22323
128px-Dharma-logo.svg.png
  • Hunnenkoenig
    Nekem is a Truman Show jutott az eszembe egyböl, mikor Desmond mondta, hogy nem ment es ment es ide jutott vissza :-))
  • Hunnenkoenig
    Szerintem te összekeversz valamit.

Elöször nött a magnesesseg, ami vonzotta atargyakat magahoz, aztan Desmond elforditotta a kulcsot, es lett a kisüles, ami hatastalanitotta az egyre nagyobb magnesesseget, ami kulcsforditas nelkül valszeg a földet pusztitotta volna el a magneses terek megvaltoztatasa következteben.

Mikor a repülö lezuhant, nem forditottak el a kulcsot, tehat nem lett kisüles. Maga a megnövekedett magneses erö huzta le a gepet. Gondolom az zavarta össze a navigacios berendezeseket is.

Ha az orad melle raksz egy magnest, az is bebolondul, ha nem is megy tönkre.

A sarkvideki allomason meg gondolom a magneses ter megnövekedeset tudjak merni es mivel most lenyegesen tovabb tartott, mint a gep lezuhanasakor, ezert volt idejük reagalni es bemerni.

Szoval nem kell itt ilyen szavakkal, mint EMP meg tököm, dobalozni, akkor sem, ha most hallottatok ezt a szot es tök cool, hogy vegre hasznalni tudjatok, mert szerintem semmi köze hozza.

Ez nem egy elektromagneses impulzus volt, hanem egy magneses ter megnövekedese, amit kisütöttek. Nem volt semmi impulzus a dologban.
  • The FlashBack
    jólvan:-) ne harapd le a fejem:-)
  • mukika
    az elmúlt 100 hozzászólás a szezonzáróról szól. úgy gondolom, hogy ne gyere be amíg nem láttad az utolsó részt, részeket. ez már tegnap is le lett írva neked, mégis bejössz. te bajod...

de most a te kedvedért SPOILER:

vajon ennek 4 lábujja volt? :) esküszöm most a legjobban ez a 4 lábujj, illetve szobor dolog izgat. :DDDd
  • PiszkosFred
    Jaja, már csak alig két hét, és jön a 4400. Ott is olyan vége volt a season2nek, hogy tűkön ülve várom a folytatást ;]
  • The FlashBack
    nemhiszem el:-) debasszjó ez a sorozat:-)
    függővé válta,:-)
    mukika, használhatnátok a spoilert, úgy rendesen, mert, egyszerűen muszály vagyok elolvasni mindent, pedig úgy jövök be, hogy spoilert nem, de aztán mégis...:-)
  • mukika
    igen utánpótlásnak ezek után még nagyobb szerepe lesz, nem is véletlen szerintem, hogy mutatták, ahogy a robbanás után pakolják vissza a dobozokat. :)

azért nagyon kíváncsi vagyok, hogy mire kell nekik ez a 3 ember… nem baj a többiekkel maradt Sayid a dzsiájdzsó, majd jöhetnek az újabb kudarcba fulladt mentőakciók, keresések. huh messze van a 3. évad, bár nyáron lesz egy kis 4400 is. az úgy gondolom enyhíti majd a fájdalmainkat. :)

• PiszkosFred
    Desmond azzal búcsúzott, hogy "megmentelek titeket" meg hogy "fussatok olyan messzire, amilyen messzira csak tudtok" vagy ilyesmi, amikor lement az alagsorba. Vagyis talán ő tudta, hogy ezzel a húzásával csak ő hal meg (? - ez is kérdőjel azért, főleg hogy Widmore vonal képbe kerülésével, és a következő szezonban állandó szereplővé előlépő barátnőjével), a többieknek van esélyük. A karanténos lemez nem a bunkerben volt, hanem a szellőzőnyílás mellett, vagyis nem tudjuk pontosan, mi történt a bunkerrel. De az megjósolható, hogy ha túl is élték, sok eszköz odaveszett, vagyis a nomád körülmények újra előtérbe kerültek, kezdve azzal, hogy a dokijuk is rabságban van, egyelőre. Még szerencse, hogy az utánpótlás nagy részét a táborban tárolták, és nem a bunkerben ;]
  • kill3r22
    valaki lécci adjon egy linket ne torrentek a lost 23 24 hez a
    LOL oshoz please
  • magus
    "Megtudtuk, mitöl zuhant le a gep, megtudtuk, hogy valoban nyomogatni kell a gombokat. Megtudtuk, hogy valodi a magneses cucc es az egesz kiserlet felrement teoria. Megtudtuk, hogy az othersek akar meg szavatartok is lehetnek es esetleg tenyleg egy felsöbb cel erdekeben dolgoznak."

valodi, de azt, hogy miert kell egy embernek nyomogatni es nem tudnak egy 3 soros programot, vagy emchanikus gepet odarakni azt nem tudjuk...

