a többi részére sokan azt monták h OK.. összességébe csak ez a két dolog érik cserére.. ha bármi más észrevétel van szivesen várom.. sok évig vártam uj gépre, ha már sikerül vennem akkor legyen jo :)
  • blbogus
    unokatestvérem..
  • diegho
    2000óta foglalkozok informatikával olyan szinten, hogy évente 1000+ gépet látok, van olyan nap hogy 10nél több gépet rakok össze, nem fontos elhinni a tényeket, nekem nem érdekem, hogy belőled gazdagodjak meg, de neki igen. remélem átérzed a különbséget, a döntés a tiéd. codegen 2001-ig fsp belsővel adta a tápjait, a 7 éves codegened azért ment olyan sokáig, de sok sikert a codegen táphoz, kb 35 deka lehet se kondikban se hűtésben se nyákban nem megfelelő egy modern gép hajtásához és persze semmi védelemmel nincs ellátva. de felmehetsz az ország legtöbbet látogatott informatikai fórumára: prohardver.hu és ott is megkérdezheted tőlem, ugyanezt fogom mondani minden más szakértővel együtt. egy dolgot jegyezz meg: üzletben nincs barátság. ahogy te hasznot hozol valakinek ő azon lesz, hogy te minél több hasznot hozz neki, nekünk a fórumon nem érdekünk, hogy átbasszunk, mert semmi hasznunk nem származik belőle, viszont egy számtekboltban aki nem ért hozzá, azt bizony komolyan átverhetik.
  • blbogus
    amugy köszi a véleményeket és bocs az OFFér..
  • blbogus
    nekem codegen tápom volt ebben 7 évig.. azután cseréltem h fura hangokat kezdett kiadni.. de még mindig müxik.. azé meggondolom..
    a "darab kő" dologrol.. aki összeállitja sok éve van már a szakmában, saját bolttal rendelkezik, gondolom érti a dolgát.. akiket másokat eddig kérdeztem azok inkább csak a videokari márkáját kritizálták..
  • diegho
    1. msi platinum és diamond szériás lapjain kívül a többi egy rakás fos
    2. codegen tápból tavaly cseréltem csak 40 körül ezek közül 20-25 ölt gépet
    3. abba a lapba nem megy bele agp-s videokártya.

140ből:
    gigabyte p31-ds3l 15k
    e2180 15k
    2*1giga kingmax 800 7.5k
    pioneer 112/115d 6k
    xfx 8600gt 18k
    250gb wd 16mb 13k
    coolermaster elite 331 ház 8.5k
    fsp 350w pnf 6k
    asus vw195s 19" 41k
    microsft wheelmouse optical 3k
    logitech ultraflat bill 5k

ha ezt veszed jó minőségi cuccokat kapsz a pénzedért, ha azt amit írtál akkor low cost válogatott szmétből összetákolt szarkupacot, aki azt a konfigot összeállította az látszólag egy darab kő szintjén van informatikából, szóval azt semmiképp ne vedd meg!
  • Cingar
    nem ertek a monitorokhoz de nekem eddig azt mondtak a dell az nem rossz nekem olyan van.
  • Silversting17
    Ne vegyél AGP-s vidkártyát, keress helyette vmi mást, és a Codegent tényleg kerülni:) Monitorból pedig LG-t ajánlanék, az a legjobb, ennek a BenQ-nak nagyon alacsony a kontrasztaránya.
  • Nardon
    Nah codegen rox :D 4év után robbant csak fel,a ddig egséz jól húzta.
    Ez az amd nem gyárt procit az ati meg nem gyárt videókairit- dologgal teljes mértékben egyetértek.
  • ronesz
    codegen tapot keruld messzirol...
  • blbogus
    1 db MSI P31 NEO-F Intel P31 LGA775 ATX
    1 db Core2 Duo-2,2GHz/800MHz LGA775 2MB Box (E4500) 1év
    1 db Samsung 320GB 7200rpm SATAII 16MB 3év
    1 db Kingmax 1GB PC2-6400/800MHz DDR-II
    1 db Kingmax 1GB PC2-6400/800MHz DDR-II
    1 db Samsung 20x oem SH-S203P/BEWN belső SATA LSC 2év
    1 db MSI NX7600GT-TD512Z nVidia 7600GT 512MB AGP
    1 db Codegen 3331-CA P4 350W ATX 12cm fan
    1 db Genius KB600 vezeték nélküli billentyűzet+egér, fekete, USB, Bbox
    1 db BENQ 19" G900 5ms DVI LCD 3 év

