Mozilla Firefox

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

fery02
Nem tudja valaki hogyan kereshetek meg egy kb. 4 órája megnyitott linket? Mert ugyanis elfelejtettem elmenteni könyvjelzõbe. A "Nemrég bezárt lapok" menü meg nem elérhetõ. Köszönöm a választ!

Semmi pánik négerek vagyunk! Azért jöttünk, hogy kölcsön kérjünk egy kis füvet!

zvaragabor
Lehet. Fránya pixelek. 😊
Ezt a "Könyvjelzõk eszköztár mappája" nevû mappába teszed a könyvjelzõt." módszert nem tudtam, köszi hogy említetted. 😉

Chaos Anno Domini

Sil78
Egyszer vannak meg, a mappában. Csak annyi, hogy látszanak az eszköztáron is. Maga az eszköztár nem tárol könyvjelzõket, csak megjeleníti. Gondolj arra (bár nem teljesen ekvivalens példa), hogy ha törölsz egy programot, akkor a hozzá tartozó parancsikonok sem fognak mûködni (akkor sem, ha megmaradnak, és nem törlõdnek az uninstall során).

These are my friends, see how they glisten...

ProGabe
az ugrálást tudom,kisegítettem már én is sok embert a megoldással
de!ahogy írtam is,ahogy bekapcsolom a könyvjelzõk eszköztárat,már benne van az egyik könyvtár tartalma,elvileg akkor 2x kéne hogy meglegyenek ezek a linkek nem?egyszer az eszköztár mappájában,egyszer a könyvjelzõk menüjének a mappájában,közben pedig,ha törlöm az eszköztárról akkor törli a menübõl is és fordítva

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

Sil78
A Könyvjelzõk eszköztár mappája nevû mappában azok a könyvjelzõk vannak, amik megjelennek a Könyvjelzõk eszköztáron. Amiket ráhúzol az eszköztárra, azok nem tûnnek el, csak átmennek ebbe a mappába. Ha le akarod szedni õket az eszköztárról, csak szedd ki õket a mappából valahova máshova. Vagy húzd vissza a Könyvjelzõk menübe.
Mindenesetre ne hagyd üresen az eszköztárat (akkor inkább rejtsd el, lásd Nézet / Eszköztárak), mert akkor ugrálni fog a képernyõd.

ProGabe
na errõl a könyvjelzõ eszköztárról felvilágosíthatna engem valaki
ha bekapcsolom,akkor az egyik könyvtárból rajta van az összes link(mármint ugyebár a könyvjelzõk egyik könyvtára...)
ha törlök valamit onnan,azt törli a könyvtárból is ugyebár
tehát:hogyan tisztítsam meg az eszköztárat és miért van az hogy vagy azon van a link,vagy a menüben,nem lehetne mind2-n?mert ha ráhúzok egy már meglévõ könyvjelzõt,akkor az eltûnik,persze ez nem igaz azokra amik már rajta vannak,azok bezzeg mind2 helyen megvannak,ehh lehet kicsit bonyolultam írtam le a dolgot 😊

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

Sil78
Lehet, hogy pár pixellel arrébb jártál, mint ahol már érzékeli. De lehet úgy is, ha a "Könyvjelzõk eszköztár mappája" nevû mappába teszed a könyvjelzõt.

Köszi Silke a segítéget.

Úgy nem ment, ahogy ajánlottad : az about:plugins felsorolásában hiába volt ott a RealPl., nem mûködött. A fájlok átmásolása után sem változott semmi. Végül leszedtem Az ACEMegat, telepítettem az Alternative-ot (QuickTime és Real), így már jó lett.

zvaragabor
Sikerült. Bár nem igazán értettem a dolgot, mert elõször amikor pl a könyvjelzõk menübõl egy könyvjelzõt rá akartam húzni, akkor az áthúzott fekete karikát mutatta, és nem tudtam rárakni. Most ment. No mind 1, megvagyok.

