Az Airbus bemutatta a világ legnagyobb utasszállítóját
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
KILL GOD KILL YOUR MOM & DAD KILL YOURSELF
Hi! I\'m a signature virus. Copy me into your signature to help me spread.
pedig fogta a kormányt mint a félõrült....ba$hatod, hogy van mit fogni a kezedben, az csak egy illúzió, hogy tõled függ a sorsod....
--Az AirBus kisebb gépek minõségében is veri a Boeinget. Gondolom azt is fejlesztik folyamatosan..
--Az A380 kifejlesztésével lezárt egy piaci szegmenst a konkurensei elõtt (késõbb nekik már nem éri meg ugyanez), így a többi szegmensben is (kisebb gépek) elõnyre tehet szert. Persze ehhez még sokminden kell.
--Az amerikai vállalatokkal pedig az USA kormánya részrehajló (ez vice versa).. Ennek ellenére, nem biztos, de úgy tudom, az USAban is rohadt sok AirBus van.
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
De ahogy kukacos is utalt ra, nem biztos hogy itt a legnagyobb nyeresege az Airbusnak a penzen lesz. A Concorde legnagyobb elonye is az volt, hogy az ottani tapasztalatok alapjan konnyebben ment mar az Airbus-nak.
Intel.DZ77RE-75K.Core.i7-3770K.32GB.RAM.360GB.RAID.SDD.8TB.RAID.HDD.GTX660Ti.Dual.NEC.Windows.10.Enterprise Apple.Mac.mini.Core.i7-3615QM.16GB.RAM.1TB.HDD.OS.X.El.Capitan
szval relative egyforma az ut, és idö...
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó...
Intel.DZ77RE-75K.Core.i7-3770K.32GB.RAM.360GB.RAID.SDD.8TB.RAID.HDD.GTX660Ti.Dual.NEC.Windows.10.Enterprise Apple.Mac.mini.Core.i7-3615QM.16GB.RAM.1TB.HDD.OS.X.El.Capitan
A repüléstõl való félelem alapvetõen szubjektív dolog. Aki fél, igyekszik alátámasztani ezt az érzelmet adatokkal, indokokkal. Én 14 évesen repültem elõször (a fent említett Párizs-Calvi járaton <#idiota>#idiota>), s azóta is rendszeresen repülök. Én is kifejezetten élvezem a repülés, általában a szárny elé az ablak mellé kérem a jegyem. Azóta repülök viszonylag sokat, mióta egy nyáron kétszer voltam Berlinben busszal, naggyal és mikroval. Akkor megfogadtam, hogy 400 km-nél messzebbre csak repülõ 😄 Pláne ma, amikor a fapadosok olcsón viszik az embereket Európa-szerte, megfizethetetlen az a kényelem, amit a repülés ad (ti.: Budapest-Berlin 1 óra 15 perc. Annyi idõ, míg a gyorsvonat leér a Kelenföldi pályaudvarról Tatára. Az elõbbi 1000, az utóbbi 60 km). De a repülés igazi varázsa számomra az, hogy jó magasan ki lehet ugrani belõle 😉
a repules jo! barki barmit mond. ha tobbszor mennetek kulfoldre(azoknak szol akik ellene vannak) akkor mar a repulessel is tele lenne a fa**otok. mer mar az is sokaig tart. es nem tortenik semmi rajta. most nemtom mer jobba vonat. joo mer leht fel ala jarkalni, de az sokkal tobb ideig tart.
1000 km en belul meg sztem a legjobb rendszer a szupergyors vonatok. pl tgv vel hamarabb vagyok marseillebe parizsbol mintha repulovel mennek.
És azt ismeritek hogy két FIAT megy a sivatagban ?
Valójában igen gyakori a pilótahiba. Persze többnyire rossz idõjárással és/vagy mûszaki hibával kombinálva.
Alapvetõ tervezési filozófia a repülõgépeknél, hogy 1 hiba nem okozhatja a gép pusztulását (persze ezt 100%-ig nem lehet megoldani).
Nincs itt semmi ellentmondas:
globalizacio -> sok utas -> kell a nagy gep
Az hogy ketten mar sokan vannak a piacon, az nem azt jelenti hogy nincs igeny nagy gepre, hanem hogy mar annyit nem tudnanak eladni, aminel megerne kifejleszteni, mert a sok utas nem azt jelenti, hogy a WCre is repulogeppel megyunk. igy azert vannak korlatai a piacnak.
Az hogy minnel tobb helyszinre akarnak leszallni a geppel az csak erositi ezt a korlatot, nem megszunteti.
