183
Film vágása, tömörítése, kiírása DVD-re.
  • I.C.ram
    Az is érdekelne, hogy hogyan lehet úgy felvenni DV kameráról, hogy kapásból tömörítse a fájlt?
  • I.C.ram
    Sony Vegasban hogyan lehet tömöríteni? Rányomok, hogy elmentse a filmet, erre az 1 órás anyagnak 12 gigát ír... Kicsit sok.

Ja és azokat a clip fájlokat nem lehet valahogy egyesíteni, mint a Movie Makerben a Combine? Elég idegesítő, hogy elmentettem a cuccot 10 giga lett, és 200 kis clip fáljba mentette el.
  • nemcsakfeel
    Adobe Premiere 1.5 Pro val nem tudok felvenni a Pinnacle PCTV kártyámról. Menüben, beállításokban mindenhol csak DV -t találtam. Mit kell hozzá csinálni?
  • I.C.ram
    Sony Vegasban (4.0) hogyan lehet a sok kis clipfajlt egyesíteni, mint a movie makerben? Ja és hogyan lehet tömöríteni, mert 1 órás filmet 12 gigára hozott ki nekem :)
  • trunks666
    Csak egyet mondok....dvdSanta
    Ha egy klikkes progi kell egy egész jó minőségű konverzióhoz akkor ezt használd. Jah, és a minőség mellett nagyon gyors.
    Persze egy CCE-t használó progival még szebb lehetne az eredmény, de
    ha avi a forrás akkor nem éri meg a többletidő.
  • Narancs
    Hell!
    Ha már van ilyen topis megkérdem:
    Van egy akármilyen .avi filmem, Ulead DVD MoveiFactory progival DVD formátumba átnyomom, hogy asztali divX et nem ismerő lejátszón is menjen. De! Egy kb 800Mb os avi fileból így 6Gb lesz. Ez normális? Hát így nem fér ki egy DVD re, ami elég gáz. Nem lehetne vhogy csökkenteni a méretét hogy ráférjen egy DVD lemezre?
    Előre is köszi a válaszokat!

UI: az hogy NTSC vagy PAL -t válsztok az elején az lényeges?
  • I.C.ram
    Köszi a moderátoroknak, hogy átpakolták, ide, ahol semmi köze nincs a témának a hardware fórumhoz.... Max a DVD-r, de azt is szoftveresen kérdezem, nem harwaresen....

Köszi, hogy táraktátok....... ehhh... DIREKT A FILM TOPIKBA nyitottam!
  • I.C.ram
    Van Firewire portom a gépben. Azzal lazán tud kommunikálni. Moviemakerrel fel is próbáltam már venni pár cuccot kamerából, de a jó minőségnek a bazinagy méret az ára, és ezért kéne valami olyan progi, ami kapásból tömöríti a cuccot. Baromi sok anyagot kéne felvennem... kb 1-2 óra, és az már jó minőségben akár 15-20 GB is lehet... :(
  • Laalee
    én vision expressel szoktam, egyrészt ez van meg legálisan, másrészt az igényeimet kielégiti a szolgáltatása. vdub al megvágom a dv filet, aztán ve-vel menüt rajzolok neki, és összedobom a videókat.
  • Mike at home
    abban nincs nerovision

de vcd van

egyebkent mivel/hogyan kotod ossze a DV kamerat a geppel?
  • I.C.ram
    Valahol megvan nekem origban a Nero, de félek, hogy csak valamelyik 5.x-es verzió... :( Azzal nem is nagyon lehet ilyen "VCD"-t csinálni?
  • Mike at home
    szvsz a Nero 6.xxxx tokeletesen megfelel erre a celra
    es nem is draga

ha meg jobb minoseget akarsz akkor Canopus procoder

illetve lehet kapni, olyan usb-s (2.0) dobozt, ami mpeg2-ben huzza be a filmet
    ilyen sok van, kezdve a Pinnacle-tol az asd-ig (vagy ads?)
  • I.C.ram
    Köszi. Szétnézek.
  • Alien!
    persze...tökéletes...
  • Alien!
    ha vágni akarod,érdemesebb először bevinni dv avi formátumban(akár a windows movie makerrel is),és úgy megvágni,mert az mpeg kezelése vágás közben asszem elég problémás....
  • I.C.ram
    4.0-át megtudom szerezni minden gond nélkül. Az nem jó?
  • Alien!
    bittorrent
  • I.C.ram
    Találtam DC-n egy 3cd-s Sony Vegas-t. De ez valami plus verzió volt.

Remélem az alapverzió nem ilyen nagy.
  • I.C.ram
    Ezeket honnan tudnám beszerezni?

Ezek tudnak úgy importálni a kameráról, hogy egyből tömörítik?
  • I.C.ram
    Hát én kerestem, de nem nagyon találtam. Egy topikot találtam csak ,de azt is a legvégéről kellett visszakanalazni, és azóta sincs semmi reakció.

Ide meg sokan járnak, akik végják ezt a divx tömörítést, és társaik, illetve akik sok filmet kiírtak.
  • Alien!
    sony vegas 5.0 + sony DVD architect 2.0 ez a kettő tökéletesen elég.
  • Punker
    szerintem hardware forumban már volt ilyen topic.
  • I.C.ram
    Azért nyitottam ide, mert itt szerintem több hozzáértő van, mint a fórum többi részén.

Az lenne a kérdésem, hogy miután kameráról (Mini DV) behoztam a filmet a gépbe, azután hogy tudom úgy tömöríteni, hogy a minőség ne nagyon romoljon.

Illetve, hogy melyik programmal érdemes ezeket a filmeket kiírni, úgy hogy sima DVD lejátszó is letudja játszani(TV-n).