Eko meg Locke meg Desmond akkor most meghalt? Azt se nagyon vagom, hogy az othersek szinte rezzenestelen arccal reagaltak a hangra, semmi para, semmi felelem, vagy nevetes, semmi. maga a magnesesseg nem oli meg oket azonnal...

ez a Dave-David parhuzam meg erdekes, kivancsi vagyok mi lesz

amugy meg megint nem tudtunk meg veszesen sok infot... bar megegyszer megnezem, de nem tudjuk, hogy kik ok, mi tortent a Dharmaval, nem tudjuk, hogy miert akartak elvinni az embereket, egyaltalan ha celjuk van veluk es regebb ota minden akore fonodott, hogy egyutt legyenek a gepen, akkor hogy lehet h veletlenul zuhant csak le. Rousseau is egy oriasi kerdojel. gondolom kiderul azert a 3. evadban...
  • mukika
    tudom, hogy észrevetted, csak mások, hátha nem. :)

számoljunk: elvileg Desmond kb. 3 éve van a szigeten. akkor mondjuk ő és "Elizabeth" 3,5 éve találkoztak, akkor adta neki a hajóját. arra nem emlékszem, hogy Hurley mikor nyerte meg a lottót, de az biztos, hogy a diliház után, mert ugyebár a gyogyós csóka számait játszotta meg. szerintem max. 1 évvel a repülőgép lezuhanása előtt nyerte meg (jó lenne nagyon tudni, de nem emlékszem), ezért "Elizabeth" a Desmonddal való találkozás után került be a diliházba gondolom.
  • PiszkosFred
    "Jack"-et én is észrevettem, az okés. A Libby féle kapcsolat viszont érdekes, főleg azt kellene megnézni, hogy időben hogy van a diliház, előtte vagy utána, vagy hogy. Csak a kronológia miatt...
  • The FlashBack
    hú, de levagyok én maradva köztetek:)
  • mukika
    bizonyíték (kép)

egy érdekes gondolatmenet egy másik fórumról: - Libby, azaz Elizabeth férjének neve David. Ennek becézett alakja Dave. Hurley képzelt barátja Dave, tehát valószínűsíthetően kettőjük között Dave volt a kapcsolat. Mivel Dave személyét a pszicho doki megcáfolta az általa készített fényképpel, így feltehetőleg ezért jutott a klinikára Libby, azaz a képzelt férje miatt.

és még1 érdekes kép - és link
  • Cvd
    Tényleg! Én féreértettem, azt hittem hogy arra céloz hogy mindenhol jégkorszak van a Földön a szigetet kivéve, pedig tényleg ezt mondta.
  • PiszkosFred
    Majd meg kell néznem, de szerintem a snowglobe-t nem erre értette, hanem a "játékra", csak ezúttal a játék közepén a sziget van. Vagyis akármit is csinálsz, nem tudod elhagyni ;]

