The Elder Scrolls IV.: Oblivion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sipocz
Helló Népek!
Mizujs?
Sokat késtem ugyan a dologgal péntek este óta, de most köszönöm meg a segélyt Fred, Hail!! (a dolog csupán azon múlott hogy upgradelni vagyok kénytelen a videórendszert, a hiba is onnan eredt: a nagyon lassú mozgás és a gama ütközés rendszere együtt akadályozta meg a gyilokjáróba való bejutást😞()
Más:
Nagyon tetszik a persuációs minijáték, a jelenlegi stációmban temészetesen a hozzáállás emelése lehet csak a célom. Kérdés-> fordítva is mükszik a dolog (úgy mint a Morro.-ban), tehát ha érdekeim azt kívánják "anyázással" "õrületbe" tudom-e kergetni az NPC-ket?

\"Mi a hézag hapsikám?\" -(Bugs Bunny)

Looserke
de nem ám...

Major skillek a spellswordnek:
Blade
Block
Heavy Armor
Destruction
Alteration
Illusion

Letöltöttem az itt linkelt npcstatic2-t. Nem járt hozzá semmilyen readme. Hova másoljam be? Ha mondjuk 10es szinten vagyok, akkor milyen változásokat hoz majd a játékban?
Üdvözletem minden Oblivion játékostársnak! Pár napja olvasgatom a fórumot, és persze játszom a játékkal, gondoltam itt az ideje, hogy hozzászóljak.
Egy rövid bemutatkozással kezdeném: Morrowindet 5-6x végigjátszva elmondhatom, hogy alaposan ismertem a rendszerét, Oblivion-ban hasonló karakterrel indultam, mint amivel Morrowind-ben játszottam.
Karakter: Breton Custom class, mágia specializáció, fõbb skillek: Alchemy, Blade, Heavy Armor, Destruction, Restoration. Amolyan Battlemage-szerû. Csillagjegye Atronach, ebbõl adódóan nem regenálódik a magicka-ja, viszont van 50% spell absorbtion-je. Morrowind-ben kifejezetten nehéz elindulni vele, viszont késõbbiekben nagyon tápos lett.
Jelenleg a következõ a helyzet: 12. szinten (van még kb 20 fel nem használt szintlépésem...) 400 manával rendelkezem, kb 70-es blade + heavy armor, full törpe páncél, 9-es sebzésû mágikus karddal, pajzzsal.

Lényegében a következõ tapasztalatokkal kapcsolatban várnék visszajelzéseket harcosabb beállítottságú karakterektõl:
- Az velük is gyakori-e, hogy blokkolástól, sebzéstõl függetlenül, gyakran, ha megütnek, megrogy a karakter, és kb 2-3 mp-ig semmit nem tud csinálni, ami általában épp elég idõ ahhoz, hogy megint megüssenek.
- Ha én blokkolok, sebzõdöm, (kisebbet mint blokk nélkül) de nem üti félre az ellenfél fegyverét, ha az én ütésemet blokkolják, félreüti a pengémet, majd 2-3-at rámver, mielõtt bármit tudnék csinálni.
- Ha 2-3 (akár jóval gyengébb ellenfél egyszerre támad, blokkolástól mindentõl függetlenül gyakorlatilag folyamatosan megrogy, amíg meg nem hal.
- Gyakran, ha támadás közben megütnek, félbeszakad a támadásom, de ha én ütöm meg az ellenfelet a támadás közben, az övé nem.
Ugyanis a fenti okok miatt számomra a közelharc szinte játszhatatlan, és nem tudom, hogy ennek vajon nem az-e az oka, hogy a karakter specije a mágia. Igaz ugyan, hogy rendelkezik megfelelõ skillekkel, és tulajdonságokkal, de egyszerûen nem lehet vele harcolni. Legalábbis nem az ütöm-vágom, adok-kapok, blokkolok ellentámadok stílusban. Mellesleg szerintem az is elég rossz ötlet volt, hogy a beugrásos támadáshoz hátra-elõre iránykombináció kell a sima elõre helyett, de ez más lapra tartozik.

