The Elder Scrolls IV.: Oblivion
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Lehetne barátkozni, csapatba verõdni, családot alapítani stb.-stb. mindjárt más lenne a leányzó fekvése. De ugye ez nem csak ennek a gammának a hibája/hiányossága, hanem szinte mindnek.
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Azaz kérdésre, kérdés a válasz a készítõktõl. Szó szerint, ahogy ShaiHulud leírta: Hagyjátok, hogy elvarászoljon a világ és éljetek benne! Minden ES rész errõl szól és ez az alap. Éld az életed egy másik világban.
Pont ezért ilyen amilyen. Míg más RPG (Fable, Gothic) nem enged ennyire szabadjára (hisz a TES erénye a mérete és a szabadság, meg a mindig minden résszel megújuló és korszakalkotó grafika), addig a TES ezt teszi.
Ezzel korántsem azt mondom, hogy a Fable és a Gothic ne lenne mestermû csak mindössze arról van szó, hogy míg ezekkel a játékokkal Fable: 14 óra, Gothic II: 40 óra és vegyünk ide egy GTA:SA-t is a szabadság miatt, meg a nagy tér miatt: 60 óra játékidõ invesztálódik be részemrõl (persze kinek hogy), addig egy TES4 Oblivion már most 30 óra és nagyon messze még a ... na épp ez az: Vége sincsen!!! Arról nem beszélve, hogy minden karival más élmény és a modok is rátesznek még az újrajátszásra bõven.
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Nekem talán ez hiányzik a legjobban, a régi soulhunt volt az egyik legkedvesebb elfoglaltságom a Morroban, de itt tök érdektelen lett az egész(gondolom azért mert lényegesen kisebb szerepet kapott az enchant) ezzel a grand meg greater lelkekkel.
Szóval ez így azért kicsit jobb volt és itt még mindegyiknek neve volt és nincs két egyforma köztük. A középsõ polc bal hátulja például a Dagoth család általam megtalált tagjaiSTB.
Lehet hogy keveset játszottál vele.<#ejnye1>#ejnye1>
egyébként a Fable is télleg jó kis game volt
http://www.panoramio.com/user/518310
Abban valóban HÕSnek érehettem magam, itt csak egy irányított sehonnai NPC-nek. Mind1, most ez is jó ha van...
Úgy görcsölök, hogy tetszen az Oblivion, de valahogy a Fable, Gothic még mindig jobban tetszik. Mit csinálok rosszul?
[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray
http://flatline.hu.googlepages.com/arcanecrafting The long lost and forgotten art of creating powerful items with magic
Together we'll fly someday...
és mennyivel kb. csökkenti az fps-t ?
Nekem pont az tetszik benne, hogy konzolos beütése is van a gammának.
Az NWN-ben pl. kinézhetted a szemed 1280*1024 vagy afelett (még a betûnagyító mod-dal is), itt meg berakom a 27"-es LCD TV-mre (esetleg a kivetítõre) és úgy nyomom, mintha x360-on volna, kényelmesen, hátradõlve, nem kell erõltetni a szememet, minden jól látszik és jól olvasható. AZ hogy béna a menükezelése, nem feltétlenül konzolos betegség (sõt), ezt nem lehet ráfogni. Jó dolog, hogy végre normális fontméret van a menükben és a feliratokban is!
Alkudozz (Haggle) sokat és így a Mercantil képességed egyre jobb lesz és olcsóbban tudsz árut vásárolni, illetve jobb áron adsz el saját árut. (Ha jól emlékszem az NPC feléd való viszonyszáma, nem jelent árcsökkenést, csak több információt fog adni, egy témáról.)
Tehát árcsökkenés leginkább alku kérdése. Sajnos céhekbe még nem léptem be, de logikus lenne ha már Mágus Céh tagja vagy és magasabb rangban, akkor is olcsóbban adják el neked az árukat. Tehát az alkut írom, mert az a biztos.
A fejlõdési folyamata a Mercantile képességnek: (forrás: Oblivion HQ)
> Novice:
Kezdõként ha sérült (item condition) árut akarunk eladni, bizony akkor kevesebb pénzt kapunk érte.
> Apprentice:
Tanulva egy keveset, már nem számít hogy törött e a szajré, vagyis egy agyon használt kardot is annyiért tudunk eladni, mint a 100%os társát.
> Journeyman:
Gyakorlott kofaként képesek vagyunk rádumálni az árut a boltosra még akkor is, ha õ nem bizniszel hasonló típusúval. Vagyis egy zöldségesnek is eladhatunk egy kardot, és egy kovácsnak is egy döglött lovat.
