The Elder Scrolls IV.: Oblivion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

dronkZero
Hm, hát nem tudom. És amellett, hogy sneakben voltál, ugye nem is látott õr? Szem ikon halvány volt? Ja, és a lakó bent volt a házban? Mert amikor azt mondja, hogy "Utoljára figyelmeztetlek, lépj le, vagy hívom az õröket!", akkor nem viccel ám, tényleg hívja õket! 😊

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

arpad vezer
Sneakban voltam.
Akkor hagyjam ezt a küldetést késõbbre?

Árpádvezér

dronkZero
Sok sneak skill a lopáshoz, illetve legyél sneak módban, amikor fel akarod törni a zárat.

PiszkosFred
CS@ mester írta korábban, hogy talán 4 nap az (ingame), amikor a tárgyak visszakerülnek a helyükre. Ezt asszem a megvásárolható házikó kapcsán tesztelte/tapasztalta. Lehet globálisan is igaz. Passz ;]

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

arpad vezer
Sziasztok!

Nem rég kezdtem a játékot, és a segtíségeteket szeretném kérni, mert elakadtam.
Még az elején vagyok annál a küldetésnél, amit Imperial Cityben vettem fel, és egy Thoromir nevû pasit kell kinyomozni, amint találkozik egy Agarmir nevû fickóval, egy ház mögötti kertben. Na most ezután be kell törni Agarmir házába.
Na itt a kérdés: Hogyan??
Ha betörök az õrök MINDIG észrevesznek, és nem lehet meglógni elõlük. Ha pedig megpróbálom ellopni a kulcsot, akkor szintén MINDIG észrevesznek. Na ez itt a baj..
Ha tudtok légyszi segítsetek!
Köszönöm.

Árpád

Árpádvezér

PiszkosFred
Csakhogy én élvezem ahogy átsuhanok (najó, a gebém csak vánszorog, néha egy-egy csiga is megelõz) a tájon, és figyelem hogy nem akar e valaki megenni. Annyira élvezem a játék minden elemét, hogy nem akarom "kattingatássá" degradálni ;] Morrowindben az utolsó idõszakban csak HC karaktereket indítottam. Egy élet, no reload. Elmebeteg gondolat sokak szerint, de vannak olyan játékok, amikor a játék is felállíhat magának egy szabályrednszert, egy/több elvet, amelyet követ. A lehetõség adott, hogy úgy játssz ahogy te szeretnél. Én pedig élek vele.

Mivel nekem ez lesz az ucsó játékom, így én is ráérek 😊

Szóval az idõ abszolult nem számít. Végzek vele mikorra végzek. Fogalmam sincs mikorra, majd ha már minden aspektusát meguntam. Nem tudom ez mikor fog eljönni. De mivel más játék nem érdekel, viszont játszani meg szeretek, húzom ahogy tudom 😊

Én is az egy céh/egy karakter elvet vallom. DB szervezetbe vmi igazán gonosz karakterrel lépek be, mert a mostani is bérgyilkos és tolvaj, de hát lassan Szentté lépek elõ, mert csak egyszer loptam, akkor is csak egy levelet 😊 Ez különben is olyan tesztkarakter még.

Kérdés: Nektek volt olyan, hogy beléptetek egy házba (Mage Guild-nél fordult elõ kétszer) és egyszerûen mikor betöltötte a képernyõt a progi arra eszméltetetk fel, hogy jééé itt repül egy tányér, meg amott egy villa. Nekem nem csak ez volt kétszer, hanem az is, hogy az NPC (szintén MG-ben) evés közben leverte a kannát 😊 És ezek idõvel visszakerülnek a helyükre? Mert zavaró lenne, ha egy bizonyos idõ után, minden szanaszéjjel lenne hajigálva. Gondolom ezt vmi HAVOK beállítási érzékenység okozhatja a tárgyakon...

Egyszer jómagam is betértem a 91-es Speed értékemmel a kereskedõhöz és az asztalnak pattanva le is repült pár kirakott áru. Persze az eladó ugyanúgy állt, mintha mi sem történt volna 😊

Cápafogxy
Most kezdem el a játékot és az volna a kérdésem hogy mikor lesz lovam? (ott tartok az elején hogy el kellett vinnem a papnak az amulettet azt most tovább kell mennem)

dronkZero
(Sokat pofázok, mert melóhelyen vagyok, de dolgozni nincs kedvem😊 )
Az kiderült már, hogy a fogak/karmok milyen típusú sebzést okoznak?

