The Elder Scrolls IV.: Oblivion
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
Nem rég kezdtem a játékot, és a segtíségeteket szeretném kérni, mert elakadtam.
Még az elején vagyok annál a küldetésnél, amit Imperial Cityben vettem fel, és egy Thoromir nevû pasit kell kinyomozni, amint találkozik egy Agarmir nevû fickóval, egy ház mögötti kertben. Na most ezután be kell törni Agarmir házába.
Na itt a kérdés: Hogyan??
Ha betörök az õrök MINDIG észrevesznek, és nem lehet meglógni elõlük. Ha pedig megpróbálom ellopni a kulcsot, akkor szintén MINDIG észrevesznek. Na ez itt a baj..
Ha tudtok légyszi segítsetek!
Köszönöm.
Árpád
Árpádvezér
Szóval az idõ abszolult nem számít. Végzek vele mikorra végzek. Fogalmam sincs mikorra, majd ha már minden aspektusát meguntam. Nem tudom ez mikor fog eljönni. De mivel más játék nem érdekel, viszont játszani meg szeretek, húzom ahogy tudom 😊
Én is az egy céh/egy karakter elvet vallom. DB szervezetbe vmi igazán gonosz karakterrel lépek be, mert a mostani is bérgyilkos és tolvaj, de hát lassan Szentté lépek elõ, mert csak egyszer loptam, akkor is csak egy levelet 😊 Ez különben is olyan tesztkarakter még.
Kérdés: Nektek volt olyan, hogy beléptetek egy házba (Mage Guild-nél fordult elõ kétszer) és egyszerûen mikor betöltötte a képernyõt a progi arra eszméltetetk fel, hogy jééé itt repül egy tányér, meg amott egy villa. Nekem nem csak ez volt kétszer, hanem az is, hogy az NPC (szintén MG-ben) evés közben leverte a kannát 😊 És ezek idõvel visszakerülnek a helyükre? Mert zavaró lenne, ha egy bizonyos idõ után, minden szanaszéjjel lenne hajigálva. Gondolom ezt vmi HAVOK beállítási érzékenység okozhatja a tárgyakon...
Egyszer jómagam is betértem a 91-es Speed értékemmel a kereskedõhöz és az asztalnak pattanva le is repült pár kirakott áru. Persze az eladó ugyanúgy állt, mintha mi sem történt volna 😊
Az kiderült már, hogy a fogak/karmok milyen típusú sebzést okoznak?
Egyébként a macikkal részemrõl úgy harcolok, hogy közel engedem, az orrára koppintok egy kis ütéssel (nem power attack), elhátrálok, a maci suhint egy irdatlan luftot, közelebb jön, goto 10. De ez kb mindenkinél bejön, talán a késsel hadonászó íjászoknál nem, de azokat meg frontálisan lerohanom, aztán hadd szurkáljon, amíg él, sokat nem számít. Persze lehet, hogy ezt csak a 115ös speed miatt tudom megcsinálni...
A valóságban jobb sétálgatni 😄
DB-s vámpírcsávó tûzpallosát akartam kipróbálni. Odaosonok a mob mögé, pallos elõ, jóónagy powerattack: Sneak attack for 1x damage. Király, pallossal nem lehet hátbaszúrni! 😊
A Fast Travel nekem is kilõve, annyira nincsenek nagy távolságok, hogy használni kelljen.
Mondjuk kicsit sajnálom, hogy így bukom a SpellMakinget, és az Enchantot😞
D.B.U.T.T...Don\'t Break Up The Team.
"Danke a válaszokért, de akkor ezek szerint te nem ismered a beugrásos támadást, ami úgy néz ki: hátra billentyû, elõrebillentyû + hosszú click. Ilyenkor a karakter ugrik egy nagyot elõre, és közben támad."
