19494
-
öreghupi #10682 Bocsi! Kiegészítőre gondoltam. -
öreghupi #10681 Üdv!
Tud valaki rapidos link ellenőrző kiegészítést? -
#10680 Köszi Silke - megvárjuk. -
#10679 Az extra.hu-s oldlalknál mindig feljön a docleres reklám. Van valami tippetek hogyan blokkolni? (Adblock Plust is használok) -
#10678 Köszi szépen, így már jó :) Megnéztem mindkettőt, a SmoothWheel szuper :D -
#10677 #10652? -
#10676 Hmm. Esetleg a jó öreg SmoothWheel, vagy Yet Another Smooth Scrolling? -
#10675 Olyasmit akar, de úgy, hogy ne neki kelljen felvennie bele az oldalakat, hanem automatikusan a leglátogatottabb oldalak kerüljenek bele. Az Auto Dial hasonló, de nem ilyen az elrendezése, hanem elég ömlesztett.
A Mozilla Labs meg már dolgozik egy New Tab Page nevű dolgon, ami egyelőre egy FF 3.1-hez telepíthető kísérleti kiterjesztésként létezik, és még elég képlékeny. (De ugyanúgy a látogatottság alapján működik, az új címsor algoritmusát használja.) -
#10674 Írta, hogy olyan, mint Chromeban, az olyan mint a Speed Dial, csak nem te állítod be, hanem autómatikusan az alapján, hogy miket látogatsz a leggyakrabban.
Olyan kiterjesztés amúgy nincs tudtommal. Van az Auto Dial, ami lényegében ezt csinálja, de nem ilyen szép "dobozokkal"... -
#10673 lol miért nem néztem körül, köszi :D Bár valahogy még így is darabosnak tűnik :/ -
#10672 na, ezt nem értem. látogatottság alapján bejegyzés, gyorsindító? :S
ha olyan kezdőlap kell, ami Operában is van, akkor speed dial kiterjesztés -
#10671 beállítások - haladó - böngészés - finom gorgetés -
#10670 Hali!
FF-ben be lehet valahogy állítani, hogy olyan legyen a görgetés, mint operában a finom görgetés? Esetleg valami kiegészítővel? -
#10669 Hali!
Van Firefoxhoz olyan gyorsindító, ami ( a Chrome-hoz hasonlón ) a látogatottság alapján, automatikusan hozza létre a bejegyzéseket és nem kézzel kell megadni? -
#10668 Nekem is Safari a web böngészőm!
A gondom a Fire-rel nagyon lassan jelenik meg 40-50s alatt,de a feleségem ragaszkodik a Firefoxhoz ami időnként össze-össze omlik.
-
#10667 Sil78 te se tudsz a problemamra orvoslatot, hogy azonos domainnal kulon aloldalakon mas-mas jelszot hogy lehet megjegyeztetni az FF 3.0-al ?
Allandoan leakarja cserelni es az nekem nem jo, mert ket kulon jelszoparost hasznalok azon a domainen. -
#10666 Láttátok a Futuremark böngésző tesztjét? Safari elég erősen vezet, bár érdekes, hogy mindennapi használatban nem mondanám látványosan jobbnak. -
#10665 Eszközök / Személyes adatok törlése, Böngészés előzményei.
Ha csak pár címet akarsz törölni, akkor állj rá a címsor lenyitható listájában, és nyomj egy Delete-et. -
#10664 sziasztok!
hol lehet firefox-ban kitörölni a begépelt webcímeket? -
#10663 "Nincs olyan, hogy legjobb böngésző, vagy leggyorsabb, vagy legszabványkövetőbb, csak a bulvárcikkekben."
