3734
Adobe After Effects
  • ILLNeo
    nem tudom..., én googleben kerestem neked...

Probáld meg itt.

De magyar nem hiszem, hogy lesz.
  • Gomber
    aha, köszi! és magyarban nincs meg? ÉS EZ VIDEÓVAL VAN? valami videó tutorial nincs vagy egyéb?
  • ILLNeo
    Például:így
  • ILLNeo
    Jah!Semmi gond...
  • Gomber
    hellosztok!
    leszedtem ezt a programot, és azt szeretném megkérdezni hogy hogyan lehet lézerkard efektet csinálni videóba!előre is thx!!!!!!!!!
  • Hzsolesz
    Hogy én mekkora birka vagyok.Tisztában vagyok azzal, hogy mi a firewire, csak én valahogy úgy értelmeztem a hozzászólásod, hogy a számítógép és a TV között akarod valahogy kiépíteni ezt a dolgot.Sorry!
  • ILLNeo
    Hello,
    a firewire-el például video kamerát lehet illeszteni a géphez, amiből "capture" lehet DVről digitalizálni filmet. Viszont ha ehhez a csatihoz egy in out eszközt csatlakoztatsz, akkor úgy megy ki a video, hogy a safe title alatti rész nem látszik. Ezért jó a firewire. Ez composite szempontból azért nem mindegy, mert a PC képernyődnek más a színe, mint a TV-nek. Ez a probléma akkor szokott jelentkezni, ha például reklámspothoz csinálsz grafikai composite-ot, és filmre illeszted.
  • Hzsolesz
    Én sajnos nem tudok ebben neked segíteni, de szerintem van annyira intelligens a CS3, hogy mennie kellene.De egyszerűen rájössz, ha kipróbálod.A firewire megoldás alatt mit értesz, mert én nem hallottam még erről?
  • ILLNeo
    ja és mindezt CS3 alatt...
  • ILLNeo
    Sziasztok!

s-video composite-tal sikerülhet TV-re vetített safe title-s képet kapnom. Vagy mindenképpen firewire kell hozzá?

