Visszavonul John Carmack?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Mindene a programozás, egyedülálló profi a szakmában. A rakéta-kísérletei pedig felsültek. Õ maga beszélt a Doom3 engine utáni fejlesztéseirõl, amellyel a DreamWorks stúdió animációs minõségét (Toy Story) kívánja 2008-ig megvalósítani valós idejû rendeléssel.
Szeretem a ráncaimat, mert azt mutatják hogy éltem. Szeretem a beteg rózsákat, Hervadva ha vágynak, a nõket, A sugaras, a bánatos Õsz-idõket
Itthagytam a forumot! Ne irj privatot!
:)
A doom3-ban nincs igazából nagy újdonság kivéve a fények és hogy "pecs"-eket használ, de ezt nem olyan bonyolult megcsinálni csak hardware kell hozzá...
Én elõször a Direct3D-t próbáltam ki, és télleg sokmindent tud, meg is lehet tanulni kezelni, de sok benne a Microsoft-os kódokra jellemzõ "minél több dologra legyen jó, csak a bevétel számít" stílus, és így egy csomó (bocs Gates) idétlen megoldás van benne. Ha megtanulom használni biztos tudok benne szépeket alkotni és alkottam is, de tele van iszonyú bonyolult megoldásokkal és akkor kereshetem a neten hogy ez mi a franc lehet. Ahhoz hogy valaki Direct3D-ben programozzon egy egész lexikont kell bemagolnia.
Késõbb próbálkoztam az OpenGL-el. Elsõ dolgom a kézikönyv elolvasása volt. Akkor jöttem rá arra hogy: jé ez TÖK UGYANAZT tudja, mint a Direct3D, csak mérföldekkel könnyebb és hibamentesebb a programozása! Minden megtalálható benne ami a Direct3D-ben van és kell is, ráadásul könnyen kezelhetõ és amint a Doom3 Engine-bõl is látszik, gyorsan is tud mûködni ha valaki értõen nyúl hozzá.
Az mindenki magánügye hogy melyiket választja. (kivéve ha egy cég programozója és támogatja a Microsoft-ot mert akkor ha OpenGL-hez nyúl akkor nagy ívben repül is)
En a doom3 grafikajat se istenitem, mert nem nagy szam. Egyaltalan nem ut akkorat mint a tobbi id jatek.
"A jatekfejlesztesrol tegyen le, ne a fejlesztesrol."
A jatekfejlesztes tobb reszbol all, texturak, hangok, palyak, sztori, jellemfejlodes, szabalyrendszer, 'balance', grafikai motor, fizikai motor, halozati resz, ui, stb...
Melyik fejlesztest folytassa es melyiket fejezze be Mr. JC?"
Carmack vilagéletebe csak programkodokat irt.. En meg ugyertettem h haggya abba a JATEKFEJLESZTEST, mert az o tudasara mashol lenne szukseg, nem pedig a SZORAKOZTATOIPARBAN.
JC heggesztette ossze a Wolf, Doom, Quake (World), Quake 3 es Doom 3 motorokat. Az h valakinek az adott jatek tetszik vagy nem az tok mind1. Egy kesz motor megszabja h milyen jatekot lehet ra irni, hisz egy hl2-t nem lehet megcsinalni d3 motorral, mert a nagy es reszletes tereket nem birjak a mai vasak d3 motorral. Ellenben kis terekbe remek horror jatekot lehet csinalni amihez hozzajarul a remek 3d-s hang. (najo... 2d mert fent/lent nincs) Egy hl2 motorral doom3 jatekot csinalni hulyeseg, mert az arnyekok es fenyek nem eleg tokeletesek ill. szepek. Mindenesetre egy doom3 beta vs hl2 (lopott) beta-ban a hl2 csunyan elverzik, pedig a hl2-t elobbre igertek mint ahogy a doom3 megjelent, csak a lopas miatt halasztottak L. (bar szerintem ez kamu)
Apropo... akik leszoltak a doom3-at, azt mire ertettetek? A jatekra vagy a motorral ami ketseg kivul elore mutato? Egyaltalan toltatok ejszaka, sotetben, 5.1-es hanggal?
csomi-nak igaza van, az ms-nek sok koze van a direktx buzizashoz es az ogl hasznalatanak ritkulasahoz. Szerencsere van OpenGl meg es fejlodik is. (most jott ki a 2.0, nem az ms fele verziozas ahol minden uj funkcional novelik a verzioszamot... :-)) Talan Matrix es Star Wars se lenne a mozikban ha nem lenne ogl, bar nemtudom h render farmok pontosan mit hasznalnak....
A doom3 motor sokat tud, mind fizika, mind hang teren. Grafikailag is elore mutato a remek arnyekokkal, fenyekkel, bump-mappingel. A fizikaja is eleg kellemes es gyors is ('map testmaps/test_boxstack')
Ajanlom meg figyelmetekbe az 's_drawSounds 1'-et is, foleg 5.1-ben :-)
Kicsit visszaterve meg JC munkassagara: HL se nagyon lenne Quake nelkul, hisz quake motor figyel a hl1 alatt.
A doom3 motor szvsz kivalo, meg jarmuveket is kezel, sot allitolag kesobb tovabbfejleszti JC h a plasztik kszeru hatas eltunjon es a karakterek egymasra is vessenek arnyekot.
Az ut3 motor pedig szvsz egy doom3 directx-en ami a 4 ev mulva izmosnak szamito vasra keszul szep nagy polygon szammal es sok nagyfelbontasu texturaval. Annyi lesz a d3 es az ut3 kozott a technikai kulombseg mint ami volt a quake 2.xx es a 3.xx kozott.
Wing Rockling!
Irdd le kerlek miaza DirectX ha mar igy dicsered!
_Vegeta_!
"A jatekfejlesztesrol tegyen le, ne a fejlesztesrol."
A jatekfejlesztes tobb reszbol all, texturak, hangok, palyak, sztori, jellemfejlodes, szabalyrendszer, 'balance', grafikai motor, fizikai motor, halozati resz, ui, stb...
Melyik fejlesztest folytassa es melyiket fejezze be Mr. JC?
REAL_CIÁN!
"Csomi, mielött mást lehülyézel, nézz magadba, hogy esetleg nem te vagy e az."
Te minek irkalsz ide?
-Orgi-
finoman fogalmazva: nagyobb volt a füstje mint a lángja, számomra egyáltalán nm nyújtott kellemes játék élményt, egyszerûen nm tudott lekötni, már másodjára nm tudtam leülni elé, egy darabig vergõdött a gépemen mert pityunak is kell meg józsinak is kell........egyszerûen gagyi játék, techdemónak pedig túl nagy én azt mondom(közhelyesen ugyan) h ami nm megy azt nm kell eröltetni
\"Faterral és öcsémmel játszottunk az udvaron, amikor anya kikiabált, hogy ki fogjuk taposni a füvet. Apám visszaszólt, hogy srácokat nevelünk nem füvet.\"
Eleg sok badarsag hangzott itt el elottem, nincs is kedvem reagalni rajuk.
Opengl mindenkeppen lenne ha Carmack nem letezne, mert az openglnek nem a jatek a fo celja. Csak Carmack ir oglre, nemtom mér, pedig sokkal nehezebb mint d3dre irni.
Az U3 motor valoban erdekes, nade mikor jon ki ?
Viszont sztem az Unreal 3 Engine többre lesz képes, mert az alapvetõen a poligomokra épít no meg Shader Modell 3.0-ra és ugye csurdig lesz DX9 elemekkel.
De kétség kívül a Doom 3 motorjának max a felét láttuk eddig még csak.
Ideje hogy valaki kitaláljon valami újat is

