The Elder Scrolls IV.: Oblivion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

dzsonesz
koszi probalom, ugytunik akkor az volt a gaz h bokor amiben bujtam tul messze volt😊

Dzsoni a Jállat Bungee jumping is like getting a blowjob from a granny, it feels great but for christ sake dont look down! Cradle of Filth, minden mennyisegben

Very THX! 😊 Remélem DB is feltünik a színen hamarosan...
Igen ha jó kó áron tudod eladni és tõle is olcsóbban veszel, akkor nõni fog a képességed. Azonban ha nem fogadja el az ajánlatodat, mindig csökken egyel a viszonyszáma a kereskedõnek. De ezt kiírja, hogy épp mennyi. Az alku függ a te mercantil képességedtõl, a viszonytól, a kereskedõ mercantile képességétõl. Az alapviszony meg sokmindentõl 😊 Milyen fajba tartozol és a kereskedõ milyen fajú, a hírneved mekkora, milyen céh tagja és a többi... Ezért kell elõtte minijátszani, ha alacsony ez a szám. Persze van egy max. határ is, ami felett nem vihetõ fel. Gondolom ez még alacsony szinten van így. Késõbb talán egészen felvihetõ akár a 100-as határ közelébe is, de lehet ebben a progiban ezt is átalakították. Sokminden másképp lett alakítva (szerintem elõnyére a többség), mint az elõdben.
MrStokes
Eloszor nekem is alldogaltak 1 darabig, de amikor kozelebb mentem, akkor elkezdtek dumalni es a kuldetes is update-elodik.

\"It matters not how strait the gate, How charged with punishments the scroll, I am the master of my fate: I am the captain of my soul.\"

MrStokes
Amugy Boldog Szulinapot mind neked, mind DB-nek!!!<#taps><#taps><#taps>

\"It matters not how strait the gate, How charged with punishments the scroll, I am the master of my fate: I am the captain of my soul.\"

grebber
Hát majd megnézem mit tehetek pénzzerzés ügyben.

Next PC upgrade: 2022

dzsonesz
hali!
kene kis help az unfriendly competition cimu questben, tehat annal a reszenel akadtam el h kovetni kell a csokat miutan bezarta a boltot en kovetem is aztan talalkozik valami gyanus kulselyu fickoval allnak a kertbe vagy 10 percet ugy h 1mashoz se szolnak utanna mindenki megy a dolgara es nem tortenik semmi se a q log nem valtozik se se semmi...
elore is kosz a segitseget.

Dzsoni a Jállat Bungee jumping is like getting a blowjob from a granny, it feels great but for christ sake dont look down! Cradle of Filth, minden mennyisegben

MrStokes
Ugye jol gondolom, hogy az alkudozas(Haggle) vegeredmenyet a boltos merchantile skill-jen kivul az enyem is erosen befolyasolja?

MrStokes
Csak akkor meg attol felek, h meg 1 cuirass-t sem fogok tudni magammal cipelni eladasra. 😄 Megszoktam mar hogy a teherbirasom 4/5-et elviszi a nehez pancelzat 😄D Nem tudom a konnyu pancelok mennyivel konnyebbek, de megmondom oszinten nem szeretnem a loot-okat, meg az ellopkodott dolgokat 10 forduloban a hazamba juttatni. Ha a sebzes nem is annyira szempont, a teherbiras annal inkabb.

Szoval nem tudom melyik lenne a legjobb. Lehet endurance lesz mgis csak, es feather spell meg az ingosagok utaztatasahoz. 😄D

Amugy vagja vki, hogy a feather az melyik magiafajtaba tartozik? Alteration esetleg?

Én régebben az Oblivion HQ-n olvastam, hogy a jutalmazás attól is függ, hogyan oldassz meg egy küldetést. Mivel többféleképpen is lehet, ha épp olyan. És valóban kapsz mágikus tárgyakat. Szóval én sem értem teljesen azt amit felhoztál.

Pénzt meg dungeonokban találsz, ha kalandozol, plussz ha kereskedõknél jársz, elõbb játsz velük minijátékot, a viszony emelése miatt, majd alkudozz és add el azokat a cuccokat amikre nincs szükséged. Így szépen lehet termelni pénzt.

Én pl. egy Goblin varázsbottól szabadultam meg így és 1000 aranyat kaptam gyak. egy olyan tárgyért ami nekem ingyen jött, csak pár goblint kellett fejbekólintanom 😊 Az igaz, hogy a bot sokkal többet ért, de mivel alacsony (még) a mercantil képességem, nekem ez is jól jött!
grebber
Én a fõküldit csináltam eddig csak de ott nem adtak nagyon semmit hasznavehetetlen egyszer kaptam egy véretet de semmire nemvolt jó mert jobbat találtam eddig ami használható az a ló semmi egyéb.

