157
  • karikusz
    amit meg se kap.
  • Mike
    Ukrajnában még lelőnék őket. Veszélyes
  • Cat #71
    Hatmilliárdos kár a filmiparban

Szövetségi nyomozókat küld Magyarországra az USA kormánya, hogy tovább erősítse a harcot az illegális filmletöltések ellen. Becslések szerint Magyarországon kb. hatmilliárd forintos forgalomtól esik el a filmipar az illegális letöltések és terjesztés miatt – jelezte Kálmán András, az Intercom forgalmazási igazgatója. Mint mondta: hazánkban a mozijegybevételek, VHS- és DVD-kölcsönzés, valamint -árusítás, illetve a kábeldíjak alapján számított filmes iparág forgalma éves szinten nettó 29 milliárd forintra tehető. Az állam a filmkalózkodás miatti adókieséssel 1,3 milliárdos bevételkiesést könyvelhet el.

A kár még nagyobb összegre rúg, amennyiben az egyre népszerűbb PC-, illetve konzoljátékok piacát is számítják – jelezte a szakember. Az Intercom óvatos becslései szerint ugyanis legalább 3 milliárdosra tehető a fent említett piacok forgalma.

Igencsak megsínylik az illegális filmletöltés és DVD-másolást a hazai sikerfilmek. Producerek szerint a Valami Amerika, a Magyar Vándor vagy a Kontroll esetében 20-30 millió forintos forgalomtól esnek el a filmkészítők. A Budapestre érkező FBI-szakemberek szorosabb kapcsolatot próbálnak majd kialakítani a helyi nyomozókkal, és szeretnék elősegíteni a gyorsabb vádemelést is - tájékoztatta lapunkat az Audiovizuális Művek Szerzői Jogait Védő Közhasznú Alapítványa (ASVA).
  • Mike
    csóró ne gépezzen, és zenét se hallgasson

:)
  • Razgon
    Én ezt úgy nevezem, hogy luxus magyar módra.

A szaros gyereknek van 80.000-es mobilja, Nike cipője is. A szülőknek, nagyszülőknek meg semmijük, mind elment a gyerek cuccaira.

Magyarország buta ország, sokan azért tesznek így mert nem akarnak lemaradni pl. a szomszéd mögött. (Majd én megmutatom...!)

Közben esetleg nem fizetik a rezsit, vagy a legolcsóbb élelmiszereket eszik...

Nem mindenki akar elmenni. Én itthon szeretnék boldogulni (manapság ez a legnagyobb kihívás).

Az pedig egyáltalán nem tetszik, hogy az FBI adjon tippeket a magyar rendőköknek néhány játékot koppintó középiskolás üldözésére, és meghurcolására. Sajnos leggyakrabban ez történik.

A cikkben világosan benne van, hogy nem csak a nagy tételben másolók, hanem a kis halak ellen is fel fognak lépni. Mindezt azért, mert az USA kicsit kevesebb adót tudott beszedni, holott kell a pénz háborúzni.

Cserébe egy magyar hónapokig pitizhet vízumért.

• Mike
    csakhogy okoskám te sem töültesz le semmit, ha a nagyokat lekpacsolják
  • gazgoblin
    :)
  • Mike
    az oroszok gondolom elhajtanák őket a bushba :)
  • Mike
    hamarosan terrorista is, majd csak figyelj
  • Mike
    nincs elég börtön sem
    építeni kéne
    vagy házi örizetben tartanák az embereket?
    és ki felügyelni az örizeteseket
    arendőrségre nincs pénz

több száz milliárdba kerülne Bush faszsága
  • Mike
    persze a felhasználóknak nincsenek szakértőeik, őket az elnyomó hatalom, nem kérdezi meg semmiben.

persze rábasz az állam, ha az aktív polgárait, csipp-csupp faszságokért kriminalizál és bebörtönöz (vagy az USA kompenzálja, a kimaradt adóbevételt és a bebörtönzöttek tartására is ad pénzt)
  • Mike
    Ha az ASVA-n múlna a törvén megszegői mind a gyehenna tűzén égnének örökké
  • Razgon
    Eeegennn.
  • gazgoblin
    Frank99: Van egy fiam és a lakáslehetőségek elérhetetetlensége végett mentem ki dolgozni hogy ott szedjek össze a kezdőrészletre pénzt.

Amúgy rátapintottál a lényegre.
    Család.

Két ember rezsije kisebb egy lakáson belül mintha egyedül akarnád fizetni.
    Két emberre olcsóbb főzni mint egyre.

De.
    Amig minden 8 éves mobillal rohangál és 15000 Ft-s Nike cipője van addig csak luxusról beszélhetünk.

• Frank99
    van sok igazságod.

De akkor sem vagyunk még ott, ahol ők.
    Árakban igen, fizetésben sehol sem.
    És ne gyere nekem azzal, hohy el lehet menni ide+oda dolgozni többért.

