The Elder Scrolls IV.: Oblivion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

CS@
Jó sokat szívtam én is ezzel a játékkal(1hét) mert a szabadban állandóan bekresselt.
Odiil farmjára jártam tesztelni mert ha ott megpróbáltam leszüretelni a termést az az állandó fagyásnak köszönhetõen lehetetlennek bizonyult. Hasonlóan „jó” teszt helynek bizonyult még az Anvili kikötõ nyugati lépcsõje, amire ha megpróbáltam felmenni az 10 –bõl 9 –szer krest eredményezett.

A neten olvasottakból mindent kipróbáltams
Teljesen új Windóz semmilyen codec nincs rajta, nincs nyomtatóm.
Nincs se mpeg2dmx.ax se FFdshow a gépemen.
A neten olvasott dolgokból szinte mindent kipróbáltam:
Brutális szobaventillátor extra hûtésként felhasználva.
Táp és Ram csere. Memtest nem talált hibát.
Bloom, AA, HDR kikapcsolása
Tesztelt Videó driverek: 71.24, 84.21, :81.95, 81.98
Dxdiagban Sound Acceleration Standardra állítása
Hangkártya letiltása és a driver uninstallja
IDE driver uninstallálása
Ezek közül semmi sem segített.
Aztán levettem a GPU sebességét 500 –ról 400 –ra. és azóta frankón megy(lekopog).
Az érdekes, hogy szerintem nem melegedett túl eddig sem max64 fok volt extra hûtéssel meg lényegesen kevesebb.

PiszkosFred
Magyar?

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Tatyla
mi ez a cloves of garlic és hol találok,már csak ez kéne a vámpir ellenszerhez?

PSN:Tatyla1974 | http://www.twitch.tv/tatyla74 https://www.youtube.com/channel/UCogzoZ5ODf0hReYKB7p16AA

Laky

i5-4690K / HyperX Savage 2x8GB / AsRock Fatal1ty Z97 Killer / Gigabyte GTX970 G1 / Samsung 860 EVO 1TB / 5TB HDD / FSP Hyper M 700 / Cooler Master H500M

Jaja! Ez engemis úgy felbaszott hogy már nem játszok vele pár napja <#szomoru1>

-tRs-Landor

Laky

i5-4690K / HyperX Savage 2x8GB / AsRock Fatal1ty Z97 Killer / Gigabyte GTX970 G1 / Samsung 860 EVO 1TB / 5TB HDD / FSP Hyper M 700 / Cooler Master H500M

Elmondom mi a játék legnagyobb rákfenéje szerintem. Szóval Arena Championként level 18-on sétálgatok az utakon és jön egy Land Drough vagy mi eddig sose láttam olyat és max healthal alig bírom lenyomni. Elõtte egy Orc shamant meg egyáltalán nem tudtam leverni addig gyógyítgatta magát meg summonálta a fejetlen zombiját. Kvachnál voltam még level 6 körül még a questem se szólt oda és ilyen kis dino szerû szörnyek jöttek. Most mikor questem van oda odamegyek és hatalmas nagy behemót ilyen nemttommik jöttek át a kapukon. Valahogy nem az igazi ez a szintedhez igazítom a szörnyeket elv. Egyszerûen nem érzem magam hatalmasabbnak oké ,hogy az elején 1 goblinnal is alig bírtam el most meg már 3 extrábbat is legyakok de ez így nem az igazi.
Valszeg a gépedé 😄DD

Nálam is MINDEN játék tökéletesen ment mindig mégis az Oblivion csak 4-5 fps-el volt hajlandó futni és 10 perc után még így is kifagyott.

Format C:, Xp újrarak és most teljesen problémamentesen fut szuper fps-el, fagyás egyáltalán nincs.
(Mondjuk a memoriakezelése tényleg szar, egyszer volt hogy 3 órát játszottam egyhuzamban és érezhetõen belassult, reboot után újra tökéletesen ment.)

