The Elder Scrolls IV.: Oblivion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nem tudom, nekem a dungeonökben sem volt gondom, ha jól emlékszem éppen egy dungeon-t hoztam fel példának. Én sem igazán értem, hogy hogyan érhetnek utol, én szinte mindig le tudtam hagyni az ellenfeleimet, pedig még csak nem is olyan magas a speed-em, de õszintén szólva már az is ritka volt, hogy egyáltalán futnom kellett (Ráadásul ha arra gondolok, hogy a mágus karakteremnek meg pláne kicsi a speedje, mégis lefutok szinte mindenkit, akkor végképp nem értem a problémádat. Viszont hátrálni nagyon ritkán szoktam. Vagy egybõl lenyomom, vagy futok. A fortify/restore health piák meg segítenek (magas alchemy rulez), ha esetleg el kell futni valaki mellett, mert beszorított egy sarokba. Szinte minden dungeon-ben vannak nagyobb termek, ezekben könnyebben le lehet rázni az ellent.

Volt itt szó arról, hogy a megterheltség is befolyásolja a sebességet, erre is jó az Alchemy, mester alkímistaként olyan feather piát tudok gyártani, ami 12 percig hat, és kb. 200-al növeli a teherbírást.

Lobsterman
alapból amit minimálban be tudsz állítani az 3-4 FPSre elég a kezdõ helyen.
ha írsz egy privit, e-mailcímmel, elküldöm neked este amire szükséged lesz, hogy tudj játszani, instrukciókkal

basszus! oké köszi
grebber
Azt hogy nagyon rosszul és csunyán fog futni.

Next PC upgrade: 2022

Lobsterman
inibuzerálás, új shaderpakk, lila víz, meg ilyenek és tudsz is játszani. Pont ilyen gépem van, és azért megy. Elég jól, csak fény nem sok van. Ha van akkor viszont lassú házakban nagyon

Egy kicsit bõvebben?
ne szamits semmi jora :[

Nvidia GForce FX 5200
grebber
A lényeget kihagytad milyen Geforce?

Hello! Az én gépem 2,8 GB Intel Celeron, 512 MB DDR RAM teljesítményû, a videókártyám pedig 128 MB-os GForce. Meg tudná nekem valaki mondani, hogy ilyen gépen hogyan futna az Oblivion?
weakness to cold,fire,shock,poison azt tudom hogy ugyanannal a magenel tanultam, de hogy ez hol is votl azt biza nem tudom mar😄 mivel destruction schoolba tartozik, ezert arra gyanakszom hogy skingradban lesz az illeto, mivel az a destruction specializalt guildhaz.

BEAST
megyek is viszek virágot xD

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

I.C.ram
Speed is fontos a Marksmanhez, de ezt írja is....
Hmuda
Akik túlvannak a Dark Brotherhood küldijei közül a Draconis darabon:Nézzetek vissza Applewatch-hoz és ott lesz mindegyik családtag sírja, plusz a lány kardja, akinek a szelleme azonnal felébred, amint elveszed onnan. 😄DD

Last night, when I was alone in my room, from out of nowhere, I smelled a fart that wasn\'t mine! -Osaka http://www.spore.com/view/profile/Hmuda XBL: Hmuda Hun

BEAST
az elsõ sneak attack fejre menjen , lehet nem igaz és csak beképzelem , de mintha nagyobb lenne a sebzés fejre , egy humanoid ebbe belehal , ha líder akkor kell még neki 2-3 normál lövés ... ha többen vannak akkor fuss el , ne hátrálj , ha szerencséd van egy kanyar után elvesztik a nyomodat és megint mehet a sneak , ebben nagy segítség lehet inv vagy chameleon , ha ez nem jönne össze akkor kezdheted a hátrálva lövöldözést , ha magas a marksmanship skilled és van egy épkézláb íjad semmivel sem lehet problémád ( csak a medvékkel xD ) ... vagy azt is csinálhatod hogy megálsz és feltöltöd magad health potionokkal 😄