Aha. És a család, a gyerek, a házad?
    Eladod? Vidéken, ahol most már több a lakás, ház mint a vevő?

jajj, könnyű annak dumálni, aki még mondjuk gyermektelen és nőtlen...(mer ugye az vagy?)
  • Razgon
    Ezzel a játékkal az a gond, hogy egy kalap alá veszik a nagy tételben másolókat azokkal, akik saját maguknak másolgatnak. Sokszor olyan dolgokat, amelyek itthon meg sem jelennek.

Az, hogy amerikának gondot okoz, kit érdekel? Amerika sem foglalkozik velem.

A sírás-rívás ellenére a Microsoft az eddigi legnagyobb profitját produkálta mostanában. Hol akkor a baj?

A filmgyáraknak sem megy rosszul, évről évre rengeteg szart eladnak. Hol a baj?

Értem én hogy még többet szeretnének. De nem kapnak.
  • gazgoblin
    Én mindig csodálkozok a következő hozzászóláson:
    És mi köze a Magyaroknak ehhez?

Akkó most megpróbálom elmagyarázni, aztán meg lehet flémelni:

Ha a te munkád is az lenne ami a cikk szerint az Amerikaiak 4%-ának munkája akkor téged is érdekelne hogy pénz vesznek ki a zsebedből.
    Persze lehet hogy ebből a 250 milliárdból az egyszeri munkásember aki a sokszorosítóban dolgozik szart se látna, de ez olyan mentalitás ami ránk Magyarokra azért vastagon jellemző.

Ami a rendszerváltás után a tolvaj-zsivány magyar mentalitásra rászakadt az kéremszépen a következő:
    LUXUSÉLET LEHETŐSÉGE.

Sokan nem tudják de ki lehet mosni vörpúl fos nélkül is, és lehet kaját melegíteni mikró nélkül. Sőt nem kell a család minden tagjának havi 3000-5000 forintért mobilszámlát fizetni.(8,5 millió eladott mobiltelefon évente MO-n) Esernyő használat helyett kocsiba ülni. A rendszerváltás elött is szar volt a BKV meg a közigazgatás mindössze nem láttad a különbséget.

Ha úgy akarsz élni mint a "gazdag" nyugatiak akkor 25000-é tanulj nyelvet emeld fel a segged és mennyé ki dolgozni oda. Egyből látni fogod hogy sokkal nagyobb ott a stressz mert minnél többed van annál nagyobb a félnivalód. Én csak remálem hogy FBI bácsi többet tesz mint a Magyar rendőrség.

Akinek meg még 20-30 éves fejjel is csak a PC és a játékok az egyedüli szórakozása az csak sajnálni tudom.

Én se veszek játékot. Nekem is van mikróm és szerintem is szar a BKV és dolgoztam is angliában. Amire rájöttem hogy élni szar, de ha nem csak a PC elött gugolsz akkor lehet találkozni érdekes emberekkel (sőt akár még barátnőd is lehet). Az lenne a modern kor csodája ha fórumozók robbantanak ki forradalmat. Szóval mindenki gondolkozzon el azon mennyi szemétre költ egy évben és rá fog jönni hogy az igazán (számára) értékes dolgok nem megfizethetetlenek.

Na lehet flémelni
  • M@TriX
    végig röhögtem most ezt a fórumot, mert abszolút igaz minden, még hozzáfűzni sem tudok semmit :)

talán annyit, hogy a Warezek nagy része amcsiból jön nem? nem a saját portájukon kellene rendet rakni?
  • crx
    Ezek keverik a szezont a fazonal a cd irokat az alvilági kuplerájokkal szerintem azt se tudják mit beszélnek. Remélem elöször az FBI a saját poprtáját söpri végig a rendörségen ha nincsen illegális windows akkor én meg pap vagyok. Persze könyen legálissá tehetik a mi pénzünkből de m,inek nekik számitógép ugyse értenek hozzá. Egy egyszerű nyomtatásnál fennakadnak.(Segítenem kellet nekik mert még most is ott ülnék hogy a jegzökönyvet kinyomtasák.):))
  • ttt ttt
    Fiaim, Amerikaik, évek óta nem nem sikerül Bin Laden, akkor legalább Kovács Gézát hozzátok be.....

LOL

(A Kovács Gézáktól bocsi)
  • _Vegeta_
    Vkinek van 5lete h kb mit fognak itt ezek csinalni ?
  • nemcsakfeel
    Kasztró bácsi nem hiszem hogy ki fog engem adni buzi bushnak :DDDDD

Hogy rohadnának meg az utolsó szálig!!!!! Ha öltönyös ügynük embert láttok az utcán, üssétek!
  • Frank99
    jó nagy néger broki a seggünkbe.
    szép édes jövő....
  • yas
    "Az USA Igazságügyi Minisztériuma tervezi továbbá, hogy változtatnak a kiadatási megállapodásokon, ezzel is megkönnyítve a szerzői jogtulajdonosoknak polgári jogi követeléseik érvényesítését."