Egyébként a macikkal részemrõl úgy harcolok, hogy közel engedem, az orrára koppintok egy kis ütéssel (nem power attack), elhátrálok, a maci suhint egy irdatlan luftot, közelebb jön, goto 10. De ez kb mindenkinél bejön, talán a késsel hadonászó íjászoknál nem, de azokat meg frontálisan lerohanom, aztán hadd szurkáljon, amíg él, sokat nem számít. Persze lehet, hogy ezt csak a 115ös speed miatt tudom megcsinálni...

dronkZero
Heh, én meg pont nem... 😊 Nehogy már egy mezei tolvaj/harcos/varázsló mentse meg a világot! Félisten, miniumum... 😊 Addig neki sem állok a fõküldinek, amíg a zsebemben nincs az összes Céh...

én fast travel nélkül nem tudnám élvezni a játékot.
A valóságban jobb sétálgatni 😄

dronkZero
Ja, ami nagyon tetszett:
DB-s vámpírcsávó tûzpallosát akartam kipróbálni. Odaosonok a mob mögé, pallos elõ, jóónagy powerattack: Sneak attack for 1x damage. Király, pallossal nem lehet hátbaszúrni! 😊

CarajoEsp
Hmmm...akkor azthiszem hasonló taktikával járjuk a világot, énis egy karakter, egy Céh, rendszerét vallom, igaz most a Thief Guild mellett, szemezek a Db-vel.
A Fast Travel nekem is kilõve, annyira nincsenek nagy távolságok, hogy használni kelljen.
Mondjuk kicsit sajnálom, hogy így bukom a SpellMakinget, és az Enchantot😞

D.B.U.T.T...Don\'t Break Up The Team.

dronkZero
Szasz Fleti! 😊
"Danke a válaszokért, de akkor ezek szerint te nem ismered a beugrásos támadást, ami úgy néz ki: hátra billentyû, elõrebillentyû + hosszú click. Ilyenkor a karakter ugrik egy nagyot elõre, és közben támad."

Szerintem nincs ilyen kombó, legalábbis kézikönyv szerint... van elõre+bal klikk, hátra+bal klikk, de szerintem amit leírtál, az valamelyik a kettõ közül. Gondolom a késõbb lenyomott iránybill-t hajtja végre. (bár nekem még nincs expert/master harci skillem)

Beperlem a Suzukit! "Szabadság, szeretem!" - szolgenjüket adják át a Beth-nek 😊
kössz
PiszkosFred
Ezért van nekem minden céhhez külön emberem ;] Egyedül az Arénát kombinálom a többi Céhhel, úgy hiszem az belefér, hogy egy mágus vagy egy mestertolvaj az Aréna bajnoka is egyben. Azt hiszem én leszek a legutolsó, akik végig megismeri a Céhek küldetéseit, de sebaj, ezért szeretem ezt a játékot, ezért is vártam. Ha a frag/óra arányt nézzük, abban is az utolsók között lehetek, fõleg a Fast Travel teljes mellõzése miatt 😄 (tegnap egy goblin barlangban jöttem rá, hogy nem volt repair, mehettem vissza Skingradba... + 20 perc játékidõ. Lehetett volna reload is (félóránkétn külön savet csinálok), de az úgy nem "jó". ;]

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
a helyi guild vezetojetol kell elcsenni az o verziojat, a szobaja ladajabol, pusztan azert, hogy ezzel megvicceljek a tobbiek ot, mivel eleg egygyugyu

Én már 30 órája ezt teszem 😊)) Jó ebben benne van némi fõküldetés teljesítés is... De gyak. kalandozom, felfedezek, ismerkedem a városokkal, meg az ott élõ emberekkel. Kereskedem, javítom a viszonyomat a minijátékkal. Koldusoknak adok pénzt 😊 Növényeket gyûjtök, idõnként elvállalok egy két küldit, de van hogy félbehagyom, mert a világ elvarázsolt. Tegnap is úgy hagytam abba a játékot, hogy vettem végre egy lovat, aztán elmentünk a hegyekbe vándorolni 😊)
😄DDDDDD
én chorollban vagy hol felvettem egy küldetést. a lényeg az ,h egy elátkozott sámán botot vagy mit el kellett vinni egy barlangba vagy nemtom hova. a bot lényege az ,h állandóan követ 4 kis imp vagy mi. de nem bántanak meg semmi csak követnek. és ha megdöglenek akkor újrateremtõdnek. na erre én elkezdtem írtani õket. kézzel ütöttem õket,nyílaztam. beúsztam a tóba. a hülyék oda is követtek. de nem tudnak úszni hanem járkálnak a tó fenekén. aztán úgy lõttem õket meg stb. amúgy a poén az ,h így lehet fejleszteni jópár skillt. mert ellenségnek számít de mégse tudnak bántani 😄

