22323
128px-Dharma-logo.svg.png
  • Blasta
    A fórum sajátossága, hogy képtelen érzéseket, hangsúlyt, gesztikulációt átvinni, csak a szmájlik hivatottak ezeket pótolni, amit én ilyenkor nem túlzottan használok...
    Félreértések hada történt már emiatt :-)
  • Hunnenkoenig
    Ok, befejeztem :-)))
    talan megertetted, mit akartam mondani.
    En is megertettem te mit akartal mondani.
  • Hunnenkoenig
    Nem kell odairni, csak kicsit maskepp fogalmazni, hogy en ne erezzem ugy magam, hogy le vagyok nezve, mert en olyan hülye vagyok, hogy nem latom mennyire szar ez a sorozat.

Mindenkinek lehet ellenvelemenye. Senki nem lett innen elhajtva, mert becsömörlött a sorozattol es a velemenyet kinyilvanitotta. IMYke is a te oldaladon all, de ö legalabb ervel, nem kijelenti, hogy izzadtsag szagu a sorozat.

De vegül is jo. Hagyjuk. Csak legyel felkeszülve, hogy neha nem tudom magam visszafogni ilyen stilusu hozzaszolasoknal, mint ahogy te sem tudtad magad visszafogni es kihirdetted a sorozat szar mivoltat.

Ez a hatas akkor növekszik hatvanyosan, mikor epp nincs semmi dolgom es unatkozom. De hogy tisztazzuk: nem flamelek es a szemelyedet meg csak veletlenül sem tamadom, csak megprobalom az embereket ravezetni arra, hogy velemyncsere alakuljon ki normalis keretek közt, ne mindenki csak a magaet nyomja.

Ami ebben az esetben is legalabbis reszben sikerült. Majd meglatjuk, hogy megyen tovabb...
  • WTH
    "Van mar itt annyi rejtely, hogy meg sok-sok reszt megerhet"

Főleg, ha a jelenlegi tempóban adagolják a válaszokat.
  • Blasta
    Hát, ez is egy vélemény, megé is tudom érteni, csak azonosulni nem nagyon tudok vele. De ez legyen a legkisebb baj.
  • Blasta
    Figy, nemtom feltűnt-e, de 2001 óta vagyok regisztrált, nem vagyok újreg, pontosan tudom hogy működik ez a fórum, nem kell kioktani.
    Nem az igét hirdettem, utoljára írom le: A SZEMÉLYES VISSZAFOGOTT VÉLEMÉNYEM ÍRTAM LE, SZÁMÍTVA RÁ, HOGY ÉRTELMES EMBEREK EZT ANNAK VESZIK AMI, MINDENFÉLE "SZERINTEMEK" ÉS EGYEBEK NÉLKÜL.
    Na pont, zárjuk már le, mert kezd sok lenni.
  • IMYke2.0.0.0
    Az a fő szál eléggé ingatag lábakon fog állni, ha ennyi marhasággal támogatják meg időközben.
  • Mayday
    Nem, arrol biztositottak a keszitok, hogy NEM BLÖFF! Tehat van vege, ami ki van talalva. De az teny, hogy nagyon sokminden pluszt kapott mar a sorozat, amit meg a pilot forgatasanal nem terveztek el! De ez egy sorozat, ennel igy termeszetes!
    Szerintem a fo problema az, hogy a nezo hozza van szokva az olyan sorozatokhoz, hogy veszhelyzet, jobaratok, meg knoght rider, ahol minden megoldodik, nincsenek kerdesek, lezarulnak az epizodok. Ez (szamomra legalabbis!) egy teljesen uj stilus, de mig az elobbieket nem szerettem, ez bejon! MINDEN sorozat a penzrol, a nezettsegrol szol!!! Tehat nem lovik le azert, mert egyesek valaszokat akarnak! Ezt el kell fogadnunk!En szemely szerint orulok neki, hogy jo hosszan tart, mert jo! Erjen meg sok evadot!

