Adobe After Effects

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Törölt felhasználó
Köszi, és tudsz ajánlani codec-et? Elõre is kössz.
Roger6
OK, közben sikerült rájönnem a help-bõl! Köszi!

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

Boba
Adobe Imageready-ben csinald a GIF-et szerintem. Ott allitgathatsz minden fele tomoritesi funkciot, es kapasbol mutatni fogja a meretet.

Roger6
Nálam akkor írta ki ezt a hibaüzenetet, amikor nem volt telepítve megfelelõ codec.

De nekem is lenne egy kérdésem hozzátok:

Szóval ha csinálok egy animated GIF-et, akkor valahol meg tudom adni, hogy mekkora legyen a mérete? AVI-nál ugye kiszámolja automatikusan, hogy mekkora bitráta a megfeleleõ, aztán tényleg akkora lesz a fájl. De GIF-nél hogy van ez? Hogyan tudnám optimalizálni? Vagy ezt nem after effects-ben kéne csinálnom? A segítségeteket elõre is köszönöm!

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

Törölt felhasználó
azt megtudja valaki mondani, hogy ha avi-t akarok beimportálni akkor miért írja ki azt mindig, hogy "After effects error: an unspecified AVI or DirectShow error occurred.(1) (53::33)", mit csinálok rosszul?<#help>
Törölt felhasználó
Köszi az izzással kapcsolatos segítséget<#worship>
Ja még elfelejttem az izzás, Render effectek, glow, ez olyan fényesség effekt. DE ahhoz, hogy izzon elõtt húzd be a képet, vagy filmet, majd compozicion belül a szürke részre egy jobb klik, majd solid, a színe fehér legyen, a mérete pedig a behúzott fáljéval megegyezõ. Majd ctrl+1 megjelenik, vagy épp eltünik a panel, ha eltünne, mégegyszer ctrl+1, keres egy töltõtoll formát. A fehér rétegre(solidra)jelölj ki egy négyzetet, a kezdõ és végpontnak össze kell érnie, majd a ctrl+1 panelen vissza a nyilra.
Aztán render effects glow. Több fül is van, az egyik a colors nevet visel, original A B -re kell állitani, majd egy másik fül, passz mi a neve az ADD -ot SCREEN -re, aztán lõdd be alul a színt, amilyet szeretnél, majd utána a szolid méretét, elvileg a négy pontot a nyíl segítségével tudod formázni, ha ráklikkelsz.
Ha animálni akarod, akkor Timeline, majd nyisd le a solid elõtti nyilat, aztán a mask1 elõtti nyilat, négy dolog jelenik meg, de csak az elsõ elõtti két hurokra kell ráklikkelni. Majd, a Timeline-on vidd arra a részre, ahol mondjuk becsapodik a sugár, vagy valami. A mozgatást mask1 négy pontjával tudod megcsinálni. IZZÁS: glow a felsõ három fül az intezitás körvonal, és belsõ vonalakt jelölik, nem pont ebben a sorrendben, ott is van egy-egy hurok elöttük, kapcsold be, majd állítsd be az értéket, majd léptesd elõre 20 képkockát elõre, és állíts be másik értéket, aztán megint 20 képkocka és megint más érték. na páá
Na hy all, a lézer effektett a BEAM nevü dologgal tudod létrehozzni, vagy a render effectseknél van vagy styleban, már nem emlékszem, van egy másik modszer is da az bonyulultab.
Zenét meg nem nagyon tudsz alá behúzni, úgy, hogy halld, mert ahhoz legalább egy dual magos gép kell, vagy affter effects et támogató real time kártya, ami nem olcsó, ha tudok segíteni az írjatok [email protected] szevasztok
vafeN
Igen, elvileg van 1 olyan effect, de belehet a nélkül az effect nélkül is ( ne kérdezd nem tom mi a neve, meg hogy hogyan ). És te nem tod azt hogy hogyan lehet zenét ugy beletenni After Effects-be hogy hangot is adjon le amikor a progiba lejátszom?