http://thenamelessphoto.com/

a bruma recomandition küldetésben mit kell csinálni ?Azt írja hogy valami j'skar-ral kell valamit csinálni valami manual of spellcraft-ot ír na most találtam egy ilyen nevû könyvet, de igazából nem tudom mi a küldetés lényege.valaki légyszi segítsen!!!!!!!!
bocs mindjárt rájöttök miért
dronkZero
Volt itt némi vita a virpistulás vs szerepjáték témában. Én is írok némi véleményt.
Nos, nekem minden számítógépes RPGben célom egy félisten összetápolása, nem azért, mert azzal könnyû, hanem mert ez adja azt az élményt, amitõl jól érzem magam. Pen&paper RPG-ben aláírom, hogy elrontja a többi játékos játékélményét, és hogy ott a hangsúly a karaktered kijátszásán van. Viszont számítógépen, ahol az egész világ _értem_ létezik, ott szerintem minden megengedett. Engem jobban érdekel, hogy az én saját IRL jellememmel hogyan boldogulnék el egy ilyen világban, és nem az, hogy én hogyan tudnék úgy viselkedni, mint egy általam kitalált személyiség.
Valószínû újra is fogom kezdeni (ha sikerül összerakni az arcom a karaktergenerálásnál 😊 ), szigorúan tápolásra gyúrva. Ha nem lesz meg minden szinten +5/+5/+5(vagy +1 luck), akkor loadgame.
Mindezt csak azért, mert idegesít, hogy jobb is lehetnék már ilyenkorra. (Nem utolsósorban: pure game-et akarok, és jó lenne, ha huszadik szint körül nem ennének meg a macik.)
Na, lehet kezdeni szidni... 😊

Lobsterman
Aztat csinálom ippen

Lobsterman
én az elsõ 10 órában csináltam ezt 😊

Fejes021
másold a mentést és rakd újra<#whatever>

http://www.panoramio.com/user/518310

én már 36 órája játszok de az unalom még semmi jele!!
Jagi
Én az elsõ 3-4 órában semmit nem csináltam csak kolbászoltam a városban meg a környékén...

Lobsterman
basszus. összefosta magát a játék. találtam egy oblivion kaput be akartam menni, kidobott desktopra. azóta sem indul. már a menü betöltésénél kiakad<#falbav>

<#taps><#taps><#taps>
Sipocz
Helló itt is Mike!
A lényeg valóban az amit ShaiHulud is megerõsít: ez egy végtelen történet, és beszélni lehet róla számokban meg tutibizti technológiákban de ez nem érdekes, csinálj egy karit nem hatékonyságból hanem csak úgy "lélekgyönyörbõl", aztán csak úgy kószálj ahogyan jólesik, próbálj meg életben maradni, apróbb célokat kitüzni (az elején úgy is az anyegin a legfontosabb) a többit majd meglátod. Egyáltalán nem fontos minden céh irányítását átvenni, az összes a gamába beleszõtt feladatot végrahajtani (persze az un. fõquest a Blades céh küldisora fontos dolog), ha nem tetszik az egyik kari csinálj egy másikat, légy 'jófiú' vagy 'rosszfiú' ahogy tetszik így is meg úgy is Te lész Cyrodill örökös bajnoka. Persze ha sokat olvasgatsz hozzá (jah ez az internet "átka") akkor talán a "nagy feladat" megismerése lelki terhet fog jelenteni, de ezt el kell feledni. mert lásd a "nagy hõsök" sem azzal kezdik hogy a pólyában is már úgy kezelik öket mint majdani megváltókat, csak éld a kalandorok mindennapi könnyelmû életét és ismerd meg Cyrodill szépségeit, légy kiváncsi és érdeklõdö minden más kiadödik.