A következõkkel mágia-orientáltabb karakterektõl:
- Csak én érzem úgy, vagy valóban irreálisan magas a varázslatok mana-költsége? Jelenlegi sebzõvarázslataim 15*5-öt sebeznek, és 120-140 manába kerülnek, azaz kb 3-at tudok max manából (kb 400) kinyomni. Igaz ugyan, hogy 100-as alkímiával rengeteg mana potion-om van, de azért érdekesnek tartom, hogy ennyire "gyenge" a támadómágia.
- Szerintem az elõre megcsinált varázslatok száma nagyon kevés, és iszonyatosan szélsõséges, vagy túl gyenge, vagy 75-ös skill kell a kivarázslásához, ráadásul rengeteg az érintõs varázslat. Namármost nem biztos, hogy érintgetni szeretnék egy 25 kilós kalapácsot lóbáló orkot... Igaz, ezen a problémán segít a spellmaking oltár
- Hogyan lehet varázslatot elfelejteni? Morrowind-ben shift-click-re törölhetõ volt, amennyiben az ember csinált egy jobbat mondjuk.
- Mitõl függ a spell efficiency, miért egyforma minden varázslatra, és a varázslat menüben milyen rendszer szerint vannak a varázslatok?
(elsõ fül-összes, utolsó fül aktív hatások és a többi??)

Magával a játékkal a következõ bánataim vannak, elsírom õket, hátha úgy könnyebb lesz a lelkemnek....
1,. KONZOLOSÍTÁS (a játék azon kialakítása, ami miatt konzolokon is játszható)
Az összes felhasználói felületen érezhetõ konzolosítás hatása: lóbaszó nagy betûk, egyszerre 6 dolog látszik, minden eladásra/vételre/javításra rákérdez. Nagyon unalmas, nem áttekinthetõ, akadályozza a játékot. Hiányzik a Morrowindben megszokott átméretezhetõ képernyõk, áttekinthetõ spell-lista, használható csere-rendszer. Itt pld a kistérkép-nagytérkép közötti állandó váltogatás már az idegeimre megy, hiányzik a minimap is. (ugyebár mivel konzolosok nem a képernyõhöz közel ülnek, a játékban sehol sincsenek a régi kis ikonok, mint pld az aktív hatások. Annyira jó volt, csak úgy odanézni, és láttam, hogy most beteg vagyok-e vagy harc közben rám nyomtak-e valamit. Most be kell lépni a spell-menübe, átlépni az aktív hatások fülre, és még ott görgetni!!!! GRRRR)
A bolti rendszer szerintem nagyságrenddel rosszabb, mint volt. A napi összeglimit sokkal értelmesebb dolog volt, mint ez az egyösszeges limit. Jelenleg egy boltban pld el tudok adni 2 kardot darabját 800-ért, de egy baltát 1600-ért nem! Vagy alkímista komponens vásárlásnál ha 64% a haggle, akkor eladja 2 aranyért a narancsot, ha 66%-on, akkor NEM ADJA EL 2 aranyért ugyanazt a narancsot. WTF????
Ráadásul ha valamibõl kettõ van, kétszer kell klikkelni, ha meg akarja venni az ember, mert csak háromnál hozza fel a csúszkát. Ahol véletlenül sem lehet beírni a számot, mert konzolosoknak nincs billentyûje....
Szerintem nagyságrenddel jobb lenne a bolt, maradt volna a csere-felület, ez így nagyon gáz. (sajna elég sokat kereskedem)

2,. DUNGEON-OK
Hát szerintem az oblivion-beli dungeon-ok élményfaktora jócskán elmarad a morrowind-beli társaitól, és itt nem csak arra gondolok, hogy ott a barlangok valóban barlangok voltak, néha nagy üregekkel, idõnként eldugott helyen meghalt kalandozók maradványaival, váratlan, néha értékes kincsekkel, meglepetésekkel. Emlékszem, Morrowindben amikor 6-7 szinten találkoztam az elsõ daedra-val, és 3 órán keresztül tartott, mire legyaktam... de hogy utána mennyire örültem a daedric longsword-nek!!!
Itt? Minden barlangos dungeon egyforma:
...mész mész szörny legyakod gyógyulsz mész zsákutca visszafordulsz mész monster legyakod gyógyulsz mana potion láda 30 arany anyád, mész monster legyakod mész mész monster legyakod láda zárva dejó kincs kinyitod 36 arany meg egy potion anyád anyád anyád mész mész...
Unalmas, részben mert nagyon egysíkú darabokból épül fel, részben mert nagyon fantáziátlanul. (gyanítom a dungeon-generáló algoritmus a hibás...). Röviden: rosszabb a dungeonozás, mint 4 éve.... 60%-kal kevesebb izgalom.