?? altalaban legtobb questert kapsz aranyat(fent irja hogy mondjuk 200 gold added vagy valami ilyesmi) vagy magikus fegyvert is szoktak osztogatni vagy egyeb dolgokat.

grebber
Amugy nem tetszik a gameben hogy a feladatokért nemkapok lószart se nemhogy aranyat 😞

thx

Nem mondom hogy rossz csak szerintem fölösleges Conan izomzatúra gyúrni egy tolvajt, alacsony erõvel is simán elboldogul. Ha a táp a szempont akkor inkább az endurance-ot választanám mert a szintenkénti legnagyobb HP növeléshez az kell és az erõt csak késõbb fejleszteném 😊

es a lenyeg hogy barmikor amikro eladtok vagy vesztek a hagglet leglabb egy szazelekot rakjatok feljebb a minimumnal mert csak igy no a mercantile. (az hogy mennyivel noveled az nem befolyasolja a skillnovekedes merteket)

Sziasztok!

Épp a Oblivion Color Map Mod-ot szeretném felrakni de nem tudom még a leírás alapján se hogy mit kell módosítani. Mert a könyvtárszerkezetbe nincsennek is ilyen könyvtárak. Tudna valaki segíteni? 😊 Nagyon megköszönném

Description

New texture for the worldmap in oblivion. Based on
the original texture but with added colors.

Included files:
\Oblivion\Data\Textures\Menus\Map\World\cyrodiil_resized.dds
\Oblivion\Data\Textures\Menus50\Map\World\cyrodiil_resized.dds
\Oblivion\Data\Textures\Menus80\Map\World\cyrodiil_resized.dds

Changelog

1.1
Added maps for low resolution players

1.0
Initial release

PSN ID: Foxxika - BattleTag: Yogsara#21730 - Nintendo: Foxxika Origin: Foxxyka

szerintem csak egyszer, tehat experten noveled 1700 re aztna masteren meg tovabbi 500 al 2200 ra. (ha az alapbol 1200 as uzletet nezed, de itt megjegyzem hogy ezeknek a kereskedoknek magasabb a mercantile skilljuk ezaltal nem tudod a haggle szazalekot olyan magasra feltolni)

jo neked😄 en anyagi gondokban vagyok, pure mage vagyok es marha dragak a spellek😊 es kozben a trainerek is.

Ezt az 500 aranyas növelést csak egyszer lehet eljátszani egy boltnál vagy többször is? Szóval egy 1000 pénzel rendelkezõ boltból lehet így 10.000-est csinálni?

grebber
Á én nem szorakozok inkább ilyenekkel amugy sem kellett pénz eddig semmire.

ero tobb szempontbol is jo. no a sebzesed ez ugye jo koszonhetoen a szorzonak tehat minden egyes sebzes novekedes hatszorosan szamit. ezenkivul no a teherbirasi kapacitas ami ugye megintcsak eleg fontos😊

MrStokes
Hmmm. Most elbizonytalanitottal. <#idiota>

kesobb ezzel nem lesz gondod viszotn azzal igen hogy mondjuk er valami 4-5000 goldot es nem tudod jo penzert eladni mert csak 1200 at adna erte maximum. amugy remelem azt tudod hogy mielott eladsz valamit nyomd vegig a speechcraft minijatkot es tornasz fel az igy elerheto maximumra aztan esetleg fizesd meg le, es vegul varazsolj ra egy charm alapu varazslatot igy lazan elerheto a 100 as ertek. ezek utan hagglenal magasabb ertekre tudod allitani es igy dragabban tudod eladni, haggle resz fugg attol is hogy az adott kereskedonek mekkor a mercantile skillje (irja haggle ablakban)

BEAST
igen , ha jól tudom akkor a Cheydinhal melletti fekete lovak a leggyorsabbak az Anvil mellettiek pedig a legerõsebbek , de ez nem 100% ... nekem Cheydinhal-i fekete lovam van és sokkal gyorsabb mint az eddigi ingyenlovak

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

MrStokes
Ez ezt milyen aranyban teszi, pl 100 aranyert mennyivel novelheted meg a maximalis penzkapacitasat?

Tényleg! Ló és ló között van valami különbség? Mondjuk gyorsabb valamelyik, vagy ilyesmi???

grebber
PFF az nem semmi én lennék a világ legboldogatt embere ha annyi pénzt látnák életemben ebben a játékban.
Van nálam cumo ért vagy 500 aranyat azt örülök ha 50 aranyat ad érte.
10 óra játék után összeszedegetem kemény 700 aranyat.

mercantile pedig ugy no jol ha haggleval (alkudozas) feljebb tornazod az eladni kivant cuccok erteket, erdemes sok kis aprosagot eladogatni mert akkor no ha eladsz, illetve veszel hagglesan cuccot.