Tippre max annyit tudok hogy nekem sp1 Xp-m volt amivel szarozott, az új Xp már sp2 és azzal jól megy, persze lehet hogy ennek semmi köze az egészhez de én ennek tudtam be a változást 😊

PiszkosFred
Küldetéseket adnak

ERykk
ezek mire jók?

BEAST
ez tetszik <#eljen>

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

Lacee

Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"

Lacee
pár napja valaki belinklet egy oldalt, ahol az összes daedra shrine fel volt tüntetve. ezt hol találhatom meg?

Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"

I.C.ram
Omega driver? Az meg mi?
Az Ati Omega Driver naaagyon jó!
MINIMUM 15%-KAL GYORSABB lett a játék =)

Lacee
LOL felraktam az NGO drivert, erre a karakterem neonzöldben és lilában játszik 😊)

Pretorian
Hát ez mekkora lol: Megérkezek az Arénához, és a mikulás akinél fogadni lehet egyszer csak minden elõzmény nélkül nekem esik. Bemenekülök a Bloodworksbe, oda is bejön. Nekemugrik,erre a Blademaster meg a Battle Matron ájultra veri. Mikor felébred, szelíden megsimogatom a Dremora sworddal, erre a bloodworks teljes személytete testületileg nekem esik. Hát ez mi, ha nem lol? lál?

Fasza gyerek vagy tomsolo! :D 5 büntipontot mikor írod be magadnak?

PiszkosFred
Hát sajnos én hülye vagyok a dolgokhoz. Annyit csináltam, hogy felraktam egy szûz windowst, a legújabb drivereket, direkt beszereztem egy új és gyors vinyót, és játék közben lelövök minden hálózati dolgot (netet, helyi hálót, stb) és persze minden felesleges process-t, amirõl tudom hogy nem kell. De van hogy lusta vagyok, és nem tökölök ezekkel, csak katt és play ;] Egyik esetben sem volt még gondom. Ha tudnék, mondanék megoldást, de én nem vagyok sajnos gép guru, csak ilyen általános frázisokat tudok, de ezek bejöttek nekem. Vagy ha nem is ezek okozzák hogy jó a játék, akkro úgy fogalmazok, hogy ártani szemmel láthatóan nem ártottak ;]

BEAST
ilyen nekem majdnem minden kilépésnél volt , de semmi más

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

kaptam egy hibaüzenetet, hogy failed to initialize render D:

feltettem az omega drivert és akadozva megy az sg amikor görgetem 😄
nah hátha a játék jobb lesz vele :d

nekem is ezzal kezdõdött, most meg vannak olyan ajtók amiken nem tudok bemenni, meg vannak olyan cuccok amiket nem tudok használni mert akkor újraindul =)

grebber
Elakadtam 😞

Annál a küldinél amikor nyilnak ki kapuk és 4. nek egy hatalmas nyilik bemegyek és 15 percem van hogy bezárjam.
Valaki elmondaná mi a helyes utvonal mert már vagy fél napja ezzel szivok nemtudom átjutni a tuloldalra ahol be tudnám zárni a kaput?

Next PC upgrade: 2022

Lacee
érdekes, ez nekem is elõjött pár napja, hogy a kilépéskor száll el a program... más gondom szerencsére nem volt még (kopp-kopp-kopp)

BlackShadow
én úgy oldom meg, h amikor kifogynak a készleteim megkresem a helyi mágus boltot és éjszaka meglátogatom.. sajnos oyankor nem szolgálnak ki és kénytelen vagyok magamnak összecuccolni ^^

\".. meg sem próbálkozunk az átneveléssel. nem papok vagyunk, hanem átalakítók!\"

BlackShadow
nálam néha mentés betöltésnél teszi jégre a gépemet 😊 nomeg mániája, hogy exit game után összemegy windowed módra és kiírja h hibás mûvelet és leáll 😊 a save nem sérül szimplán lehet folytatni 😄

\".. meg sem próbálkozunk az átneveléssel. nem papok vagyunk, hanem átalakítók!\"

Lynx_TWL
Nem tud valaki, egy guideot, soultrapeléshez? 😊
fogalmam sincs, hogy mûködik, és szeretném kitanulni, mert x szörnyeknek már túl nagy a lelke, hogy elkapjam, abban meg nem vagyok biztos, hogy patkányokkal fel tudom e tölteni a köveimet.