3,. szintkövetõ ellenfelek
Hát errõl ti is eleget írtatok, egyszerûen nem jó ez így. Igenis szeretnék néha olyan dungeon-ba bemenni, hogy ha valaki megtámad, ki kelljen menekülnöm.... stb. Azért vicces, hogy pokolbéli daedrák nem ellenfelek, bezzeg, ha virág-gyûjtés közben elõugrik a szikla mögül az oroszlán, a fél HP-mat leveri, mire fegyvert rántok....

4,. Enchant
Miért kellett kivenni egy kiváló hosszútávú célt, az enchant fejlesztését? Megszereztem az azura star-t, örültem neki, mint majom a farkának, aztán jöttem rá, hogy hoppá, nincs is enchant skill a játékban.....

5,. Minimap
Hiányzik. Az iránytû nem pótolja. Ráadásul mutatja, hogy elõttem egy dungeon egy olyan területen, ahol még nem is jártam....

6,. Állandóan nyitva tartó boltok vagy teleport és mark/recall
Ugyebár gyorsutazás közben telik az idõ: mire odamegyek este van, várhatok reggelig, hogy eladjam a cuccot. Gratulálok reális, de engem pld sokkal jobban irritál a fenti kardos példa irrealitása, mint az, ha éjjel is nyitva lennének a boltok...

7,. Amilyen gyönyörû a grafika, olyan gyorsan ki is kapcsoltam a füvet, miután kiderült, hogy patkányokat, meg fontos komponenseket nem látok tõle.....

8,. Korlátlan szabadság
Amit nem féltek megcsinálni az elõzõ részben, hogy lehet repülõ karaktered, lehet permanensen láthatatlan karaktered, lehet 500 feletti erejû karaktered, az itt hiányzik. Mintha kínosan ügyeltek volna valamiféle egyensúlyra.. de mégis miért teszik ezt a játékos szórakozásának rovására? Én szerettem eltûnõdve repkedni a hegyek felett, keresve egy új dungeont, és tûzlabda-sorozatokat szórni a földön kószáló lényekre csak szórakozásból, vagy átugrani fél Balmorát....

Mellesleg:
- nekem úgy tûnik, hogy minden csillagjegynek van egy köve (ilyen nagy rúnakõ a szabadban, eddig kettõt találtam) a saját csillagjegyem kövét megérintve kaptam egy greater well powert, amit naponta egyszer aktiválva 30-al növeli a spell absorbtiont. Ugye alap 50+15 medálból + 30 = 95. Azért az nem is olyan rossz 😊)

Elnézést, asszem ez egy kicsit hosszúra sikeredett, aszem egyelõre be is fejezem itt....

http://flatline.hu.googlepages.com/arcanecrafting The long lost and forgotten art of creating powerful items with magic

jaja de az nem light armor?

b-type
nálam is bent van a Salvatore sorozat (mind ami Magyar nyelven megjelent, viszont azok mind elsõ kiadásban...egész sokat csengettem mire összevadásztam)
Nagyon jó könyvek, de szvsz van benne történetidegen rész jópár.
Az egész sorozaton figyelhetõ hogy folyamatos csúszásban van a kiegyensúlyozásban, kisebb csatározásokban is, de azok általában nagyszerûek, viszont minnél nagyobb a csata úgy lesz egyre inkább csak leskiccelve.
Ha egyforma idõrendben tellik az idõ, akkor term. egy Drow nagyságrendekkel jobb harcos, mint egy felszini..remek körülmények között fejlõdnek, folyamatos résen levésben és kihívásban, teljes kiszámíthatatlanságban (Loth ugye).
A felsziniek viszont jobbak a nagy csatákban és azok taktikáiban..sok elõnnyel bírnak (összefogás, önfeláldozás..ilyesmi), de technikában egy Drow-t nem tud felülmulni egy ember pl. (sajnos,..Entreri örökké! <#idiota>)
de ez itt erõs off, de van Salvatore topic 😊

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

serito
A szintlépés benne van a F.A.Q-ban, de az, hogy mit kell hozzá tenni az nincs.
Úgyhogy megkérdezem: mit kell tenni, hogy szintet lépjen a krakterem?
Csinálom a küldiket, lopok ,csalok, hazudok, és szétvágok mindenkit, de nem lépek szintet. Mi a hiba?
Ja még egy kérdés: Biztosan kérdezték már de nincs kedvem 2-3 ezer hozzászólást végigolvasni. Szóval, hogy (és hol ) lehet belépni a tolvajok csapatába, hogy a lopott holmit is el lehessen adni?
Köszönet elõre is.

