183
Film vágása, tömörítése, kiírása DVD-re.
  • Ambro
    Irgum-burgum, legyen!
  • Mike
    nem volt időnk
  • Ambro
    Irgum-burgum, miért nem?
  • Mike
    még nem
  • Ambro
    Nem próbáltátok ki?
  • Ambro
    És ezek is. Próbáljátok ki őket, érdemes!
  • Ambro
  • Ambro
    Full verzióban működik egy hónapig.
  • Ambro
  • Mike
    nem rossz
  • Ambro
    Ezt ismeritek? Nekem nagyon tecccik!
  • Mike
    valami DVD author programot
    NeroVision vagy Ulead DVD Factory például
  • izb
    Googleee
    Nem nem az a progi
  • izb
    Ne azt válaszd,hanem a simát.
    egyébként is tudod az általam leírt müdon
  • lalakov
    Azt meg tudnád mondani, hogy mi az a VR mód? A kamerán van egy ilyen beállítás a formázásnál. A leírásban az van, hogyha ezt választom akkor a gépen tudom szerkeszteni az anyagot, viszont nem biztos, hogy minden DVD olvasó le tudja játszani.
  • Zealot
    Az ugye nem ugyanaz mint a DVD2AVI ??
  • Zealot
    Azt az avi2dvd -t honnan tudom letölteni?
  • izb
    A dvd lemezen található struktúra felépítése a shrink számára nem megfelelő.
    Decrypterrel olvasd be a gépbe és ha ez megvan az Avi2DVD progival tömörítsd le a kívánt méretre majd írd ki lemezre.
  • Zealot
    Hi.
    Nem tudom volt-e már a kérdésem, de nincs időm végigolvasni a hsz-eket, bocsi. Szóval egy 2 dvd-s lagzit kellene 1 dvd-re átcsinálnom. DVD Shrinkkel akartam volna, de azt írja ki, hogy Invalid DVD navigation structure. Szóval ez kilőve. Mit ajánlotok? A két dvd összesen 5125 MB. Szóval csak olyan 15%-al kellene összébbtömöríteni.
  • lalakov
    Köszi:).
  • izb
    program amivel nem csak simán bemáslod a cuccot mert úgy nem működik.
    Értem én azt,hogy ha simán total commanderből másolod át a cuccost a vinyóra.
    Ha felmész a weblapomra,akkor ott regisztráció után töltsd le ezt a programot:
    dvd túlélőcsomag
    benne van a decrypter és a shrink is.
    Ha bármi kérdésed van szólj.
  • lalakov
    Köszi.
    Én ebben nagyon kezdő vagyok:(. Addig stimm, hogy lezárom, de mi az a "dvddecrypter"? Én csak beraktam a lemezt a számítógépbe és lemásoltam.
    "A mindkét progi annyira egyértelmü hogy nem igazán kell hozzá leírás." :)), remélem igazad lesz, bár amit leírtál, annak a felét sem értem:(.
  • izb
    Nekem is sony kamkorderem van csak a sorozatból a 92E.
    Én úgy szoktam csinálni,hogy lezárom a camkorderen majd a lemezt dvddecrypterre beolvasom a gépbe.
    Ha ez kész van akkor Shrinkel megvágom,ha kell max 90% ban tömörítem és ha ez megvan akkor tmpgenc dvd author-ba töltöm és csinálok hozzá menüt meg miegymást.
    A mindkét progi annyira egyértelmü hogy nem igazán kell hozzá leírás.
  • lalakov
    DCR-DVD803E
    A dvd shrink-hez ill. a tmpenc-hez van valahol leírás(esetleg magyar) a használatáról, beállítások?
  • izb
    dvd shrink tökéletesen arra hogy megvád és szerkezd a vob filéket
    vagy a tmpenc is kircsi viszont nem freeware

Milyen sony kamcsid van??
  • lalakov
    Végig nézve a topikot, érdekes megoldásokat olvastam. Azonban nem vagyok biztos benne, hogy ez nekem is jó lehet-e. Van egy DVD kamerám(Sony) és hozzá egy softver, ami sajnos nem tökéletes. A DVD lemezeken VOB formátum található, de a softvere nem tudja kezelni(amikor átalakítottam mpg-be, akkor tudta kezelni, de a minőség romlás miatt ez az út nem járható). Milyen programokkal tudnám a VOB formátumot szerkezteni? (Sony Vegas, Nero 6.xxxx, VirtualDUB) Ezek erre is jók?
  • Mike
    szerintetek miben különbözik az ADS DVD Xpress és az ADS DVD 2.0?
    mert szerintem tökugyanaz, de mégsem
  • nemcsakfeel
    felvevő progi, először ezt használjátok mer jó! az újabb, csak májkroszoftos kiadása már szar!!!!444
  • CoolStuff
    Mér filmkészítés a címe a topiknak?:P
    Mit rendeztek?:D
  • nemcsakfeel
    a virtualdub csak lineárisan tud szerkeszteni :(
    szal egy kijelölt [mark] részletet kivágsz, és akkor azután folytatódik, de pl. össze vissza nem tudod helyezgetni a jeleneteket.

próbálj meg vmilyen "komolyabb" szoftvert ha ennyi nem elég.
  • Bandew
    Valaki elmagyarázná hogyan lehet VirtualDUBbal avi-t vágni?
    NEm iagzán értem hogyan kell.
  • M@TriX
    a VirtualDUB-al append avik és kész, persze csak ha azonos tömörítésűek, aztán meg direct Stream copy és meg yis 1 file-ba...
  • I.C.ram
    De ha már van sok kis fájl lementve, összesen 10 gigányi, akkor azokat miért nem lehet úgy összegyúrni, hogy ne rendereljen újra, hanem csak összefűzi őket?
  • Forrest Tomee
    Huhh, nem vágom pontosam akkor mi a baj. A renderelésnek pont az a lényege, hogy a sok kis fájlt egy naggyá gyúrja össze.
  • I.C.ram
    Jaja, azt tudom, de nekem az kéne, hogy a már kimentett 10 gigányi clip fájlokat geyesíteni, úgy ,hogy ne kelljen lerenderelni.

Mert így, hogy sok klip fájl van, gyakorlatilag lehetetlen más filmvágó progival megvágni.
  • Forrest Tomee
    Belemész a MediaPool-ba és berakod oda azokat a clipeket amiket leszedtél a kameráról. Ezeket felhúzod a felső részbe, ahol az idősáv van. Itt tudsz vágni, beszúrni stb...
    Ha ez kész akkor rendeleled össze.
  • Forrest Tomee
    Ehhez talán valami olyan kártya kéne a gépbe, ami hardveresen tömörít.
    Inkább egy vinyó szerintem.
  • Forrest Tomee
    Szia!

Sony Vegas nem tömörít (én legalábbis nem tudok róla). Az csak összerendereli a megvágott filmet.
    Utána egy másik programmal kell DVD formátumot csinálni- ami azt jelenti, hogy mpg2-re tömöríti az avit dvd struktúrába. Az már rendesen felfog menni egy dvd lemezre.
    Én erre a canonplus pro-t használom. Nem csak dvd-re hanem más formátukmokra is konvertál (svideo, divX...stb..)
  • I.C.ram
    Tudtam ,hogy ez lesz belőle... le se szarják a topikot, mert egyszerűen nem ebbe a témekörbe tartozik!!!

Légyszi rakjátok vissza a filmes topikba!
  • I.C.ram
    Visszakéne rakni a topikot oda, ahova nyitottam.

Ennek a témának semmi köze a hardwarehez... Moderátorok megint baromi okosak voltak.