22323
-
#14230 már nem azért, de Ben elmondta hogy jutott oda, szibériábol ment oda, ezért is van rajta a kabát
ráadásul ez szvsz csak egy flashforward,ami a sziget elhagyása után van, semmi idöutazás nincs benne -
#14229 de így akkor Ben irányítja ezt a fasságot.....nekem nagyon nem tetszik, ha ilyen ideőutazás szarság lesz az egészből......
De ezek meg olyan kérdések, amire könnyű rávágni, hogy időutazás, de 0 ismerettel nem lehet kijelenteni...... -
homeless #14228 Szerintem Ben időutazással jutott tunéziába. Desmond is ugrált a helyek között amikort utazott az időben.
Több dolog is utal az időutazásra:
-Amikor a 2 arab megtalálja Bent a sivatagba, akkor mondják, hogy nincs lábnyoma, akkor hogy került oda?
-Miért reszketett és miért füstölt/gőzölt a teste amikor magához tért?
-Miért van rajta téli kabát? A szigeten se kell meg a sivatagba se.
-Miért kérdezte meg, hogy milyen évet írunk?
Amúgy a sorozat azt a teóriát követi, hogy minden előre megvan határozva, és semmin se lehet változtatni. Gondolom Ben előre utazott az időbe és nem tudhatta, hogy mi vár rá, meg hogy hol lesz 2005 október 24-én. A szoba meg valószínüleg évek óta le volt neki foglalva. Azért nézett rá ilyen furcsán a recepciós amikor mondta a nevét. -
#14227 Ez mar megint azt a teoriat feszegeti , hogy a Sziget az idoben all, es minden egyes ember aki rajta volt , valamien osszekotetesben all a sziget ido "folyasaval" ... nem tudom , tul bonyorult...
De Ben szerintem azert kerdi meg milyen datum van , mert o sincs tisztaba vele, hogy hogyan telik az ido , hogy ha elhagyod a szigetet... -
gabeszg #14226 A sorozat legjobb része szerintemAmúgy erre az időutazásos dologra nekem az lenne az 5letem, hogy amikor Sayidék mentek a hajóra nekik rövid időnek tűnt de sokkal többnek tűnt az a szigeten, meg mondta most is h (idővel kapcsolatban)h relative, szóval az idővel vmi van a szigeten sztem msáhogy tellik v vmi. -
r4pt0r #14225 Ti nem figyeltetek. Mondta hogy egy hajóval jött. Namost kijött és még mindig a Darma támogatja, mert olyan kabát volt rajta. Gondolom bérelt egy gépet vagy nem tudom de majd kiderül. A másik meg szerintem azért nem tudják megölni egymást a 2 nagy ember, mert mind2en voltak már szerintem a szigeten, és mint mondták már másnak is hogy a sziget nem engedi megölni őket. De a lánya nem volt ezért megölheti Pent. -
#14224 hát, én onnan vettem, hogy időutazott, hogy Sayid kinn volt... Mikor ő elméletileg a szigeten van, és amúgyis megkérdezte milyen évet írunk. -
#14223 Szerintem sem ido utazott. Lekuldte a 6 embert a "foldre" majud o is kilepett a szigetrol, es a sivatagba kerult, ahol a medve csontvazat is megtalaltak... mint egy backdoor...? A lanyat akarja megbosszulni. -
#14222 Én most nem értem.....honnan veszitek, hogy Ben időutazott?? semmi jele nem volt neki.....v én vagyok hülye.... -
zerosdfd #14221 Oké, rendben. Én sem tudom mit JELENT az "időutazás" egy ilyen sorozatban. Az csak egy példa volt.
De ha megpróbálom megérteni akkor nem az a magyarázat, hogy
"Az időutazás nem más, mint időutazás". Ez, így egy kicsit kevés lenne szvsz. -
#14220 egyetértek -
#14219 Ket dolog :
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
A sivatagban talaltak meg azt a jegesmedve csontvazat nem? Ha Ben is "sivatagban" ebredt fel , azt jelenti , hogy ott egy kapu van a szigetrol a foldre.
Ben , amikor hatra ment , egy olyan koajtot nyitott ki amin furcsa jelek voltak nem? Onnan hivta a fust szornyet, magyaran meglehet, hogy a fustszorny az egy elveszett civilizacio talalmanya... de az nem magyarazza meg miert jelentek meg azok a "digitalis" kepek a fustben amikor anno leskenelte Eco-t...
Szamomra ez volt a legjobb resz..
