The Elder Scrolls IV.: Oblivion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nem akarom BEAST elõl elhalászni a választ, csak annyit írnék ehhez, hogy ha esetleg valamelyik képességed nem lesz éppenséggel Major Skill, akkor sincs nagy baj! Oblivionban szerencsére a Minor Skillek is nagyon szépen tudnak fejlõdni. Az igaz, hogy 5-rõl indulnak (bár módosítója bõven akadhat: faji alapon pl.), de szépen felkúszik az már a játék elején is egy Apprentice szintre, csak sokat kell használni, ahogy a Major Skilleket is.
Jók ezek a sztorik, mert ebbõl látszik, hogy a RAI nem parasztvakítás volt, hanem valóban mûködik!

Legyen már este 😊
MrStokes
Akkor ezek szerint erdemes bevalasztani a block skill-t is a main skillek koze egy ilyen karakter eseteben, h alapbol Novice utani szinten induljon (vagy hamar elerje az ember azt), hogy ne vigye meg az is a fatique-ot.

Na kezd kialakulni bennem, hogy mik lesznek az uj kari main skilljei. Pompas.

Ugye jol gondolom, hogy ha blade-del akarok hatbaszurogatni emberkeket, de mondjuk az ido masik reszeben meg nyilazni, akkor az altalam eddig kivalasztott prefered AGI es SPEED helyett inkabb az AGI es STR lenne a nyero?

\"It matters not how strait the gate, How charged with punishments the scroll, I am the master of my fate: I am the captain of my soul.\"

DonnieBrasco
Sztori:
Egyik kastélyban nyomozok (igyekszem nem spojlerkedni), kinyitom az egyik gyanúsított lezárt ajtaját a megbízómtól kapott kulccsal, bent megnézek egy ládát, van benne egy csomó jó pia, de semmi fontos lelet. Kimegyek, majd amikor 5 perccel késõbb arra járok látom hogy egy másik helyi alkalmazott grasszál kifelé az említett szobából. Bemegyek csekkolni a ládát ismét (csak kíváncsiságból), hát nem lenyúlta az illetõ (nõ!) a szobatulaj márkás piáit? 😊))

DB

A ti kung-futok nem erős!

MrStokes
Dungeon-okban ha nem varazsolok magamra light-ot, vagy nincs faklyam, akkor ugye gyakorlatilag alig latok vmit. Azt vettem eszre, hogy ilyenkor tele a libero a jatek altal teremtett franko atmoszfera miatt, meg hogy nem latom, ha jon vki. Igy is neha 1-1 ellenfel ugy megijeszt, hogy ihajj! 😄 Mi lenne ha sunnyogos karakterrel no light, no torch(faklya) maszkalnek a barlangokban, brrr! 😄D

\"It matters not how strait the gate, How charged with punishments the scroll, I am the master of my fate: I am the captain of my soul.\"

Inventory Menu

Shift+Left Click - Eldobod a kiválasztott tárgyat.
Left Click and Hold Mouse Button - Mielõtt eldobnáb még fogod és te döntöd el hova dobod el.
Nyomva tartod a shiftet és rányomsz a bal gombbal arra amit el akarsz dobni.

Why so serious?

hogyan lehet eldobni a cuccokat?
ati2002
Akkor én írtam rosszul lejjebb, és nem goblin volt, hanem scamp vagy mi (tüzlabdás). Még nem vagyok teljesen tisztában a fogalmakkal.

----Abit NF7, 2800+Barton, 1GB DDR400, Gainward GF6800GT(425/1120)----

LegionarR
Pont jobbra mellette van annak a gombnak, ami a közvetlen környezeted mutatja.

Aki a kicsit nem becsüli, azt hamar útólérik a sánta kutyák...

TAB-ot nyomsz, aztán katt az iránytûre és alúl az ikonok közt a Serleget fogó kéz melletti ikon a teljes térkép. Ezt hogy nem találtad meg? 😊)
LegionarR
De van olyan, csak váltogasd alul a gombokat, és megtalálod.

LegionarR
Ahogy Beast is, én is arra gondoltam hogy az OBlivioni létsíkban nincs tudtommal goblin, csak az a tûzlabdás, de az meg nem goblin, hanem scamp, vagy mi.

Még egy kérdés:a játékban lévõ térképen csak a közvetlen környezetem látszik.Nincs olyan map,ahol az egész terepet lehet látni?

