19494
  • Sil78
    Ne az SG-t vedd példának, az teljesen más tészta. Lásd itt. Az Eszközök / Beállítások / Adatvédelem / Sütik / Sütik megtekintése teljesen üres lesz? A Sütik beállításai alatt a Személyes adatok nincsenek törlésre állítva bezáráskor?
  • FZoleee
    Igen, de firefox bezárásakor nem szoktam új ip-t kapni (egyébként is kb havonta kapok új ip-t)
  • XRV
    Ezt az SG módosította, hogy IP váltáskor újból be kell jelentkezni. Volt róla szó valahol.
  • FZoleee
    Nemcsak olyanokat, mert pl az sg-n régebben bejelentkezve maradtam, de most nem maradok, pedig ugyanúgy be van pipálva a "bejelentkezve marad"... Az értéke amúgy 0.
  • Sil78
    Minden sütit? Nemcsak olyan sütiket töröl, amik csak az adott munkamenetre érvényesek, ugye? Az about:config-ban a network.cookie.lifetimePolicy értéke mennyi?
  • me and a monkey
    Pedig ez is fent van,akkor felesleges a NT kiterjesztés. Köszi !
  • FZoleee
    Igen, ugyanúgy... Kiegészítők letiltása után is.
  • Sil78
    A Nightly Tester Tools helyett használható a valamivel bővebb tudású Mr Tech Toolkit is.
  • Sil78
    Csökkentett módban is ezt csinálja? (Firefox becsuk, Start menü / Futtatás: firefox.exe -safe-mode, vagy pl van ehhez a Start menüben parancsikon is.)
  • me and a monkey
    Nem biztos, hogy jól gondolom , de:

1,ezzel tudod majd 3-as FF-hoz integrálni ...

2, ezt a kiterjesztést.
  • FZoleee
    Nem tudjátok miért törli a sütiket minden bezáráskor a firefox (mielőtt megkérdeznétek nincs sehol beállítva, hogy törölje őket bezáráskor, direkt megnéztem)?
  • ACE
    Skacok, magyar helyesírás ellenőrzőt nem lehet az angol Firefox-ba beépíteni?
  • Malakai
    Már régebben (első RC környékén talán) is említette már nemtom' hol egy mozillás a pre-alpha verzióját a 3.1-nek.

A webszabvány fejlesztgetés baromi jó dolog (CSS3 pl :)), csak kár, hogy továbbra is kínszenvedés a fejlesztőknek, amíg IE nagy ívben szarik rá és még mindig azt használják a legtöbben.
  • FZoleee
    Alig egy héttel ezután, hogy a Mozilla kiadta a Firefox régóta várt 3.0 verzióját, a szervezet már a 3.1 fejlesztésén végzi az utolsó simításokat. A Firefox 3.1 első fejlesztői alfaváltozata akár már júliusban megérkezhet, a béta augusztusban, a végleges verzió pedig az utolsó negyedévben, vagy 2009 elején jelenik meg a terv szerint.

A Firefox 2.0 és 3.0 megjelenése között mintegy 20 hónap telt el, a Firefox 3.1 fejlesztése ennél jóval rövidebb időt vesz igénybe, mivel főleg olyan újdonságokat tartalmaz, amelyeket a 3.0-hoz fejlesztettek, de aztán időhiány miatt nem kerültek be a végleges verzióba. Mike Schröpfer fejlesztési vezető szerint a legtöbb újdnonság már a Firefox 3.0 megjelenésekor is majdnem kész volt, ezért nem várható, hogy a 3.1 készítése elhúzódna.

A 3.1-ben várható fejlesztések legtöbbje a böngészőmotort érinti és főképp a teljesítményt (pl. JavaScript-futtatás sebessége), illetve a webszabványok támogatását érinti. Lesznek azért a felhasználó számára szembetűnőbb újdonságok is, a Firefox 3.1-ben még tovább fejlődik a 3.0-ban bemutatkozott címsor, amelyben még gyorsabban lehet majd keresni, és törölni is lehet elemeket belőle.