Van mar itt annyi rejtely, hogy meg sok-sok reszt megerhet. Es szerintem igy jo, ahogy van. Es en bizok az alkotokban, hogy el fogjak a szalakat varrogatni! Nem hinnem, hogy belekapnak olyan dolgokba, amire nincs elkepzelesuk. Es, mint mondtam, a "fo szal" nem bloff, hanem mar kitalalt dolog.
  • Blasta
    :-))) Te kész vagy

Figy, nem fogom odaírni minden komment előtt, hogy "FIGYELEM, EZ AZ ÉN SZEMÉLYES VÉLEMÉNYEM, NEM KŐBEVÉSETT, ISTEN SE VAGYOK ÁM ÉS AMÚGYIS SZERINTEM". Ez evidens, bármi amit leírtam, az én kis személyes eccerű véleményem, mindenféle rosszindulat, vagy "hülyeakieztnézi" vélemény nélkül.

Ez sima, normális, civilizált, nem anyázó vélemény volt az utolsó két rész ismerete nélkül, márpedig 22 rész megnézése után már igenis lehet véleményem egy teljes szezonról (ami valószínüleg nem is nagyon fog változni, esetleg mögé kerül egy "de a befejezés nagyon jó volt" komment, de mondom ezt a látottak alapján nem tartom valószinünek).

Félreértettél, nembaj.
  • Hunnenkoenig
    Ennek örülök.
    Akkor szedd össze magad es ha mar idejarsz a jövöben, amit szeretettel fogadunk, akkor tisztelj meg bennünket azzal, hogy reszeseve teszel bennünket is egy vitaban, aminek esetleg tanulsaga is lehet mindenki szamara, ne pedig az iget hirdesd.

Mivel ez egy forum, ezert ennek ez lenne a feladata.
  • Hunnenkoenig
    Akkor olvasd el az irasod, gondolkodj el es utana valaszolj a kerdeseimre:

Hanyszor lattad a "szerintem" szot a hozzaszolasodban?
    Hanyszor lattal felteteles modot az irasodban?

Szamomra ez nem velemeny, hanem egy "megmondom en nektek, mihez tartsatok magatokat es amugy is hülye aki ezt nezi, mert nekem nem tetszik" kinyilatkoztatas.

Nekem csak ennyi a bajom.
  • Blasta
    Nem nyert, nem az a tipus vagyok, azaz kinőttem már a véget nem érő flémelésből ;)

• Hunnenkoenig
    ja, meg annyit, mielött valaki ujjal mutogat:

Elöbb nezd meg az ÖSSZES reszt, aztan gyere ide, ha esetleg megfogadod a tanacsom es vissza akarsz olvasni, mert SPOILERES a topik.

Mondjuk ketlem, hogy vissza fogsz olvasni, mert most is csak annyit latsz, hogy "bla bla bla menj anyadba bla bla bal", amire mindjart reagalni is fogsz, amint ujra beleptel ide.
  • Blasta
    Tényleg nem akarok vitázni, én is elmondtam a magamét, Te is.
    Már az elején leírtam normálisan, hogy számomra már unalmas, "lényegében részről részre újabb bunkereket fedeznek fel és ritkítják a nőszereplőket"...
    Nem rossz, csak jóval gyengébb mint az első szezon. Ennyi.
    Visszolvasás meg kétélű fegyver. Senkit nem lehet kötelezni arra, hogy olvasson vissza egy ilyen vaskos topikot mielőtt bármit is leír.
    Ha kérdéseket tettem volna fel, akkor esetleg lehetne ezzel érvelni, de én nem kérdeztem semmit, leírtam, hogy mik a kétségeim, mik nem tetszenek.
    ha már van rá válasz itt az nagyon remek, de míg nem láttam az utolsó két részt nem is akarom tudni. Majd utána teszek fel kérdéseket, amiket a sorozat nem fog megmagyarázni... Addig szándékosan nem is olvasok vissza, de kérdéseket sem teszek fel. Véleményem viszont lehet, ami még az első kommentemben is normális hangvételű volt.
  • Hunnenkoenig
    Kedves blasta:

Nem volt ellentmondas. Meg is magyaraztam, csak azok, akik felkapjak a vizet a kommentjeimen, azok altalaban ezt latjak: bla bla bla menj anyadba bla bla bla...

Pedig nem erröl szolnak.

Varjal kivastagitom, hatha ugy jobban eszreveszed:

Mondom nem erdekel, ha nem tetszik. Te dolgod, csak magyarazd meg, hogy miert nem tetszik, hogy beszelni tudjunk rola.
    Berobbanni, kijelenteni, hogy szar es eltünni, az kerget a palmara. Mikor a nagytudasuak mint te megmondjak a frankot, mint egy igazsagot, mikor senki nem kerdezte.

Kápíse?