CS@
Legegyszerûbb, ha elmész a savegamekhoz(Dok/MyGames/Oblivion/Saves) és értelemszerûen(SaveNeve - KarakterNeve – bla bla bla.ess) átnevezed a mentéseid arra amire akarod. Ezután a játékban is ezt a nevet fogod viszontlátni és ha rámentesz akkor is megmarad.

ati2002
Gondolom, ha úgy veszed meg, akkor nem. Le is vágnám, a gazdájával együtt. 😄

Hali.Szóval ha csórok egy lovat,leszállok róla,akkor elindul vissza,ahonnan lenyúltam?Ha tisztességesen veszem meg,akkor is?

ati2002
És nem lehet valahol ingyen lovat szerezni legálisan? Mert pénzem az nincs.<#szomoru1>

Azért a fizikára van egy pozitív példa is:
még az elején a börtön utáni barlangrendszerben, ahol megtalálod Oblivion-beli életed elsõ rusty iron bow-ját egy csontváz mellett, van egy kötélen lógó vödör.
Alapból szépen egyenesen lóg, belenyilazol egyet, ferdén lóg, mert a nyílvesszõ elhúzza oldalra, kiveszed a vesszõt, ismét szépen egyenesen lóg...
Gondolom valami ilyesmi lehet a magyarázata:

Lovad egyszerûen elkoricált, a goblinok üldözõbe vették, teljesen véletlenül egy Oblivion kapu felé vette az irányt, goblinok is követték és lehet bekaadt a ló valamibe (sokszor látok beakadt NPC-t, állatot, stb.)a pokoli síkon és levágták.

Én egyszer azon lepõdtem meg, hogy épp egy elf romba mentem volna le, aztán a bejáratnál ott állt egy ló. Mondom magamban ez mi a francot keres itt? Ránéztem de piros patkós volt, tehát valakijé. Bemegyek a romba és rögtön a bejáratnál ott volt egy fazon. Talán vmi nekromanta lehetett, mert ilyesmirõl papolt, de csak a rumors jelent meg a listában. Jó semmi vész, mentem beljebb a romba, ott már voltak Impek meg ilyesmi. Aztán mikor végeztem és jöttem a kijárathoz, a pasi sehol. Kimentem a szabadba már se a ló se a pasi. RAI célokat ad az NPC-knek, így gondolom ez a fickó is bement a romba, aztán hogy mit csinált az nem tudom, de szépen kiment is távozott a lovával 😊
Hali!

Túl magas az infamy-d. Próbáld növelni a fame pontjaidat (csinálj fighter, arena, mage guild küldiket, emg a fõ küldetéseket) és ha több lesz, mint az infamy, akkor utána megint bemehetsz a templomba. :-)

Az infamy a gyilkolástól, bountytól növekszik és nem tûnik el akkor sem, ha kifizette a karakter a büntetését. Ha meg netán valaki végigviszi a thief guild vagy az orvgyilkos banda küldijeit, na annak lesz ám szép magas pontja ezen a téren. A thief guild esetében a végén lesz egy gyûrrû, amit ha felvesz az ember, azonnal 100-ra ugrik az infamy értéke és mindenki felismeri mint a legfõbb tolvajt. Kicsit necces a dolog, de ad emellett sok tápot is a gyûrû. ha viszont leveszi az ember, akkor nincs táp, de nem is zaklatják.

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

BEAST
de nem az oblivion síkon 😊

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

Fritz Von...
Vannak goblinok. Sõt goblin shamanok is.

Alea Iacta Est - Gaius Julius Caesar

BEAST
én lassan ott tartok hogy inkább fast travel , vagy méginkább gyalog megyek ... már kb 5 lovam tünt el , ették meg , akármi ... mondjuk igaz , az elsõt kb 10x próbáltam megöletni , de nem sikerült 😞 ... az alap bolti lovak meg hullanak mint a legyek , egy ogre ránézett és holtan esett össze

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

LegionarR
Jah én se gondoltam hogy ilyenre is képes a RAI. De álljunk csak meg egy pillanatra! Hogyan is voltak a goblinok ellopni egy lovat? Én még nem láttam goblint lovon ülni 😊
Ja és a másik, mit keresnek goblinok az oblivionban??? Ott tudtommal csak scampek vannak...

<#szomoru1>

Együttérzek! Nekem is ellopták a lovam. Remélem az enyim még él valahol. A kép alapján: Meggyõzõ lett a RAI 😊
ati2002
Alig hittem a szememnek, megtaláltam a pár napja eltünt lovamat, a szemét goblinok átvitték egy Oblivion kapun. Mikor átléptem, épp ott falatoztak rajta, lecsapkodtam öket, de már késõ volt.<#rinya>kép

Jól gondolod. A blade (tõr, kard, szabja, egykezes, kétkezes) típusú fegyverek azonos szorzóval rendelkeznek. Mind1 milyen van a kezedben. És utóbbi amit írtál is így van.
BEAST
igen a szorzó ugyanaz csak a sebesség változó

edit: a nagyobb kardok több fatigue-t vesznek le egy-egy támadásnál , ezért sem éri meg közelharcolni alacsony block képességgel , meg nagy kardokat használni , késöbb lesznek képességeid , dodge ,stb amik jobban használhatóak ha ügyes vagy , még mögé is kerülhetsz , nem kell izomharcosokkal szemtõl szemben harcolni

MrStokes
De ugye tor, shortsword es longsword kozott nincs kulonbseg a szorzo ertekeben?

Gondolom a torrel kozelebb kell menni, kisebbeket sebez, de gyorsabban utsz es blokkolsz vele, mig a kardoknal nem kell annyira megkozeliteni a celpontot, nagyobbat sebez a kard 1 utese, viszont lasabban forgatod azt.

