27
-
klastrom #27 Qrva Fatáv atomot neki !! -
#26 Télleg minnnyá megsajnálom...
Nem mondok mást most sem: 3500Ft az előfizetés a szaros vonalasra----------->> kapják beeeeeeeee -
#25 Sajna a telefon illetve internetdíjak nem a MATÁV-től függenek. A kormány egy olyan törvényt hozott, ami megtiltja hogy olcsóbbá tegyék a díjcsomagjaikat! "Persze!Nade mié?" kérdezi móricka. Hát épp azért hogy a konkurencia megerősödjön a matávval szemben és verseny alakuljon ki. Mivel nem csak az van meghatározva, hogy a MATÁVnak bérbe KELL adnia a vonalait, hanem az is hogy matávnak legalább 10% profitot kell minimum megállapítania a díjcsomagjaira. Ilyen minimum profit % nincs meghatározva a bérbevevőknek, akik így olcsóbban tudják adni ugyanazokat a szolgáltatásokat mivel ők 9%-os profittal is működhetnek.
A Matáv hátrakötött kezekkel nézheti, amint a monopolhelyzetét elveszíti. Szal ennyit arról, hogy "köcsög Matáv". Persze ez nem azt jelenti hogy sajnálom a Matávot, jobb a versenyhelyzet, de azért ezt nem árt tudni. -
#24 cue...ez nagyon szép ELMÉLET...sajna nem igy van, és nem is lesz még kb 20 évig, amíg a vezetékes szarok ki nem halnak.
Addig sajna MUSZÁJ kifizetnünk azt a 3500Ft-ot vezetékes előfizetésre, ami szerintem vérlázító....Remélem nem kötsz ebbe is bele, mert ha igen, akkor neked valami közöd van a matávhoz, és akkor nincs miről vitázni...;) -
cue #23 Ugyan, ne butáskodjunk már!
Egyrészről nem oszlopokat kellene állítani (az annyira nem nagy látvány), hanem használni kellene a felszín alatt rendelkezésre álló területet...
Másrészt pld. az önkormányzatoknak, akik vették a fáradságot, és kiépítették a föld alatt futó csatornát (amibe beleférne az összes szolgáltató, összes kábele) nem kellene olyan kib*****t drágán adni a fektetési lehetőséget.
A lakásunknál pld. minden ki van építve, a telefonszolgáltatónak mégis inkább megérte egy újabb oszlopsort állítani - ezt talán szabályozni kellene. -
#22 Minden méteren oszlopok lennének az út mellett? Szerintem ezt nem engedik... -
cue #21 Miért, több vezeték kiépítése lehetetlen?
Esetleg annak fenttartása okozna gondot egyéb cégeknek? -
#20 Tényleg??!! És a vezetékek kinek a tulajdonát képezik??? Szintem innentől kezdve nincs miről beszélni monopol-helyzet ügyben... -
Egg #19 Nézzétek meg ezt :)
http://www.tvnet.hu/main.php?module=ContentExpress&file=index&func=display&ceid=41&meid=8 -
#18 Axelero is csokkenthetne... -
cue #17 Nincs monopol helyzet - bárki, bármit, bármekkora áron szolgáltathat.
Az, hogy mégsem ad egy cég sem igazán jó (vagy egyáltalán akármilyen) ajánlatot, már elgondolkoztató - de talán nem a Matáv hibája... -
#16 Az a gond ezzel hogy ez csak 1 szolgáltató ha a többi is legalább ennyire levinné akkor nagyon jó lenne(vagy lejebb)!A másik pedig az hogy a hűségnyilatkozattokkal bebetonozzák az árakat!Ha az meglessz szüntetve akkor rá lessz kényszerítve a szolgáltató arra hogy ha lefele megy az ár akkor ő is olcsóbban adja! -
ZUL #15 ennél a mikronet jobb egy picivel
nincs telefonvonali költség
és oda vissza ugyan olyan a sebesség
ráadásul a legtöbb helyen még olcsóbb is mint az ADSL -
Robko #14 Szerintem az itteni fizetésekhez ez még sok
Az évi 90000ft ezért már egy jó számítógépet is tudsz venni
-
tehen_m #13 Mert a mobilcégek nem építették ki a hálózatot. -
valaé valaé ná #12 A kenyérnek is 3,60-nak kéne lenni. -
#11 Én inkább a Deutsche Telekomot utálom! -
eperg #10 tudod, hogy az igen drága fejlesztések, terjeszkedés mellett mennyi volt a nyeresége a matávnak? -
#9 Tudod, hogy a Matáv hány mrd Ft-ot költött a 20 éves hálózat fejlesztésére? Nem hinném, hogy elégedett lennél, ha most is azt a technikát használnák.
De az tény, hogy aránytalanul drága a vezetékes telefon. Nem csak az alapdíj, de egy Matáv-Matáv hivásra bizonyos esetben ki kell fizetni 26-28 Ft-ot, míg ha egy mobilról hívsz Matáv vonalat, az sok esetben olcsóbb lehet. Ez a "vicces". -
crx #8 Nincsen itt semi rendben ka egy pár forintért adják amit inden ember ki tud fizetni akor talán rendben lenne de igy ugyan már. -
#7 Az ADSL ár egyáltalán nincs rendben, akkor lenne rendben, ha észre sem vennéd és nem most, amikor a fizetés NAGYON-NAGYON-JELENTŐS hányadát kel befizetni rá!
Mi ebből a tanulság??? Az HOGY NINCS RENDBEN, tehát minek írsz olyat, hogy rendben van? -
#6 Az ADSL ár rendben van...Ami nagyon nincs, az a kibasz...tt vezetékes telefon előfizetés ára...3500Ft???? A SEMMIÉRT??? SZEMÉT MONOPOL LEHÚZÓCÉG A MATÁV...ANNAK KÉNE INGYENESNEK LENNIE...Nevetséges, hogy a mobil előfizetés sokkal olcsóbb, amihez azért ki kellett építeni a hálózatot is...A matávnak mit kellett???? szinte semmit! vezeték már 20 éve is ott lógott az utcákon....huhhhdefelhúztam magam... -
hungi #5 Én azért buttó 5000ig várok :) -
Lacika 79 #4 Ez az ár itteni viszonyletban korrekt. Mondjuk ha 756/128 lenne, az lenne a legjobb. -
kicsizoz #3 Persze ettől még igazad van!! -
kicsizoz #2 Nekem néha az az érzésem, hogy sokan még a 0 forintot is sokallnák, mondván máshol ingyen van és még ajándék is jár hozzá :)) -
#1 Még 50% árcsökkentés, és közel kerülne az ára a reálishoz.