A tovabbiakhoz:
    Latod tudsz te ertelmesen is magyarazni. Miutan bevagtalak a mely vizbe, mindjart tudsz ervelni.

Amugy meg ha jartal volna a forumra korabban is es visszaolvastal volna, nem csak az iget hirdetni estel volna be, akkor tudnad, hogy minden egyes szavadra (nem kerdesedre) mar vagy 10 magyarazat illetve diszkurzus letezik.

Inkabb nem mondom el öket ujra. Ha akarsz olvass vissza, ha meg nem, akkor ne fecsereld a sajat es a mi idönket.

Ez a "hülye amcsi" meg a "ha nem tetszik menj el" duma nagyon szar es unalmas.
    Ha nincs jobb, inkabb kimelj meg tölük es ha mar ilyen ovodas szinten csinaljuk, akkor tessek: En elöbb voltam itt, ez az en hintam, szoval nehogy mar en ugraljak a te notadra.
  • Blasta
    Na mentem, majd este jövök a zárás után ;)
    Bye
  • Blasta
    Hát a fene tudja, én azért nézek egy izgalmas sorozatot, hogy a végén hasonlóan érdekes választ kapjak a felmerült problémákra, kérdésekre. Érdekel, hogy vajon jól tippeltem-e, jól járattam az agyam az epizódok alatt, vajon meglepetéssel tudnak-e szolgálni a készítők. De egyelőre azt tapasztalom, hogy egy rakás kérdésre eltusolták a választ (következetlenség, a készítők se tudják hova fognak kilyukadni) :-))))
    Sokszor azon veszem magam, hogy arra gondolok: ez a sztori csak egyvalaki agyában játszódik le aki az elmegyógyban fexik kényszerzubbonyban :-))))))
  • Mayday
    Ebben a sorozatban mindig tobb kerdes lesz, mint valasz!

Egyesek emiatt abbahagyjak, masok emiatt nezik. Jo esellyel, nem fogsz elegendo valaszt kapni a zaroepizodokban sem, es talan nem is nezed tovabb, de szerintem egy fantasztikus elmenybol fogsz kimaradni!
  • Blasta
    Szvsz az ellentmondás, ott a példa ;)

Én viszont azért járok a fórumra, hogy dumáljak az engem érdeklő dolgokról. Márpedig a LOST engem eddig érdekelt, most viszont elérkeztem arra a pontra, hogy lehet, hogy nem nézem tovább. A miérteket leírtam, gondoltam eldiskurálok erről egyesekkel.
    Ekkor jött Mr. "elegemvanhogylehúzzákakedvencsorozatomfalramászoktőle"...
    Na, kápís? ;)
  • Blasta
    Azzal egyet értek, a szereplők háterének megismerése sztem nagyon jó és fontos, ez nem is kérdés számomra.

Az viszont enyhén nevetséges (de nem mondok végleges véleményt, mert nem tudom, hogy ez véletlen-e avagy sem) hogy mindenki kapcsolatban volt mindenkivel a repülés előtt (de a főszereplők tuti). Ekkora véletlenek nincsenek, vagy ha nem véletlenek akkor OK, csak derüljön már végre ki valami erről ;))))
    Továbbá marhaságnak tartom, hogy a főszereplők előélete egytől-egyik gyilkosságokkal teletűzdelt. Talán egyedül a doki nem ölt embert, illetve nem került kapcsolatba alvilággal...
    Tudom, ez így érdekes, de akkor is, van egy határ ami után ez már inkább idegesítő mint érdekes és főleg hihető...
  • Mayday
    Nem volt ellentmondas...
    Es igaza van. En pl. a szuletett felesegeknbol csak az elso reszeket lattam, nem tetszett. Soha meg nem is jartam a topicjaba (gondolom, van neki), elmondani, hogy szerintem szar... :)))
    Ugye erted akkor, mirol van szo? (Annak ellenere, hogy ez egy forum) :)))
  • Blasta
    Igen, énis ezért nem mondtam VÉGLEGES véleményt, csupán az évadzáró előtti éleményemet. Fura az is, hogy az első szezonban annyit mutatott "mozgó dzsungel" meg ebben a szezonban látott fekete mozgó füst hirtelen eltűnt, már nincs ilyesmi, senkit nem érdekel mi az és senki nem akarja megfejteni...
    Kiváncsi vagyok, lesz-e erről valami még ebben a szezonban.
  • Mayday
    Nezd, ezt meg regen, az elso evad kapcsan monda el a rendezo, nem mostanaban...