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

PiszkosFred
Ok, nem is tudom miért nincs fenn. Régi jó kis oldal, talán a legnagyobb hagyományokkal õk rendelkeznek, amióta az eszem tudom léteznek ;] Egyetlen baja, hogy nagyon instabil a serverük, és van hogy hetekre leáll 😄

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

A nyilazás az Agilityre ad pontot nem a speedre, de ha a speed meg az athletics magas akkor nem értem hogyan érnek utol.
Azt nézd meg hogy mennyi cucc van nálad, ha több mint az 50% a max kapacitásodnak akkor már érezhetõen lassulsz.

I.C.ram
Speedem is baromi magas a nyilazás miatt, és az athleticsem is magas a sok rohangálás miatt 😊
grebber
Az üres soulgemeket hogyan tudomfeltölteni mert van vagy 10 db??

hehe belelõsz valakibe aztán kirohansz a szabadba az meg jön utánad, kint már te vagy elõnybe <#hehe>

Persze egy dungeon legmélyérõl kirohangálni minden egyes ellenféllel elég monotonná teszi a játékot <#idiota>

Ha sebességet akarsz akkor a Speed atributum, az athletics szkill ÉÉÉS az számít hogy mennyi cucc van nálad, nagyon le tud lassítani ha tele vagy nehéz cuccokkal.

Kandurex
Weakness fire (cold, magic stb.) varázslatok hol lehet tanulni? Már bejártam az egész földrészt 😞

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

Egy javaslat: az oblivion HQ-ra szerintem a linkek közé fel kellene tenni a www.uesp.net -et. Ez az általam ismert legjobb TES oldal. Az oblivion vmi wikis, viszont kattintsatok a misc-nél az old site-ra. Itt megvan az ÖSSZES TES teljes leírása, az Arénától kezdõdõen, a Redguardon és a Battlespire-ön keresztül fõ és sidequestekkel együtt. Az általam ismert legteljesebb TES oldal.
I.C.ram
10 vagy 11 körül. Nem tudom pontosan 😊 Értem, hogy mit mondasz, de pl míg ez leeht bejön a szabadtéren, de egy dungeonben nem igazán lehet futkosni...
Halihó! Arra a technikai problémára tud vki vmi megoldást, hogy hosszabb játék után mikor kilépek, akkor hibaüzenetet kapok (tájékoztassa a Microzofttot a problémáról tipusút). Ilyenkor az utolsó savegame mindig rossz (amikor be akarom tölteni egyszerûen lefagy a gép), sõt, volt már olyan, hogy az utolsó három save rossz volt. A game még sosem fagyott ki egyébként, mindig indul rendesen. A gépem AMD +3000 64 proci, a videokarimnak (HIS Excalibur 9600XT Turbo) alacsony felbontásban (amelyen egyébként játszom) gond nélkül futnia kellene. Új driver van fenn. Bizonyos szempontól idegesítõbb mintha kifagyna, mert akkor legalább tudnám, hogy újra kell indítani. Így viszont elvész egy csomó játékidõm.
Szinted mennyi? (Bár lehet, azt is oda kellett volna írnom, hogy játékstílus függvénye is: arra gondolok, hogy egy gyors karakterrel azt is megteheted, hogy miután beléjük lõttél pár nyilat, utána megpróbálsz ismét eltûnni a szemük elõl, és megint sneakbõl támadni.)

I.C.ram
Viszonylag fürge vagyok. Jó magas az ath, de még így is simán utolérnek, ha hátrafelé menet nyilazom õket.
BEAST
najó enyhe túlzás , de tényleg kilép xD

Pretorian
Lusta vagyok és részeg is.

Fasza gyerek vagy tomsolo! :D 5 büntipontot mikor írod be magadnak?