Chaos Anno Domini

zvaragabor
Hi! Próbálgattam, de nem tudtam rájönni, hogy hogy tudok egy könyvelzõt a könyvjelzõ eszköztárra rávarázsolni. Kicsit fárasztó a menüsorból mindig elõkeresgetni a könyvjelzõk között. Valaki tudna segíteni?

Chaos Anno Domini

Sil78
Akkor próbáld meg az említett fájlokat átmásolni a C:\Program Files\Mozilla Firefox\plugins mappába.

Köszi szépen, de most a bõség zavara esete állt elõ<#wow1>, melyiket válasszam a felajánlott 10 közül?

Köszi

Dark Angel 666
Például itt :
Codecs.com

Silke, szerepel az about: plu.-ban, többször újratelep., de semmi.

Most sem ott találtam meg a nppl3260.dll , ill. a nprpjplug.dll fájlokat, ahol lenniük kellene, hanem
C:/ Winpr/ACEMega CoDecS Pack/SystemS/RealMedia/Browser/plugins
A nprjplug.dll fájl hiányzik, nincs meg (Start/ Keresés).

Úgy tudom, hogy az ACEMegaba nem egészséges beletörölni, szedjem le az egészet?

A Real Alternative-ot hol találom meg, ami nem ilyen flúgos? <#smile>

Köszi a segítséged.

Sil78
Hagyhatod, jó az úgy, ez a régi pluginkeresõhöz tartozott asszem, de Firefoxban már alapból ki van kapcsolva. Ha nagyon akarod, bekapcsolni az about:config-ban lehet, a plugin.default_plugin_disabled átállításával.

Az about:pluginsban látod rendesen a RealPlayer plugint? Esetleg megpróbálhatod újratelepíteni a RealPlayert, ha nem mûxik. Csukd be a Firefoxot, töröld a plugins mappájából (C:\Program Files\Mozilla Firefox\plugins) a nppl3260.dll, nprjplug.dll és nprpjplug.dll fájlokat, és telepítsd újra a RealPlayert. Vagy használhatod a RealPlayer helyett a Real Alternative-ot, az egy módosított plugint használ, ami kevésbé bugos.

Mozilla Default Plug-in Fájlnév: npnul32.dll MIME-típus, Kiterj.: *
Engedélyezve : nem

Kérdés : ez így van jól, vagy valahol kell engedélyezni?

Más. A RealPlayer hiába van fenn, nem akarja "látni", amikor szükség lenne rá. Több verzíóval ezelõtt, még voltak ilyen gondjaim, aztán elmúltak, bár nem tettem érte semmit, most a 2.0.0.3. újra elõhozta.

Köszi elõre is, ha tud valaki segíteni.

Sil78
A Windows Media Playered bizonyára elõbb volt fent, mint a Firefox, így nem települt hozzá automatikusan a plugin. A Firefox nem ugyanazokat a pluginokat használja, mint az IE (hanem a Netscape-hez való verziókat), így ha ezt a "kattintson ide a bõvítmény telepítéséhez" feliratot látod, telepíteni kell hozzá külön (pl Flash és Java plugint is). De ezt csak egyszer kell megcsinálni.

Shortstop
király vagy köszi 😊

urbijoe
parancsikon /jobbklikk/tulajdonságok/teljes méret

nekem normálon van és mégis full ablakban jelenik meg

iMac 20\" 2.4Ghz ,2Gb ram, 320Gb,ati HD 2600 ,OSX Leopard 10.5.5

Shortstop
hi

hogyan tudom rögzíteni a FF-ban azt hogy mikor megnyitom a böngészõt maximális méretben foglalja el a képernyõt ne pedig egy átméretezettben mitn ahogy most teszi!

elõre is köszi

me and a monkey
5859 #

http://ibtportal.hu +++ http://www.redorchestra.hu http://www.antegotovina.com

Prince of Máté
hát örülhetsz mert nekem 70- 200 mega körül szokott zabálni XP alatt...

