The Elder Scrolls IV.: Oblivion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Mike
hát a GTA SA nem 60 óra 😊

[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray

Sir Quno Jedi
De hiába tápolsz, hiába csinálsz meg ezer küldit, hiába vagy 100fame-en, semmi nem történik. Nincs "megírva" egy-vagy több szálas élettörténet, így üressé válik egy idõ után. Persze így is jó játék, de egy két plusz script ide, meg oda jó lett volna. Fõleg, hogy miután kimentessz valakit a halál torkából, utána úgy kezel, mint egy vadidegent (egy-két kivételtõl eltekintve), gratula...

Lehetne barátkozni, csapatba verõdni, családot alapítani stb.-stb. mindjárt más lenne a leányzó fekvése. De ugye ez nem csak ennek a gammának a hibája/hiányossága, hanem szinte mindnek.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Leírom ide is a játék készítõinek kulcsmondatát, vagy ha jobban tetszik a játék mottóját: -Mit kell csinálnom ebben a játékban? -Miért mit szeretnél csinálni?

Azaz kérdésre, kérdés a válasz a készítõktõl. Szó szerint, ahogy ShaiHulud leírta: Hagyjátok, hogy elvarászoljon a világ és éljetek benne! Minden ES rész errõl szól és ez az alap. Éld az életed egy másik világban.

Pont ezért ilyen amilyen. Míg más RPG (Fable, Gothic) nem enged ennyire szabadjára (hisz a TES erénye a mérete és a szabadság, meg a mindig minden résszel megújuló és korszakalkotó grafika), addig a TES ezt teszi.

Ezzel korántsem azt mondom, hogy a Fable és a Gothic ne lenne mestermû csak mindössze arról van szó, hogy míg ezekkel a játékokkal Fable: 14 óra, Gothic II: 40 óra és vegyünk ide egy GTA:SA-t is a szabadság miatt, meg a nagy tér miatt: 60 óra játékidõ invesztálódik be részemrõl (persze kinek hogy), addig egy TES4 Oblivion már most 30 óra és nagyon messze még a ... na épp ez az: Vége sincsen!!! Arról nem beszélve, hogy minden karival más élmény és a modok is rátesznek még az újrajátszásra bõven.

azt amugy nem lehet megcsinalni hogy a hazadban letiltani a fizika azon reszet ami ezt a baszakodast csinalja?😊 nem ertek az editorhoz szal en nem tudom, csak ha lehetne akkro ez megoldas lenne erre😊

Sir Quno Jedi
Tökmind1, zártam be én is kaput a karimmal, de itt hiányzik az NPC-k interakciója felénk. Mindig csak senkik maradunk számukra és vica-versa.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

jelen pillanat nincs😊 csak az egyeni grab&telekinezis masteryre hagyatkozhatsz😊

I.C.ram
Van rá valami jó módszer, hogy hogy lehet precízen berendezni a házat? Tehát, hogy az Y-nal ne verjek le mást, és forgatni tudjam a tárgyakat mondjuk, stb.
a hangsluy azon van hogy ott hosnek EREZHETTED magad amiatt, hogy az npck istenitettek, mint a szemet😄 ha good jellemu voltal ugye😄 nah de az a jatek direkt e kore epult bizonyos ertelemben veve, cime sem veletlen az hogy Fable 😄

I.C.ram
Figyeltem a sztorira. Írtam is, hogy elkeseredett, de azt egy szóval sem mondta, hogy nem akar harcolni. De azóta volt már ilyen egy minotaurusszal is. Egyszerûen megállt, és csak miután belelõttem egyet, kezdett el felém rohanni.
CS@
Már annyi mindenki hasonlítgatta a játékot itt ott az Morrohoz, hogy most én is leírom a legnagyobb szívfájdalmam, mert még senki sem írt a soulhuntról szörnyû lebutításáról.
Nekem talán ez hiányzik a legjobban, a régi soulhunt volt az egyik legkedvesebb elfoglaltságom a Morroban, de itt tök érdektelen lett az egész(gondolom azért mert lényegesen kisebb szerepet kapott az enchant) ezzel a grand meg greater lelkekkel.
Szóval ez így azért kicsit jobb volt és itt még mindegyiknek neve volt és nincs két egyforma köztük. A középsõ polc bal hátulja például a Dagoth család általam megtalált tagjaiSTB.