I.C.ram
Muszáj belépni és mage questeket csinálni a mage guildben, ahhoz, hogy enchantolni tudjanak nekem? 😞 Ez is mekkora faszság 😞
BEAST
heh , megalkottam a fegyvert amit a következõ TES részekben is emlegetni fognak 😄 a világok puszítója! ... egy daedric bow 10 damage 2 másodpercen át 10es körben fire,frost,shock,soultrap képességekkel , kb 5 lövésre elég a charge 😄 de eddig még egyszer sem éltem meg a 2. lövést ... megpróbáltam használni de a robbanások meg a röpködõ hullák után mindig crit errorral kilép az Oblivion 😄DD ... maradok az szolíd shock/soultrap íjamnál 😄D

Épp ezért írtam, hogy: "fullra fejlesztett, sneakbõl támadó, FÜRGE bérgyilkos".

Tehát ez csak akkor igaz, ha a speed is, agility is magas.

Hmuda
Spoiler tag-et nálatok luxus vagy csak szimplán lusta vagy?

Last night, when I was alone in my room, from out of nowhere, I smelled a fart that wasn\'t mine! -Osaka http://www.spore.com/view/profile/Hmuda XBL: Hmuda Hun

Pretorian
J'skart úgy találod meg, hogy a Manual of spellcraftot odaadod a zölruhás elf mikulásnak(nem jut eszembe a neve), aki megkért, hogy lopd el a Guild vezetõ csaj emeleti irodájából. Ezután rákérdezel J'skarra, és õ vigyorogva odavarázsolja melléd, mert csak bújócskát játszottak, és valójában nem is tûnt el.

Fasza gyerek vagy tomsolo! :D 5 büntipontot mikor írod be magadnak?

I.C.ram
Én tolvaj vagyok, és ha közel kerül egyl ény, akkor már nagyon necces a helyzet, mert védelem szinte nulla, és hiába menekülök, gyorsabbak nálam.
Huh, ha egy kis idõt távol töltök a géptõl, rögtön jön 500 hozzászólás, és mindig kimaradok az érdekesebb vitákból. 😊

Szóval a levelling probléma kapcsán: szvsz az erõegyensúly van nagyon elrontva. Egy fullra fejlesztett, sneakbõl támadó, fürge bérgyilkos, magas Alchemy skillel messze-messze erõsebb, mint egy fullra fejlesztett izomagyú harcos, vagy akár egy fullra fejlesztett mage. A legfurcsább az, hogy néhány apró design-változtatással ezt simán meg lehetett volna oldani. Harcosnál pl a duel wielding (mondjuk master blade/blunt képességnél), mágusnál pl párhuzamos summon (két lény egyszerre, ameddig a mana bírja), ezekkel kiegyenlíthetõ lenne az egyensúly.

Mellesleg a sneakes, lõdözõs karakterrel a játék minden szakasza ultrakönnyûvé válik, ha nem nyúlsz a difficulty-hez, és nem ragaszkodsz az RPG-tradíciókhoz. A barátnõmmel közösen indítottunk nemrég egy ilyen karaktert (õ mászkál, dumál, én harcolok), és abban a dungeonben, ahol a mágusommal vért izzadtam, az új karakterrel lényegében percek alatt, játszi könnydséggel nyírtam ki mindenkit.

Részben ez a helyzet a lények szintlépésével kapcsolatban is. Rosszul van kiegyensúlyozva. A Morrowind tapasztalataiból okulva belenyúltak, változtattak, és egy rossz balance-ból (szvsz) csináltak egy még rosszabbat.

A Bethesda fejlesztõk vs SG fórumozók kérdéskörhöz csak annyit szeretnék hozzászólni, hogy elõbbiek értelemszerûen egy csomó olyan dologhoz értenek, amihez egy átlagos fórumozó nem (pl jobb programozók, grafikusok, zeneszerzõk, stb, mivel ezeket éveken át tanulják, gyakorolják, stb.). Ugyanakkor a designer-i döntések elsõsorban kreativitást igényelnek (a technika adta keretek közé szorítva), márpedig a kreativitás velünk született képesség, nem (nagyon) fejleszthetõ, ergo bárki lehet olyan kreatív, mint egy Bethesdás designer.

