Lost (ABC)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Akkor a felhõben telik lasabban, tökmindegy, a lényeg, hogy a szigeten és a külvilágban teljesen megegyezõen telik az idõ. A szigeten 100 nap telt el, a rakéta meg fél óra eltéréssel ért a szigetre, pedig kb 5 perc lett volna. Ezért feltételezhetjük azt, hogy a szigeten 6szor gyorsabban telik az idõ, na most ha így lenne, akkor a 100 nap kint 16 nap lenne. Frank meg feltételezem, hogy észrevette volna amikor Jack mondta, hogy 100 napja vannak a szigeten. Desmond 3 éve fél év lenne, és akkor Penny, hogy keresheti Desmondot 3 éve, amikor csak fél éve tûnt el??? Azt meg nem lehet tudni, hogy Kate tárgyalása mikor van. Lehet, hogy 3 évvel a megmenekülésük után. Sõt biztos, mert ha Aaron a szigeten lett volna 3-4 éves, akkor nem szólítaná Kate-et mamának. Elvileg elképzelhetõ lenne, hogy a készítõk ezt találták ki, hogy megmagyarázzák, hogy a túlélõk miért öregednek olyan gyorsan, fõleg Walt esetében lenne logikus, de kizártnak tartom, hogy ekkora bakikat elkövetnek.

ProGabe
persze,hogy emlékszik rá!ezért keresi 3 éve,és ezért állt otthon a telefon mellett,és ezért mondta,hogy "jé,tényleg felhívtál"

amúgy az tényleg igaz,hogy nem árultak el sokat a "nagy egészbõl",de így is az egyik legjobb rész volt.plusz én tartom azt a a teóriámat,hogy Faraday már felhasználta Des-t,mint konstanst.nem oszt,nem szoroz,csak ad egy kis pluszt 😊

ezt olvassátok el,megválaszolnak egy-két dolgot a készítõk a résszel kapcsolatban:Lost audio podcast recap: February 29, 2008

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

ancsie18
Na igen, de ez meg a sziget gyógyító ereje. Olvastam, hogy ahol Rose volt és ahol a jegesmedvecsontokat megtalálták, azok a helyek kapcsolatban állnak a szigettel, valószínûleg a gyógyító erõ oda is kihat. Esetleg Juliet tesóját is elvitték valamelyik helyre meggyógyítani.

\"Nem számít, hogy kik voltunk, vagy mit tettünk a gép lezuhanása előtt. Már nem számít... Három napja meghaltunk. Most újra tiszta lappal indulunk.\"

ancsie18
De ha a felhõben telne gyorsabban az idõ, akkor a rakétûnak pont hogy sokkal hamarabb kellett volna megérkeznie, mint Dan várta, és akkor az semmilyen hatással nem lett volna arra, hogy Jackék szerint mennyi ideje ment el a helikopter.

\"Nem számít, hogy kik voltunk, vagy mit tettünk a gép lezuhanása előtt. Már nem számít... Három napja meghaltunk. Most újra tiszta lappal indulunk.\"

ancsie18
Hát nem is lassabban telik a szigeten az idõ, hanem gyorsabban. Ezért öregszik gyorsabban a javarészt a szigeten tarózkodó Ben, mint a folyton kiküldetésen lévõ Richard Alpert, ezért tûnt a szigeten maradt Jackéknek olyan hosszú idõnek, míg Sayidék 20 perc alatt elértek a hajóra, és ezért nõtt ilyen rövid kint eltelt idõ alatt Aaron a szigeten ilyen nagyra (kb. másfél év telt el és 4 éves a gyerek), és ezért regenerálódnak a sebek is ilyen gyorsan.

Grove4
Igazad van!Van benne valami,sztem sem a szigeten telik gyorsabban az idõ,hanem a felhõben.

2 szó, mindig és soha.Juventus mindig és más csapat soha. \"Juve, storia di un grande amore... \"

Mit lehet látni az órán? Nem derül ki, hogy hol telik gyorsabban az idõ, a felhõben vagy a szigeten, csak annyi látszik, hogy van valahol egy eltolódás. A sebek meg azért gyógyulnak gyorsabban, mert gyógyító hatása van a szigetnek. Ha az idõ miatt lenne, akkor Locke meg Rose se gyógyult vola meg. Egy tolószékes vagy rákos ember nem gyógyul meg mert gyorsabban telik az idõ max hamarabb meghal.

Nem értem miröl bészélsz. Volt egy óra a szigeten, meg volt egy a rakétán. Bement a rakéta a felhõbe és a szigeten lévõ óra szerint pár másodpercig tartott volna amíg átmegy a rakéta a felhõn, de ehelyett fél óráig tartott. Ez miért mond ellent az én elméletemnek?