Tud ebben nekem sregíteni vmit?
  • Hzsolesz
    Örülök, ha tudtam segíteni!
  • irvine90
    nadjábol
    ->/Nagyjából/
  • irvine90
    Hzsolesz a király !!!! köszi !!!! a tv-s nadjábol ment :D a mirror clone-t nem sikerult :( a csik csak piros :D zoldbe nem nagyon akar átmenni :D de hálásan köszi
  • Hzsolesz
    Valaki hallott már az .RLA ill. az .RPF kiterjesztésekről?Mik ezek, de főként mivel lehet létrehozni őket? (a "3D fog" effektet szerettem volna megtudni végre, hogy hogyan működik, és csak ezekkel a kiterjesztéssel rendelkező fájlokra lehet használni).
    Üdv!
  • Atika :o)
    na akkor ujra a linket mert elszartam :)
    Sziasztok nem tud valaki egy tutorialt hasonlo effekt letrehozasara mert tokre tetszik es szeretnem megcsinalni. Elore is koszi.
  • tsarffi
    Oké kösz, működik. Lassan megtanulok minden bizzbazzt a programban.
  • Hzsolesz
    Ha egy audió fájlt szeretnél megszólaltatni, azt kétféleképpen teheted meg.(space lenyomása nem elég, az csak a mozgóképet rendereli)Vagy a numerikus billentyűzeten lenyomod a pont vagy del gombot (ez csak audió preview-t eredményez, a mozgóképet ekkor nem rendereli), vagy pedig szintén a numerikus billentyűzeten rátehénkedsz a 0-ás gombra (audió+videó preview).
  • tsarffi
    Kösz a segítséget. Lenne még egy kérdésem: Amikor beimportálok wav hangfájlokat, azokat mér nem játsza le after effectsben? Elindítom a lejátszást és nem szól. Ez miért van?
  • adios
    okké köszi.
  • Hzsolesz
    Amikor kimászik a TV-ből, ott a nyersanyagban is úgy lett felvéve, hogy kimászott egy dobozból ,aminek TV formája volt.Ezután készítettek egy olyan layert ami a TV hatást adja (más színezet).Ehhez a layerhez hozzáadtak egy mozgáskövetést a "TV berendezés" 4 sarkára, így a hatás csak a 4 sarkon belüli pontokon lesz látható, és emellett a kamera mozgását is követi.A végén meg ezt a layert ki kell maszkolni, ami azt a hatást eredményezi, mintha kimászna.
    A második videót tök egyszerűen meg lehet csinálni.Készítesz egy bármilyen csíkot mondjuk Photoshopban, vagy akár az AE-ben egy piros Solid-ra rádobsz egy négyzetes maszkot.(ez az alsó piros csík).Ezután készítesz egy ugyan ilyen zöld csíkot.(vagy képszerkesztőben vagy AE-ben). Ezeket egymás fölé helyzed, és a zöld csikra rádobod az Effects-->Transition-->Linear Wipe-ot.Ezzel tudod állítani, hogy a zöld csik nőjön vagy csökkenjen.
    A 3. videó meg egy egyszerű trükkel megoldható.Felállítod a kamerát a kívánt pozícióba, felveszed először azt, amikor a tükör előtt bohóckodsz, és a haverod a háttérből előbukkan.Azután kamera pontosan ugyan abban a pozícióban marad, és felveszel valami teljesen más mozgássorozatot.Ezután az első részre rádobsz egy "Motion Tile" effektet 50 %-ra állítvy, így csak a képkompozíció bal fele lesz látható.(a tükörkép).E mellé rakod ezután a 2. mozgásfolyamatot, ahol nem a tükörképed látszik, ugyanazzal az effektel, csak a képmásik felét levágva.
  • Hzsolesz
    A digitális fényképezővel felvett videót nem lehet beimportálni AE-be.Én is próbáltam már, és valami hasonló hibaüzenet lett a vége.Valószínű, hogy valami különleges kódolást használnak a fényképezőgépek.Premierbe importáld be, aztán válassz valamilyen más formátumot, aztán export.
  • Hzsolesz
    A green screen-nél nem tudom, hogy milyen effektel próbálod meg kilyukasztani a hátteret.Az AE beépített effektjeivel nekem nem igazán sikerült, aztán rátaláltam a Keylight nevű plug-in-ra, amivel tökéletesen ki lehet szedni a még nem teljesen homogén háttereket is.
    De ha te nem ezt használod, akkor a lyukasztás után próbáld meg rádobni az "Effects-->Matte-->Matte Choker vagy Simple Choker" effektet...hátha jobb lesz egy fokkal.
  • slylecz
    Sziasztok!

Arra lennék kiváncsi, hogy valaki próbálta-e már az After Effects 7.0-át felrakni Vista 32 vagy 64bit-re? Kinek melyik sikerült? Vagy egyáltalán sikerült-e?

Köszönöm!
  • irvine90
    hello mindenkinek :) lenne pár dolog amit sztnék kérdezni
    1.hogy lehet olyan efektet csinálni hogy "kimászak" a tv-ből ???-- http://www.youtube.com/watch?v=_toG3nXGgvA -lil jon kimászik a tv-ből és ehhez hasonló efektet szeretnék
    2.hogy lehet a film tetejáre tenni csikot hogy meg is maradjon és ne képcokáként keljen --- http://www.youtube.com/watch?v=bCBy8RoJUWM --
    3.clonozni tudok de valamiért nem sikerül a mirror clone efekt http://www.youtube.com/watch?v=dxz5O05A6Wo