Leggyorsabb valóban nincs, hiszen az mindentől függhet, processzortól, stb. De a szabványokra legalább van az Acid teszt (amiben amúgy igazad van, főleg a 3-mal kapcsolatban) - sőt van sok minden ami azon is túlmutat. De nem fogom ismételni magam az Operával kapcsolatban :)
"Ma meg már annyira minimális a különbség a böngészők között a szabványok támogatásában (leszámítva persze az IE-t), hogy gyakorlatilag mindegy, melyik alatt fejlesztesz"
Meglepődnél, hogy mennyire nem :( Egyik JS fejlesztésm (ami elég erősen használ DOM-ot) több, mint 50%-a a kül. böngészőkre való optimalizálásból áll. A tömörítetlen kód több, mint 60Kbyte, tehát 30Kbyte csak optimalizálás. Ennyit a szabványosságról :(
"Egy valid oldal ugyanúgy fog kinézni Firefox és Opera alatt is, meg Safari, stb alatt."
Ez megint csak az esetek 90%-ában igaz sajnos. Belefutottam több olyan problémába is, amik miatt Firefox-ra, máskor meg amik miatt Operára (igen :) kellett hekkelni :)
"de sima HTML-ben, CSS-ben akkora megjelenítési különbségek nincsenek már manapság az alternatív böngészők közt, pláne ha nem játszadozni akarsz a technikai lehetőségekkel, hanem egy működőképes weboldalat készíteni, ami mondjuk IE alatt is megy."
Jó persze... :) De már kinőttem a "felrakok 3 mondatot meg 4 képet" típusú weboldalakból. Tehát kicsit komolyabb dolgokat csinálok, amikor csinálok. Na azoknál pedig van kőkemény CSS, DOM, megfűszerezve egy kis JS-sel és kész is a tökéletes inkompatibilitás :)
Még a témához: herótom van attól, amikor egy böngésző új verziója kijön és egy részét, vagy egészét teljesen újraírják, mert tuti, hogy optimalizálhatsz újra :) És a FF2 -> FF3 esetében így volt, sőt, ha jól tudom, a következő FF megint más JS motort kap majd, de remélem a DOM-hoz nem nyúlnak. Operánál is 9.5-nél volt váltás, sőt most a 10-nél megint - köszi :)) És igen, az Operában is vannak bugok, pl. jelenleg egy xhtml doctype-nál lehetetlen dom-ból megállapítani a dokumentum szélességét, ha az jobbra kilóg (scrollozni kell), de függőlegesen kisebb, mint a böngésző. Egyszerűen nem lehet és kész. 9.5 előtt működött (mint ahogy minden másik böngészőben működik), 9.5-től nem :) Pont tegnap ezzel szívtam kb. 3-4 órát. Előtte meg egy szintén DOM buggal, az pont FF3-ban volt (2-ben megintcsak jó volt a cucc). Ja és az IE8-ról ne beszéljek, aminek a legújabb elérhető verziója is olyan iszonyat durva bugokat tartalmaz, hogy az alap, egyszerű css-sel is gondjai vannak...
Szóval nehéz. -
#10662 Egyáltalán nem sértődtem meg és egyáltalán nem vagyok elszállva magamtól. Nem egyezhet mindenki véleménye. -
Thanatos #10661 vagy distrust és annyi :) -
#10660 Azért tetszik hogy sokan hogy be vannak sz@rva hogy meglátják a könyvjelzőit meg az előzményeit, aztán bukta.
Pedig csak készíteni kell még egy profilt, jól eldugni a parancsikonját és aztán azzal lehet böngészni a kompromittáló helyeket :) -
#10659 Az nem "afféle favourite", hanem tényleg könyvjelző, azokat jelzi arany csillaggal. A szürke csillagra rákattintva egy mozdulattal fel lehet venni az adott oldalt a könyvjelzők közé, dupla kattintással meg szerkeszteni (pl átrakni konkrét mappába).
A FF3 egységesen kezeli az előzményeket és a könyvjelzőket, közös fájlban is tárolja, és alapból mindkettő megjelenik a címsor listájában. Ha azt akarod, hogy amiket nem látogattál meg (pl a könyvjelzők) ne jelenjenek itt meg, abban segíthet a Hide Unvisited kiterjesztés. -
#10658 Kozben rajottem ha konyvjelzokbol torlesre kerul, akkor mar lehet torolni a cimsorban is. -
Cat 02 #10657 Igen, az aranycsillagos mindenképp megmarad (aféle "favourite"), előzmény törlésnél is. -
#10656 Hogy lehet kitorolni most a cimlapsorbol az url cimeket ?