... mivel bemutatta azt , hogy milyen az amikor Ben is sziv egy jo nagyot! Kibaszott jo volt az a jelenet!
Vajon mi a baja lehet Jack-nek?
Es lehet akkor megsem Jack apja a Jacob?
IMADOM! -
#14218 ez egy tv sorozat. ha időutazik akkor időutazik, és nem az emberi vágyak beteljesülhetetlenségének negatív társadalmi hatásait akarja kivetíteni a szereplőkre. -
zerosdfd #14217 Egy kis episztemológia:
"Azzal kellene tisztában lenni h Ben tudata most időben utazott-e (a térben utazás ötletét én személy szerint elvetném)"
Ebben a mondatban szépen össze is van foglalva az a kérdés, amit a mai napig senki a világon nemhogy megvalósítani, de ELKÉPZELNI SE tud. Csak időben utazni az annyi lenne (pl. a jövőbe), hogy leülsz a buszmegállóba és nem mozdulsz amíg holnap nem lesz. Ennyi. Ennél tovább se a sorozatírók, se Einstein, se Hawking, se Ben nem jutott.
Aztán, mennyit kéne a buszmegállóban ülni, hogy ne holnap legyen hanem pl. tegnap?
További problámák:
Ok, tegyük föl h ez az időutazás "csak" egy tudati dolog. Ebben az esetben arról van szó, hogy a mindenkori JELENBEN elképzeli, milyen a múlt v a jövő és ekkor IS minden a jelenben történik, hiszen tudja, hogy éppen MIKOR képzeli el.
De tegyük föl bátran magunknak a kérdést: Milyen IRÁNYBAN MOZGATNÁNK el a tudatunkat, hogy ne a jelenben legyen, hanem mondjuk a múltban/jövőben? És egyáltalán mikor történik az egész ügy megtapasztalása? Most vagy később?
Az időutazás ezért csak, mint szimbólum jelenhet meg, emberi vágyakat és a változtatás lehetetlenségét jelképezve. Valószínűleg inkább álmodozásnak kellene hívnunk ezeket az időutazásos jeleneteket. -
#14216 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!mi az, hogy a jövőből jött vissza, jó lenne tudni a sorozatírok hogy bánnak a dátummal, hogy mikor zuhant le a gép pontosan. Honnan jöttt volna vissza a jövőből? Milyen jövőből? -
Dave0092 #14215 hmm nagyon teccet ez a rész... eléggé izgi volt... Télleg ez a 4lábujju szobor az miköze a mostani évadhoz mer ugyvolt még anno... a2. évad végén D:... Ez a füstös beindtós dolog is odavágott -
#14214 hát b+ [spoiler] nem is láttam HD-ben a hieroglifákat b+... smokey meg 4 lábujjú szobor, wtf, atlantis?! -
menorel #14213 mea culpa, majdnem sikerült elsőre felfognom,hogy mit jelent a SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!tag -
menorel #14212 SPOILER Látom egy kicsit belegabalyodtatok ebbe az idővonalas teóriába. Nincs itt szerintem semmi ilyesmi. Tudjuk, hogy Widmore nagyon régóta tud (nagyapja és a BlackRock hajó esete) a szigetről. Azt is tudjuk, hogy Benék annyira nincsennek bezáródva arra a szigetre. Ráadásul most kiderül, hogy nagy valószínűséggel volt Widmore és Ben között egy egyezség, ami arról szólt, hogy Nem bántják egymás családját. Ezt Widmore megszegte. Ben egyértelműen elmondta, miért nem ölheti meg Widmore-t, nincs itt semmi idővonalas tér-idő maszlag. Egyszerűen meg akarja előbb ölni Penelope-t, hogy Widmore átérezze Ben fájdalmát a lánya elvesztése miatt. Hogy Ben miért került a sivatagba? Azért mert oda akart menni. Volt is neki előre szobafoglalása és mondta is Sajidnak, hogy megvan rá az eszköze, hogy bejusson Irakba. Ennek az eszköznek a végkifejletét láthattuk, amikor Ben a szaharában tért magához. A füstös rész nagyon durva volt, felveti a gondolatot, hogy az alábbi feltételezésem sajnos alaptalan, bár én reménykedem, hogy előbb utóbb arra is lesz valami racionális magyarázat
SPOILER Ez az egész sorozat két őrült ember játékáról szól, akik korlátlan anyagi javakkal rendelkeznek, hogy igazán csúcsra emeljék egymás szivatását. A kér ember (Widmore, Ben) nem igazán rendelkeznek komoly erkölcsi határokkal, hogy uralják azt (a sziget erői) amiről valszeg igazán nem is tudnak semmit. A sorozat végén egy jó nagy pofáraesést prognosztizálok :) Bár a füst és az évad elején képbe került tudós gyerek az időcsavarodásaival... ott tényleg kilóg a lóláb... -
#14211 ha a hajós dokira gondolsz, akkor nem derült ki... -
sleepyhead #14210 nem "azért" hanem az IS. -
liverpool123 #14209 Spoiler!