A Firefox 3.0 június 17-én jelent meg, és azóta már több mint 22,4 milliószor töltötték le a Mozilla számításai szerint. A magyar letöltések száma több mint 187 ezer.

forrás: HWSW
  • Sil78
    Következő lap: Ctrl+Tab vagy Ctrl+Page Down
    Előző lap: Ctrl+Shift+Tab vagy Ctrl+Page Up
    Amúgy meg errefelé nézelődj. ;)
  • Orionk
    Sziasztok!

Egy kis segítséget kérnék a mozilla firefox-ot illetően.
    Ugyebár az ablakok között az ALT+TAb billentyűkombinációval tudok váltani.
    A mozillában, ha minden ablakot egy új tab-on, (fülön) nyitom meg, akkor hogyan tudok váltogatni a tab-ok között?

Előre is köszi
    Üdv.,
    Orionk
  • urbijoe
    fennt van a quick time alternativ de igy sem jelenik meg egy pár tartalom mert mindig a rendes quick time-ot akarja hogy letöltsem de az nekem nem kell
    nincs valami olyan plugin ami csak a firefox-hoz jo?
    mert a plugin oldalon is a teljes lejátszo progot akarja leszedni
    de érdekes hogy videok müködnek a beépitett quick time lejátszoval de itt pl: kéri a quick time-ot
    http://www.amcdigital.com.pt/
  • autoszimulator
    FireFTP segítségével meg lehet valahogy oldani, hogy egy szerver mappalistáját valahogy lementsem egy fájlba? formázás és semmi sem kell, csak egy sima HTML, txt, stb?
  • desigo
    előzmények listája csak a mai napon nézett oldalakat mutatja
    de azt is csak addig amíg be nem zárom az adott lapot
    ha az összes lapot bezárom és tiszta új lapot nyitok akkor törlődik
    ez így már gyorsan és jól használható...
  • Cat 02 #8581
    Az mitől lehet h néhány helyen kiesik pár pixel ? Pl egy jpg fájlban, videó közben.
  • Sil78
    Gyorsítótár ürítése, sütik törlése?
  • FZoleee
    bejönnek
  • Narxis
    Más látja a kommenteket gamekapocs.hu-n FF3 alatt? Nekem csak annyit ír, hogy Kérlek várj, töltés folyamatban... NoScript-et használok, de ott engedélyeztem az oldalt, sőt úgy is próbáltam, hogy engedélyeztem mindent. IE 7 alatt bejönnek a kommentek azonnal.. :S
  • Thanatos
    faviconok: én ugy tapasztaltam hogy csak azok mellé a köynvjelzök mellé rakja ki amelyikeket már megnyitottuk elglaább egyszer (értelemszerüen ez importált köynvjelzöknél üt be, friss köynvjelzőnél alapbol megvan nyitva az odlal)
  • urbijoe
    jo hogy berakták a Download helper-be a konvertálot csak fizetös
    http://www.downloadhelper.net/convert.php
  • urbijoe
    azok Favicon-ok de amiota fentvan a végleges firefox 3 azota nekemsem rakja ki mindegyik könyvjelzo oldal elé
    elötte mindegyiknél ott volt
  • simonl #8574
    Sziasztok,

A könyvjelző eszk. tárba szeretném beállítani a kedvenc honlapokat.
    Mitől függ az, hogy néhány oldalnál a név mellé nem teszi ki az adott oldal "logo" -ját hanem csak egy "lap" ikon látható??

Nem olyan fontos, de köszi a válaszokat
  • Malakai
    Ha a lenyíl nem kell (jobb gombra továbbra is reagálni fog), akkor userChrome.css-ben pl ezzel oké:
    /*Remove the Recent Pages Button */
    #back-forward-dropmarker {display:none !important}
  • Sil78
    Tulajdonképpen azon is gondolkoztam, hogy pontosan mit is akarsz elérni, mire jó ez neked?

Ha azt akarod, hogy üres legyen a lista, és ne jegyezze meg ezt se, akkor nem fogod tudni használni az előre-vissza gombokat, tehát akkor minek kellenek az eszköztárra? Csak a helyet foglalnák.