Hiaba nyomok a cimen DEL-t. Kitorli, majd amikor a gorgeto savot ujra lenyomom akkor azt tapasztalom, hogy ujra bent van a cimek kozott. Egy aranyszinu csillag van mellette, azert nem engedi torolni ? -
öreghupi #10655 Sziasztok!
Tud valaki kiegészítőt arra hogy le tudjam ellenőrízni a linkeket mielőtt nekiállnék letölteni filmet vagy zenét.Főleg datás és rapidos linkellenőrző érdekelne. -
#10654 A TraceMonkey már a béta2-ben be volt kapcsolva, de még nincs teljesen készen. Fog ez még ennél is jobban hasítani, még egy csomó tartalék van benne (nem trace-elnek még mindent, amit lehetne). -
#10653 Próbáltad már úgy, hogy a telepítése előtt a Firefoxot bezárod, hogy ne fusson közben? -
#10652 Mi van akkor, ha nem íratod felül a másik jelszót? Nem menti simán mellé? -
#10651 Nem tudom, miért veszed rögtön támadásnak, ha megjegyezzük, hogy az, hogy "mindig" meg "köztudottan" meg "legszabványkövetőbb" túl erős kifejezések, és így ebben a formában nem felelnek meg a valóságnak. És ezek nem a Firefoxszal kapcsolatban hangzottak el, mi egy szóval nem mondtuk, hogy a Firefox félisten. Épp az hangzott el részünkről, hogy mi nem tapasztaltuk, hogy az Opera konkrétan gyorsabb lenne nála, és hogy a mi gépünkön, a mi böngészési szokásainkhoz ez vált be legjobban. Nincs olyan, hogy legjobb böngésző, vagy leggyorsabb, vagy legszabványkövetőbb, csak a bulvárcikkekben. Valójában ezek a fogalmak sok apró tényezőből tevődnek össze (pl a sebességnél a böngésző elindulása, a weboldalak betöltése, a javascript végrehajtása - azon belül még több apró részterület - a menük, tabok milyen gyorsan reagálnak, stb), nincs olyan böngésző, amelyik minden aspektusból egyszerre a legjobb.
Nem, azt az oldalat nem "nagy nehezen" találtam, hanem el van az téve gondosan a könyvjelzőim közé, még 2004-ből, amikor érdeklődni kezdtem a CSS iránt. Még csak nem is az Operás része miatt van eltéve, hanem az IE-s miatt (egyébként van Gecko-s is benne, meg egyéb cikkek). Szerintem érdekes, főleg hogy meg is magyarázza, mi okozza/okozta ezeket. És csak arra akartam vele rámutatni, mint már mondtam, hogy az a bizonyos "mindig is" nem stimmel, a 6-os Operával pl elég sokat szívtak anno a fejlesztők és a felhasználók is. Ma meg már annyira minimális a különbség a böngészők között a szabványok támogatásában (leszámítva persze az IE-t), hogy gyakorlatilag mindegy, melyik alatt fejlesztesz, nem az Opera és nem a Firefox miatt kell majd hackelgetni utólag, hanem az IE6/7 miatt, és a lehetőségek igazi korlátja is az IE. (Egy valid oldal ugyanúgy fog kinézni Firefox és Opera alatt is, meg Safari, stb alatt. Esetleg a javascript az, amiben vannak kifejezetten böngészőspecifikus dolgok, de sima HTML-ben, CSS-ben akkora megjelenítési különbségek nincsenek már manapság az alternatív böngészők közt, pláne ha nem játszadozni akarsz a technikai lehetőségekkel, hanem egy működőképes weboldalat készíteni, ami mondjuk IE alatt is megy.) Én ugyan nem vagyok webfejlesztő, csak egyszerű mezei felhasználó, de ami érdekel, annak bizony utána szoktam olvasni, és vannak webfejlesztő ismerőseim (hivatásosak is, és vannak köztük Firefox- és Opera-pártiak is, hisz kinek a Firebug jön be, kinek a Dragonfly), és ők sem szoktak ennyire kategorikus kijelentéseket tenni.
