19494
-
#10442 Pontosan hol nem mennek a videók? A többi Flash tartalom (pl itt a Flash-es tesztábra) megy?
A videók helyett mit látsz?
A javascript nincs letiltva pl NoScript-tel? (Youtube-hoz pl javascript is kell.) -
cytec #10441 Bővitmények frissítése az megvan. Aztán oké adobe flash player és nem áll rendelkezésre. Oké kézi telepítés. Rádob az adobe oldalára hogy szedjem le a flasht. Lejön. Telepszik de semmi. Az internet exploreren megy a dolog de a firefoxon nem. Az a röhej hogy eddig itt is ment. Ujraraktam a rendszert és ezt csinálja. -
cytec #10440 Semit nem ír ki. A telepítés megy de a videók nem és megőrít. -
#10439 1. Letöltöd a telepítőt.
2. Becsukod a böngészőt.
3. Futtatod a telepítőt.
Így se megy? Mit ír ki? -
cytec #10438 Valaki segítene? A Firefoxal olyan oldalon nézelödök amihez kellene flash player hogy pld. videókat megnézhessem. DE! Nemtudom a firefox nemengedi instalálni a flash playert. Mi a tehendő. Már lassan szétverem az egész gépet idegességemben hogy mindíg szívat valami. HEEEEELP!!!!!!! -
baxxterboy #10437 köszi. végülis úgy feltúrta az agyamat hogy újratettem az XP-t. :D
mind1. úgyis ráfért már szegényre -
#10436 Töröld a gyorsítótárat.
Eszközök -> Személyes adatok törlése -
baxxterboy #10435 gyerekek... valaki segítsen... összeomlott a firefoxom. minden oldalt úgy hoz be hogy szét van esve az egész... vannak oldalak, amiket meg se jelenít... letöröltem, újra feltettem de ez nem segített... -
gyonax #10434 Elvileg akkor választja szét őket ha a tabot "lehúzod" a többi tab mellől. Bár mintha rémlene hogy nálam is volt ilyen gond, próbáld meg safe módban. -
Thanatos #10433 ouch, jól hangzik :S -
#10432 Viszont a userChrome.js-es megoldással van egy elég zavaró bug, legalábbis nálam, sokszor, amikor rákeresek vmire, ha az alatt egy link van, akkor úgy csinál, mintha nagyon gyorsan 8-10x rákattintottam volna.
Ez pl ha egy file letöltés, akkor nálam sokszor instant firefox fagyáshoz vezet. -
#10431 Azt nem próbáltam, lehet ez jobb nála, nem tudom. -
Thanatos #10430 mondtam hogy nem értek hozzá :D
mondjuk akkor ezt a userChrome-os megoldást se erőltetem, igazából a xul/migemo-val is az volt a fő bajom hogy néha eléggé belassult tőle az ff :/ -
#10429 Egy darab div nem elég, mivel az akkor a sárga span-eket is sötétíti.
Sil által linkelt mozillaZine-on lévő megoldás userChrome.js-el az amúgy működik, habár nem kicsit tud belassulni... -
#10428 Senki nem használja? -
Thanatos #10427 igen a besárgítás megy, amitől ki is folyik ember szeme a fehér/világos hátterű oldalakon :D ez a probléma
az én tippem az lenne hogy javascripttel simán ráhuz az odlalra egy fekete szinü x% -ig átlátszo div-et és ez a hatás, az elmélet nem bonyi csak a megvalósítás :D
forumokat nem nagyon nyálaztam át max olyan szinten amennyi találatot anno google kidobott a témában amikor keresgéltem :D -
#10426 Eszközök / Beállítások / Alkalmazások, kikeresed, beállítod, hogy rákérdezzen. -
Coronita21 #10425 pdf fálj > jobbklikk > tulajdonságok > társitás ás ott kitallózód a neked megfelelő alapértelmezett programot. -
Orionk #10424 Sziasztok! Egy kis gondom támadt, és itt kérnék segítséget.
Előzmények:
Mozilla Firefox-ot használok.
--->Pdf-ek megnyitására a Foxit reader programot használom, mert az gyorsabban megnyitja, mint az Adobe. Ha a netoldalakon találtam linket, ami egy pdf-hez vezetett, akkor ráklikkelve, egy kis felugró ablak jött, és rákérdezett, hogy lementeni, vagy megnyitni szeretném foxit reader-el?
--->Most viszont egy másik dolog miatt fel kellett telepítenem az Adobe reader-t. Az windows-ban már beálltottam azt, hogy ha meg akarok nyitni egy pdf-et, akkor az alapértelmezett program, amely megnyitja, az továbbra is a Foxit reader maradjon.
A probléma:
---> Viszont a probléma most az, hogy ha a netoldalon rákattintok egy linkre, ami mögött pdf van, akkor KÉRDEZÉS NÉLKÜL a netoldalon megnyitja az Adobe reader programmal. Ezt ugy szeretném, ha megoldódna, hogy továbbra is ha rámegyek a linkre, akkor egy felugró ablak kérdezzem meg tőlem, hogy menteni, vagy megnyitni szeretném, ÉS NE PEDIG MAGÁTÓL nyissa meg rögtön.
Tudnátok ebben segíteni?
Előre is köszönöm szépen.
Üdv., Orionk -
#10423 Hmm. Ezt a sötétítést tuti javascripttel oldja meg, és ahhoz nem értek. Errefelé nézelődtél már?
