19494
-
#10642 Az előző postban az FF3.1 természetesen 3.0 akar lenni :) -
#10641 Uhh, de unalmas :)) Vicces, hogy egy firefox topicban a firefoxot minimum valami félistenségnek kikiáltó gyerekek vágják hozzám, hogy én vagyok a fanboy :) Mondjuk kb. 10 éve webfejlesztő vagyok, azért had tudjam már, hogy általában mire NEM kell optimalizálni soha. És azt úgy hívják, hogy opera. A soha az persze túlzás, de mondjuk (főleg az utolsó 4-5 évben) ha az optimalizáció az 100%, akkor ebből kb. 0-5% jut az opera javára (safariéra is kb. ugyanennyi), utána firefox mondjuk olyan 25-30% és a maradék az ie különböző verziói. Innentől lehet nyugodtan tovább csacsogni, hogy a firefox jobb, szebb, többet tud. :) Csak ez nem igaz. A Firefox 3.1-ig pl. a Javascript a FF-ben lassú volt, az operában szakított, kb. 5x sebességgel. Aztán megjelent az új FF és chrome, amikben már végre a JS is elfogadható, de az opera most ezeknél is jóval gyorsabb JS engine-t fejleszt. Mellesleg ha a szabványokról van szó: az ACID tesztek nyilván mondanak valamit.. Na általában az opera aktuális verziója teljesíti ezeket, míg a többi böngésző nem, vagy csak sok verziófrissítés után.
A belinkelt oldalad meg... Oké, persze az opera sem hibátlan, de nem is azt mondtam. Csak ez megint olyan, hogy nagy nehezen találtál oldalt, ahol le van írva X hiba az opera problémáiról. Hú, szuper, akkor nézzük már meg ezt az oldalt:
http://forums.mozillazine.org/viewforum.php?f=9
Most elkezdhetünk egymásra licitálni, hogy ki talál több bugot, de mint mondtam, már unom. Saját tapasztalataim alapján az Opera mindig is elöl haladt. Lehet, hogy a FF-et többen szeretik de mint tudjuk nem az a legjobb, amit a legtöbben használnak. Default böngészőm amúgy nekem is Firefox 3. -
#10640 (Egyébként a 2003-as dátum csak arra a főoldalra vonatkozik. Vannak ott 2004-2005-ösök is.) -
#10639 Jaja, én csupán arra a "köztudottan a legjobban követi a szabványokat" kitételre reagáltam, hogy ez azért nem annyira "köztudott", meg pláne nem igaz. A marketingesek meg az Opera-fanboyok persze biztos szeretik hangoztatni (mint ahogy azt is, hogy a világ leggyorsabb böngészője - csak épp még legalább két másik böngészőt ugyanezzel a szlogennel reklámoznak, és amúgy is erős túlzás), de attól még nem lesz tény. -
Thanatos #10638 "Voltak elég érdekes megjelenítési"
ha a voltak szó nehézségeket okoz neked az nem az ő hibája... -
#10637 Szabványban úgy tudom, hogy a Safari mindig élen járt. -
#10636 Ember:
Last updated: May11, 2003
Ennyit erről :) 6 éve volt 1-2 bug az operában? Oké :) És a Firefoxban mennyi volt az elmúlt 6 évben? Ezen hülyeség vitázni szerintem: az opera mindig is a legszabványosabb böngésző marad. Mindegy, egyikőnk sem fogja meggyőzni a másikat, szóval exit, befejeztem. :) -
#10635 thx -
#10634 Hasonló, mint a profil útvonala, csak nem a sima Application Datában van, hanem Local Settings\Application Data (a többi ugyanaz). Az about:cache -ben meg tudod nézni a pontos útvonalat, ott kiírja. -
#10633 Firefox 3.0.7 XP-n hova rakja a temp mappát vagy hol van neki? -
#10632 MEHJELENT a Firefox 3-1 Beta 3
MAGYAR
ANGOL -
#10631 kösz ezt kerestem :) -
#10630 A proxykhoz sajnos nem értek. -
#10629 A memóriahasználattal kapcsolatban nézd meg a #6902-t (az elején értelemszerűen 3.0 a 2.0 helyett, a többi szvsz még mindig stimmel :P ). Ha túl sok memóriát eszik, vagy leterheli a procit, belassul normál működés közben (tehát nem akkor, amikor pl 50 tabot nyitsz meg egyszerre, és épp töltődnek, hanem normál böngészés közben, folyamatosan), az nem normális.