Zomil
amugy az órán is jól lehet látni h a szigeten gyorsabban telik az idö 😊
most ez meg lett erösitva a mostani részben is, mert ugye kb 30perc alatt a hajóra értek a szigeten meg 1 nap eltelt, lehet hülyeség, de én legalábis igy gondolom

és ahogy lejjebb irták, ez megmagyarázá a sebek gyors gyógyulását

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

aricsi
Majd valamelyik szereplõ rájön elmagyarázza a másiknak,oszt akkor mi is megtudjuk.Csak kérdés mennyit kell várni erre.

AMDPhenom II X4 945|4GBDDR2 1066Mhz|XFXHD5870 1gb|Chieftec550W|PioneerDVR-216D|Samsung250GB|RazerDiamondback3G|Windows7 Prof.64bit|Xbox 360| steam:gunnerx87 BF3: GdP-GuNn3r

The FlashBack
nem az a lényeg hogy mennyi idõ múlva érkezett meg, nem arra céloztam. hanem a két digitális órára<#wink>

Miért is? Kilõtték a rakétát és kb fél óra múlva érkezett meg. 100%, hogy a szigeten nem gyorsabb vagy lassabb az idõ, csak a felhõben.

The FlashBack
ennek a pár percnek, ill órának némiképp ellentmond faraday rakétás tesztje, nem?

5c0rp330n
amin gondolkoztam még az az, hogy amikor at agyuk visszament a múltba (vegyük pl desmond esetét), akkor az, amit ott cselekedtek, kihatással van a jelenre vagy nincs? vagyis penny 2004-ben emlékszik-e rá, hogy 96ban elkérte a számát dez, vagy az csak egy látogatás volt a múltban és nincs kihatása a jelenre?

Szerintem nem telik lassabban az idõ a szigeten, vagy ha igen akkor csak nagyon minimálisan. Mert 2004-be zuhantak le. Azóta a szigeten eltelt kb 3-4 hónap. Jack mondta is, Franknek, hogy 100 napja nem látott baseball meccset, és Frank nem lepõdik meg, hogy héééé nem is telt el 100 nap csak 20. Meg még mindig 2004 van. Ha kint gyorsabban telne az idõ akkor 2005 vagy 2006 lenne. Meg mondja Penny, hogy 3 éve keresi Desmondot és õ meg kb 3 éve került a szigetre. Szerintem a két helyen ugyanúgy telik az idõ csak a felhõben jön létre némi eltolódás(pár perc vagy pár óra).

The FlashBack
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

azt mondta faraday, hogy a szigtefelé közeledve vagy távolóda felléphetnek a "mellékhatások"

és a rádióa manusz mondta, hogy már nagyon unatkoztak, beszállta a kis csónakba egy másik csákóval a legénységbõl, és meg akarták nézni a szigetet. mind a ketten bediliztek útközben.
bár azért az durva volt a végén: "I can't come back!"

Grove4
Szóval hogyis?

2 szó, mindig és soha.Juventus mindig és más csapat soha. \"Juve, storia di un grande amore... \"

The FlashBack
bakker, mikre nem emléxel. ez valami hihetetlen ütõs rész volt.
Ez az elmekettéválás elképesztõ... Elképezstõen ki van találva😊)

Grove4
Én csak egyet nem értek,a rádiósnak hogy vált ketté az elméje?Elmondta,de nem tudtam nagyon követni.

Grove4
Nagyon zsír rész volt,én is észrevettem azt hogy a hajónapló meg a faraday számai egyeznek,igen azért nem ismerte föl mert mondta,hogy a jövõt nem lehet megváltoztatni,azt ugye észrevettétek,hogy a helikopter irányzója 30.5 vagy valami hasonló számokra van állítva,és Michael-ék nek is azt mondta Ben hogy arra menjenek.

Szolnokboy1
akkor a sziget "gyógyító ereje" is magyarázható ezzel az idõeltolódással sztem, mivel gyorsabban telik az idõ ott, gyorsabban gyógyulnak a sebek. lehet, hogy említettétetek már, de mind1.

Az anti-winnie brigád elsőszámú képviselője.

zaki
A hajó már a "való világban" van, ott nincs semmiféle idõeltolódás, csak a szigeten.

Nekem az vhogy nem érthetõ hogy ha a szigeten tényleg gyorsabban telik az idõ akkor hogy lehet hogy a kinti dátum ugyan az mint a szigeten?? Mert Sayid mondta hogy karácsony van és Penny-nél is az volt!
Ha már ilyen idõugrálás volt lehet a csávó azárt nem emlékezett a Desre mert mondta hogy a jövõt nem lehet megváltoztatni, de akkor hogyhogy lett a feljegyzés a noteszbe!?
Láma!
hm, nagyon rég irtam már ide, csak olvasni szoktam. most viszont kénytelen vagyok. nagyon sokan mondjátok hogy mekkora király rész volt....

hát... nekem ez tetszett a legkevésbé a 4. évadból, nagyjábol semmi nem derült, ki belöle...