Bazz, ezen fetrengtem 😊))
BEAST
nemtom , én csak 20 után kezdtem el foglalkozni az illuziókkal , de mostis csak poén szinten , az alap sneak elég volt , meg a mystic. a detect life miatt , nem szeretek égõ fáklyával osonni , meg light spell által kivilágítva se nagyon 😊 elég ha az ellent látom ... biztos hasznos meg minden , én nem használtam

MrStokes
Koszi, meggyoztetek, hogy erdemes adni neki 1 eselyt. Majd kiprobalom hogyan boldogulok vele. Sztem o lesz az alternativ karakterem, arra az esetre ha mar unnam a spellsword-om jatekstilusat.

Amugy egy ilyen orvgyilkos karakternek erdemes felvenni az illusion-t main skill-nek?

BEAST
én nem nagyon járok templomba , minek? 😄

BEAST
változó ... volt hogy egy jó cuccot beraktam egy ládába mert késöbb kellhet 1 hétre rá ( a játékban ) eltünt ... de a kapitány akit kb 2 hónapja öltem meg még mindig a tóban "úszkált" a cuccaival együtt

mar a legjobb keseimet is odadobtam az oltarra mindhiaba
BEAST
tõrrel magasabb is a sneak attack szorzód , szóval ami íjjal 2 lövés az neked egy szúrás talán egy két normál ütés 😊

grebber
Amit a földre ledobok cuccokat azok meddig maradnak ott?????

Next PC upgrade: 2022

ZsZso
Pfff ... akkor sorry, nem akartam szopatni a jónépet. Jó hogy legalább te észrevetted!

10 féle ember van a világon : aki tud bináris számrendszerben számolni, és aki nem.

Még van a mérgezett fegyver dolog is. Az, plussz a szorzó már elég keményen leszedi az áldozat életerejét. Ha közelharcra kerül sor, egyszerûen fogod és átváltassz íjra és oda-vissza futkosol közben lõsz. Érdemes mágikus íjat beszerezni, mert azzal hamarabb kifekszenek az ellenfelek. Vagy fogod és pajzsal védekezel, alkalmas pillanatban pedig beviszel egy erõsebb ütést.

Nem mondom, hogy egyszerû de meg lehet szokni, meg ahogy fejlõdik a karakter egyre jobb helyzetben leszel. Amúgy az AI is ugyanezt csinálja. Ha íjász az ellenfél, akkor ha közel kerülsz, inkább elfut és lõ, majd ha megint közelmész, ismét elfut és lõ... Persze ha nincs hova menekülnie, akkor vált közelharcra. Meglepõ milyen gyorsan lehet egy sima tõrrel is blokkolni. Arról nem beszélve, hogy harc közben még varázsolni is lehet, szóval van sok opció a megoldásra.

MrStokes
Hat igen, ijjal gondolom kicsit konnyebb a dolog. Kivancsi vagyok, aki torrel nyomja az hogyan csinalja.

BEAST
csak a quest itemek maradnak meg gondolom , ha figyelmes vagy lesz ebony seted , vagy a fõküldi után , ennyi ... de glass , daedric , ebony eddig sem volt boltban , dwarven még talán lesz ... de nem lesznek benne az npc itemlistben , tehát dobni sem fogják neked.

MrStokes
Es adakozni nem lehet a templom javara? <#nyes>

BEAST
én ritkán használom a tõrömet , inkább íjjal támadok sneakbõl , az inv csak abban segít hogy hamarabb elveszítse a targetet , nem tesz teljesen láthatatlanná , picit hátrébbmész , hogy kikerülj az alap látótávolságából vagy valami tereptárgyat használsz erre , és megint sneakben lehetsz , tõrrel ez gondolom nehezebb mivel pont mögötte vagy

ZsZso
biztos vagy te ebben?!

10 féle ember van a világon : aki tud bináris számrendszerben számolni, és aki nem.

BEAST
"This mod deletes Ebony, Glass, Elven, Deadric, and Dwarven armor and weapons from NPC leveled item lists"

kb annyit , az itemeket törlik a listából , neked sem lesz , nekik sem yay!

es ki lehet valtani valahogy a templomokat? Ez egy picit ellehetetleniti nekem a jatekot.. :/
Szerintem más gondod van mert én már befejeztem a db-t és utána tudtam menni templomba.

Why so serious?

Van valakinek tippje erre? Utananeztem a neten, olyat mar lattam akinek ugyanez a "repent your crimes" elojott a templomokban imadkozaskor, de megoldast nem talaltam ra..

belelottem egy orbe es hagytam lecsukni magam, de ez sem szamitott megbanasnak 😊 Papoknal meg ahogy nezem nem lehet gyonni..

vannak valahol templomok a gonoszok bunos DB -seknek fenntartva? 😊 Nem tudok megszabadulni az arto hulyesegektol amiktol csak templomban lehet..
MrStokes
Van itt az SG-n egy Oblivion karakterek topic, pl ott. 😄