3734
Adobe After Effects
  • tsarffi
    Oké kösz.
  • ILLNeo
    Én a dreamweaver ajánlom, mert az müködik együtt a legjobban a flash-el.
  • xelag
    sziasztok,, jézusom de rég jártam itt, valaki nemtud esetleg emgoldást after effects 6.5 pro-ra 64 bites vistárra? egyszerűen nem engedi felrakni sem. nagoyn sokat segítenétek. ha bye
  • Gomber
    aha, oks köszi! de nekem nem huzza be a filmet! ha mov, mp4...stb formátummó nem csinál semmit! ha avi akkor meg hibát ír ki:"After Effect error: nosuch AVI compressor. (-2147205007)
    (53 :: 33)"
  • Hzsolesz
    Gomber...ne haragudj, hogy ezt mondom, és nagyon szívesen segítek neked és másoknak, de ahhoz, hogy az ember valamit tudjon kezdeni az AE-el, ahhoz az alpakokat ismerni kellene.Ajánlom figyelmedbe az előzőekben általam is már sokszor említett weboldalt (pláne most, hogy egy "vérfrissítésen" mentek keresztül), ahol az alapoktól kezdve megtalálsz mindenhez videó tutoriálokat.A kérdésedre válaszolva:
    a videódat behúzod a timeline-ra, arra rádobod a Lightsaber effektet, csinálsz egy új Solid-ot, és erre rádobod a Lightsaber effektet.Ezután nincs más dolgod, csak paraméterezni ezt.
  • Hzsolesz
    Na akkor kettőt egy csapásra.Töltsd le valahonnan a Dreamweaver-t, ez egy honlapszerkesztésre használatos szoftver (most már szintén az Adobe terméke), és ha ezt telepíted, ezzel párhuzamosan telepítődni fog az előbb említett szoftver.(google...haverok)
  • Gomber
    na megvan amit mondtál, ugy csináltam hogay amikor megvan a Light_Saber akkor behuzok egy filmet de nem történik semmi! melyik panelre huzzam? a TIMELINE-re?
  • tsarffi
    Ja és nem tud vki vmi jó weblapszerkesztőt? Amivel meg tudom csinálni, hogy flash videókat rakok az oldalra.
  • tsarffi
    Zsír, és honnan tudom letölteni?
  • Hzsolesz
    File-->Export-->Flash Video(FLV).Ez elméletben működik, de nekem mindig megfagyasztja a szoftvert.Ezért én a Macromediátol a Flash 8 Video Encoder nevű szoftvert használom...egyszerű, felhasználóbarát.
  • tsarffi
    Sziasztok!

Lenne egy kérdésem: Hogyan tudok videót exportálni .FLV formátumban?
  • slylecz13
    Sziasztok!

Biztos hallottatok arról, hogy a premier és az after is kapcsolatban vannak egymással. Elvileg ha a premier project fájl-ját beimportálom az afterbe, akkor az ott meg is jelenik az összes cuccal együtt. DE! Ha elvileg utómunkára van az after, akkor hogyan lehet az afterbe beimportált premier filmben felhasznált szövegeket animálni? Nekem csak fekete semmi van a szövegek helyén...
  • Gomber
    oks köszI szépen! kipróbálom és ha nem jó majd szólok! még1 × köszi!
  • Hzsolesz
    Na a következő...felmész az előbb említett oldalra.A tutorialra kattintva letöltheted a kard létrehozásához szükséges Lightsaber plug-int.Ez egy ZIP fájl azt hiszem.Ezt ki kell csomagolnod, és már nem emlékszem (és nem is tudom megnézni, mert nem működik most az oldal), de vagy egy exe vagy egy ffx fájlt kapsz a kicsomagolás után.Ha exe, akkor értelem szerűen elindítod, ha pedig ffx, akkor ennek a fájlnak csinálsz egy könyvtárat a következő képpen: C:\Program Files\Adobe\Adobe After Effects 7.0\Support Files\Plug-ins\AndrewKramer\VFX.Ebbe belemásolod az előbb kapott fájlt.Ezután elindítod az AE-t, rákattintasz a Window\Effects&Presets-re, ha el van rejtve.Itt katt a következőkre: Animation Presets\Plug-ins\AndrewKramer\VFX...és tádááá...ott van egy Light_Saber nevű plug-in.Hozzáadsz egy új Solidot a Timeline-hoz, erre ráhúzod a Saber effektet, és készen is van a kard.Már csak a megfelelő pozícióba kell húzni minden egyes képkockán.(pöcsölős).Remélem így már megy.
  • Hzsolesz
    Amikor kész a film nyomsz egy CTRL+M-et...ablak felugrik.Output Module-nál katt a Lossless feliratra...új ablak fel.Legfelül tudod megadni a tömörítés típusát (wmv, QuickTime, stb...), a Video Output alatt a Format Options-ban pedig a tömörítés mértékét + egyéb beállítások.Itt nem található meg az összes választható formátum, a többit a menüsor File-->Export alatt találod (DV AVI,SWF, FLV, stb...).