Prince of Máté
Miért van az , ha mozillán akarok lejátszani egy videót akkor a kurva életbe sem játsza le?
Ehelyett ez a szar jön be:
Ezt még az internet Explorerem is tudja ALAPBÓL.
Ja és amúgy fennt van a Windows Media Player...

Sil78
Download Sort kiterjesztés.

urbijoe
szerintem ilyen nincs benne

Én még így sem tudom beállítani. Eszközök > Beállítások > Tartalom > Fájltípusok. Erre gondoltál? Ha igen, akkor ott hogyan?

Kicsit rosszul fogalmaztam, de az kéne, h. nem abba a könyvtárba mentse a .zip fájlokaz az FF ami az alapértelmezett letöltési könyvtár, hanem máshova.

urbijoe
igen

nem, itt mindenki szerint a elgszarabb, azért irnak ide... 😊

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

szerintetek is ez a legjobb browser? ^^
Be lehet.Eszközök, beállítások, letöltött file-ok kezelése. Nem egy big deal.😊

Fortuna fortes adiuvat.

Be lehet-e állítani FFben, h. pl. a .zip kiterjesztésû fájlokat ne az alap letöltési helyre mentse, hanem egy másikba? Vagy van erre vmi kiegészítõ?

Elõre is köszi

Faustus, köszönöm türelmed, most már összeállt a kép, igaz, nem elsõre.

Egy júzernek, ha még nem is használja, illik tudnia ezt-azt, mert találkozik vele cikkekben, stb., szóval köszi <#puszi>

Dj Faustus
"Faustus, most kezd egy kicsit újra homályossá válni:"
Nem homályos ez, csak az elõzõ példád a HTML alapú levelekrõl beszéltél (ami nem Firefox, hanem Thunderbird - a Firefoxot is készítõ Mozilla levelezõprogramja - témakörébe tartozik).
De egy és ugyanaz, mint a weboldalakon van (csak Firefox-ban ezt külön nem emlegetik).

"Egy júzernek illik-e ezt tudnia, alkalmaznia kell-e? "
Ez a kiterjesztés egy átlagfelhasználó számára felesleges.

Faustus, most kezd egy kicsit újra homályossá válni<#rinya> :
https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/304
kami fordítása, FF-ra, Named anchors
Egy júzernek illik-e ezt tudnia, alkalmaznia kell-e?

Dj Faustus
Nos akkor tisztázzuk: a horgony nem Firefoxnál van, hanem a Thunderbirdnél.
Kérdésedre válaszolva: a horgony ebben az esetben a HTML alapú leveleknél a kijelölt szövegnek ad egy horgonyt, ahova a levél olvasása közben ugorhat a felhasználó, ha a levélben van olyan hiperlink, ami az adott horgonyra mutat.

Faustus, köszi szépen, megértettem.

Levélírás esetén : Beszúrás - nál, a horgonnyal csak a kiválasztott rész csatolódik, ahová ugra-bugráltunk?

Dj Faustus
A horgony (anchor) egy weboldal egy lapján belül való mozgásra alkalmas.
Tegyük fel, hogy van egy ilyen weboldalcímónk, rajta a Brian élete címû film szöveges átiratával:
http://brianelete.hu/szoveg.html#keresztrefeszites

Akkor például az alábbi részre ugrik a böngészõ:
<h2 id="keresztrefeszites">Brian keresztre feszítése</h2>

Vagy egy régbbi megoldás esetén:
<h2><a name="keresztrefeszites">Brian keresztre feszítése</a></h2>

A lapon belül található hiperlinknél a következõképp néz ki a link:
<a href="#keresztrefeszites">Ugrás Brian keresztre feszítéséhez</a>

Az oldalon belül:
<a href="szoveg,html#keresztrefeszites">Ugrás Brian keresztre feszítéséhez</a>

Más oldalról:
<a href="http://brianelete.hu/szoveg.html#keresztrefeszites">Ugrás Brian keresztre feszítéséhez</a>

Silke<#wave>!
Horgony Találkoztam vele többször, de mi ez, mire használják?
Köszi.