Fejes021
szerintem a sehonanni NPC-k nem mennek le a pokolba hogy becsukják az ajtaját és megmentsék a világot, de te tudod.
Lehet hogy keveset játszottál vele.<#ejnye1>
egyébként a Fable is télleg jó kis game volt

http://www.panoramio.com/user/518310

Sir Quno Jedi
Én imádom kirobbantgatni a kiscsókákat a nemlétbe! Néha akkorákat repülnek, mint a gyõzelmi zászló!!! 😄DD

Sir Quno Jedi
A Fable nekem is jobban tecccikõ, de azt mán kivesézteme!

Abban valóban HÕSnek érehettem magam, itt csak egy irányított sehonnai NPC-nek. Mind1, most ez is jó ha van...

azt hogy gorcsolsz😊 hagyd hogy magaval ragadjon a vilag, beszelgess az npckkel, olvasgasd a konyveket amiket megtalalhatsz itt ott. menj ki setalni es jard be a videket, aztan ha ez mar meghozta az alaphangulatot akkro kezdj el questelni vagy dungeont irtan, lepj be valami guildbe ami a karakteredhez valo, stbstbstb. ha ezek utan sem tetszik akkor uninstall 😄

hasznald a weakness to fire spellt😄 mar ha mindenaron csak firezni akarsz. en pl csinaltam minden elemental tipusra olyan touch spellt amit spammolhatok. pl fire alapum a burning flesh ami annyit tesz hogy 20 damage for 2 sec+weakness to fire 100% for 4 sec azert 4 mert nem tudom hogy vajon a wekness mar hat az elso adagra is vagy csak a masodik castra amikro tuti rajta van mar a wekaness a 4 sec miatt😊 ezzel a kis weakness trukket dupla annyit sebez a spell ugyanannyi manaert es a wekness osszetevo nem emeli meg a spell koltseget lenyegesen.

Mike
SQJ, Sipöcz kolléga!
Úgy görcsölök, hogy tetszen az Oblivion, de valahogy a Fable, Gothic még mindig jobban tetszik. Mit csinálok rosszul?

[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray

Sir Quno Jedi
Nekem inkább az volt a problémám, hogy a destruction cumóimat és spelljeimet elsõsõroban fire alapra helyeztem (még jó, ideát bejön), Oblivionból meg csak úgy nyüzsögnek elõ a fire atronach-ok és a sok tûzalapú, vagy tûzre közel immunis dögönce! VAZEG! Most gyúrhatom át a "taktikámat"...

a thief gulidh hol található?? mert már mindenhol keretem de nem találom
ERykk
És az meg tudnád még mondani hogy mikor jön?Mert várok,waitolok de nem történik semmi.

Sir Quno Jedi
Sok DoT kell ahhoz, de lényegében mûködne. Lényeg, hogy kevés manáért szép lassan ölnek de sokat. Pl. egy weak fireball sebez 5-öt, de azt 3 másodpercig teszi és területre/élõlényre ha már talált. Szal. bele a tömegbe azt haller. Míg egy flame bolt 20-at sebez, de csak egy csókára és csak 1szer. VISZONT a flame bolt vagy 10-szer drágább, mint a weak fireball. Szal.

medve fétis? <#idiota>

a szandek a lenyeg😊

Bocsánat, szóval ugyanannyi MANÁBA! 😊

http://flatline.hu.googlepages.com/arcanecrafting The long lost and forgotten art of creating powerful items with magic

jaja itt is a "warlock" az imba😄

Pedig figyelve olvastam újra, nehogy másról írjak. Ezekszerint sikerült feleslegesen bekommentelnem egyet 😊) Talán vkinek jó lesz aki mercantile-ra gyúr és hamarosan bejön.
Me0w
Lehet nekem is azt kene csinalnom, ket dot a kurva medvekre es felugrani egy sziklara vegignezni mig meghalnak 😊

Together we'll fly someday...