A mostani Gamestar-ban van róla egy jó nagy cikk, jó nagy képekkel.

Die Hard 3 ugye... Bruce Willis.
'Igazi játékot' csinálni má' büdös? :P
Carmack egy olyan kinézetet csinált, ami kis terekben bírnak a mai gépek és kész. Az volt a lényege, hogy grafikailag a lehetõ legjobb legyen. Azt se tudod mit jelent az hogy grafikailag jó, mert ez neked max. a textúrák és az objektumok felbontását jelenti. Játszd végig a Doom 3-at éjszaka és megtudod mitõl olyan élethû. Ha meg fapofával játszod végig az éjszaka közepén, akkor nem vagy normális!
Ha akarná Carmack tudna Farcry szerû grafikát is csinálni, de nem ez volt a terve.
más: A következõ ilyen iszonyatos gépigényû élethû grafikai motor az UnrealEngine 3 lesz. Van róla a neten videófelvétel is. Na az lesz a nagy rivális!

\"I fight the world, and take all they can give. There are times, my heart hangs low. Stand and fight, live by your heart. Always one more try. I\'m not afraid to die.\"\"Manowar\"

\"I fight the world, and take all they can give. There are times, my heart hangs low. Stand and fight, live by your heart. Always one more try. I\'m not afraid to die.\"\"Manowar\"

hátö .. az elõzõ aláírásom sokkal jobb volt :]
4 évig dolgozott csapatával a Doom 3 grafikai motorján és olyan kódokat is beleírt, amik külön a grafikus kártyák specialitásai, mert az nVidia és az ATI is megbízott benne.
Erre jön néhány kivételes zseni, akik tudásukat az SG fórumaiban villogtatják. Remélem azért azt legalább tudjátok mi az FPS rövidítése. Aki okosabb az tudja hogy 2 jelentése is van.
Elnézést a hangvételért de Carmack az ilyen hülyeségeket nem érdemli meg!

Kilehet menni úgyan a bolygóra, csak rövid idõn belül megfulladsz, levegõhiány miatt. Vagy lefagysz

No good deed goes unpunished, outlander. - Azura

Amiga 1200 030/882/40, 32MB Playstation 2, Playstation 3 AMD Athlon 64 X2 [email protected], 2GB DRR2/800, Sapphire HD4830@780Mhz 512MB, BENQ G2400W TFT
Ez itt a reklám helye! Ha szeretné, hogy az Ön hirdetése jelenjen meg ITT, nem kell mást tennie, mint küld egy 5000ft-ról kiállított csekket :)