Most akkor mi történt a dokival? -
#14208 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!a füstös rész azért jó volt :) -
#14207 De rég láttalak itt -
#14206 hogy ez nekem miért nem jutott eszembe!?
egyszerűen már annyi mindent kéne fejben tartani,hogy teljesen elveszti az ember a fonalat.még jó,hogy vannak fórumok :) -
#14205 A Kenny-féle felirat linkje:
http://fuckthenet.extra.hu/lost.s04e09.hdtv.xvid-2hd.zip
Köszönjük, Kenny! -
#14204 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Szerintem annak a kérdésnek a megválaszolásához, hogy pontosan miért nem ölte meg Ben Widmore-t, azzal kellene tisztában lenni h Ben tudata most időben utazott-e (a térben utazás ötletét én személy szerint elvetném) és ha igen, akkor jövőből vagy a múltból tette. Mert akkor valami tér-idő kontinum megváltoztatása lesz a dologban, tudjátok, mint az időutazós filmekben, szóval ha ott és akkor megöli Widmore-t akkor az súlyos kihatással lesz a multra/jövőre ergó összeomlik a világegyetem :) -
#14203 mint mindig.. -
liverpool123 #14202 srácok felirat mikorra várható? -
#14201 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Na ja, érdekelni, miként került a sivatagba ben...
Az a tudós ficko viszont már kezd idegesíteni, tuti cipóra vertem volna már a fejét, hogy mondja el, amit tud...
-
#14200 jelentem készen vagyok ettől a résztől!olyan WTF-ok voltak benne,amik más sorozatok évadzáróiban sincsenek
#14198:szerintem egyszerűen csak kifigurázták az ilyen filmeket! :)
#14199:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!az ellenkezett volna a szabályokkal!
és akkor még egy-két WTF:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!- Ben megkérdezte mi a pontos dátum
-Miles Clairenek:"Nem olyan biztos az!"mármint arra,hogy életben van!
-Widmore-t nem tudja megölni Ben,ergo volt a szigeten.ez ok.ez után mondja is,hogy az övé volt a sziget,és akkor ugrott be a válasz arra,ami ott motoszkált a fejemben:ezt a hangot már hallottam valahol!Jacob hangja szerintem tisztára Charles Widmore-é :O -
#14199 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Ben a smokeyt hívhatta volna elöbb is, és akkor a lánya is megmenekül...
-
#14198 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!jaja, ugy az egész rajtaütés egy kicsit gagyi volt, kezdve a 3 random túlélő lelövésével egymás után (már 2 is sok lett volna), az asztalos még hagyján sztem. az egész jelenet a profi kivitelezés és látvány mellett abszolút ötlettelen és irreális volt. igazán megcsinálhatták volna kreatívabban is. -
#14197 ez jó rész volt!
hát, jót röhögtem, mikor sayer felborította a fa asztalt fedezéknek. azt az 5 centis falapot még egy pisztoly is átlövi...
-
Larvin #14196 jah bocs egy másik maggo-nak szántam volna -
#14195 ezzel nem tudom mire célzol... -
zerosdfd #14194 S04E09? "Tudományos magyarázat?" Aki mégegyszer ezzel jön annak csomót kötök a szemére. -
Larvin #14193 Nah ki írta az első kommentet? :D (Hogy állsz a diplomával?->írhatnál a fórumra)
Én még csak most töltöm. -
#14192 jaja, maximálisan egyetértek! igaz, ami igaz volt benne egy-két logikátlanság,
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!pl. az ajtó eltorlaszolásának nem sok értelme volt, meg voltak ilyen akciófilmes butaságok, amik zavartak egy kicsit
de kb minden 5 percre jutott egy olyan WTF pillanat, hogy összerándult a gyomrom :) A Következőt akarom!!! -
#14191 Na asszem kész vagyok....az állam nem hogy a földet verte, de egyenesen leszakadt...
DÖBBENETES RÉSZ VOLT! LOST FOREVER! :)