> Expert:
Profiként lehetõségünk van egy-egy árus/bolt felfuttatására (invest). Ekkor a boltos összvagyona megnõ 500 arannyal. Pár lépés, és nem kell aggódni, hogy a drága ereklyéket kinél adjuk el. Creeper is mehet nyugdíjba.
> Master:
Vérprofi kereskedõként az összes boltos elõszed még valahonnan egy kis tartalékot, ezáltal Cyrodiil szerte 500 arannyal több pénzük lesz, ha el akarunk nekik adni valamit.
http://flatline.hu.googlepages.com/arcanecrafting The long lost and forgotten art of creating powerful items with magic
NEM, BAKKER, AZÉRT NYOMOGATOM A BILLENTYÛT, MERT JÓLESIK!
Azt hiszem, hogy én is újra fogom kezdeni a morrowindet a giants moddal.... Hej, régi jó sárkányölõs harcok! 😊
Sajna nekem az agility pont a legkevésbé fontos tulajdonságok közé van sorolva...
A destruction már 80 körül van, és ugyanannyiba kerülnek a varázslatok, mint az elején, nekem úgy tûnik....
Mondjuk ha ezt elõre tudom, akkor valószínûleg Light Armorra gyúrok, nem Heavy-re... Grrr
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Mondjuk az már gázosabb volt hogy utána nem tudtam odamenni a fõnökhöz és megmondani neki hogy a srác ott csücsül a sarokban csak láthatatlan, úgyhogy végig kellett nyomni a küldit
- megrogyas kozelharcban az agility novelessel orvosolhato.
- ellenfel akkro rogy meg ha nagy sebzest viszel be neki (powerattackbol nagy aktiv fatiqueval)
- beugrasos tamadas? amikor messzberol rachargol az ellenfelre es raut egy nagyot? ahoz annyti kell tenned hogy nyomod elroe es a balegergombot hosszan nyomvatartod.
-spellek alapbol igen magasak tudnak lenni foleg ha target tipusuak, de ahogy fejlodik majd a skilled elsoroban ugye destruction ha tamadasrol beszelunk vagy akar restoration, ugy lesznek egyre olcsobbak , de gondolom ezt tudod a morrowindes tapasztaltbol mert ott is igy volt😊
- elore megcsnalt magiak szama hat van rengeteg ilyen olyan, altalaban minden guildhazban van 2 spelltrader, az egyik alacsonyabb szintueket arul a masik magaasabb szintueket. de igazabol annyi a lenyeg hogy legyen minden fajtabol valamit mert majd ugyis csinalsz magadnak az arcane universityn a spellmaker oltaron😊
- touch alapu spellek szerintem nagyon jok en szinte csak ezeket hasznalom pedig pure mage vagyok robeban 0 vedelemmel😊 de megoldom ugy hogy vagy akkor erintgetem az ellenfelet amikro az boszen uti a summonolt lenyemet vagy furgesegemnek koszonhetoen hit and run taktikat alkalmazok es amire visszautne a leny mar csak a levegobe suhint😊 ezen kivul ha csinalsz majd spelleket erdemes targetesnel olyat ami DoT tehat overtima sebzes mert igy kevesebb manaert viheted be ugyanazt a sebzest csak hosszabb ido amig kifejti a hatasat de ugye ez ne gond😊 + erdemes hasznalni a weaknesst okozo spelleket mert rem olcsok es megduplazhatod vele a spelljeid sebzeset.
-varazslatot elfelejteni jelen pillanatban nincs lehetoseg illetve hajnalban linkeltem egy leirast hogy hogyan lehet consolebol kitorolni de eleg macera de mindjart megkeresem es majd belinkelem. ez roppant zavaro amikor az ambernek mar 100-200 vagy megtobb spellje van es ugye csak 8 at lehet keybindre tenni ami megint egy vicc.(tobbet vagyok karilapon mint a jatekban amikor harc van😄)
efficency attol fugg hogy milyen pancelban vagy es milyen magas a skilled abban a pancelban ez ugye meghatarozza minden spell hatasat tehat ha 50% os efficencyd van akkor egy 20 at sebzo fireball csak 10 -t fog sebezni ugyanannyi manaert.
- magiafulecsken a jelek a kovetkezok : minden spell,target alapu spell,touch alapu spell,self spell,magikus hatasok amik rajtad vannak.
thieves guildhez meg waterfronton kerdezoskodj korbe megkapod a valaszt ha kitarto vagy😉