Olyan gyors alapból is van, mint az Opera, nálam pl sose volt lassabb, és mint látod, a többieknél sem. Egyébként 1 db preferencia átállításáról volt szó, nem széthekkelésről, a többi már csak finomhangolás (ami kiterjesztésekkel kb 1 mozdulat, és egyszer kell megcsinálni).
Amúgy nekem sokáig PII-m volt, Win98-cal, vígan elfutott rajta az akkori Firefoxom, és akkor sem evett sokat, nem lassult be, és akkor is gyorsabb volt, mint az Opera, pedig akkor is átlag 50 kiterjesztést használtam. -
#10628 Nem, nem nem feltétlenül az oldal hibája, legalábbis pár éve még nem így volt. Voltak elég érdekes megjelenítési bugjai az Operának, és az Ajaxos dolgokkal is sokáig eléggé hadilábon állt, ezért is voltak gondjai pl a Gmaillel. Manapság persze már 99,9999%, ugyanúgy, mint Firefoxban. A szabványokat (és azokat is, amik még csak ajánlások) ma már minden magára valamit is adó böngésző követi (és lassan az IE is rákényszerül, lásd IE8), nagyjából ugyanannyira, de vannak kisebb eltérések, pl az Opera nagyobb valószínűséggel támogatja az olyan dolgokat, amik a kis képernyőn való megjelenítéshez szükségesek (a mobilpiac miatt, ilyen pl a @media), a Firefoxnak meg más a fontos, nem teljesen ugyanolyan prioritással kezelik az egyes részleteket, azaz vannak olyan dolgok, amiket az egyik böngésző támogat előbb, és olyanok, amiket egy másik. -
#10627 Eszközök / Beállítások / Adatvédelem, Sütik megtartása: Megerősítés minden alkalommal.
De persze vannak kiterjesztések, amik további beállításokat tesznek lehetővé. -
#10626 Igen, vannak ilyen addonok, több is, CS Lite pölö. -
#10625 Hali
Van olyan opció amivel megtudom szabni a cookiekat, pl hogy mielőtt az oldal kreálna egy cookiet a gépemre akkor az FF felajánl lehetőséget, pl hogy engedem e vagy blokkolom az oldal cookieát -
ACE #10624 Most min vitatkoztok? Hogy 1 mp, vagy 1.3 mp alatt jön-e be egy oldal? :D -
#10623 Alapból is van olyan gyors mint az Opera. 3.1 alapból GYORSABB is. -
#10622 De ebben az a vicces, hogy ha egy oldal operában szarul néz ki, akkor 99,9999%, hogy az az oldal hibája. És ugye ezzel nem fogsz vitázni? Opera köztudottan a legjobban követi a szabványokat. És ez megint csak tény. Az is tény, hogy a FF memóriahasználata képes felmenni több 100MB-ig, ott pedig elviselhetetlenül lassú lesz (legalábbis egy A64-es egyprocis gépen).
"Használat közben egy jól beállított Firefox kenterbe veri. (Legalább a pipelining-ot érdemes bekapcsolni azért, Firefoxban ez alapból ki van kapcsolva. Tweak Network, FireTune, stb.)"