Sir Quno Jedi
Valóban jobbak a DoT spellek! Egy féltucat szaros weak fireball simán megöl egy scampet, míg 4 darab flame bolt meg nem biztos. Az elsõbõl majdnem fullratöltött manával jövök ki, a másikkal lemerülve! A DoT spellek olyan bazi olcsóak manában, hogy ihaj és szépen, hosszú másodpercek alatt szétnyírják az ellenfelet

Sir Quno Jedi
Két hülye hype/divatos fényeffekt. Anélkül is jó, azzal lassúbb, de mégjobb...

Menj vissza a romhoz és "Wait" ott lesz az utolsó is.
Sir Quno Jedi
A mágiák "ára" mind pénzben, mind manaköltségben csökken! Csak jól kell haladni a fejlõdésben/mageguild-ben. Magas skill-el olcsóbb a viri a varázslat.

a bloom és hdr mit tud ?
és mennyivel kb. csökkenti az fps-t ?
Sir Quno Jedi
EZ nézõpont kérdése!

Nekem pont az tetszik benne, hogy konzolos beütése is van a gammának.

Az NWN-ben pl. kinézhetted a szemed 1280*1024 vagy afelett (még a betûnagyító mod-dal is), itt meg berakom a 27"-es LCD TV-mre (esetleg a kivetítõre) és úgy nyomom, mintha x360-on volna, kényelmesen, hátradõlve, nem kell erõltetni a szememet, minden jól látszik és jól olvasható. AZ hogy béna a menükezelése, nem feltétlenül konzolos betegség (sõt), ezt nem lehet ráfogni. Jó dolog, hogy végre normális fontméret van a menükben és a feliratokban is!

amikor arrol beszlet hogy ugyanannyiba kerul akkro nem az goldban levo arara gondolt hanem a magicka koltsegre😄

"A destruction már 80 körül van, és ugyanannyiba kerülnek a varázslatok, mint az elején, nekem úgy tûnik...."

Alkudozz (Haggle) sokat és így a Mercantil képességed egyre jobb lesz és olcsóbban tudsz árut vásárolni, illetve jobb áron adsz el saját árut. (Ha jól emlékszem az NPC feléd való viszonyszáma, nem jelent árcsökkenést, csak több információt fog adni, egy témáról.)

Tehát árcsökkenés leginkább alku kérdése. Sajnos céhekbe még nem léptem be, de logikus lenne ha már Mágus Céh tagja vagy és magasabb rangban, akkor is olcsóbban adják el neked az árukat. Tehát az alkut írom, mert az a biztos.

A fejlõdési folyamata a Mercantile képességnek: (forrás: Oblivion HQ)

> Novice:
Kezdõként ha sérült (item condition) árut akarunk eladni, bizony akkor kevesebb pénzt kapunk érte.

> Apprentice:
Tanulva egy keveset, már nem számít hogy törött e a szajré, vagyis egy agyon használt kardot is annyiért tudunk eladni, mint a 100%os társát.

> Journeyman:
Gyakorlott kofaként képesek vagyunk rádumálni az árut a boltosra még akkor is, ha õ nem bizniszel hasonló típusúval. Vagyis egy zöldségesnek is eladhatunk egy kardot, és egy kovácsnak is egy döglött lovat.

> Expert:
Profiként lehetõségünk van egy-egy árus/bolt felfuttatására (invest). Ekkor a boltos összvagyona megnõ 500 arannyal. Pár lépés, és nem kell aggódni, hogy a drága ereklyéket kinél adjuk el. Creeper is mehet nyugdíjba.