de javítsatok ki ha tévedek

Télleg,😊csak az álmosság szólt belõlem😊
Azt nem értem hogyha faraday már a multban találkozott desmonddal,de a szigeten pedig felsem ismerte?
sweech
mert nem 3 éve vannak a szigeten

lehet én vagyok a hülye de a lost 4.ik évadját nem 2007ben forgatták?és akkor ebben a részben mért van 2004??
ancsie18
Gondolom a készítõk fülébe jutott, hogy a rajongók hiányolják a számokat, mert ezt a részt tényleg rendesen telepakolták velük. 😛

ancsie18
Mégpedig Libby segítségével és anyagi támogatásával indult a vitorlásversenyen, amit Mr. Widmore szervezett, és azért, hogy elnyerje az após pénzét és végre feleségül kérhesse Pennyt.

lol, na ehhez kellet fantázia, hogy iylet kitaláljanak 😊

sweech
hát ez a rész nemkicsit ütött :o vsz a 4. évad eddigi legjobbja

feltûnt, hogy Faraday-nek 2.342-re kellett állítania a berendezését, a hajónapló meg a 2-3-4-2-es tétel volt, ugyanazok a számjegyek. semmi jelentõssége, csak gondoltam megemlítem :p

precision
nm 😊

Bazinga!

jajj tényleg, így már nekem is beugrott 😊
köszi szépen

How much can you take,before you snap?

precision
ha jól rémlik vitorlás versenyen indult talán vagy vitorlás körútra, és úgy kötött ki a szigeten, hogy eltévedt talán... volt asszem az egyik flashbackjében mikor megtalálta a dharmás arc eszméletlenül a parton és úgy vitte le a bunkerbe

Bazinga!

baszki ez a rész mindent visz!
még több ilyet!

egyébként lehet, hogy hiányos a memóriám (több mint valószínû),de kiderült már, hogy hogyan került des a szigetre?

How much can you take,before you snap?

Klemice
406 abc promo
406 ctv promo
nem sok különbség van a kettõ között

Saddam Hussein &#9745; - Osama Bin Laden &#9745; - Moammer Kadhafi &#9745; - Kim Jong Il &#9745; - Tirexi &#9744; - DarkSector &#9744;

N1ggA
Istenkirály rész volt!!! Kellõen misztikus, mégis érthetõ 😊

Spread De Love!

Pethy23
Hihetetlen ezután a rész utána valahogy éreztem, hogy a topic top 10be lesz
precision
akkor leszek még csak igazán mérges 😊

Bazinga!

gercse
és ez lesz a tudományos válasz is az egészre 😄

kill3r21
Nah meglestem felirattal, jó az angolom énis kb minden igy értettem!
Ismételtem alázott és földbedöngölt 😊
Klemice
már a dallasban is alkalmaztak hasonló csavarokat <#szeret>

Saddam Hussein &#9745; - Osama Bin Laden &#9745; - Moammer Kadhafi &#9745; - Kim Jong Il &#9745; - Tirexi &#9744; - DarkSector &#9744;

tommyg
tuti az lesz-.-

ASUS P5B | Intel Core 2 Duo 2,133/1066/4MB/E6420 @ 2,6 Ghz | 3x1GB DDR2 Kingmax 800Mhz | ATI Radeon HD3870 512MB DDR4 | Samsung 500GB S-ATA 2 HDD | Windows Vista Ultimate 32-Bit

A végén majd rávágják, hogy csak valamelyik álmodta az egészet. Akkor elégedett leszel? 😄
gercse
ha tudományosan alátámasztható lenne az egész, akkor a valóságban is megtörténhetne, hát...az érdekes lenne...

precision
ok akkor gyorsabban telik... de ez a mondandóm lényegén nem változtat :|

Bazinga!

Zomil

amugy sztem a szigeten meg gyorsabban telik az idö 😊
ugye mondták h elvileg 20perc alatt oda kéne repülniük, de már 1 napja elmentak, viszont a kinti világ szerint tényleg 20perc alatt értek ki, legalábbis h szürkületböl világosság lett

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

precision
ugrál az elmélje az idõben? ez aztán "tudományosan alátámaszott, realisztikus" dolog... lost készítõktõl idéztem, õk igérték, hogy mindig, mindenre lesz logikus és tudományosan alátámasztható magyarázat... eddig a fekete füstre nem jött, Desmond jövõbelátására sem...erre meg itt van az elme idõugrálása... hát nemtom, nekem itt már kezd egy picit sok lenni... az még ok hogy különleges a sziget, lassabban telik az idõ, és az is nagyon jó volt hogy flashworwardokkal "húzták az idegeinket"... de ez... EZ MI? Argh. Picit mérges vagyok...

Bazinga!

toysoldier
sztem amíg nem ott tartasz ahol az aktuális rész, addig hanyagold a topicot

He has gone to bring us back our heart&#8217;s desire. What is our heart&#8217;s desire? Vengeance. Justice. Fire and blood.