Hehhh, ja értem: szóval hekkeljem szarrá és akkor talán lesz olyan gyors, mint az Opera :))) -
ACE #10621 Sil78 #10616-ra nincs valami ötleted? -
#10620 Pontosan mire gondolsz? -
#10619 igaz ez_? -
#10618 1) Szerintem Firefoxos topicban nem nagyon fogsz olyanokat találni, akik a "legyen benne minden alapból, majd én kiválogatom" hívei. Olyannal ne nyomják tele a böngészőmet, ami szerintem fölösleges. (Ha megnézed, a Mozilla Suite - a mai SeaMonkey - is ilyen "mindent egyben" böngésző volt, és az sem ért el soha komolyabb sikereket. Szerintem a Firefox nagyon jól ráérzett a felhasználói igényekre, ráadásul egy olyan időszakban, amikor az emberek nagy tömegei egyre elégedetlenebben voltak az IE-vel. Az Opera eleve későn is lépett, akkoriban egy sokkal nehézkesebb, átláthatatlan, túlzsúfolt felületű, reklámcsíkkal súlyosbított böngésző volt, amin ráadásul túl sok oldal nem jól jelent meg - még a Gmaillel is sokáig nehézségei voltak. A Firefox hatására persze sokat javult, de ma sem tartom a legjobb böngészőnek.)
2) Nem gyorsabb, max az indítása, az a pár másodperc meg kit érdekel. Használat közben egy jól beállított Firefox kenterbe veri. (Legalább a pipelining-ot érdemes bekapcsolni azért, Firefoxban ez alapból ki van kapcsolva. Tweak Network, FireTune, stb.) Nekem kb 70 kiterjesztésem van (jó, egy részük csak tesztelni, de én ilyen extrém felhasználó vagyok), mégsem lassabb az Operánál, és memóriahasználatban sem rosszabb.
3) Pont ez a jó benne, hogy olyan dolgokkal nyomhatod tele, amik a te böngészési szokásaidnak felelnek meg, azt segítik. Nincs benne alapból minden vacak, pont azt nyújtja, ami neked kell. Ez szerintem fontos eleme a testreszabhatóságnak. Az a 90% (már akinél annyi) még ha benne is van az Operában, többnyire valami kis apróságon mégis elcsúszik (lásd pl az AdBlocknál még mindig a Firefoxé a leghasználhatóbb megoldás), a maradék 10% meg nagyon tud ám hiányozni, ha nincs, és ezeket nem is lehet beletenni. Sehogy. -
Thanatos #10617 1. ,nem muszáj de, benne van, ergo fölösleges szemét, amitől én pl irtózok...
2. nem :)
3. az emberi idiotizmus ellen sjanos nem lehet védekezni de ez megint nem az ff hibája
kompatibilitási problémát meg lehet hogy manapság nem látsz de én igencsak emlékszem rá amikor még jó pár verzioval ezelőtt nem egy oldal összefosta magát benne (ff-ben ilyen tized annyi alkalommal se történt nekem)
és a "tény" nem attól lesz tény hogy te azt mondod, webfejlesztőknek ami meg jól jöhet azt meg úgyis megoldja maga specifikusan akár programmal akár akárhogy, és nem ettől fog preferálni egy böngészőt (ráadásul amúgy is kénytelen mindenre optimalizálni ahogy te is írtad...) -
ACE #10616 Hali, be lehet valahogy úgy állítani a Firefox-ot, hogy a proxy jelszót ne kérje? Egyszerűen ha olyan tartalmat akarnék elérni proxy-ról, ahova jelszó kéne, azt ne jelenítse meg, de ne kérdezzen rá a jelszóra. Valahogy meg lehet ezt oldani? Akár bővítménnyel, vagy egyéb mással? -
#10615 Ezt hogy gyorsabb soha nem tapasztaltam. Max. az programindításnál. Az tény hogy abban a FF siralmasan lassú tud lenni.