[O_O] (.)(.)

Törölt felhasználó
Azt megtudja valaki mondani, hogy lehetséges-e hogy egy színt úgy állítsunk be mint, ha izzana(mint például egy lézersugár)?<#help>
vafeN
vagy van ilyen color valami nevü effekt.

[O_O] (.)(.)

Törölt felhasználó
Köszi a segítséget<#vigyor3>
Basic
Hát én nem vagyok még mestere ennek a programnak, de most hirtelen eszembe jutott, hogy ezt hogy tudnád megcsinálni. Keyinggel beállítod a színt, amit ki akarsz cserélni, és a videód alá pedig teszel egy olyan színû solidot, amilyenre akarod cserélni. De szerintem albundy tud jobb megoldást is.

Törölt felhasználó
Sziasztok, segitség kellene. Megtudja valaki mondani, hogyan tudok egy szint az általam megadott szinre kicserélni egy felvételen?
vafeN
kösz albundy. Az angolal meg semmi baj, ha nem értek valamit szólok haveromnak. Õ ugy is angliába él

[O_O] (.)(.)

asam9: Ez az After Effects nevû program fóruma, de ha a Premiere-ben szeretnél átmeneteket, akkor a legegyszerûbb, ha kiválasztod az átúsztatni kívánt klipet, és megnyomod a Ctrl-D-t. Ez egybõl az alap átúsztatást illeszti be (Cross Dissolve), az alapbeállításokkal. Szerintem van itt Premiere topic is valahol...

vafeN:
Ezen az oldalon rengeteg tutor van, de angolul kell tudni. Van itt minden, néhány cím: Audió kijelzõ készítése, After Effects és Flash, hogyan készítsünk konfettit?, Fractal Noise-ból tüzet, Maya kamera import... stb. Több, mint elég végigcsinálni.

Ezen az oldalon pedig további, kattintható linkeket találsz. Csak kattintani kell, én nem tudom helyetted kitalálni, hogy mit akarsz csinálni...

Itt szintén többféle anyag van: aláírás készítése, Auto Trace, stb.

Ha mindenáron szeretnél egy érdekes tutort végigcsinálni, akkor kattints ide! Én is megcsináltam, és sokat tanultam belõle.
vafeN
albundy hiába írom be, ott ki add ezer meg egy honlapot, amin van kemény 1 after effects tutorial, az is arról szól hogyan csináljunk át menetet, vagy pedig semmi sincs rajta.<#falbav><#falbav>

[O_O] (.)(.)

Sziasztok!

Szeretnék segítséget kérni egy türelmes embertõl, aki elmagyarázza, hogyan is mûködik a premiere. (Kezdõ vok.) Egy animációt szeretnék készíteni képekbõl -zene alá -, de nem tudom, hol találom a tween és az átúsztatás funkciót; nem tudom, hogy tegyek rá egy effektet egy képre, stb... 😊

Elõre is köszi!
Írd be a Google-ba, hogy "after effects tutorial" és figyelj. Vagy csináljuk meg helyetted? <#email>
vafeN
Valaki nem tudna megdobni 1 olyan linkel ahol van fent After Effects tutorialok vagy tippek. ayatoweb.com meg pixel2life.com-ot ismerem

[O_O] (.)(.)

Az a helyzet, hogy az elszórt megszólalásokból nem nagyon tudtam kihámozni, hogy mit is akarsz.
Talán azt, hogy a Render Settings-ben a listába kerüljön a DivX is, a többi közé? <#conf>
Ha igen, akkor - emlékezetem szerint - nem fogsz szerencsével járni. Tekintve, hogy az After Effects-et alsõsorban broadcast minõségû cuccok elõállítására használják, ezek a codec-ek élveznek elsõbbséget. Persz az újabb verziókban -fõleg mióta az Adobe megvette a Macromedia-t - több a lehetõség, de DivX nincs.
Az egyetlen megoldás, hogy egy tömörítésmentes rendert választasz, és a kész anyagra engeded rá a DivX codec-et.
nah senki nem tudja mit kezdjek a DivXel hogy ott legyen az is?
ja és azok mind szar minõségek
tom hogy nekem kell én is állítom be de a DivX az nincs ott kb. 6 van ott azt nekem van vagy 30
vafeN
Micsoda?😄

[O_O] (.)(.)