> Master:
Vérprofi kereskedõként az összes boltos elõszed még valahonnan egy kis tartalékot, ezáltal Cyrodiil szerte 500 arannyal több pénzük lesz, ha el akarunk nekik adni valamit.
blokkolni fegyverekkel is lehet, ha magas a block skill akkor jobban fog blokkolni a tõrrel mint te a pajzsal, sztem ez oké hiszen az hogy félreüti a kardodat ahoz a pajzsodnak nincs sok köze neked meg hiába van pajzsod ha rutintalan vagy vele és nem tudod a "trükköket"

Ah, köszi... hát nem éppen kényelmes, az biztos.,....

http://flatline.hu.googlepages.com/arcanecrafting The long lost and forgotten art of creating powerful items with magic

ERykk
Elakadtam a spies nevû küldiben: jártam már a romoknál, ott kinyirtam a csávót, a kulccsal bementem a kunyhóba, aki ottvolt, azt is kinyirtam.Utána mit tegyek?

De miért tudja az ellenfél tõrrel megcsinálni, amit én pajzzsal sem? Ez nagyon nem szimpi nekem....

jah igen igertem spell torles linket, csak kozben elfelejtettem😄

itten`e

5-ös szinten mindig valami szteroid szállítmányt kapnak és sokkal izmibizmibb lesz mindegyik, kb 5 szintenként durvul a világ.

Jah, nincs is jobb moodkiller, mint amikor harc közben kitérek egy támadás elõl, megnyomom a mérgezés-billentyûmet, erre pause, és felugrik a kérdés: biztos meg akarod mérgezni a hosszúkardod?
NEM, BAKKER, AZÉRT NYOMOGATOM A BILLENTYÛT, MERT JÓLESIK!

Azt hiszem, hogy én is újra fogom kezdeni a morrowindet a giants moddal.... Hej, régi jó sárkányölõs harcok! 😊

kiütötted a hosszabb vélaszom szal röviden 25, 50, 75 és 100 szkillpontonként bónuszokat kapsz, blocknál az egyik ilyen bónusz hogy te is eséllyel félre tudod ütni az ellen fegyverét 😊

Danke a válaszokért, de akkor ezek szerint te nem ismered a beugrásos támadást, ami úgy néz ki: hátra billentyû, elõrebillentyû + hosszú click. Ilyenkor a karakter ugrik egy nagyot elõre, és közben támad.
Sajna nekem az agility pont a legkevésbé fontos tulajdonságok közé van sorolva...
A destruction már 80 körül van, és ugyanannyiba kerülnek a varázslatok, mint az elején, nekem úgy tûnik....
Mondjuk ha ezt elõre tudom, akkor valószínûleg Light Armorra gyúrok, nem Heavy-re... Grrr

Lobsterman
Elsõ spoiler tag-es hsz-em, ha nem mûködne, boccs.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Hehehe. "Prowler"(custom class) létemre belekezdtem a mágus guildes küldikbe is, gondoltam azért nem viszem túlzásba, de azért konyítok valamennyire az mysticism/alteration-höz is valamennyire. Megkaptam azt a küldit hogy találjak meg valami fickót aki eltûnt(láthatatlan, de ezt akkor még nem tudtam). Na gondoltam elõbb megnézem árulnak e valami jót a csávók ezért benyomtam a detect life-ot, így szoktam megnézni hol vannak az emberkék, ne kelljen már végigjárni minden szobát. Erre látom hogy ott van egy csávónak a nyoma ahol nincs senki. Odamegyek, hát nem az a fickó akit keresek? Mondom gyorsan meg lesz oldva ez a küldi. Odamegyek hozzá hogy beszéljek vele, erre a csávó benyögi: "Húzz innen. Elrontod a szórakozásunk!" Nagyon beröhögtem rajta.
Mondjuk az már gázosabb volt hogy utána nem tudtam odamenni a fõnökhöz és megmondani neki hogy a srác ott csücsül a sarokban csak láthatatlan, úgyhogy végig kellett nyomni a küldit

banataid amugy nagyjabol helyt alloak. es sajnos legtobb a konzolra egyidoben valo fejlesztesnek "kosznheto" SZERINTEM!