Core i7 920@4Ghz|Thermalright TRUE Black|GigabyteEX58-UD5|3X1GB Kingmax 1333| 2x250GB SATAII|MSI 4870 1GB OC|Corsair TX650W |LG 2252TQ TFT|VistaUltimateX64

Looserke
és ott van a spellsword is nem?

Én meg messzirõl megtûzdelem valami kemény destuctionnal azt ha valahogy odaér akkor kap egyet az új absorb health-os mace-emmel.. Plusz cipekedni is tudok bõven mivel willpower mellet a strenght a másik fõ tulajdonság.

Nekem olyan van chekkold karakterek fórumba. Nagyon állat!

Mike
és szaporább is

[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray

Mike
egy igazi ember mágus nem 80 évet él, hanem évszázadokat

Mike
nálam rendesen szaggat 😊
3200+ Gef6600GT 2 giga ram

Mike
nekem még egy goblin is gondot okoz, szerencse, hogy nem csapatostul özönleneke mint a Fable-ben, mert akkor meg lennék lõve. Szerencse, hogy akár a Sacred-ben, itt is simán el lehet lovagolni az úton rád vadászók elöl
(nekem mondjuk kicsit néptlen az Oblivion a Fable-hez képest, alig találkozom vkivel, 6-8-10 fõs csapat sem rontott még rám egyszerre)

😄 amugy alairas mindent elarul😄D es teljesen egyetertek😄

kapasbol ket class is van erre az oblivionban battlemage es sorceress😊 sorceress erosebb magia teren, battlemage meg melee teren.

nem az a baj hogy tapos lenen a bandita, mert nem az, hanem az a gond hogy egy bandita miert van ilyen draga szerkokban soot meg ezsem baj de hogy minden egyes bandtinal ez van mintha ez lenne a turlakos piacon a meno, az mar gaz.

Jut eszembe, ha már itt vagyok: Tegnap a Ligth Armor skillem végre elérte a 75 pontot és így már Expert lettem. Ez nagy ötlet a készítõktõl! Én mint egyszerû kisnövésû Bosmer (ez is nagy ötlet, hogy a kül. fajok magassága más) piciny erõmmel, mindig küszködtem, hogyan férjenek el a dolgok. De mostmár az összpáncélom súlya nem számít és felszabadultan tudok haladni is 😊

Tegnap este direkt ezért nem feküdtem le. Jópár skillem állt úgy, hogy átmegy egy magasabb fokozatba. Szerettem volna még lefekvés elõtt ha ezek megnõnek. Így kénytelen voltam üttetni magamat a Light Armor miatt 😊 Kedvenc skillem a Speechcraft is felment végre 25-re (nekem ez minor, de rengeteget használom a minijáték által). Szal, szép az élet 😊
nem értem mit vitatkoztok még az übertápos útonállokon. sztem förtelem lehet talaálkozni egy ilyennel akárhányas szinten, még ott nem tartok, és nem is fogok mert alapból felraktam a korlátozó modot. akinek meg így tetszik hagyja úgy ahogy van. sztem amúgy a megoldás ott lehetne,hogy nem minden terület loadingja után találkozna az ember útonállókkal akik át akarják vágnia torkát, hanem ritkábban, de akkor egy vezért szupi szerkóban, egy mágiahasználó, egy íjász meg még két martalóc. és máris nincs probléma hogy miben mászkálnak

bár feltételezem ezt a gyengébb konfigok miatt nem erõltetik, de hozzátenném nekem 1024*768-ban 2xAA no hdr (a négy nagyon terheli és nincs minõségi különbség)az ini átszerkesztésével, árnyékok teljes kikapcsolásával(amúgy is szarok)gef 6600 gt(ez se egy olyan nagy szám már) tökéletesen, szabadban 20-30 fpsel fut(fû fa shadéja közepes) bármennyi ellenfél is van

Heavy Armor? 😊)

Én ha mágust indítok, akkor tuti csak egy szép selyemruha lesz rajta és más semmi. A többit megoldja a mágia 😊 Bevallom ilyenre nem gondoltam, de lehet teszek egy próbát. Heavy Armor és Mágus... Ízlelem picit 😊
Ja és AnisoFilter nincs bekapcsolva. (AA meg a HDR miatt értelemszerûen)
1024*768, HDR

Self Shadow OFF, Grass Shadow OFF, Grass Distant 1/5 (illetve tegnaptól OFF, mert zavar a magas fû) a többi csúszka max., illetve ON.