előre is köszi a válaszokért.ja és ha valamelyikhez tudtok tutorialt akkor +köszönöm azt is
  • Kakaduduka
    tsarffi: ha digitális fényképezővel veszed fel a videót, akkor olyan szar a minősége hogy nem tudod az eredeti key effektekkel eltüntetni teljesen. létezik egy keylight plug in amivel a lehető legszebben lehet eltüntetni a hátteret. ez úgy tudom hogy fizetős dolog.
  • adios
    Amikor megakarok nyitni egy videót ezt írja ki:"Error:After Effects error:no such AVI compressor."Ez mégis mit jelent?Mivel én a videót fénykezőbe épített videóval vettem föl,ám az AVI formátumú.Akkor miért nem nyitja meg?
    A választ előre is THX.
  • adios
    Köszi,tényleg hasznos oldal.
  • tsarffi
    Hello!
    Elkezdtem greenscreenelgetni AE-ben, csak van egy kis problémám: Amikor eltűntetem a zöld hátteret, az illető körül mindig marad egy kis zöld réteg. Azt hogy lehet ugy eltüntetni, hogy naggyából álethű legyen?
    Köszi
    Hat szerintem googlen keress par tutorialt es ajanlom figyelmedbe a videocopilot oldalat szerintem sokat segit
  • adios
    Hello!
    Most szedtem le a Adobe After Effects 7.0-ás változatát,mivel szeretnék videókhoz lézerkard-effektet készíteni.Csak az a probléma hogy abszolút kezdő vagyok,még sosem próbálkoztam ilyennel vagy ehez hasonlókkal azelőtt.Ha valaki lenne olyan rendes és leírná nekem részletesen az alapokat,azt megköszönném.
  • bcsirke
    hát igen, semmilyen codekkel nem akarta beimportálni, csodálkoztam is rajta, na mindegy elötte mindig át kell konávertálnom egy külön progival.
  • bcsirke
    Nah megoldodott egyik forumozo leirta nekem a rendszervisszaállito exe elérési utvonalát. elküldtem nekik sms-ben és a szomszéd fiu beirta nekik az 'uj feladat'-ba. visszaállitották 3 nappal és most már minden ok. Szal ha nem indul az explorer elöször állitsátok vissza és csak aztán reinstall!
  • Kakaduduka
    bcsirke: nemrég nekem is ez volt a problémám. Normálisan ment a gép, aztán egyszercsak lefagyott és többet nem jelentkezett be. (én nem próbáltam a feladatkezelővel elindítani a programokat) A lényeg az hogy nekem sajnos reinstall lett a vége, amit a nagyszüleid biztos nem tudnak megcsinálni. Nem tudom ha elviszik szervízbe akkor mit mondanak, lehet hogy meg tudják menteni az adatokat. (ha csak a reinstall a megoldás) A szervíz meg nagyon drága lesz.
    Az MP4 formátumról nem tudok mit mondani, szerintem sem tudod berakni, keress valami jó konvertáló progit.
  • Hzsolesz
    A frissítésre a probléma (csak ha valaki szintén ebbe a hibába esne): ahol a Motion Blur-t ill. a Frame Blending-et lehet állítani van egy kapcsoló Live Update néven...na ezzel lehet ezt állítani.Már közel voltam tényleg a reinstall-hoz.
    MP4 fájlokat - akárhogy is szeretnéd - szerintem nem lehet AE-be importálni.
  • drob
    ha ezt hamarabb írod, megnéztem volna a gépet, voltam Db-be... holnaptól nem leszek közelbe kb másfél hétig :(
  • bcsirke
    helosztok, bocsi tudom, hogy egyálltalán nm ide kapcsolodik a téma, de azért megosztom. itt élek indiában, nagymamámék debrecenben, és ott hagytam nekik a régi gépem, hogy tudjunk skypolni, erre ma reggel azzal hivnak, hogy ötször probálták bekapcsolni a gépet, de csak a háttérkép jön be.(azaz nem indul nekik vmiért az explorer). Kb annyira értenek a géphez, hogy mindig megkérdezik mire hányat kattintsanak, most mi a faszt csináljak? Telefonon keresztül fél orán belül sikerült elérnem, hogy a feladatkezelővel véletlenül elinditották az ut2004-et. mit csináljak, v mit mondjak nekik??
  • bcsirke
    sziasztok nem tudom beimportálni az mp4 fájlokat (amit a telom csinál), tudja valaki mit kéne felraknom, hogy be tudja? köszi!
  • vafeN
    Hmmm, nem lehet hogy véletlen kikapcsoltál valamit a timelinenak a paneljában???? [ Mondjuk legegyszerűbb megoldás: reinstall :))))) ]
  • Hzsolesz
    Na felélesztem a fórumot a dögvészből!

Valamit biztosan elállítottam a tudtom nélkül, de szerkesztés közben a monitor ablaka csak akkor frissül, ha felengedem az egér gombját. Világosabban, ha van mondjuk egy szöveg layerem, aminek felhozom a Positions tulajdonságát, és a Timeline-on elkezdem az X koordinátát feljebb tolni az egérrel, akkor a végeredményt csak akkor látom, ha felengedem az egér gombját.Holott folyamatosan, egyidőben kellene a szövegnek a megváltozott értékkel haladnia.
    Megoldás?

Kössz!
    Csaó!