25
-
#25 idiotizm -
#24 nem kell hozzá elem :)
2 nem lehet vele fizetni, legfeljebb gyarapodik a számlád.
hatékonyságának max ezt tudom elképzelni. -
dez #23 Olyan már itthon is van. De asszem mi nem vagyunk kutyák. -
#22 Szóval ha én bemegyek egy helyre, ahol törzsvendég vagyok, akkor ott chip nélkül is megismernek, mert azért vagyok törzsvendég. Nem tudom, milyen alkalmazottaik vannak, ha még a mindennapos vendégeik fizimiskáját sem ismerik fel a pincérek.
Másik:
Én már azt is ku..ára útálom, ha egy szállodában karszalaggal bélyegeznek meg, amit egész nyaralésom alatt viselni kell, különben nem kapok kaját. Nem tudom, hogy ez törvényes-e de, baromira viszket az ilyenektől a bőröm és nagyon ideges is vagyok tőle. Szóval jó lenne, ha nem errefele mennének el a dolgok.
Harmadrészt meg ha annyira jók akarnak lenni a törzsvendégekkel, akkor meg ott vannak a biometrikus azonosítók, ahhoz meg még chipet sem kell beültetni, csak odanyomja az újját a kuncsaft a leolvasóhoz, aztán az újlenyomata alapján ugyanúgy azonosítható mint a chippel. Ráadásul nem is fájdalmas, bár kesztyűben nem használható. -
Benoke #21 Mi lesz ha kimerül az elem?
Hogy vakarják le? -
Ceb #20 Lehet h a chipet nem tudják feltörni akkor esetleg csinálnak olyan szerkentyűt ami lehúzza róla a pénzt ha a közelébe kerül.Az emberek nagyon találékonyak főleg ha olyanról van szó amivel könnyen és gyorsan meggazdagodhatnak. -
#19 Nem tudják feltörni, ez egy ROM-chip azaz csak olvasható.
Konkrét kísérletek folynak a homlokba (hajas rész alá) ültethető chipekről. 24 óra alatt tapad meg a csonton, és egy életre ott marad. Totálisan ellenőrizhető lesz mindenki,mindenhol, mindenkor. -
Myron #18 majd feltörik aztán semmi értelme nem lesz -
#17 először ea gyerekekbe fogják beültetni, aztán meg lassan mindenkibe
és logolni fogja, mikor hol voltál, milyen üzltbe mentél be, miket vettél, stb
szép jővő -
Benoke #16 Hát lehet akármilyen jó dolog is, de belém ilyen sz@rt nem ültetnek sehol az hétszentség. -
Diocles #15 Nagyon nem lesz ez így jó. Semmi bajom a mindenféle azonosítókkal, amíg rajtam kívül vannak. Hülyén néz ki, ha egy emberből jönnek ki a digitális jelek elektromágneses hullámok formájában. Mostanában kicsit sok cyberpunkot néztem ahhoz, hogy a valóságban is ilyen hírek fogadjanak. -
pemga #14 Milyen felesleges milliókat? Egy ilyen szar rohadt olcsó, benyomni sem túl drága az áldozatba. US-ben a kutyádba is vehetsz ilyeneket azonosítónak, ha elkóborolna, havi pár USD-s szolgáltatás. -
pepe003 #13 Már nem tudják mire elkölteni a felselges milliókat.... -
blackeagle #12 Elég szomorú hogy effelé megy a világ. -
Power #11 inkább szomorú.
Én nem járnék olyan helyre, ahol törzsvendégként, RFID chip kellene ahhoz, hogy megismerjenek. -
Keroo #10 Ennek max úgy lenne értelme ha az azonosító csipet tényleg csak a tulajdonosa tudná használni. Azt hiszem az RFID nem erre való... -
#9 Nevetséges. -
Zsoldos #8 Nomeg onnantol par szenzor a varosban es mindig tudjak, hol vagy. Aztan jon az ujkori zsebtolvajlas mikor lecsapnak, aztan valami rozsdas kessel ami kitudja hany emberben jart mar elotted, kivagjak beloled a chipet es oda minden penzed is. -
#7 Na meg haza is tudnak vinni... -
Zsoldos #6 De mivan ha 5 barba jarsz mondjuk :) -
echo #5 Ez így kevés. De ha valahogy biztonságosan megoldanák hogy mindenhol lehessen így fizetni, lehet kibírnám a fájdalmat, cserébe viszont sehol apró se a zsebeimben, se a lakás legkülönbözőbb részein szanaszét...
-
Cat #4 figyeljétek a csávót milyen mosolyogva türi bazz
Szerintem egy helyen azért vagyok törzsvendég, mert megismernek a pincérek, és egy intésre tudják hogy mit kérek chip nélkül is -
#3 Vagy nehézfém-mérgezést kap a vendég a megrepedt kapszulától. -
Reggel #2 Ja, vagy valaki más számlájára:) -
Aspyrin #1 Aztán majd megjelennek a csip-hekkerek és mindenki ingyen fog piálni :-)