Így belsõ terekben tökéletes, külsõben pedig tájtól függõen változik, de normálisan játszható. Különösen a fû kilövése óta, gyak. azt tudom mondani: Teljesen okés.

1GB-al kezdtem neki a játéknak, de városokban, meg különösen a táj kirajzolásakor azért igen sokat töltött. És minnél több helyre mentem el, egyre többet. Plussz 1GB-val már sokkal jobban beleélem magam, nem zökkent ki a swap, mivel gyak. alig van.

AMD64 3000+ 2GB Ram 6800Ultra
Mayday
Hat, en sem terhelem sokat a pacimat, van ket labam, aztan szaladgalok egyik varosbol a masikba. 😊

- Honnan tudjátok, hogy boszorkány? - Engem gyíkká változtatott! ... de már elmúlt...

Mayday
En 1280x1024-ben vagyok. HDR benn, es minden-minden maxon, ket dolgot kapcsoltam ki: az egyik az a self shadows, amiatt, mert nem tetszett, csunyanak tartottam. A masik a Grass shadows, mert valaki eppen beirta, hogy milyen sokat jelentett neki fps-ben.
Nos, varosokban tokeletes, vadonban viz kornyeken jo, ha nagyon sok a noveny, es meg tamad is valami, akkor lassul be. (Az elso nagyobb belassulasnal kapcsoltam ki a grass shadowst - sokat nem jelentett).
Viszont 1024x768 es 1280x1024 kozott nem volt nalam sem nagy kulonbseg!

A konfig:
A64 3500+
2x512 (dual) samsung ddr 400
ati radeon x1600xt

Huzva semmi sincs.

Ha az ATI a 6.4-el tudna valami optimalizalt drivert adni, talan meg is nyernem vele azt, ami hianyzik (remenykedem, na 😊 )
En Omegat, meg mas nemhivatalos drivert nem teszek fel - ilyen vagyok na 😊

- Honnan tudjátok, hogy boszorkány? - Engem gyíkká változtatott! ... de már elmúlt...

Sir Quno Jedi
Én inkább speed-re gyúrok már, mert a knight-omnál bexartam, oylan lassan vánszorgott, ha megterheltem. Viszont a mage-em fürge és könnyû (nyomok is a speed-re keményen), majdnem úgy hasítok már, mint a vágtató lovak (nem unom magam halálra közben). Nyílt terepen senki sem ér utol az ellenbõl! Így távolról szépen felmorzsolom õket. A zárt tér a gond, de ott is jó, ha gyorsabb vagy.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Mayday
Elfogadhato valasz 😊
De - es bocsanat, hogy megint Salvatore alakjait hozom fel - ott voltak a sotetelfek, akik harcot, magiat, vagy papi magiat tanultak, persze egyre tobb idobe teltek az egyes kasztok. De ekkor sem volt olyan nagy emberolto, Drizzt elf baratunk tkp mar nagyon fiatalon mondhatni nagyon magas szintre fejlodott (persze, o kicsit kiveteles hos, de akkor is, ennyi idot kap egy sotetelf a tanulasra, amivel mar megallja a helyet).

Sir Quno Jedi
Én azt vettem észre, hogy a felbontás nálam vajmi kevéssé befolyásolta a speed-et, sõt a grafikai beállítások is csak nagyjából, sokkal inkább az "AI" az ami megeszi a gammát, ha sokan kóricálnak, mindegy milyen a grafó, az megterhelõ a gépnek...

