The Elder Scrolls IV.: Oblivion
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Together we'll fly someday...
Nemis öli a játékélményt, mágus titka a gyakorlás 😄
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯
Köszi
\"We are only slaves to our temptations\"\"
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Sztem sem kell rajta túl sokat agyalni, játszani kell és kész, pusztán (mint minden szerepjátékban) tudnia kell az embernek hogy mit akar játszani, ha van elképzelése a majd játszott karakterrõl és annak tulajdonságairól, akkor karaktert játszva használja ezt a világot, és sok gond nem lehet.
Az én karakterem is öntörvényû és nincsenek önértékelési problémái
<#zavart1>#zavart1>, meg még kicsit morcos is a börtön miatt,..de ha túl lesz rajta akkor majd szivesebben beszélget, az hogy félmeztelen jár kell, és ököllel csapja az ellent, az abból fakad hogy lenézi az ellenfeleket, csak ott használ fegyvert ahol elkerülhetetlen (szellem, zombi).
Ez gyakorlatias olvasatban azt jelenti hogy amig a szintlépéseknél nincs maxolva a fontosnak tartott tulajdonságok (vagy el nem fogynak a szorzók)addig így élek, ha pedig megtörtént akkor a szorzókat az agility és vmely más tulajdonság húzására használom. (jelenleg Strength-Endurance- és Willpower vagy Speed a cél)
off:
bár most nem nagyon tudom játszani igazán mert csúnyán meghúztam a hátam egy gátzsákolás közben 😞
”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type
Remélem azért segitett vmit.
\"We are only slaves to our temptations\"\"
Viccet félretéve én csak egy helyet tudok:
Highon megy átlag 30 fps-el úgy, hogy még nemis húztam a kártyán semmit 😄
Váá most
Arénában elértem a warrior szintet és most már eléggé durvák az ellenek.
Az lenne a kérdésem, hogy jó páncélt és fegyót honnan lehet szerválni?
Tudnátok mondani olyan helyeket ahol vannak minimum 10es (sebzés/védettség) cuccosok?
Mert a kardom vacak, kereskedõnél is gagyi van, és az armor is kevés már picit.
Szal aki tud pls help mí :o)
"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."
KB.: 15-20. szintig kimondottan nehéznek tûnt a játék(lehet, hogy csak én voltam béna), de a LVL20 elérésével ez egy pillanat alatt elmúlt.
http://kreativ.try.hu/ - alkalmazott grafika, fotó http://tilos-az-a.hu/ - közösségi szabadidő magazin - művelődés, művészet, játék, utazás, fotó, család...
"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."
Újra lehet tölteni minden mage guildben az egyik mágussal, töltött soul gemekkel vagy varla stone-al.
sajnos nekem is szokásom néha 😞
Másrészrõl néha tényleg szükséges ezt csinálni pl ha a harcossal ha nem harcolsz egy ideig hanem csak mászkálsz akkor az athletics-tõl és simán a rohangálástól fog szintet lépni, utána persze jönnek a fejlettebb ellenfelek de a harci skill még a régi lesz.
Ugyan ez ha új városba érsz és elkezdesz mindenkivel beszélgetõs minijátékot játszani a speechcraft nõ és akár csak azzal is szintet lépsz és egy csomó más fontos skill meg közben a régi marad.
Megéri inkább custom classt indítani ahol nem minden fontos szkilled major hanem egy részük a minorok között van fõleg az olyanok amik vagy folyamatosan fejlõdnek (athletics, acrobatics pl) vagy amik hirtelen nõnek sokat (alchemy, speech stb)
Morroban kicsit könnyebb volt a helyzet mert ott a major skillek is kétfelé voltak osztva de úgy tûnik Oblivionban én inkább a custom classokat fogom preferálni.
Túlságosan leegyszerûsítették a szkillrendszert szvsz :/
http://kreativ.try.hu/ - alkalmazott grafika, fotó http://tilos-az-a.hu/ - közösségi szabadidő magazin - művelődés, művészet, játék, utazás, fotó, család...
gamertag: kenobita
A mindenlébenkanál karakterek rosszul fejleszthetõek, és egyébként általában sem túl eredményesek..egy szerepjátékban sem,..könnyen elkapja a lendület az embert mivel bizonyos tulajdonságok itt roppant könnyen fejleszthetõek, míg mások nem, ezért sok az össze-vissza karakter, ráadásul gyorsan kilépve a szinteket, pedig ott van hogy szintkövetéses a mobvilág.
Alkalmazkodni kell sztem.
Nálam pl (copy/paste egy másik fórumból):
nálam (dow elf harcos)
Major:
- Armorer: mert egy harcosnak meg kell tudnia javítania a cuccot...és persze nagyon jól korlátozható-fejleszthetõ
- Blade
- Block
- Blunt
mert ezek egyszerûen kellenek egy harcosnak
- Destruction: mágia mert félig démon félig drow
- Light armor: mert jól szabályozható, és a karakterem erõs, ezért Heavy armor-t viselek minor-ban, a keményebb helyeken..de van hogy így félmeztelenül megyek.
- Speechcraft: mert a játékom szerint tudok beszélni csak nem szoktam
Minor heavy armor-ban nyomom, ökölharcal
ezzel van endurance szorzóm, és strenght szorzóm, ha speed vagy willpower szorzót akarok akkor berakom kicsit úszni, vagy nyomok pár alteration/shield spell-t (de egyébként is akad a restoration miatt)
Ez elég brutál karakter, még egyszer nem léptem szintet 3db 5× alatt.
ha szintet akarok lépni akkor keresek egy rákot és kicsit block-kodom..ezzel fejlõdik a block, és ami bemegy attól megy fejlõdik a heavy armor (szintén endurance szorzó)
A strenght szorzót nem egyszerû összehozni, mivel a kezdésnél kicsit sokat lõtem el..lvl1-en nyomtam ki az arénát próbaképpen. De azért nem probléma.