\"Mi a hézag hapsikám?\" -(Bugs Bunny)

Jagi
Hallgatsd belépés elõtt a menü zenéjét lehunyt szemmel aztán játssz! 😊

Bevallom férfiasan: Nekem mint RPG a Mount & Blade az ami elképesztõen bejött! Baromi jó ötletek, szuper harci irányítás és lovas harc. Gyakorlatilag egy középkori Pirates egy az egyben. Hiába nem csúcs a grafika, meg hogy kicsi a világ: Egyszerûen itt látszik az, hogy elég egy remek ötlet és sok nagy kiadót megszégyenítõ, élvezetes játékot lehet csinálni! Le a kalappal a készítõk elõtt!
ne görcsölj csak játsz!!
Jók ezek e medvesztorik. <#bohoc> Nekem rögtön Verhaust jutott eszembe, amikor a Káosz Kincsében szörnyû gyanú üt szöget a fejébe a ugrándozó piros szemû nyuszikákkal kapcsolatban! <#nyes>
Davidus
a forradalmi AI😛

V9ykn8_TZL0

a bruma recomandition küldetésben mit kell csinálni ?Azt írja hogy valami j'skar-ral kell valamit csinálni valami manual of spellcraft-ot ír na most találtam egy ilyen nevû könyvet, de igazából nem tudom mi a küldetés lényege.valaki légyszi segítsen!!!!!!!!<#confused><#confused><#confused><#confused>
Mike
az halál lineáris? pffff

[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray

Jagi
Nagyon zsír a gamma. Állatkodtam kicsit:

A ráérõsöknek: Hogyan szerezzünk ingyé' nyíívesszeüt guide:
1 Aréna gyakorlóterem: Gyakorló íjász. Céltáblához odamegy, íjász lövi a nyilakat,
kiszedni a táblából (naggyon gecie) Jön a táblához kivenni, de nincs benne semmi, erre megszólal... "Well met!" Hát azt hittem lefekszek "aludni"! 😄DDDDD

dronkZero
Bard's Tale: The New Adventuires-t nem játszottátok? Nekem az a legutóbbi RPG élményem. Halál lineáris, szabadság szinte nulla, de a hangulat valami fenomenális. Csak hát annak egy hétvége alatt a seggére vertem, utána meg szomorkodtam, hogy vége lett. Na, ez itt nem nagyon fog elõfordulni...

dronkZero
Ezzel nem értek egyet... Az elején megcsináltam a kereskedõk küldijét ICben (a hullarablósat), és onnantól minden NPC vigyorogva, kedélyesen köszönt, amikor betértem hozzájuk. Mások meg az utcán úgy indítanak, hogy "Még egy lépéssel közelebb jössz, és porrá zúzom a csontjaidat!"

Mike
Üdv!

[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray

Jagi
Helló, rég láttalak! 😊

Persze, azért írtam kinek hogy. Van abban is bõven játékidõ. 150-200 óra ha mindent akarunk 😊

Amúgy viszont azt el kell mondjam: Lehet, hogy a Fable rövid (kinek mennyi megint), de az amit abba a viszonylag rövid idõben nyújt: Zseniális! Tehát végül is abban igaza van azoknak, akik azt mondják: Fable és nem TES4, mert a TES4-nek bizony bõven akad rengeteg üresjárata, amikkel órák, 10-20 órák mennek el, míg a Fable minden perce élményszámba megy. Nyilván Oblivionnak is van baromi izgi része, csak ez ingázik, éppen azért, mert szabad döntés van és nem minden 10 percben szkripthalmaz fokozza az adrenalint. 😊
Me0w
Ha van valami taposabb ijjad (10-11 sebzes) + valami normalis nyilvesszod akkor 1 nyillovestol is neha metereket repulnek a szerencsetlenek 😊) Multkor meglottem egy banditat sneakbol es atbucskazott egy falon 😄

Together we'll fly someday...

na azis szuper jatekocska volt😊

Sir Quno Jedi
Részemrõl a Vampires Blood Lines volt a mérvadó interakció terén, de az is nagyon egyutas lett.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Sir Quno Jedi
Akkor csináld meg a többi guild küldetéseit is, unalomûzõnek jóak...

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Sir Quno Jedi
AMúgy jó pont a gammának, hogy bár a Morrowind nem tetszett, ezzel még mindig játszom.

I.C.ram
Engem is csak ez a szabadság fogott meg. Fable szerintem nagyon "arcade" RPG volt. Gyakorlatilag 2 irány volt mindig a térképen: elõre, és hátra. Gothic valamivel jobb volt, de ott sem éreztem ezt a fajta szabadságot. Ebben a játékban kicsit olyan, mintha egy MMORPG játszanék single playerben. Hatalmas terep, rengeteg küldetés, stb. Fõ küldetésekkel nem is nagyon foglalkoztam. Kimentettem a trónörököst, azt ennyi. Tolvaj küldetések is baromi jók. Azokat sajna már végignyomtam, úgyhogy most új kihívásokat keresek, de szerintem nem kell sokáig kutakodnom 😊