Szerintem nincs ilyen kombó, legalábbis kézikönyv szerint... van elõre+bal klikk, hátra+bal klikk, de szerintem amit leírtál, az valamelyik a kettõ közül. Gondolom a késõbb lenyomott iránybill-t hajtja végre. (bár nekem még nincs expert/master harci skillem)
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
én chorollban vagy hol felvettem egy küldetést. a lényeg az ,h egy elátkozott sámán botot vagy mit el kellett vinni egy barlangba vagy nemtom hova. a bot lényege az ,h állandóan követ 4 kis imp vagy mi. de nem bántanak meg semmi csak követnek. és ha megdöglenek akkor újrateremtõdnek. na erre én elkezdtem írtani õket. kézzel ütöttem õket,nyílaztam. beúsztam a tóba. a hülyék oda is követtek. de nem tudnak úszni hanem járkálnak a tó fenekén. aztán úgy lõttem õket meg stb. amúgy a poén az ,h így lehet fejleszteni jópár skillt. mert ellenségnek számít de mégse tudnak bántani 😄
http://thenamelessphoto.com/
Nos, nekem minden számítógépes RPGben célom egy félisten összetápolása, nem azért, mert azzal könnyû, hanem mert ez adja azt az élményt, amitõl jól érzem magam. Pen&paper RPG-ben aláírom, hogy elrontja a többi játékos játékélményét, és hogy ott a hangsúly a karaktered kijátszásán van. Viszont számítógépen, ahol az egész világ _értem_ létezik, ott szerintem minden megengedett. Engem jobban érdekel, hogy az én saját IRL jellememmel hogyan boldogulnék el egy ilyen világban, és nem az, hogy én hogyan tudnék úgy viselkedni, mint egy általam kitalált személyiség.
Valószínû újra is fogom kezdeni (ha sikerül összerakni az arcom a karaktergenerálásnál 😊 ), szigorúan tápolásra gyúrva. Ha nem lesz meg minden szinten +5/+5/+5(vagy +1 luck), akkor loadgame.
Mindezt csak azért, mert idegesít, hogy jobb is lehetnék már ilyenkorra. (Nem utolsósorban: pure game-et akarok, és jó lenne, ha huszadik szint körül nem ennének meg a macik.)
Na, lehet kezdeni szidni... 😊
A lényeg valóban az amit ShaiHulud is megerõsít: ez egy végtelen történet, és beszélni lehet róla számokban meg tutibizti technológiákban de ez nem érdekes, csinálj egy karit nem hatékonyságból hanem csak úgy "lélekgyönyörbõl", aztán csak úgy kószálj ahogyan jólesik, próbálj meg életben maradni, apróbb célokat kitüzni (az elején úgy is az anyegin a legfontosabb) a többit majd meglátod. Egyáltalán nem fontos minden céh irányítását átvenni, az összes a gamába beleszõtt feladatot végrahajtani (persze az un. fõquest a Blades céh küldisora fontos dolog), ha nem tetszik az egyik kari csinálj egy másikat, légy 'jófiú' vagy 'rosszfiú' ahogy tetszik így is meg úgy is Te lész Cyrodill örökös bajnoka. Persze ha sokat olvasgatsz hozzá (jah ez az internet "átka") akkor talán a "nagy feladat" megismerése lelki terhet fog jelenteni, de ezt el kell feledni. mert lásd a "nagy hõsök" sem azzal kezdik hogy a pólyában is már úgy kezelik öket mint majdani megváltókat, csak éld a kalandorok mindennapi könnyelmû életét és ismerd meg Cyrodill szépségeit, légy kiváncsi és érdeklõdö minden más kiadödik.
\"Mi a hézag hapsikám?\" -(Bugs Bunny)
A ráérõsöknek: Hogyan szerezzünk ingyé' nyíívesszeüt guide:
1 Aréna gyakorlóterem: Gyakorló íjász. Céltáblához odamegy, íjász lövi a nyilakat,
kiszedni a táblából (naggyon gecie) Jön a táblához kivenni, de nincs benne semmi, erre megszólal... "Well met!" Hát azt hittem lefekszek "aludni"! 😄DDDDD
Amúgy viszont azt el kell mondjam: Lehet, hogy a Fable rövid (kinek mennyi megint), de az amit abba a viszonylag rövid idõben nyújt: Zseniális! Tehát végül is abban igaza van azoknak, akik azt mondják: Fable és nem TES4, mert a TES4-nek bizony bõven akad rengeteg üresjárata, amikkel órák, 10-20 órák mennek el, míg a Fable minden perce élményszámba megy. Nyilván Oblivionnak is van baromi izgi része, csak ez ingázik, éppen azért, mert szabad döntés van és nem minden 10 percben szkripthalmaz fokozza az adrenalint. 😊
Together we'll fly someday...
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3