  • Gomber
    igen tudom, hogy van egy videó! de az azért nem jó mert ott már megvan a lézerkard! és nekem olyan tutorial kéne ami onnan utatja hogy bhuzom a filmet az adobe effectbe! olyat nem tudsz?
  • Fülüke
    Még egy kérdés és nem zaklatlak.
    Ha elakarom menteni a videót, akkor hol kell beállítani azt hogy milyen kodekkel tömörítsen?
  • Hzsolesz
    De lehet.Hozzáadsz egy Adjustment layert (vagy megduplázod a videóanyagot), erre rádobsz egy maszkot, esetleg a maszkhoz adsz egy mozgáskövetést, és ennek változtatod meg a "színvilágát".
  • Fülüke
    és úgy lehet e hogy ott elvágom vaLami kijelölővel ahol az ég és a ház találkozik? és annak ott a kontraSZtját úgy nem lehet lentebb vennnI?
  • Hzsolesz
    Gomber...nálad akkor nagy gáz van.Nem valamiféle demó verziót használsz?Ha nem akkor a sokat emlegetett reinstall-t próbáld meg.Egyébként nem értem, hogy miért akarod minden áron, hogy elmagyarázza valaki neked a fénykard létrehozását.Van egy tökéletes videó tutorial hozzá szintén a www.videocopilot.net oldalon, amit már ajánlottak is neked.
  • Hzsolesz
    Először is az effektnél a Blending mode-ot állítsd át Normal-ra.Ez így nem annyira realisztikus, de talán jobban látszik.Ha nem jó így akkor, le lehet cserélni a hátteret.A már sokat emlegetett www.videocopilot.net oldalon találsz hozzá tutorialt.Viszont ennek a lehetősége nagymértékben függ a kamera mozgásától, és attól, hogy mennyire homogén a felhős háttér.
  • Fülüke
    óó köszönöm szépen. :) Működött. :) És az nem tudod miért lehet, hogy arra a videóra amire rátettem az áram effektet, abban látszódik az égbolt is, és az ég fehér színű, (sok volt a homályos felhő) és így azon csak nagyon halványan látszódik az áram, hiába állítok színt.
  • Gomber
    és már próbáltam avi, mov, mpg val, de mindegyiknél ezt írja ki!
  • Gomber
    nekem lenne egy bazi nagy gondom! amikor belépek a programba, be akarok húzni egy videót de azt írja ki hogy:
    "After Effect error: nosuch AVI compressor. (-2147205007)
    (53 :: 33)"
  • Gomber
    egy ilyen magyarázatot nemkem is leírnál, lézerkardal? köszi!:D
  • Hzsolesz
    Nagyon egyszerű a dolog...behúzod az aktuális videórészletet a Timeline-ra, ezután hozzáaddod a Generate-->Lightning effektet.Ezután az Effects panelen paraméterezheted az effektet(pozíció, amplitudó, vastagság, stb...)Ha egy paramétert meg szeretnél változtatni, akkor rákatt a paraméter előtti stopperre, aztán pár kockával odébb lépsz, és ott megváltoztatod az aktuális paraméter értékét a csúszkával.
  • Gomber
    szia! akkor eltudnád magyarázni? most ráérsz?
  • Fülüke
    Sziasztok. Aki nagy szakértője ennek a proginak, az elmagyarázná, hogy hogyan kell Villám effeket készíteni egy videó fájlra? magamtól nem jöttem rá, és tutorialt sem találtam. :( Légyszi segítsetek!
  • Gomber
    találtam itt egy ilyen lézerkardossat, de itt már kész a lézerkard is meg a videón is rajta van!
  • Gomber
    bazz...nagyon köszi! nagyon király ez az oldal!:D
  • Gomber
    ok, köszi!
  • Atika :o)
    #1539 ebben a hozzaszolasban irtam csak 1 percembe se kerult megtalalni es meg oldalat se kellett valtoztatnom
  • Gomber
    tudom hogy írta valaki mert amikor beírtam a google-ba hogy "Adobe Affter Effect" és kiadta ezt a fórumot meg alá azt hogy valaki kérdezni hogy lehet lézerkard effektust csinálni!
    Belépetm de mivel van 80 olldal nincs kedvem 1 órát elölteni ezzel
    nem tudnál nekem is adni egy linket?
    köszi
  • Basic
    Lézert lehet generálni a Generate->Beam effektussal, de maszkolással lehet elérni a legjobb, legszebb hatást.
  • Atika :o)
    ha picit visszaolvasol akkor eszreveszed hogy nem is regen kerdezte valaki es kapott tolem egy linket azt nezd meg ott van videotutorial is
  • Gomber
    oksé...msn????
  • ILLNeo
    szóljál... ha ráérek, akkor igen...
  • Gomber
    de nem most! majd amikor majd kell! még a videó sincs meg!
  • ILLNeo
    bocs, de erre nem érek rá...
  • Gomber
    és akkor nem magyaráznád el? felveszlek msn-re!