Az más dolog, ha valaki _fél_ a repüléstõl. A Te magyarázatod szerintem hülyeség. Ezzel az erõvel otthon is maradhatnál, hogy ne érjen baleset.
(bár sok statisztika kimutatta, hogy az embert az otthonában sûrûbben érik balesetek, mint az utcán <#nyes>#nyes>)
2 GB tárhely: https://www.dropbox.com/referrals/NTE3MTMzNDk
itt egyenessen látható a 747 iránti érdeklõdés (édes kevés) és egy nagyobb gépre meg még ettõl is kevesebb lesz...
"Airbus claims that 50 percent of A380 procurement is from American companies."
ezt nem én találtam ki, hanem maga az Airbus állítja.
javaslom a vonat, metro nagyivben keruleset
[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
Ugy tudom a statisztika szerint csak a kilometerekre juto balesetek szama az alacsonyabb, de ha felszallsz egy repulogepre vagy beulsz egy autoba, ugyanannyi az eselye hogy le/ki is szallsz.
Az nagyon jo volt. En is lattam. Nem hitte el a kapitany hogy fogy az uzemeanyag:
Masodpilota: - Kapitany, a muszerek szerint fogy az uzemeanyag.
Kapitany: - Szamoljon utan, biztos csak szamitogephiba.
- Kapitany, a muszerek szerint csak felig vannak a tartajok.
- Biztos csak a szamitogep hibaja.
- Kapitany, mar alig van uzemenyag a muszerek szerint.
- Szamolja ki kezzel. Biztos csak a fedelzeti szamitogep.
- Kapitany, leallt az egyik hajtomu.
- Bassza meg!
-Volt már déja vüd? -Nem kérdezted már?
Elég sok õrült flangászik autóval, akiknek nem jármûvet kéne hogy vezessenek, hanem inkább áramot...
Egy pilóta azért egy fokkal képzettebb...
De megvan itt is a döntéshozás joga: nem kell repülõre szállni...
Magzar billentzűyet rule\'y...
kocsi vs. repülõ
a döntéshozás joga vs. korlátoltság
Egy autóban az ember kezében van a volán, és így a kezében tartja a saját sorsát is. Ha részegen vezet, vagy nem tartja be a szabályokat akkor magának okozza a bajt. Teljesen más érzés felszállni egy repülõre és az életeded egy másik ember kezébe adni. Ott meglehetõsen magatehetelennek érzi magát az ember. Szerintem ezért félhetnek sokan a repüléstõl. Mert nem a mi kezünkben van a kormány.
Naponta rengeteg repülõjárat közlekedik a világon, és azért be kell látni, hogy nem sûrûek a nagy balesetek ahol sokan halnak meg.
De annak a kevésnek viszont nagyon nagy az emberekre tett pszichikai hatása, mivel az emberek alapvetõen félnek a repüléstõl, és ez csak hatványozódik ha egy szörnyû balesetet látnak pl. a TV-ben.
Autóba ülni pl. ki fél?
Pedig a magyar utakon az ember 1000x nagyobb veszélyben van, mint repülõn ülve...
Magzar billentzűyet rule\'y...
nem lehetne csak egy picit a jó oldalát nézni?
jo jo tudom hogy ez nem általános de mégis valahogy megdöbbentö hogy ilyen arányban fordul elõ a " le fog zuhanni kategoria" ez inkább az emberekrõl mond el sokat mint a repülésrõl
Az élet gyenge kezdés után erős visszaesés.
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?
És ebben benne vannak a shopppok is árukészlettel???
Mer ha nem és lezuhan egy ekkora verda akkor az nagy gödröt hagy.
Mondjuk a 305 tonna is elég rázós, mer ahoz kicsit kell egy picike motor ami felviszi.<#ijedt>#ijedt><#ijedt>#ijedt><#ijedt>#ijedt>
Gigabyte P67A-UD4-B3,I5-2500K, Corsair DDR3 8GB 1866 Mhz CL9, Sapphire ATI HD 6950 2 GB GDDR5, SB X-FI Gamer, Samsung BX 2431, Logitech MX 5500
repülõgépen is vannak olyan balesetek amikor hason csúszva száll le egy gép (koccan) e olyan is amikor krátert hagy a földben. Nos az utóbbi jobban érdekli a médiát és azt nyomatják és szörnyûbbnek is állítják be. És ez befojásolja a közvéleményt. Aztán meg az is ott van, h az ember fél attól amit nem ismer...
komoly a gép, de nem tûnik túl gazdaságosnak létszámügyileg
most mondták a tényekbe, h ha túristára van beállítva a gép akkor 800 férõhelyes. De lehetnek bárok/zuhanyzófülkék is pár hely cserébe 😊
1 hónap múlva kezdõdnek a próbarepülések