A besárgításhoz viszont nem kell kiterjesztés, azt alapból is tudja ("összes kiemelése"). -
#10422 Nektek nem csinál olyat a 3.1b2, hogy néha szétválasztja a tabokat ablakokba? -
#10421 Én nem, de Sil biztos. :D -
Thanatos #10420 értesz hozzá? hát akkor hajrá :D én csak örülnék neki :D -
#10419 Csináljunk egy ilyet. -
Thanatos #10418 tényleg nem rossz főleg a sallangot kikapcsolgatva, de mondjuk én azt tapasztaltam hogy eléggé tudja gépet terhelni sjanos, igy se rossz amugy, de jobb lenne egy külön kieg ami csak ezt a featuret tudná ami nekem kell :) -
#10417 Hm fain kis kieg, csak be kellett állítani rendesen. Köszi! -
Thanatos #10416 xul/migemo ext tudja ezt (is) ff alatt, annyi hogy amikor highlightolja sárgával az oldalon keresett szót akkor az oldal többi részét "lesötétíti" picit, igy jobb a szemnek keresgélni a lapon, nekem e za feature nagyon bejött (amúgy énse használok safarit, egyszer probáltam havernál, gyk csak ez az egy feature ragadt meg bennem :D), viszont sajnos az említtet ext, egyébbb funkciokat is tartalmaz amik sázmomra kb erőforás irtásnak meg sallangnak jók csak semmi másnak :/ -
#10415 A keresésnél be kell kapcsolni a kiemelést. :D -
#10414 Gondolom ez. -
#10413 Milyen az az oldallesötétítős kereső pontosan? Ez valami highlight-os dolog? Safarit nem használok. -
#10412 Igen, és a Private Browsing is benne van már. Nemsokára jön a béta 3 is (elvileg február 18-ra van kiírva, de addig még lehet csúszás). -
Thanatos #10411 hát igen, látszik nem szoktam aukciozni :D -
Thanatos #10410 hát én nem betázok ergo nincs tracemonkey-m +ba valszeg a jól beállitott se igaz kcisiny böngészőmre, meg az igazsághoz hozzátartozik az is hogy valszeg mig chromeban csak egy egy odlalakat nézegettem addig ff-em ugy indul hogy 6-8 oldal meg van nyitva egyből :)
igazábol amugy az a task manager lenne a léyneg hogy látni melyik tab mennyit eszik, ehez persze ugy kéne hogy mind külön process legyen az meg már másik program, hát igen, heh :D
rajongásilag meg én ugy vagyok hogy ált mindent kipróbálok megnézek, kiderítem melyikben mi tetszik, és amiben a legtöbb jó dolog van számomra azt használom (és ez már évek óta az ff :) ), igazábol ált midnenben van egy két dolog ami tetszik, meg ami nem, de azért nálam ff viszi magasan a pálmát az extekel és a testreszabahtósággal, pl operából meg chrome-bol írtam már mi tetszik, safariból meg az oldal lesötétítős kereső jön be, amire nem nagyon tlaáltam jó ff extet, csak a xul/migemot ami egyrészt enm csak ezt tudja tehát tele van sallangal, másrészt meg kicsit tul erőforrás igényes pont emiatt úgy vettem észre, igazából amíg nincs meg egy legalább ff szintü ext kezelés a vetélytársakban addig nálam erősen esélytelenek, mert akármennyire is "jók", nem lehet annyira testre szabni mint ff-et, míg ff ugye simán felhozható ált hasonló szintre extekel funkcióilag... -
#10409 TraceMonkey be van kapcsolva defaulton 3.1b2-ben? -
#10408 Azért egész jól jöhet majd ez pl aukciós oldalaknál, szvsz. -
#10407 Hát nem tudom, szerintem egyáltalán nem gyorsabb egy jól beállított Firefoxnál (pláne TraceMonkey-val). És még teljesen alapfunkciók is hiányoznak belőle, nemhogy a jó kis kiterjesztések, nem kellett volna még kihozniuk bétából.
A Firefox szvsz nem sokra menne egy ilyen taskmanagerrel, hisz nincsenek külön processzek tabonként meg pluginonként, mit mutatna benne?
Egyébként nekem az a legfurább, hogy olyan régi Opera-rajongók rajonganak most a Chrome-ért, akik a Firefoxot anno fapadosnak tartották. Pedig hát ha a Firefox fapados, akkor a Chrome micsoda? Pad nélküli? ;P -
Thanatos #10406 mondjuk ez a vélemény idővel még lehet változni fog, emlékszem régebben rss-től is nagyon idegenkedtem, aztán mostanra meg már úgy rászoktam hogy web böngészgetésem 50-60%-t gyk rss feedek végignyálazása teszi ki :D -
Thanatos #10405 hmm, jópofa ez a webchunks, de igazából ilyen célra nekem rss feedek tökéletesen megfelelnek, igazából nem nézek nagyon olyan oldalt rendszeresen aminek ne lenje rss feedje de életbevágó lenne állandóan tudni mi az "új" :) -
Thanatos #10404 én most spec azt várom hogy vagy ff-ék koppintsák le a chrome taskmanagerét 8meg jó esetben az erőforrás igényét is :) )vagy pedig chrome-ék az ff ext rendszerét
igazából chrome erőforrás igénye és sebessége igen meggyőző csak így extek nélkül, meg főleg adblock nélkül számomra sajnos használhatatlan :(
web slices/webchunks-t őszintén megmodnom azt se tudom micsoda, de mindjárt utánanézek :) -
#10403 Nem, az a kettő speciel az Opera alapján készült. (Bár voltak korábban is a Speed Dial-hez hasonló kiterjesztések, de azok csak az éppen nyitott tabok előnézetét mutatták, tulképp onnan már csak egy lépés volt. Akkoriban került bele a Firefoxba a Canvas támogatás, ami lehetővé tette az ilyen kicsinyített előnézeti képek készítését, született is egy halom ilyesmi kiterjesztés.) Mint ahogy pl a WebChunks is a leendő IE8 "Web Slices"-ának átültetése Firefox alá.