Tegyük fel pl, hogy én kitalálok egy közelharcban használható teleport spellt: odalépek az ellenhez, ráverek, aztán már nyomom is a teleport hotkey-t, és a mágusom máris 10 méterrel arrébb teleportál, az ellenfél meg csapkodja a levegõt. Nyomom rá a tûzlasztit, észrevesz, fut felém, de én ismét eltûnök az orra elõl, stb, stb. Ha én a Bethesdának dolgoznék, akkor lehet, hogy ez most benne lenne a játékban (Bár lehet, hogy jól felborítaná ez is a fent említett egyensúlyt...). Egyszerû fórumozóként viszont max modot csinálhatnék (ha kicsit is értenék a modkészítéshez, programozáshoz). Ettõl még lehetek ugyanolyan kreatív, mint õk.

Bocs, kicsit hosszú lett.

I.C.ram
Én odaálltam a lépcsõhöz, és benyomtam a sneaket. Vártam, amíg nem figyel ide az õr, és simán felmásztam.
Voltan
Asszem a 2. thief guild küldi, hogy egy adófizetési listát kel ellopni az egyik õrtoronyból. A legfelsõ emeleten van, a torony meg tele van õrrel, ergo hiába sneak-elek, valamelyik tutira észrevesz. mit kell ott csinálni, hogy lehet ellopni a listát?

"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"

dronkZero
Hm, hát a kézikönyvbõl indultam ki, ott meg volt "elõre erõ támadás", meg "hátra erõ támadás" 😛, de "hátra elõre erõ támadás"-t nem láttam...

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

Me0w
Remek

Together we'll fly someday...

dronkZero
Aztán miért ne? 😊 Egyébként meg ez az én világom, ebbõl kiindulva az összes cucc, ami benne van, az az enyém. Ha valaki máshogy gondolja, akkor útba igazítom Oblivion felé... 😊

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

Hello!

Mindenesetre, mielõtt azt mondod, hogy nincs, próbáld ki....
Valahogy nekem ez a támadás az (elõre+PW) kombinációra lenne logikus, de úgy nem csinálja meg, csak ha hátra-(elõre+PW). Nemtommiért....

http://flatline.hu.googlepages.com/arcanecrafting The long lost and forgotten art of creating powerful items with magic

Sir Quno Jedi
Lehet, hogy csak megélhetési bûnözõ!

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Me0w
Talan nem lopott cuccokban kene jarni...

PiszkosFred
A bortonben van egy ladiko, amelyben az elkobzott cuccaid vannak. Lopd vissza ;]

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

jazzy
Szemely szerint ugy vettem eszre, hogy a legerosebb summon a dremora lord, es a lich, lichet alakitani kell kicsit mert alapbol 20secig van, tehat mondjuk 60masodpercesre erdemes megcsinalni es akkor nagyon utos.
arpad vezer
Meztelenül enged el 😄

Árpádvezér

arpad vezer
Kösz, csak az összes lopott cuccomat elveszi...

Árpádvezér

BlackShadow
találkoztam gray fox-al ijjáijjáóó <#banplz>

\".. meg sem próbálkozunk az átneveléssel. nem papok vagyunk, hanem átalakítók!\"

arpad vezer
Azt nem tudom, hogy halvány volt-e. 😊
De, ha bent van a fickó, akkor a game nem enged be. Te egyébként hogy csináltad meg?

Árpádvezér

Me0w
Sneak be + ajtot feltorod, sneak le a pincebe, ott sneak az asztalig, konyv felvesz, kijon. Ha az or elkap, akkor kifizeted azt a 4 arany Bountyt.