Az ACID2-n már jó ideje átmennek a főbb alternatív böngészők, az ACID3 teszt pedig nem a szabványok követéséről szól (arról vannak szép nagy összehasonlító táblázatok, mint amit linkeltem is), hanem a jövőről: ezek a tesztek mindig úgy vannak kialakítva, hogy az éppen piacon levő böngészők ne teljesítsék rögtön, hanem kihívás legyen nekik. (Az ACID3 pl olyan dolgok implementálását igényli a sikeres teljesítéshez, amik nemhogy nem részei a szabványnak, de még ajánlás szintjén sem léteznek, csak "Working Draft"-ok.) Ráadásul ezek a tesztek szándékosan hibásak is, hogy látsszon, a hibás kódot mennyire tűri a böngésző. Az Opera aktuális stabil verziója sem teljesíti egyébként az ACID3-at, 85 pontot ér el rajta, míg a Firefox 71-et. A 10-es alpha az, ami 100-at teljesít (mellesleg nem ez az egyetlen feltétele a sikernek), míg a Firefox 3.1 béta3 93-at. Ebből a végleges verzió, a 3.5 sem fog 100-at tudni, mert ahhoz a böngésző megjelenítő motorján is kell majd változtatni, és a 3.5-ben még nem az új motor lesz (a Firefox ezért megy át később az ACID teszteken, mert amikor ezek megjelentek, akkor a Firefox fejlesztési ciklusa pont nem ott tartott, hogy ilyenekre koncentrálhassanak, meg a motoron változtatgassanak egy-két dolgot, hanem épp egy új stabil verzión végezték az utolsó simításokat, nem ez volt a prioritás).
A személyeskedéseidre nem kívánok reagálni, és én is befejeztem a témát. -
#10650 Milyen hibaüzenetet írt ki? -
#10649 hali nem sikerül feltelepíteni a fire foxra azt a kibaszott Adobe Flash Playert ez miért lehet?
-
#10648 ehh, érdekes teszt. inkább a gépet teszteli, mintsem a böngészőket. mármint tudom, hogy ez a célja, csak gondoltam tisztázom
3.1b3-ban tudtommal még nincs bekapcsolva a tracemonkey. majd a végleges, 3.5-ben elvileg hasítani fog :) -
#10647 Egy kis érdekesség:
Böngészőteszt (http://service.futuremark.com/peacekeeper/results.action?key=Cmf)
Saját gépemen (windows 7 (7000 x64):
FireFox 3.07 - 382 pont
FireFox 3.1b3 - 694 pont
Internet Explorer 8.0: 298 pont
Mindegyik tiszta 32bit-es böngésző.
Érdekes!
-
NiGhTM4R3 #10646 Mindent törlök, használok rendszeroptimalizáló programot is, szóval az kitakarítja. (pl. CCleaner) -
Thanatos #10645 "Lehet, hogy a FF-et többen szeretik de mint tudjuk nem az a legjobb, amit a legtöbben használnak."
és mint tudjuk nem is az a "legjobb" amit te megálmodsz "tényként", akármennyire is elvagy szállva magadtól :)
és nem a firefox topicon van a hangsúly, hanem egyszerűen azon hogy dobálózol az általad kitalált "tényekkel", és utána azon sértődsz meg ha nem veszi mindenki szentírásnak az egyéni véleményed :)
de mivel tényleg csak a flame megy én ezzel kapcs a témázást befejeztem, tőlem aztán azt hiszel amit akarsz :) -
#10644 Nincs megoldas a #10607 hozzaszolasban feltett kerdesemre ezekszerint ? -
#10643 Én elhiszem neked, de nem gondoltad komolyan, hogy Firefox topikban meggyőződ az embereket, hogy az Opera a jobb,ugye? Ez olyan mintha Windows topikban a Linux előnyeiről írsz, lehet, hogy igazat írsz, de senki nem fogja elfogadni, sőt lesz belőle egy jó kis flém.