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

PiszkosFred
Nekem sorcom van, heavy armor + block + mágia. Ütnek, én állom a pajzs mögül, majd odapörkölök nekik, elõtte lövök egy soultrapot. A manám villámgyorsan töltõdik visszafelé, 10 sec futás ha gond van, és már megint fullra healelem magam, majd újabb block és már van kakaó eyg újabb powerfull spellre. Egyedül a summonos varázslókkal szokott gond lenni, amikor párban jönnek, és idézik a sok hülyeségeiket. Ekkor elcsalom az idézett lényt, és egy félkör megtétele után levágom a varázslót. Nem foglalkozok a lényekkel, úgyis eltûnnek ha meghal a varázsló. De mivel a summon lények mindig a varázsló és köztem vannak, ha nekiállók õket vadász, a lények kapják az áldást, nem a célszemély. Csak akkor haltam eddig, amikor belefutottam egy újabb csapatba a kikerülõ manõver közben ;]

constansból meg van egy rakás reflect, és resist, meg eyg constans nighteye gyûrû. Egyetlen baja a sorcnak, hogy nem sok hely marad lootolni, mert mire felveszek valami jó fegyvert vagy heavy armort a hullából, sérvet is kapok. De erre ott a feather varázslat, a jobb cuccokat a bejárathoz gyûjtöm - grab-bel - aztán a végén viszem a szajrét a feather hatása alatt ;]

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

800x600, distant cuccok bekapcsolva, distance maxon, grass kikapcsolva, water medium reflect es ripples bekapcsolva, interios es exterior arnyek 2-esen van, selfshadow off, bloom bekapcsolva, antialisaing 0, anisotropi driverbol 8x.

outdoor 15 fps atlagban indoor 25-30

amd2500+, radeon 9700pro,1g ram

Sir Quno Jedi
Az elfek "lassabban" is élnek mint az emberek. Tehát hiába él tovább, ha az életmódjuk/ritmusuk/habitusuk szerint egy elf költõ 40 év alatt ír meg egy szonettet és akkor az még csak piszkozat, csiszolgat még rajta 150-200 évet, hogy ne égesse magát a többiek elõtt.

Egy ember KALANDOZÓ, aki rövid ideig él és nincs mit vesztenie, sokkal többet kockáztat, sokkal vakmerõbb, nyughatatlanabb és így rövidebb idõ alatt tapasztaltabb is lehet, mint egy elf ugyanazon idõ alatt.

Sir Quno Jedi
Ja. Néha leteszem õket valahol, vagy újravásárolom. Mindig az alkalomnak megfelelõen kell öltözködni...(nõ a szentem 😄DD)

Mayday
Egyebirant, abszolu flem- meg kotekedesmentesen, es nem is "valasz", hanem inkabb csak egy erdekesseg, amin el lehet gondolkodni.

Szoval, alapbol egy fantasy vilagban nem nehez elkepzelnunk egy ember varazslot, aki mondjuk fullosan profi, tenyleg eros varazslo.

Ezzel szemben, ugyanabban a fantasy vilagban egy elf altalaban eros harcos. DE! Egy elf sokkal-sokkal tobbet el, mint egy ember! Tehat, ha egy ember lehet 80 evesen "osmagus", akkor egy elf siman lehet ezzel szemben harcos, ijasz, magus, stb, es meg mindig csak 300-400 eves 😊

Persze ez altalanossagban van igy, azt sem tudom igazan, Oblivionban mennyi atlagban az az eletkor, amit az egyes fajok megelnek, tehat nem tudom, ez a gondolat e vilagban mennyire marad talpon.

Es az en karakterem sem "tobbkasztu", ugyhogy ne kezdjetek el ezzel dobalni, csak ugy felmerult ez bennem.

Sir Quno Jedi
Nálatok amúgy hogy megy grafikailag?!

Nekem 1366*768 minden maxon, kivéve a grass eltûnés, meg az actor-ok, azokat ráhagytam, nomeg a specular is csak maxközeli. Nincs még grass shadow, mer minek és az ext/int shadow is rá van hagyva, az önárnyékok meg kifejezetten bénák, így azt kihagytam. Ja és még HDR sincs, mert azt nem tud a kari.

Így tûrhetõen fut, belsõ terekben gyors, amíg nem kezd túl sok kari akciózni, kint pedig kényelmesen lehet bandukolni. Így teljesen játszható.

(IP2.8HT, 1.5RAM, RX800pro256)

Mike
hát ha kellõen tápos varázsló vagy, nem is kell más
és mindig cipelsz magaddal több rend ruhát, hogy az alkalomnak megfelelõen tudj öltözködni?