nekem ezt fogják elvileg összedobni 140ér.. véleményeket elfogadnék mer nem vok naon képbe a piaccal mostanság.. leragattam a P3.nél.. meg egyébként is lehetne véleményezni a konfiguráciot mer kiváncsi vok..
  • diegho
    sajnos nem tudok neked mondani semmit, ugyanis az amd szerintem nem gyárt processzort, az ati ami már jó ideje az amd tulajdona pedig nem gyárt videokártyát. legalábbis az én értekrendemmel nézve egyik se nevezhető se processzornak se videokártyának.
    120-ból:
    gigabyte ep35-ds3 22k
    e2180 15k
    2*1gb kingmax 1066 memória 9k
    xfx 9600gt 512mb 35k
    wd 250gb 16mb 13k
    pioneer 212/215d 6k
    coolermaster elite 331 ház 8.5k
    fsp 400w pnf 8k
    117k és minden minőségi cucc. procit felhúzod 2800mhz környékére az már kihajtja ezt a videokártyát és boldog vagy. ha amd-t veszel nem leszel az.
  • Silversting17
    Jah és lehetőleg 120 alatt^^
  • Silversting17
    Látszik, hogy kocka németek -.-
    Na gyuli tudsz nekem mondani komplett konfigot AMD procival, ATI kártyával, 200GB-s winyóval, jó házzal+táppal, dvd íróval, 2 GB rammal? :) Monitor nem kell, az van faxa.
  • diegho
    ki lettem rúgva guildből mert állítólag hetek óta nem játszok :S hm. leadernek írtam f/l-t hogy 3 hónapon át csak cw-zek meg 1-2 órát játszok hétközben, ráadásul ezen a héten hétfőn és kedden is 5-5 órát játszottam, ráadásul guild partyban és végig beszélgettem guild chatben. no comment :D
  • diegho
    nem mert rohadt sokat fogyaszt és én nem veszek meg minden szutykot aminek 4-szer akkora fogyasztása van mint a megszokott. már kinéztem amúgy a 106-os 1080p-s lcd-t télen, hogy jó lesz, mert keveset fogyaszt (csak ezért cserélnék) erre nézem 155W mostani meg 70W na mondom ilyen se lesz nézzünk egy plazmát, az meg 350W, oké akkor ilyent se veszek soha, akárcsak lcd monitort (igaz megvettem a legjobb 20"-ost, de csak 2 napig bírtam nézni az okádék képét így maradt a crt) most hűtőt akarom cserélni valami energiatakarékosabbra, mert szerintem ez is sokat fogyaszt. (ez a mániám amúgy, gép is úgy van összerakva hogy keveset fogyasszon :D)
  • Silversting17
    Egy 120 cm-s plazma TV nem lapul ott véletlenül sok hangszórós házimozirendszerrel? XD
  • diegho
    most végignézek az üzletben, van itt 14 monitor ami nem kell :D de postázást nem vállalok :DDD
  • blbogus
    ha nem kell vmi postázd csak bátran hozzám.. biztos jol jönne ehhez a foshoz.. kár h nem paszolna bele..
  • diegho
    tavaly év elején 6000+ x2 2giga ram 7600gt-vel 100fps körül ment. aztán idén [email protected] 4giga ram 8600gt-vel se volt, most csak 2 giga van bent, többi a polcon, de így sincs még akkor se amikor cw-n ott egy valag ember. igaz mindent lowra rakok cw-re mert különben engine-ezek, ha minden low-on van és nem alt+tabolok percenként msnre (pedig de :D) akkor nem kapok engine-t soha, alt+tabolásokkal waronkénti 1 engine átlag megvan.
  • Nardon
    Egy 1gb-s ram elég sokat dobna rajtam is, meg egy jobb proc. Amugy ha vkinek nagoyn szar ajánlok egy formatot az nekem megduplázta fps-t anno :D
  • DamageAdept
    2.8GHz 1Gb ram, GeForce 6600 128Mb, 4Mbit. Soha nem volt problémám a merevedéssel. 9ből 10 fogorvosnő engem ajánl.
  • Nardon
    2ghz p4,512 ram 128mb vid kari igy tömören 4mb-s dsl-el. Engine-t átlaghoz képest nagyon nagyon ritkán kapok. Ha egyet cw alatt az már sok. De fps az nincs ám.
  • blbogus
    engine.exe attol van? :o (vagy attol is?)
  • Silversting17
    Mondja ezt az akinek 2 GB RAM van a gépében XD Ne tudd meg, hogy nekem hogy szaggat ez a szar CW-n, néha alig tudok játszani ez miatt. És ha kisebb teljesítményű géped van, akkor nagyobb az esélyed, hogy engine.exe-vel ledob. Volt, hogy 12-t is kaptam.
  • blbogus
    hja.. haninon cw.n sztem nekem meghalna a gép 1 az 1ben.. 1-2 fps.t ha surolná akko szerencsém lenne..
  • Nardon
    Tegyük fel ha egyedül vagyok screenemen és ölök akkor olyan 20 fpsem van.
    ahogy egyre többen jönnek be képemre, ugy fogy fps. Pl cw-n egy rush-nál ez olyan 5-10 szal szerencsém van ha fs-t nem missclickelem lagg miatt.