Ha a kiadatási megállapodáson sikerül változtatni, az lesz a szép jövö. Ha jól emlékszem egy régebbi hírre, Amiban jogtalan szoftver használatért elitélhetnek úgy, hogy nem vagy ott. Na ha ezt megspékelik a kiadatással, mehetünk az Amcsikhoz börtönbe. :)
  • Raszkolnyikov
    érdekes, hogy kitörölték azt amit gyúrcsányról írtam... még jó, hogy előtte kinyomtattam!
  • crx
    Én csak gratulálni tudok a magyar kormánynak szerintem jo lenne az amcsiknak is pl minimálbért adni had lásák hová csöppentek azt egy hét után mikor elfogyott a zsé akkor hazamenek mert itt nem lehet megélni. Ha ez igy folytatodik egy ével ezelőtt megjosoltam el fogják dozerolni a parlamentet a miniszterekel együtt.Kezd a joslat beválni még egy év és oda jutunk csak csinálja a feszültséget a kormány. Mocskok és most szeliden fejesztem ki magam mert nem akarom hogy kimoderáljanak. Amerika maradjon veszteg a havi félmillás minimálbérrel abol én is tudnék veni a gyereknek 10 ezerért játékot nem pedig 15 ért mert ott a játék is olcsob igaz hogy 10 szer anyit keresnek az nem számít.
  • tehen_m
    Nem tudom miért törölték a hozzészólásomat amiben megemlítem a hogy miért törlik a jhozzászólásokat.
    Nem hinném hogy ennél durvább lett volna:
    "Fuck Cops!"#35
  • Zoley
    Aze' minket b*sztatnak mert csak a mi kormanyaink nyalnak be nekik a meleg sz*rig. A nep meg kussol, mert regen kuss volt es aki ugy nott fel, az ugy is marad.
  • fako
    A magyar koztarsasag gazdaságát évente jonehany milliard forint nyereseg éri a szerzői jogok, védjegyek és szabadalmak megsértése miatt.
    Azt a penzt amit siman csak odaadnank az amcsiknak, mas dolgokra is elkolthetjuk.
    Angliaban regebben allamilag tamogattak a kalozokat hogy spanyol hajokat raboljanak ki:)
  • Raszkolnyikov
    ja lehet, hogy Ukajnában felszámolni kicsit nagy munka lenne! év tizedekig eltartana...
  • Raszkolnyikov
    ez az! forradalom!
  • HUmanEmber41st
    Mennyünk tiltakozni a nagykövetség, meg a parlament elé!! De maszkban, nehogy utána meg elkapjanak!!
    FBI GO HOME! (and suck my ass)
  • entreri
    Na ez is érdekes. Ha ez igaz, akkor miért minket basztatnak??
    link
  • entreri
    nemteccik
  • _Vegeta_
    Ilyen vilagban elunk, manapsag ez a haboru.
    H mia banatos logumiert nem tudjak ott a vezetesnel aztmondani nyugatnak, kosz de nemkell.
    Yool leepitenek minket.

Mindig felidegel ha egy szamitogepes bunozot a gyilkosokkal egy lapra teszik. Fszt a szajukba. Ejjj
  • Kaplan
    na én azt nem értem, hogy most magánembereket fognak basztatni vagy cégeket??? mert ha magánembereket akkor nem lesz elég börtön!!
    Mit várnak az embertől??? átlagkereset kő: 52000ft
    ebből fizessék az egyre MAGASABB rezsi mert ugye kedves Gyurcsány bácsi nagyon inteligens , vegyenek kaját (azok is egyre drágábbak) és még vegyen 10000ft-ért egy játékot vagy 4000ft-ért egy zenei cd-t
    BOTRÁNY EMBEREK!!! BOTRÁNY!
  • Tiby
    Fuck Cops!
  • herr der ringe
    Pedig azt fogjak, mert az egyszerubb, nincs 30 ugyvedje, es nem fog evekig pereskedni, mikozben jogutod nelkul "veletlenul" megszunik a kftje...
  • herr der ringe
    "Az Amerikai Egyesült Államok gazdaságát évente 250 milliárd dollár veszteség éri a szerzői jogok, védjegyek és szabadalmak megsértése miatt."
    Es ez kit erdekel itt BUDAPESTEN???

"A szerzői joggal védett termékek előállításával foglalkozó vállalatok az Államok munkaerejének körülbelül 4 százalékát alkalmazzák."
    Akkor meg OTT nyomozgassanak!

"Úgy gondoljuk, hogy nem szabad lebecsülni a szerzői jogsértéssel kapcsolatos bűnügyek veszélyeit, hiszen ezek szorosan összefüggésben állnak az alvilág szervezeteivel, a háttérben gyakran fedezhető fel prostitúció, kábítószer-kereskedelem."
    LOL, ezt a kamut... Sztem meg az ovalis irodaban kene keresni a prostituciot, majd Monica Lewinsky segit nekik.
  • Frank99
    "évente 250 milliárd dollár veszteség éri"

mindig megvadulok, hogy ezt honnan számolják?

aki ilyet használ, a 90 %-a nem venné meg, ha meg kellene vennie.
    Ez hülyék, mint a faxom, az a Panasonic.

szomorú idők jönnek?

sztem ők már nem nézik már el az smsweb és tsai működését.