Sajnos sokan eszre sem veszik, hogy a flashbackeknek koszonhetoen mennyi mindent tudunk a szereplokrol, es ezaltal mennyi minden a helyere kerul, sokan csak lehuzzak, hogy szar idohuzas, mert nem a sziget tortenete halad elore. De ha nem lenne a hatter ennyire kidolgozva, nem erne ennyit az egesz!
  • Mayday
    En azert nem itelek elsore, attol, hogy valamire nem tudok valaszt, meg nem huzom le azzal, hogy az en altalam krealt valasz szar meg mese :)
  • Blasta
    Ez egy olyan dolog, hogy ha egy sorozat nem sikerül olyanra mint más sorozatok (vagy esetleg előző szezonok) akkor jön a "ez a szezon sokkal többről szól mint puszta izgalom, itt az embereken és a kapcsolatokon van a hangsúly"...

Köszi, tipikus amcsi hozzáállás, mintha AKKORA talány lenne, hogy egy sorozat az emberekről és a kapcsolatokról szól, ettől kéne seggreesnem? :-DDDD
    Minden brazil szappanopera erről szól, köszi nem kérek belőle... :-)))
  • Blasta
    Te figyi, bocsmá, hogy lehúzom a kedvenc sorozatodat, de ez van, magasról torkonsz*rom, hogy téged ez mennyire idegesít avagy felkerget bárhova is.
    Jól mondod, ez egy fórum, ahol bárki leírhatja a véleményét adott témáról.
    Ha nem teccik, el lehet menni, de abban biztos lehetsz, hogy ha befejezem a második évadot és ugyan az maradt a véleményem, újra be fogok jönni és leírom, hogy ez a szezon egy mekkora gáz volt, hogy esetleg mások okkuljanak belőle és ne szenvedjék végig...

Mellesleg enyhén saját magadnak mondasz ellent egy kommenten belül:

"Nekem semmi bajom nincs azzal, ha valakinek nem tetszik"
    vs.
    "csak mar unom, hogy valaki berobban ide, bejelenti, hogy ugy szar az egesz" és "Na ez tud a palmara kergetni"

Most akkor van vele bajod, vagy nincs???
    (költői kérdés, a válasz nem izgat ám)
  • Hunnenkoenig
    Persze ez nem mind neked szolt IMYke :-)))
  • Hunnenkoenig
    Hat nekem volt katarzisom a zaro reszeknel. Izlesek es pofonok.

Nekem semmi bajom nincs azzal, ha valakinek nem tetszik, csak mar unom, hogy valaki berobban ide, bejelenti, hogy ugy szar az egesz, ahogy van es a keszitök köcsögök es ö most bizony duzzogva abbahagyja ezt az egesz szart.

Na ez tud a palmara kergetni.

Ha valaki berobban, elmondja hogy szerinte ez mekkora köcsög sorozat, MERT:

Akkor lehet rola diskuralni. Igy ha valaki megmondja a frankot, akkor sajna csak igy tudok ra reagalni. Bocs, ha valakinek nem tetszik. Ez egy forum es ha valaki igy kijelentheti a frankot, akkor asszem en is megtehetem. Csak ezt szeretnem, ha mindenki a fejeben tartana.
  • IMYke2.0.0.0
    Nem ellentmondásképp, de nekem épp a Lost szezonzárója nem mondott semmit. Határozottan látszik, hogy össze lett csapva, és a feszültségkeltés is eléggé gyengére sikeredett - nem beszélve arról az óriási bakiról, amit már korábban, a rész megtekintésekor szóvá is tettem, és utána mások is rábólintottak: a mágnesesség "diszkriminatív" módjáról...
    Aztán ott van ez a szinte már nevetséges fényjelenség... ekkora fényimpulzust csak atommáglyával lehet előidézni, amit a felszín felett kell felrobbantani! S az így lett volna, akkor a történetünkben mindenki halott kellene, hogy legyen a másodperc töredéke alatt hamuvá égve...
    Ha pedig ezt valami mesével hárítják, akkor ez az egész sztori egy nagy mese, nulla realitás-alappal - akkor pedig miért kéne komolyan venni akár csak egy magyarázatszerűséget most és később?
    Aztán ott van az ENERGIA kérdése... Sehol egy [szél-, szén-, atom]erőmű, ami a szükséges energiát szolgáltatná a sziget egynél több bunkerének, "védelmi" és kommunikációs rendszerének. Elméletileg ugye ez az egész kóceráj a hidegháborút megelőző években keletkezett - azóta működik. Miből, hogyan?
    S ha nagyon megerőltetném magam, még találnék számos ilyen "bakit", ami miatt egyre csak csökken a sorozat nimbusza nálam.
    El is felejtettem - nem is volt jó eleme a záró epizódnak.
    Ellenben a Prison Break-kel, de még a Született feleségek is beelőzte nálam.