Nem rossz cikk, de nem vagyok egy véleményen, az én karakterem nem haszontalan fõ hozértésekbõl lett összerakva, úgy raktam össze hogy mérlegeltem a jó fejlõdést és a karakterélményt.
Mivel féldémon a lelkem, ezért semmit nem foglalkozik a felszini értékrenddel (lvl bármennyi)
, nem igazán áll szóba senkivel és csak nagyon szájhúzva veszi elõ a fegyvert az egyszerû ellenfelekkel szemben.
Mivel 1:1 idõben nyomom, ezért teljesen át tudom adni magam a játéknak, még csak egy nap telt el hogy kihoztak a börtönömbõl, és oké elviszem a láncot, de majd harmadnap..addig szétnézek és kicsit formába lendülök
”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type
Next PC upgrade: 2022
Az NPCnolevel mod majd csak 20-as szint után fogja vissza a NPC-ket szóval kitartás 😊
Neked meg azt javaslom, hogy dungizzál és fejlõdjél Te is, a kapuk bezárása ráér. Ja és NPClvl mod!!!
DB
A ti kung-futok nem erős!
A szokasos mindenlebenkanal karakteremmel indultam, 17. szintu vagyok.
blade, light-armor, block, Alchemy, sneak + nemi varazslas skillek.
A szintlepesek nagyreszen ugy jott ossze, hogy az adott szinten nem is harcoltam. Beszelgettem, lopkodtam, kotyvasztottam, stb. A Blade skill-em csak 47 !
Most jutottam el Kvatch-ba, es egyszeruen lehetetlen ezzel a karakterrel es ezzel a jatekstilussal bezarni a kaput. (Na jo, lehet, hogy nem lehetetlen, de annyira nehez, hogy nem fogok e miatt 15-szor visszatoltogetni minden csatat.) Az erdoben is trollok es mindenfele szornyek jonnek minden fa mogul.
A lenyeg tehat az lett a jatekben (szerintem), hogy valami harci skillnek _baromira_magasnak_ kell lennie a szinthez kepest, ha elve akarsz maradni.
Valszinuleg mindegy, hogy fegyver-szakertelem, destruction, ijaszat vagy esetleg conjuration, a lenyeg az, hogy nagyon magas legyen a szintedhez kepest, kulonben meg se tudod utni az ellent.
Na, most jon az agyalas: Ha azt a szakertelmet, amivel gyakni akarok, fo-szakertelemnek valasztom, akkor szintenkent atlagosan max 3-5 skilpontot fog fejlodni. (Hiszen azert a tobbi fo-szakertelem is fejlodik, es ha osszesen osszejon a 10, akkor szintlepes.) A megoldas? Csupa olyan skill-t kell valasztani, amit garantaltan nem fogok harcban hasznalni. Nesze neked szerepjatszas...
Valsztom mondjuk a kovetkezoket: Alchemy, Alteration, Illusion, Sneak, Acrobatic, Armorer, Block
Az elso 2-3 szinten igy kicsit nehezebb lesz, de itt meg ugyis olyan gyengek a szornyek, hogy meg igy is tulelheto. A strategia a kovetkezo:
Gyakok mindent karddal, no a blade es az armor. Amikor mindketto nott mar 9-10-et, akkor kicsit kotyvasztok, ugralok, lopakodok, hogy osszejojjon a 10 pont a fo-skillekbol, es igy szintetlepek.
Utana ugyanez egy szinttel feljebb.
Igy ugyan koze nem lesz a jateknak a szerepjatekhoz, de legkesobb a 10. szinten meglesz a 100-as skill a harci kepessegekbol, es talan tulelem a csatakat.
Most tenyleg csinaljam ezt?
\"...de miért nem rakja ki a hasára a mellét???\"
DB
A ti kung-futok nem erős!
Nem tudom, volt e már, de ...
Szeretnék segíteni azoknak, akiknek a videokártyáját nem támogatja a játék. Konfigom: 2500+Barton(3200+),Asus Ti4200(300/550),1GB Ram,Obliviont 1024*768-ban tolom, az alábbi képek is így készültek, kb. 25-30 fps/sec!
Ahoz hogy gyengébb kártyákon is fusson a játék, csinálni kell egy speckó .ini fájlt, le kell cserélni az Oblivion.exe-t és ki kell cserélni egy shadert.
Ha kell vkinek, összecsomagoltam mindezt egy fájlba, ha írtok a [email protected], elküldöm bárkinek szívesen!
Nem tudom hogy más kártyákon mûködik e (pl. Radeon 9200), ki kell próbálni!
\"...de miért nem rakja ki a hasára a mellét???\"
Pedig direkt aludtam Skingrad-ban is, hátha a gróf nem hagyja, hogy megharapjanak... 😊
http://flatline.hu.googlepages.com/arcanecrafting The long lost and forgotten art of creating powerful items with magic
Próbáltam: 5-6x otthon, fényes nappal, 5-6x fogadóban fényes nappal, 5-6x guildházban fényes nappal, imádkozás után, stb....
Ennyi, és nem tudok szintet lépni (kb 20 meglépendõ szintem lenne....)
És hiába vámpírküldetés, meg stb, NEM AKAROM, hogy vámpír legyen a karakter, még egy napra sem!
http://flatline.hu.googlepages.com/arcanecrafting The long lost and forgotten art of creating powerful items with magic