&#3663;&#815;&#865;&#3663;&#64831;

Ja ezzel én is így vagyok, még soha egy bugos küldetésem nem volt és ki sem lépett, ki sem fagyott. Pedig már 66 óra játlkidõnél tartok. Csak így tovább. 😊

Why so serious?

Sanyix
Minden más tökéletesen megy. Szerinted minek a hibája akkor? <#conf>

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

PiszkosFred
Mókás. Azon kevés mázlisták közé tartozom, akiknek sosem fagyott még, se nem lépett ki (alttabot leszámítva), le is kopogom. Vagyis az én esetemben a játék hiba nélkül muzsikál. Reménykedjünk hogy a peccs megoldja nektek is, és habár nem értek hozzá, de szerintem az ilyen szituációk nem csak a játék hibája, lehet hogy utána kellene nézni egykét drivernek, esetleg beállításnak, vagy az iniben optimalizálni valamit.

Rage47
Hi!
Régebben láttam egy linket ide beszurva, ami egy olyan oldal volt, ami megmutatta, h hogyan megy az adott gépen az Oblivion. Nem tudná vki leirni nekem azt plz?
HI! Hogy lehet gyogyitani a vámpirizmust? Tom hogy el kell menni a capital citybe az arcane univeritybe, de oda nemtok bemenni mert van egy vaskapu amit nem lehet kinyitni! Mit csinááljak?
Sanyix
Ez lol. Pénteken kezdtem oblivionozni, 2 óra játék után üres kék képernyõt kaptam, mert beterítette az 1 giga ramom, meg az 1 giga swap-ot is az oblivion, szombaton egyszer csak simán kilépett a gém. Ma meg 30 perc játék után csontra fagyott az egész gép, aztán mikor újrapróbálkoztam, a játékállás betöltésének felénél kilépett. De szerencsére a másik játékállás ment (mivel mindíg 2-t mentek) Az elõbb meg az erdõ közepén, egyszercsak eltûnt a karim lovastul 😄
A poén hogy ilyesmi hibákra nemnagyon emléxem semmilyen játékban legalább 1,5 évre visszamenõleg... Asszem ezt a gémet is szüneteltetem egy patch-ig 😊

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Nézd meg hogy az erõdet nem pirossal írja-e ki.

DummyBoy
Hmmm ... este akkora poént láttam, hogy a nagy röhögés közben elfelejtettem Screenshotot csinálni 😊

Szvsz nem spoiler 😊

Szóval csapatok Skinradban egy küldi után éjjel vissza a Mage Guildbe, mert beszélnem kell valamelyikükkel ... mindenki alszik ... benyitok a szobába erre 2 faszi összebújva ott horpaszt ... ÁÁÁÁ mondom milyen "aranyos" bug 😊 Felébresztem õket, megdumálom ami kell, kimennek ... gondoltam keresek mégvalamit utánna alvás, mert szintet léptem ... bemegyek egy másik szobába, erre a két kolléga egy másik ágyban ugyanúgy összebújva ...