De nem tudom megfigyelted e hogy az Opera böngészéskor visszalépésnél a gyorsítótárában lévő lapot adja vissza, nem frissíti a valóságos állapotra. Igy könnyű gyorsnak lenni. Ez engem pl. zavar benne. Ha átállítom hogy ellenőrizze, azonnal nem lesz olyan gyors, sőt lassabb lesz FF-nál. Másrészt persze FF mellett 1000x Opera mint bármi más. És nem értem hogy miért ilyen alacsony a részesedése. -
#10614 1. Ez olyan M$ hozzászólás. Nem muszáj ám beletenni.
2. Nem tapasztaltam.
3. Linkeld a statisztikát. Nálam kemény 10 kiegészítő van, ebből 1 IEtab ami muszájból van egyetlen oldal miatt.
Én se akarok flémelni, de nekem az AdBlock Plus + Element Hiding Helper +HUfilter miatt a legjobb böngésző a világon. Minden undorító reklámot blokkolhatok, 100% reklámmentes oldalakat tudok nézni, gyorsabban tölt be az oldal, kevesebb sávszélességet foglal, tovább bírja a laptopom akuja. Ha ehhez még hozzáveszem a Tweak Network kiegészítőt, kibaszott gyorsan tölti be az oldalakat. Én szkeptikus voltam az ilyen Tweak dolgokkal kapcsolatosan, de ez a kiegészítő valami rohadt jó.
Biztos jó az Opera is, dehogy a legjobb legyen.. neked vagy valamelyik Opera fannek biztos. Szerintem nincs legjobb böngésző, ilyen mondatokkal csak a bulváros híreket/cikkeket kezdik.
Én pl. a uTorrentet semmilyen más torrentkliensre nem cserelném el, még ha holnap kitalálná a Mozilla, hogy ők is beépítik az se kellene, ugyanígy Outlook levelezőkliensemet se. Nem tudom még mi van Operaban, mert nem néztem azt amit amúgy se használnék. Csak azt néztem, hogy milyen gyors és hogy jeleníti meg az oldalakat. Ebben tényleg jó, de nem jobb. -
#10613 Jó csak azt felejtitek el, hogy kb. az történik, hogy rinyál mindenki, hogy "jajj az opera tele van minden felesleges sallanggal)
1. - Ezeket nem muszáj ám használni :)
2. - Így is JÓVAL gyorsabb, mint egy sallangmentes Firefox
3. - Erre a user letölti a Firefoxot és telenyomja csupa pluginnel (amiknek a 90%-a amúgy mind benne van Operában, de mindegy :)
Azon kívül kompatibilitási problémát nem nagyon láttam Opera alatt - tekintve, hogy az Opera mindig is a legjobban követte a szabványokat.
Én nem flémelni akarok és én is Firefoxot használok sokszor (azt szoktam meg), de ami tény az tény: az Opera gyorsabb, alapból tele van olyan dolgokkal, amik webfejlesztőknek jól jöhetnek, normális a memóriakezelése, nem eszi meg a procim ebédre és ha meg akarom nézni, hogy egy weboldal mennyire követi a szabvánoykat, akkor Operával teszem :) Emellett fent van az IE 5.5, 6, 7, 8b2, Safari 3, 4, Netscape, Chrome is mert ugye ha webre dolgozik az ember akkor nem árt tesztelgetni.. -
#10612 Ahogy írták előttem is, ennek oka, hogy nincs mindenkinek szüksége egy svájci bicska szerű böngészőre. A Firefox kiegészítőivel pontosan azt kapom amire szükségem van, semmivel se kevesebbet se többet. Úgy látszik ez az elv fontosabb a legtöbb embernél mint az, hogy beleintegrálnak mindent egy böngészőbe. -
Thanatos #10611 ezt az alapból dolgot el kéne azért felejteni, mert ennyi erővel én meg hibának hozom fel az ezer+1 integrált szart operában ami nekem nem kell 8lásd, letöltökéjének torrent kezelése, e-mail kezelő, stb..) és máris ff áll jobban :)
azt kell nézni hogy egy adott egyén igényeinek melyik felel meg jobban, akár így akár úgy, mert ha nem igy lenne ennyi erővel Linux alkalmasabb a számitégpes játékra csak azért mert alapból a win-ben van 10 játék, Ubuntu, meg még sok egyébb distro alatt meg jóval több...