Sir Quno Jedi
Egyébiránt az jó dolog, hogy magasabb szinten és magasabb skill-el a gyengébb varázslatok kevesebb manába kerülnek. Így több manánk van és kevesebb manaigény, ez együtt halálos.

Sir Quno Jedi
/me a karimmal simán a mage robe-okban császkálok, városban, meg elegáncsos helyeken pedig finom bársonyruciban.

PTW
te mirõl beszélsz ?

BEAST
tudom 😊

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

BEAST
nekem az a fekete csuha a fõszerelésem , van egy elven light setem is , de csak a feather meg a chameleon képességek miatt ha már nem bírok a súllyal

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

Ez csak egy extrém példa, nem rád értettem 😊

Az én DarkElf Warriorom, most a DB fekete köpenyeiben aprít, egész egyszerûen azért, hogy tudjam szépen magammal cipelni a jobbnál jobb árú cuccokat. De a fõcsatába Full vértben fogok menni(lekúrok egy ellenfelet és felöltözök 1 perc alatt).
Pffú gyerekek ez az absorb health melee fegyverbe nagyon táp! Fel is toltam maxra a difficulityt.

BEAST
dread zombie lehetett , azokkal szenvedtem még sokat , sok hp , de lassan csoszog még lassabban üt 😊 ezt ki lehet használni egy két gyors ütésre

BEAST
"agyonpáncélozott-lopakodó-íjászbajnok-õsmágus-Conant"

0 a védetségem mivel fekete csuhán kivül semmi sincs rajtam , lopakodni lopakodok és így igaz íjász vagyok , õsmágus , hmm a 120onvalamennyi magickámmal 2 tûzlabdára képes vagyok , de dark elfként a destruction a véremben van , így ennyi még belefér , conan , hát ez sem én lennék , közelharcban harmatgyenge vagyok 😊

Kandurex
"Agyonpáncélozott-lopakodó-íjászbajnok-õsmágus-Conan"

<#zavart2>

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

Én tegnap összefutottam olyan zombikkal amiket percekig püföltem(nem voltak töltve a mágikus fegyverek). Nem zavart hogy erõsek csak az baszta a csõröm, hogy mágikus fegyvereket még nem tudok kalapáccsal javítani és tudtam, hogy nem túl "gazdaságos" csata lesz...
igyvan tenyleg semmi ertelme😄 mert gyak ugyanarrol beszelunk😄

Na jó ennek semmi értelme, nem izgat hogy hogyan játszol hiszen a te játékod, az egész arról indult hogy pár embernek egy nyomi patkány/medve/akármi gondot tud okozni erre írtad hogy te simán kinyírsz akármit, rendben nekem viszont azért nem fog egy medve gondot okozni mert elfutok elõle, nálam ez a beleélés.

Ha sneak karaktert indítok akkor nem akarok bármi áron mindent legyõzni, arra ott a fighter, majd ha fighterem lesz akkor azzal majd megkergetek mindent ami mozog.

Nálam az rpg arról szól hogy mágussal pl nem lépek be a fighter/thief guildekbe. Ja és már annyi über-multiclass karakterem volt a korábbi TES-ben hogy mára nekem az alapértelmezett castok adják csak meg a játékélményt az összes elõnyükkel ÉS hátrányukkal együtt vagyis nem fogok egy agyonpáncélozott-lopakodó-íjászbajnok-õsmágus-Conant indítani, ha íjász vagyok akkor béna vagyok a közelharchoz, ha mágus akkor nem rakok kitartásra és erõre stb és így is játszom, így legalább van kihívás a játékban.

De mondom a te játékod, azt csinálsz benne amit akarsz csak ne a te játékod alapján akard megítélni hogy másoknak miért okoz egy szituáció problémát.

BEAST
így igaz , erre írtam is hogy amikor az a küldetés akkor úgy csinálom ( DB küldetések ) ... máshol pedig ilyet nem találsz , mindegy felesleges ez a vita

amikro azt irtam nem lattam hogy o irta eloszor az assasin temat es azt hittem hogy az acrobatjaba kotottel bele😊 es ha igy nezzuk akkro az a ket idezet azt mutatta volna hogy annak ellenere hogy azt mondtad hogy ne mondja meg senki miaz hogy rpg megis azt tetted volna😊 de mivel nem arra valaszoltal ott akkor amire en hittem ezert ervenyet vesztette az a komment😊