Ha azt akarod, hogy működjön, csak ne mutassa a listát (de a "háttérben" legyen ott), az szvsz a userChrome.css-ben megoldható.

Ha csak az zavar, hogy látszik valamelyik oldal címe a listában, aminek nem kéne, akkor egyszerűen becsukod az adott böngészőlapot. Ez ugyanis nem globális lista, hanem böngészőlaponként van.

(Tényleg, az előzmények listája mutat valamit, annak ellenére, hogy 0 napra állítottad?)
  • Sil78
    Ez a gyors előre- és visszalépéssel kapcsolatos, tehát van köze az előre-vissza gombokhoz. Azért gondoltam rá, mert ha nincsenek előzmények (tehát nemcsak mondjuk kilépéskor törli, hanem meg se jegyzi), akkor azért mutathat itt valamit, mert lehet, hogy a sessionmanager valamennyire független a sima előzményektől. (De ez csak az én hipotézisem.)

Passz egyébként, hogy újraindítást igényel-e ennek a beállításnak az állítgatása, de ugye minimum egy új böngészőlapon ellenőrzitek a hatását, nem azon, ami már nyitva volt előtte is?
  • Sil78
    Hmm, akkor ez nem jött be, rakd vissza. A browser.history_expire_days értéke mennyi? Esetleg ha azt 0-ra rakod?
  • ProGabe #8569
    "This preference limits the maximum number of pages stored in memory. "

tehát azt nem ezzel állítod,hogy oda mit mentsen

viszont nem tudtam kibogarászni hogy mégis melyik beállítással lehetne állítani.alapban 15-t ment,az biztos
  • desigo
    -1 en volt
    átraktam 0-ra de megmaradtak...
  • Thanatos
    nem teljesen ff téma, de talán mégis:
    adott egy ff3 aios-al
    win-ben megy is töéletesen ha full a képernyő baloldalára viszem ütközésig az egeret katt-ra előjön illetve eltünik, igy jól hazsnálhato a thin sidebar switch is...
    igen ám de ugyanigy ff3, aios-al linux alatt (ubuntu 8.04, gnome..) nem igy viselkedik
    full képernyő oldalára véve az egeret nem müxik pár mm-el beljebb kell hozni ami kurva idegesitő
    tleejsen a képernyő szélén mintha átméretezni akarná az ablakot, de azt meg ugye nem lehet, mert fejlécre duplakatt miatt ki van nagyitva desk méretre...

valami ötlet, vagy takarodja inkább ubuntu topicba? :D
  • Mr Manson
    nincs semmi téma felrakva pedig, szűz install
  • Sil78
    Flash plugin uninstall, reinstall?
    Csökkentett módban sem megy? (Firefox becsuk, Start menü / Futtatás: firefox.exe -safe-mode, vagy pl van ehhez a Start menüben parancsikon is.)
  • Sil78
    Ha az about:config-ban a browser.sessionhistory.max_total_viewers-t 0-ra teszed, az nem oldja meg?
  • Sil78
    Milyen gomb lett volna ott? Vagy a téma nem kompatibilis a Firefox3-mal, vagy (ami valószínűbb) egy kiterjesztés nem kompatibilis a témáddal.
  • Sil78
    Amit kitöröltél, az benne volt pl a könyvjelzőidben?
  • Sil78
    Tulajdonképpen súlyozza több szempont szerint. Pl milyen gyakran, és milyen régen látogattad meg (ehhez ún. bucket-eket használ: 4, 14, 31, 90 napon belül ill. azon túl hányszor látogattad meg). Ezt hívják frecency-nek (frequency+recency), és figyelembe veszi azt is, hogy hogyan látogattad meg (pl begépelted, linket követtél, könyvjelzőt látogattál meg, stb...). Van egy képlete ehhez, és ebben súlynak azokat a bónuszokat használja, amiket az ilyen places.frecency.valamilyenBonus preferenciák adnak meg. Ezért van az, hogy az elején egy csomó felesleges cucc benne van, de minél többet használod, annál használhatóbb lesz a lista.