Mentem is át a Fighters Guild-be aludni, mert mondom ezek ketten ha nekiesnek álmomban a hab testemnek, az rosszabb lenne mint a vámpírharapás 😊😊

\"A - A - woodhorse - A - woodhorse sheep ...\"

MrStokes
Inkabb a kozelharcban vagyok jartas, akkor esetleg fire enchantot tegyek a fegyverre? Meg lattam olyan fegyvert az 1ik vendornal ami utesenkent visszaad 20 Health-et, szal egy ilyen nem lenne rossz 😄 Most nezegetem, hogy miket lehet enchantolni. Csak azt nem vagom, hogy lvl 14-15-os lenyeknek milyen soulstone-t vegyek. Jah es meg a negy utesein kivul az a frost Atronarch jeggel lovoldoz, esetleg 1 Frost shell/shield varazslat lehet megtenne a hatasat. Mondjuk ott vmi iszonyat nagy frost resist kellene, mert a talaj is alapban sebez, mert minden fagyott 😄

\"It matters not how strait the gate, How charged with punishments the scroll, I am the master of my fate: I am the captain of my soul.\"

PiszkosFred
Meglesz, köszönöm. Nagyon jó ;]

Me0w
Szerintem valassz mas jatekot, ha nem talalod meg az inventoryban, hogy hany kilo amit elbirsz, es melyik targy hany kilo... attol hogy a 0.1 sulyu ruhat eldobod, meg nem lesz konnyebb a 35 kilos kalapacsokbol 10 darabot vinni.

Together we'll fly someday...

eprex
hey eldobtam már egy csomó fegyvert meg minden szar ruhát, de még mindig azt írja ki h you are over-encumbered..... <#help>

Me0w
En altalaban 1 fegyvert tartok meg egy ilyen halombol, megis ~25k aranyam van, szerintem teljesen felesleges ez a haracsolas.

Together we'll fly someday...

tigeroo
színesfém lerakat😄

fõleg ha redguard karija van, a skin is megvan hozzá xD
cenobite
Azta, ez brutál! Turkáló. 😊

gamertag: kenobita

tigeroo
kérdezõsködj az emberektõl

senki sem vágja zsigerbõl az ilyen "titkokat", max. a játékfejlesztõk
Nem tud valaki egy jó thief guild os helyet ahova csatlakozni tudnék?

THX
Igen tudom, de ahhoz új karaktert fogok indítani, mert a mostani harmatoslelkû herbalista varázslómhoz nem passzol a fekete csuklyás köpeny.

Ezt a konkrét küldit még nem csináltam meg, de gyanítom, hogy fire-re érzékeny az ürge, szóval õt azzal próbáld. Bár 110 magicka nagyon kevés, abból nehéz hatékonyan varázsolni.

Egyébként magasabb szinten a shock-ra érdemes leginkább gyúrni, a legtöbb komolyabb ellenfél nehezen viseli, míg a tûz és a jég nem zavarja õket.

Egyébként nekem az elsõ Raminus Pollus-féle küldetés eredménye egy lövésenként 80-at sebzõ brutális sokkoló staff lett, és még mindig ezt használom, messze a legjobb fegyverem.

BEAST
kilehet "törölni" elméletileg , a küldetés úgy szól ha odamész és megölöd megkeresnek megint , de ha odamész és életbenhagyod nem keresnek meg soha többé , szerintem butaság lenne kihagyni , a legizgalmasabb küldetések a dark brotherhoodban vannak 😊

Nekem egy 9000-es amulettem van, sosem fogom használni, bagóért eladni meg nincs sok értelme.

Közben engem is felkeresett a Dark Brotherhood, ami rendesen fel is bosszantott. Ugyanis én csak és kizárólag önvédelembõl ölök embert, és a hülye Arena miatt, most mégis van egy gyilkosság a statisztikámban. Így lényegében rám kényszerítenek egy küldetést, amihez semmi közöm, és bár nem is fogom megcsinálni, akkor is ott lesz a quest-ek között.

Ráadásul teljesen felesleges így megoldani, mivel eddig kb. 50-szer hallottam az NPC-ket arról beszélni, hogy ha megölök valakit, akkor álmomban jön a DB, szóval semmi szükség nem volt erre a mondvacsinált gyilkosságra.