guglival gyors kerestem egyet, hogy mire is gondolok, illetve szerintem mire értette Desmond a dolgot:
  • Cvd
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Konktam az EMP-vel az a gond hogy nem vonz az epicentrumba minden fémet, mert elektromágneses hullám, és nem mágneses. Az EMP is bejátszott akkor itt két hatás dolgozott össze. Illetve összefügghetnek, az erős mágnesesség velejárója lehetett esetleg az EMP feltöltésének, majd megszűnt a kisütésnél. De akkor mi lökte a levegőbe a bunkerajtót? És miért nem küszöbölték ki a mellékhatást (ha tényleg vele jár) mint a valódi EMP bombáknál?
    A repülőt se nagyon hozhatta az a szigetre magában, elvégre ott a navigáció romlott el és vakon repültek jó ideig, nem a kisülés rántotta oda őket. Most vagy a navigációs problémáért felelős (akkor órákkal később miért zuhant le éppen oda a gép?), vagy a zuhanásban (akkor mi okozta a problémát előtte, és miért éppen arra haladt a gép?).
    A sarki bázisra viszont van egyszerű magyarázat is. Lehet olyan erős a mágneses kitörés hogy megváltoztatja a föld egyik mágneses pólusának a helyét (ennél van a bázis a végén), közelebb húzva magához, vagy akár teljesen magára ugrasztva. Ezt tudták mérni is, gondolom abból hogy milyen mértékben gyengült helyben és milyen irányba mozdult el, meg lehet határozni a sziget helyzetét (az irányát biztosra, a távolságát minimum nagyjából). Gondolom Desmond macája kiderítette hogy a szigeten van, csak azt nem tudta hogy hol a sziget. Így nem biztos hogy mindenhol jégkorszak van ahogy Desmond állította (ezt is honnan szedte vajon), hisz a havas bázis akkor valamelyik sarkon van.
  • PiszkosFred
    Köszönöm. Akkor cska nem vagyok hülye! ;] Nem mertem beírni, mert mondom hülyének néztek. :D De megnéztem sokszor, és végig azt hittem hogy ő az, de nem voltam benne biztos. Vagy csak nem akartam biztos lenni benne, mert ha nem csak easter eggként játszotta el a szerepet (ahogy eddie murphy is szokott egy filmjében több szereplőt is alakítani), akkor képbe jön az "idő", és egyéb ehhez kapcsolódó, kissé scifibe átcsapó "tényező" ;]
  • CsőKujts
    Szerintem annak csak kisebb a körme és befelé fordul az utsó kisújja. :) De nem rosz. :)
  • mukika
    Lost - 3. évad riport - erősen Spoileres azoknak akik nem látták az évadzárót.
  • CsőKujts
    Hát pedig ha te csináltad volna, büszke lehetnél rá. :)
  • mukika
    ez az évadzáró büntet. huuuhh.... nem is tudok egyebet elmondani. ;)

spoiler képek egy másik fórumról, kommentem: wtf???? :D :

kép1
    kép2
    kép3
    kép4

a végén észrevettétek, hogy a szemüveges fickó maga Matthew Fox volt? :) überkirály egy rész volt. meg is nézem ma megint az tuti. :)
  • CsőKujts
    Nem túl jó az arcmemóriád. :) Az a szakállas tag bírta rá Sayidot, hogy kínozza meg a parancsnokát.

Amúgy nekem is rengeteg ilyen találkozásom volt és nem csak itthon. Erre mondják kicsi a világ...
  • PiszkosFred
    "Ha az a fehér EMP volt, akkor egyértelmű, hogy sem Desmond, sem Locke nem halt meg, viszont lehet, hogy Michael motorcsónakja leállt, meg egyébként is lehet, hogy nem lehet elhagyni a szigetet."

Előbb volt a Desmond féle vészleállítás/megoldás, és utána indult el miki a csónakkal, zökkenésmentesen...
  • PiszkosFred
    Ez az EMP, vagymi, leárnyékolhatja a szigetet? Mert annyira biztos a dolgában Henry, hogy sosem tudnak visszajönni a szigetre mikiék, és hát nem igazán járt más sem erre. Lehet hogy ez a mágneses akármi álcázza az egész helyet?

A Desmond féle "snowglobe" hasonlat tökéletes egyébként, azóta egyfolytában a Truman Show meg a Lost közötti párhuzamokra gondolok, pedig a világon semmi közük egymáshoz (leszámítva az áltábort, meg a megfigyeléseket)
  • ruma
    Az EMP az Elektromágneses Impulzus akar lenni, mint a mátrixban?:D CSak ott EMI volt..
  • mrzed001
    + Threshold :)
  • Phat Smoker
    divatos jelenség most a sorozatok világában az EMP (pl. alias,24 stb..)
  • precision
    ennyi a hozzáfűzni valóm a season final -hez: doh`
  • mrzed001
    spoiler:
    Ha az a fehér EMP volt, akkor egyértelmű, hogy sem Desmond, sem Locke nem halt meg, viszont lehet, hogy Michael motorcsónakja leállt, meg egyébként is lehet, hogy nem lehet elhagyni a szigetet.
    Az persze jó kérdés, hogy mennyire erős volt az az EMP? Világméretű nem lehetett, hisz akkor a telefon és a sarki megfigyelőállomás is leállt volna. (vagy ha nem fordítja el a kulcsot, akkor lett volna a "világvége", azaz globális?)