szóval szeritnem sokkal jobb ha az ember választhat mintha rátukmálják a sallangot (amiért win esetében mindenki rinyál...)
a memóriakezeléshez őszintén megmondom nem tudok ilyen téren hozzászólni mert eszembe nem jutna 30 tab-ot futtatni :)
az én tapasztalataim szerint (3-10 tab átlagban) meg nekem eddig chrome jött be legjobban, főleg azzal együtt hogy külön processként kezeli a tabokat (saját taksmanager rulez :) )
és mindemellett nekem operával jóval több kompatibilitási gondom volt mint ff-el (igaz operával se tegnap volt, bár aktivan manapság ritkábban használom)
szóval nem olyan érthetetlen ám ez, mint aminek tűnik :) (mint ahogy az sem hogy miért vezet még mindig magasan az ie, de az már más tészta) -
#10610 Ja és mondom ezt úgy, hogy nekem is a FF3 a default böngészőm :) -
#10609 Mondjuk azért zárójelben érdemes megjegyezni, hogy érthetetlen, hogy az Opera miért ennyire ritka a felhasználók körében, amikor magasan a legjobb böngészőről van szó. Talán a Safari 4 most felnő mellé, de a firefox igen távol áll tőle. Igaz, hogy az utóbbihoz csomó plugin van és emiatt közkedvelt, de ha csak az alap böngészőt nézzük, hát akkor opera kenterbe veri. Firefox memóriakezelése még mindig borzalmas, azt mikor akarják kijavítani? Ha megnyitok 30 tabot, akkor kb. meghal alatta a gépem (proci 100%-on, stb.), operának meg sem kottyan. -
#10608 És itt van rá a magyarázat is: a Mozilla minden biztonsági rést nyilvánosságra hoz (persze csak miután kijavították, és volt idő a frissítések telepítésére), míg a többieknél csak a külsősök által találtak szerepelnek a statisztikában (csak a jéghegy csúcsa), a saját fejlesztőik által találtakat inkább elhallgatják. Egyébként nekem tökmindegy, mennyi biztonsági rést találnak egy böngészőben, amíg azokat időben javítják. -
#10607 Na meg egy kerdessel zaklatlak titeket.
A masik problemam az lenne, hogy regen az egy weblapon tarolt kulon hivatkozasu lapokon, ha kulon bejelentkezo ablak volt kulon mentette el a jelszavakat.
Pelda:
www.valamilyen.webhely.hu/?a=login
www.valamilyen.webhely.hu/?a=post
Most az FF3-nal mindig megkerdezi, hogy felul akarja e irni a regi jelszot, es ha ezt megteszem, akkor az elozo lapon a mas hivatkozasu php jelszot is atirja. Igy gyakorlatilag a www.valamilyen.webhely.hu oldal melle parosit csak jelszot es nem az aloldalak bejelentkezo kepernyojehez es igy minden belepesnel atkell irnom a jelszot es ha megvaltoztatom valamelyiket. -
#10606 Az oldbar kieg megoldotta a problemamat koszonom. -
#10605 A faviconok eltüntetését, ha a legördülőböl akarod, akkor userChrome.css-be: .ac-site-icon {
Hogyha a beviteli mező mellöl is, akkor:
display: none !important;
}#identity-box {
display: none !important;
} -
#10604 Először is, oldbar kiterjesztés. A faviconokat passz, a szábály, amit írtál, tuti nem a lenyitható részben levő faviconokra vonatkozik, hanem ami a címsorban van, baloldalt. -
#10603 Alapból is tudja, lásd pl #1781.