Köszönöm<#worship>

Asrock B75M,Intel Core i5 3470,2x4gb Kingston HyperX XPM DDR3 1600 MHZ,MSI Nvidia GTX 650 Ti 1 GB,OCZ Agility 3 60 GB SSD,ASUS XONAR DG,WIN 8 PRO 64 bit

Dj Faustus
"We're sorry, this feature requires the Mozilla ActiveX Plugin. Click here to install."
Na ezek miatt szokás veszíteni látogatót.
Ha megcsinálták volna Flash-sel (és esetleg megadták volna letölthetõ formában is), megoldható lett volna az egyszerû platformfüggetlenítés.

Mindegy, a trailer fenn van a Youtube-on is, meg a Metacafe-n is. Sõt a hivatalos oldalon is fenn van.

nálam 130MB-ot eszik az FF XP alatt. De ez változó.
urbijoe
vista alatt mért eszik ennyi memoriát a firefox? pedig csak 1 lap van nyitva
xp alatt kevesebb volt

Dying Soul
Nálam is úgyszint ez van

ProGabe
ITT ezt írja ki:

We're sorry, this feature requires the Mozilla ActiveX Plugin. Click here to install.

ha rákattintok akkor bejön EZ az oldal rajta egy ilyen szöveg:

Click here to re-install.

javascriptel meghívja az installAxcontrol-t,de nem történik semmi :S
talán már soha nem láthatom ezt a vélhetõen csodás harry potter trailert?<#idiota>

Sil78
Azt állítottad be, hogy mindig IE-ben nyissa meg? A kiterjesztés újratelepítése sem segít? A FlashBlock-ot nem ismerem, én simán csak AdBlock-kal blokkolom a flasheket.

Sil78
1.5-tõl felfelé már nem a sima Application Data-ban tartja, hanem a Local Settings-en belül, azaz:
C:\Documents and Settings\felhasználóneved\Local Settings\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles\profilodneve\Cache

Megváltoztatni úgy lehet, ha az about:config-ban csinálsz egy új, karakterlánc típusú preferenciát browser.cache.disk.parent_directory néven, és az értéke legyen az új elérési út.

Sziasztok.
Valaki nem tudja hova rakja alapértelmezésben a temporary fájlokat és az egyéb ideiglenes fájlokat?
És ezeket át lehet valahogy helyezni valahova?

Asrock B75M,Intel Core i5 3470,2x4gb Kingston HyperX XPM DDR3 1600 MHZ,MSI Nvidia GTX 650 Ti 1 GB,OCZ Agility 3 60 GB SSD,ASUS XONAR DG,WIN 8 PRO 64 bit

hi ei tabnál beállítom h xy.com ot ei vel nyissa meg erre ff el nyitja meg 😄
ugyanez van flash block nál vagy minél h beállítom h engedélyezze ott a flasht de nem játsza le =\ 5let?

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;

Sil78
1. Van külön Thunderbird topic, ott ez jobb helyen lenne.
2. Bejövõ leveleket kezelõ kiszolgáló = a POP3 szerver, ez az email-szolgáltatódtól függ (pl freemail esetén freemail.hu, de mindig szerepel a Gyakran Ismételt Kérdések közt). A kimenõ levelekhez viszont az internetszolgáltatód SMTP-szerverét add meg (ha máshol nem, a szerzõdésedben szerepelnek az adatai), az ingyenes emailszolgáltatóknál általában nem jár SMTP.
3. Össze lehet, persze. De nézd meg az emailszolgáltatódnál a Gyakran Ismételt Kérdéseket, mert a magyar szolgáltatók közül néhánynál van olyan gyakorlat, hogy x naponként mindenképp be kelljen lépni az oldalon, különben törlik a postafiókot (normális esetben POP3 kapcsolat esetén nem kell).