Ami a gomb valódiságát illeti, engem egy Végtelen Határok részre emlékeztet, a Dead man switch-re. A lényege, hogy ameddig a bunkerben az emberek élnek megnyomják a gombot, mert ha senki sem nyomja meg, akkor a föld összes atomfegyvere felrobban (idegen inváziós flotta közeledett a föld felé, ezzel akarták garantálni, hogy ha minden ember meghal, akkor pusztuljon a föld is az idegenekkel)
  • Tecnamo
    Éppen a zuhanás előtt történt. A repülő amiatt zuhant le, mert Desmond barátunk lemaradt a gomnyomogatásról. Kérdezte is Lock-tól h mikor zuhantak le, és a "napló"ban ott volt a "System Faliure...". Kelvinnek meg túl sok titka volt, pl honnan tudta a bunkerek hollétét, hogyan tudta megjavítani a hajót? Itt mér rengeteg kérdésre nem kaptunk választ, és ráadásul ezek a kérdések bonyolódnak is...
    De hát ez a céljuk a rendezőknek...
  • gnom
    http://lostfeliratok.extra.hu/
    van angol es igenytelen magyar is!
    nem en csinaltam!
  • PiszkosFred
    De ez már később volt, sokkal. Ez már színjáték volt, azért, hogy Desmondot benntartsa az épületben, amíg ő megjavítja a hajót. Ez már bizony jópár évvel később volt, nem sokkal a repülő zuhanása előtt. Amit én kérdezek, az a Desmond hajótörése, az egész kezdetén, amikor rábukkant sárga védőruhában, és maszkban Kelvin. Miért viselte akkor ezt? Megtévesztés vagy meggyőződés? ;]
  • ruma
    De figy! Átbaszta a Desmondot, mert kivolt vágva a srága ruha, azzal bukott le, hogy amikor kiment akkor egyből levette a maszkot..tehát nem hitt benne,ha hitt volna, akkor nem vette volna le...
  • PiszkosFred
    Kelvin társa már szétlőtte a fejét, egyedül volt az öreg a bunkerben, amikor jött Desmond, illetve amikor partot ért. Na most ha csak átverés, és ő is tudja, mi a francért mászkált védőruhában? Azért, hogy már az elején ezt a látszatot keltse Desmondban? De honnan tudta, hogy Desmond ott fekszik a parton? Meglátta séta közben, majd gyors hazaszaladt és átöltözött? Ha pedig eleve ebben mászkált - Desmondról mit sem tudva még - akkor miért teszi ezt? Szóval hitt ő benne, és lehetett valami korábban, (16 évvel ezelőttről beszél Rousseau, míg Kelvin és Desmond "csak" 3-4 éve kerültek oda, illetve Desmond 3 éve) de mostanra már eltűnt. Ezért is érzem azt, hogy a múlt történései, R. lányának elrablása, az ő sztorija a szigetre kerülésről, tartogat még meglepetéseket.
  • PiszkosFred
    Persze, én sem számítok rá, hogy visszajön a dolog egy ideig, de a múltban mi volt ez, és miért írtotta ki R. emiatt a csapatát, arra kíváncsi lennék. Feltételezve, hogy R. igazat beszél ;] (mert lehet hogy nem, kitudja, végülis a álruhások főnöke miatta került be a bunkerbe, és indította el a láncreakciót...)
  • ruma
    Hát most a fertőzés az egy kamuduma nem? Legalábbis az derült ki a desmond flashbackjéből...
  • FLeK0
    Szerintem a 'betegseget' ezzel a kelvines dologgal teljesen eltusoltak jo idore, lehet hogy azt is jegyzetelte vki hogy meddig lovi valaki magat azzal a szar lottyel :).
  • FLeK0
    Ha megnezed locke labat, latszik, hogy a fust huzza vegig a foldn. Ha 'lanc' hangot ki tudott adni, akkor a tobbit is, biztos vmi bonyolult szerkezet. Valamint az idei fustos reszben is dontoget fakat, amikor eko fele tart.
  • PiszkosFred
    Érdekes kifejezés ez a Boss. Általában a következő kérdés ilyenkor: Kinek a főnöke? Mert annak a tucat embernek lehet. Mit tudunk róluk? Van egy rakás fegyverük, melyek nagy részét tőlük "kapták". Van egy motoros csónakuk. És van egy ál bázisuk. Meg álruhájuk.

Egy dolgot nem értek, most gondolkodva a dolgokon. Rousseau 16 év alatt hogy a pics.be nem találkozott ezekkel komolyabban, a lánya miatt?

És mi van a betegséggel, ami miatt a francia tyúk kinyírta a társait? És amitól a Calvin is tartott (vagyki) eleinte? Fog még ez a betegség szerepelni mint "mérföldkő" a kutatás történetében. Sok még a kérdés, és mssze van szeptember ;]