ha ubercombos geped lenne akkro magasan sokkal szebb lenne mint az xboxos verzion😊 azonkivul xboxon jol tudom akkor jatekkozben ahogy haladsz a mapon meg-meg all toltogetni 2 secekre amikor nalunk pcn kiirja hogy loading akarmi.(marmitn igy remlik nekem amikor kiadas elott raneztem a gamespotos hulyegyerekre ahogy online mutattak hogy jatszik az xbox verzioval)

nah valaszolgatok ahogy erem es amire tudom a valaszt,
- megrogyas kozelharcban az agility novelessel orvosolhato.
- ellenfel akkro rogy meg ha nagy sebzest viszel be neki (powerattackbol nagy aktiv fatiqueval)
- beugrasos tamadas? amikor messzberol rachargol az ellenfelre es raut egy nagyot? ahoz annyti kell tenned hogy nyomod elroe es a balegergombot hosszan nyomvatartod.

-spellek alapbol igen magasak tudnak lenni foleg ha target tipusuak, de ahogy fejlodik majd a skilled elsoroban ugye destruction ha tamadasrol beszelunk vagy akar restoration, ugy lesznek egyre olcsobbak , de gondolom ezt tudod a morrowindes tapasztaltbol mert ott is igy volt😊
- elore megcsnalt magiak szama hat van rengeteg ilyen olyan, altalaban minden guildhazban van 2 spelltrader, az egyik alacsonyabb szintueket arul a masik magaasabb szintueket. de igazabol annyi a lenyeg hogy legyen minden fajtabol valamit mert majd ugyis csinalsz magadnak az arcane universityn a spellmaker oltaron😊
- touch alapu spellek szerintem nagyon jok en szinte csak ezeket hasznalom pedig pure mage vagyok robeban 0 vedelemmel😊 de megoldom ugy hogy vagy akkor erintgetem az ellenfelet amikro az boszen uti a summonolt lenyemet vagy furgesegemnek koszonhetoen hit and run taktikat alkalmazok es amire visszautne a leny mar csak a levegobe suhint😊 ezen kivul ha csinalsz majd spelleket erdemes targetesnel olyat ami DoT tehat overtima sebzes mert igy kevesebb manaert viheted be ugyanazt a sebzest csak hosszabb ido amig kifejti a hatasat de ugye ez ne gond😊 + erdemes hasznalni a weaknesst okozo spelleket mert rem olcsok es megduplazhatod vele a spelljeid sebzeset.
-varazslatot elfelejteni jelen pillanatban nincs lehetoseg illetve hajnalban linkeltem egy leirast hogy hogyan lehet consolebol kitorolni de eleg macera de mindjart megkeresem es majd belinkelem. ez roppant zavaro amikor az ambernek mar 100-200 vagy megtobb spellje van es ugye csak 8 at lehet keybindre tenni ami megint egy vicc.(tobbet vagyok karilapon mint a jatekban amikor harc van😄)
efficency attol fugg hogy milyen pancelban vagy es milyen magas a skilled abban a pancelban ez ugye meghatarozza minden spell hatasat tehat ha 50% os efficencyd van akkor egy 20 at sebzo fireball csak 10 -t fog sebezni ugyanannyi manaert.
- magiafulecsken a jelek a kovetkezok : minden spell,target alapu spell,touch alapu spell,self spell,magikus hatasok amik rajtad vannak.

Én oblivion után fogom elkezdeni a morrowindet 😊
Egyébként csesszetek le de az xbox360 as képeken sokkal szebbnek és élesebbnek tûnik a grafika mint a pcs verziónál pedig az sem csúnya. Lehet ha combos vgam lenne ultra highon nálam is így nézne ki mint a gamespotos xbox360 screenshotokon?
ha megjelenik a lvlup ikon kozepenjobbralent az iranytu melett, akkor elmesz egy fogadoba vagy barhova ahol van szabad agy es lefekszel aludni akar 1 orat is es ebredeskor voila.

thieves guildhez meg waterfronton kerdezoskodj korbe megkapod a valaszt ha kitarto vagy😉