BEAST
kb 60-70%on van a nehézség

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

amugy akinek az a gondja hogy a kereksedok csak 800 vagy 1200 goldig vesznek cuccot , az tolja fel mercantilet masterre (de lehet mar experten is ez a perkje) es akkro tudod tamogatni a kereskedot olyan modon, hogy penzt adsz neki es igy megnoveled azt a limit erteket amennyiert beveszi a cuccokat, tehat hosszabb tavon megeri.

grebber
Ki milyen heézségi szinten tolja a gamet?

PiszkosFred
Tárgytalan ;]

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Rage47
Köszi, amugy én is gondoltam a Napra, csak biztosra akartam menni😊
BEAST
hááát 😊 én leginkább detect life spellel rohangáltam , nem nagyon tudtak megijeszteni 😄 ... igaz az orromig se láttam , de annyi elég hogy tudom merre lõjek , néha lightot is használtam amikor a nyílakat kerestem meg titkos átjárokat stb 😄 ... most van light is meg detect life is a cuccaimon chameleon mellett , spellt csak poénból használok , meg amikor túl közel jönnek , ilyenkor jó hogy 3-4 Wizard's Fury-ra van elég magickám , mellesleg az illuziók elég jól jöhetnek , a mostani cuccaim 65(%?) chameleont adnak , így sneakben addig észre sem vesznek amíg nem támadok hehe
belemászok a képükbe , kilopom mindenüket , volt hogy adtam nekik dolgokat , hozzájuk vágtam tereptárgyakat és semmi xD ... alap sneakben ilyenkor már észrevesznek , pedig master szintû

Inkább endurance/agility szvsz, az erõ nem annyira fontos a backstab szorzók dolgoznak helyette.

Hmuda
Nagyon félreérted...maga a fizika nagyon jól lett megcsinálva, csak sajnos olyan helyeken is alkalmazzák ahol nagyon de NAGYON nem kellene mert teljesen megöli azt amit sokan szerettek csinálni a MW-ben is: az egyedi és értékes lootok kiállítását a házikóban.

Semmi gond nem lenne vele, ha a már lerakott tárgyak és az actorok között nem lenne ütközésmodell (csak a Grab-el lehetne manipulálni). De amint leül valaki enni és a szék kicsit közelebb van az asztalhoz mint kellene akkor az az asztal már nem kimondottan felel meg a "rendezett" jelzõnek. Az meg már külön élmény, hogy valaki elrendezgheti a felemás grab lehetõséggel a lootokat a polcon, erre a legkisebb lökésre az egész galéria repül a sarokba.

Last night, when I was alone in my room, from out of nowhere, I smelled a fart that wasn\'t mine! -Osaka http://www.spore.com/view/profile/Hmuda XBL: Hmuda Hun

PiszkosFred
Kérdésem lenne. Manuális Enchantolás során az Egyetemen, ismét csak az általam ismert spellekbõl lehet az enchant fajtáját kiválasztani, vagy ezúttal függetlenül a tudásomtól, bármi választható? Erre nem figyeltem, és most nem tudom megnézni sem, ezért kellene a válasz ;]

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

thx akkor mek meggyógyulni.. OBLIVION FOREVER!!!!!!!
Bármelyik.
bármelyik?
DonnieBrasco
nem méreg az, hanem betegség. Templom jó lesz neked.

DB

A ti kung-futok nem erős!

megharapott egy rák és asszem megmérgezett... ugyanis levonott pontokat a strengh-bõl és az endurance-bõl, na meg pirosan vannak írva a számok... templomba kell mennem? ha igen akkor melyikbe?
DonnieBrasco
Inkább az ATI kártyákhoz tedd ki az Omega driverek linkjét a semmiresejó NGO helyett 😊) kb negyedszer javallom! 😊

DB

Zsolo007
Tudom, nem is a tiédre írtam <#awink><#nevetes1>

DonnieBrasco
Az eset amit én írtam, az egyértelmûen RAI. Ha a spojleres részt is elolvasod, akkor végképp egyértelmû 😊

DB

Értem. Pedig jó lett volna ha... 😊
Zsolo007
A gond az, hogy sokminden olyat is ráfognak az emberek a RAIra, aminek köze sincs hozzá. Az emberek ilyenek, látnak valamit és egybõl: Áhhh ez a RAI. Példa: Halott ló Oblivionban. Annak semmi köze a RAIhoz. Az alapból ott volt 😊. Cheydinghalei knightok lovai azok (volt még 1 azon a mapon asszem).
Amennyiben valaki "elveszti" a lovát vissza kell menni ahhoz az istállóhoz ahol vette, ha nem ölték meg akkor többnyire oda megy vissza. Tudom, énis ott találtam meg a lovam. Szal jó ez a RAI, de nem minden a RAI mûve. Amik a fõküldiben történnek meg vékkép nem a RAI mûve...

DonnieBrasco
De még mennyire!

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Annál is inkább, mert mint a hölgyrõl késõbb kiderült, hogy õ lopta el azt a dolgot, ami miatt az egész quest elindult....

DB