• Mayday
    Izlesek es pofonok.

A sorozat alkotoi elmondtak, mar az elso evad kapcsan is, hogy ez a sorozat nem azoknak keszul, akik egybol valaszokat akarnak, meg rogton meg akarjak tudni, milyen "leny" van a szigeten, stb. Ez sokkal tobbrol szol, emberekrol, karakterekrol. Igazandbol azokhoz szol, akik emiatt nezik, nem az elozo csoporthoz. Sajnos itt sokan vannak, akiknek "nem ez valo", en ezt elfogadom.

Szamomra ez a sorozat meg mindig nagyon sokat jelent, fantasztikus hangulattal, fantasztikus karakterekkel. A felesegemmel nagyon sokat tudunk rola agyalni, beszelgetni ket resz kozott. Mindig van valami talalgatnivalo. Ilyet nekem meg film (akar mozi, akar sorozat) nem adott a Lost elott.

3 sorozatot neztunk most folyamatosan, a Lost, a Prison Break, es az Invasion. Nagyon szerettuk a masik kettot is, de a Lost MAGASAN a tobbi felett van szamomra, lehet egy PB folyamatosan izgalmas, szemben ezzel, nekem nem volt eleg, hogy a Lostot megusse. Irta itt valaki, hogy azert nem utott akkorat a Lost szezonzaro, mert elotte latott PB zarot. Nos, az sem volt rossz, de azt sikerult ugy elfelejtenem mar, hogy majd lesz, jol van, de a Lost azota is az agyamban motoszkal, sokkal tobbet tudnak az alkotoi, mint - eddigi ismereteim alapjan - barmely mas sorozat alkotoi.
  • mukika
    nézd meg az utolsó befejező dupla részt(ami kurvajó lett)... ha az sem jön be, akkor nyomj egy cancelt a sorozatnak.
  • IMYke2.0.0.0
    A végén nem fogsz kimondani egy bammeget, ezt elhiheted. Nincs eufória.
  • Blasta
    Annyi van, hogy az utóbbi részeket nézve egyedül akkor maradt tátva a szám, mikor Michael lelőtte a két csajt.
    Na akkor hangosan elnyomtam egy b*zmeget... :-)
  • lele
    nézd végig és bizti megváltozik a véleményed...
  • lele
    Mért baj hogy ez a vélem,énxe ez egy forum nem? Ahol ezt megkell vitatni...
    (spec én is csak nézzek hogy ezt mondja de ez részlet kérdés...)
  • lele
    Mért baj hogy ez a vélem,énxe ez egy forum nem? Ahol ezt megkell vitatni...
    (spec én is csak nézzek hogy ezt mondja de ez részlet kérdés...)
  • Blasta
    Tán baj?
  • Hunnenkoenig
    Na megegy, akinek a szemeröl leesett a halyog...

Hogy ezt miert erzik kötelessegüknek mindig itt bejelenteni...?
  • Blasta
    Hát megmondom őszintén, hogy ez a második évad feledtébb gyenge lett.
    Már alig várom, hogy vége legyen, a két utolsó rész van hátra, de kétlem, hogy felkelthetné az érdeklődésem az esetleges folytatás iránt.
    Már izzadtságszagú az egész, lényegében részről részre újabb bunkereket fedeznek fel és ritkítják a nőszereplőket. Senem izgalmas, senem drámai, viszont bugyuta, és nem akar végetérni...
  • vadtapir
    persze... :) én is úgy tudtam hogy az a dupla resz volt a szezonzáró, de vmi kulonos oknal fogva mindig bedolok az indekszes baromsagoknak :( pedig nem ez lesz az elso csalodasom a hp-vel kapcsolatban... na mind1, en azert orultem volna meg egy szezonzaras utani dupla resznek :)

üdv.: TapiR