Gladiator
rohatt ték!

vafeN
dkris ezt már a codecnél kell beálítani.

[O_O] (.)(.)

nah én megoldottam a problémámat
csak olyan rossz minõségbe exportál nekem ezt nem lehet valahol beállítani?
Basic
Majd utánanézek, amint hazamegyek, ha lesz eredmény holnap megírom. Sajna ma már nem tudok feljönni, na megyek, sziasztok!

Basic
Nekem is csak a soundkeys-szel megy😄

na neWkem nem válaszol senki a White Solidnál mit állícsak be keyframenek
vafeN
De, Basic, hagyni kell hogy 1x végig mennyen az egész zene a progiba? mert a trapcoda-nak van 1 olyan effectje hogy soundkeys és ott 1x végig ment és aztán adod hangot.

[O_O] (.)(.)

Basic
Pedig nekem a Num0 menni szokott

de azt nem tudja valaki hogy a white solidnál miket állítcsak be keyframenak mert az effects controlsban az nem jelenik meg és a Beam hátt eléggé gagyi ha tudtok segíteni léci gyorsan!
nem tudom mi lehet a probléma akkor nekem sem játsza a hangot amikor a
programban lejátszom magát a videót de amúgy amikor már az effektezett videot ki exportálom akkor már ok rajta van!
vafeN
dkris probáltam már ugy hogy beteszem a progiba aztán a composite-be, de ugy nem sikerült. Aztán mondták hogy nyomjam le a num0-át és akkor be rendeli a progiba, de úgy sem nyert😞

[O_O] (.)(.)

jah jól!
de fõleg a papgájommal!
😄
hmm szerintem azt úgy lehet hogy alapbol a videon van a hang/zene ilyesmiben nem vaok naon jó de szerintem ezt így lehet csak
vafeN
Aki tudd adni After Effects-hez olyan honlapokat ahol vannak fent tutorialok az pls írja le.

kettõt tudok: ayatoweb.com & pixel2life.com

[O_O] (.)(.)

vafeN
Valaki nem tudná azt elmonda, hogy hogyan lehet after effects-be zenét bele tenni úgy, hogy az a progiba is lejátsza hangal?

[O_O] (.)(.)

Gladiator
a lényeg, hogy te jól elbeszélgetsz magaddal<#circling>

miket beszélek??
Adobe Premiere 7.0???????
én hülye vagyok 2.0 akartam írni hahahaha 😄
esetleg leszedek egy jó kis vágó progit lássuk csak melyiket?
hülye kérdés!
ott van az Adobe Premiere 7.0 pro csak minden hova kell az a hülye crack azt a fele nem is mûködik! lol
baker ez hogy került be kétszer XD nah mindegy!
Elég ha értesz hozzá! <#circling>
mert a keyframek már már barátkoznak 😊csak tudnod kell hogy ki is legyen a barátod! 😄 egyébként a Spherize az jó dagadég amberek fogyasztásában! lol nincs igazam?
mert a keyframek már már barátkoznak 😊csak tudnod kell hogy ki is legyen a barátod! 😄 egyébként a Spherize az jó dagadég amberek fogyasztásában! lol nincs igazam?
Basic
Nagyon jó magyarázat! Sajna én nem nagyon értek az ilyesmik elmagyarázásához...

vagy használjak beam effektet? végülis hasonlít a fénykardra csak át kell méretezni...
hmmm de én csak a fénykardot sima white meg egy (pl) green soliddal csinálom persze a green solidot azt KB. 5.-ör azt minden solidon ás a feather értéke de a effects controlsba nem jelennek meg a solidok!