The Elder Scrolls IV.: Oblivion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Me0w
Ha ilyen profi vagy angolbol, tudom ajanlani a Lego benzinkut szetet, azt mondjak, az konnyen osszerakhato. A kerdesedre pedig: Valtieri annyira megszeret, mint testveret, hogy hajlando megosztani veled a vampir-let osszes gyonyoret, ha akarod. Ha nem, akkor szimplan nem kered tole az 'aldast'. Utana vegigcsinalhatod a DB osszes kuldeteset, es ez a kuldetes is 'beteljesul' kesobb, ugy ahogy talan nem is varnad.

Together we'll fly someday...

CS@
EJjjj ezt kicsit elcsesztem szorry remélem azért megtalálod.

CS@
„Valójában” nem tudom, hogy hol van, csak láttam, hogy nagyon foglalkoztat a dolog ezért megnéztem az editorban.
Ha FortDirichet megtaláltad, akkor itt egy kép, sajna ebbõl a távolságból pont nem látszik de az a barna kör az. Ugyanez közelrõl .

Mr_no_NaMe
Htx <#worship>
én mágussal idézem a lényeket aztán ölöm õket, így jól fejlõdök -.-
Nemis öli a játékélményt, mágus titka a gyakorlás 😄

Kandurex
Nem látom sehol, tudnál mutatni egy térképet róla?

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

Egy kérdés: szerintetek min állitsak ha egész jól fut a játék, de ha egy két varázslatot kell megjelenitsen(pl Chameleon,meg különféle drain-ek) akkor borzasztóan leesik az fps?
Köszi

\"We are only slaves to our temptations\"\"

Kandurex
hm, megnézem thx

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

A küldi neve:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Caught in the hunt. Bravilben keresgélj.

b-type
Igen.
Sztem sem kell rajta túl sokat agyalni, játszani kell és kész, pusztán (mint minden szerepjátékban) tudnia kell az embernek hogy mit akar játszani, ha van elképzelése a majd játszott karakterrõl és annak tulajdonságairól, akkor karaktert játszva használja ezt a világot, és sok gond nem lehet.
Az én karakterem is öntörvényû és nincsenek önértékelési problémái
<#zavart1>, meg még kicsit morcos is a börtön miatt,..de ha túl lesz rajta akkor majd szivesebben beszélget, az hogy félmeztelen jár kell, és ököllel csapja az ellent, az abból fakad hogy lenézi az ellenfeleket, csak ott használ fegyvert ahol elkerülhetetlen (szellem, zombi).
Ez gyakorlatias olvasatban azt jelenti hogy amig a szintlépéseknél nincs maxolva a fontosnak tartott tulajdonságok (vagy el nem fogynak a szorzók)addig így élek, ha pedig megtörtént akkor a szorzókat az agility és vmely más tulajdonság húzására használom. (jelenleg Strength-Endurance- és Willpower vagy Speed a cél)
off:
bár most nem nagyon tudom játszani igazán mert csúnyán meghúztam a hátam egy gátzsákolás közben 😞

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

Annyit jelent hogy addig nem kapod meg a pontos helyét Bralsa Andaren-nek (gondolom õ a destruction mester akit annyira keresel) amig nem viszed a hozzád való viszonyukat 80 fölé.Hogy itt kirõl van szó,mármint hogy kivel kell javitani a kapcsolatodat azt nemtudom ,mert az nem volt benne az idézetben.😊
Remélem azért segitett vmit.

\"We are only slaves to our temptations\"\"

Ja, most néztem ott van egy majdnem komplett Dwarven set, többféle Elven fegyverrel. A kalapácsnak pld 11 a sebzése.

Mr_no_NaMe
Kösi, megpróbálom megtalálni 😄
Hogyne! Fordulj 3-szor jobbra utána kétszer balra. Amikor pedig felértél a lépcsõn, fordulj fel. 😊
Viccet félretéve én csak egy helyet tudok:
Fort Grief Bravil mellett egy kis sziget csak sajna küldihez kapcsolódik. Sory ha nem segített.

Mr_no_NaMe
Nah, végre megvan az x800 GTO-m 😄
Highon megy átlag 30 fps-el úgy, hogy még nemis húztam a kártyán semmit 😄
Váá most
Arénában elértem a warrior szintet és most már eléggé durvák az ellenek.
Az lenne a kérdésem, hogy jó páncélt és fegyót honnan lehet szerválni?
Tudnátok mondani olyan helyeket ahol vannak minimum 10es (sebzés/védettség) cuccosok?
Mert a kardom vacak, kereskedõnél is gagyi van, és az armor is kevés már picit.
Szal aki tud pls help mí :o)
BEAST
^.^

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

CS@
Mivel már többet is olvastam errõl a tápoljunk negatívan dologról, meg a nehézségrõl, leírom a tapasztalatomat én is.
KB.: 15-20. szintig kimondottan nehéznek tûnt a játék(lehet, hogy csak én voltam béna), de a LVL20 elérésével ez egy pillanat alatt elmúlt.

tibor16
sziasztok, - találtam a bányában ezüst és arany ércet, ölég jó értéke van, viszont nem merem eladni, hátha az alchemi-ben meg hasznos - tud errõl vki vmit?

http://kreativ.try.hu/ - alkalmazott grafika, fotó http://tilos-az-a.hu/ - közösségi szabadidő magazin - művelődés, művészet, játék, utazás, fotó, család...

én legalább segítettem <#duhos2>

#14834-re valaki? 😊

CS@
Kered meg a SanguineShrine, innen észak-északnyugati irányba lehet, hogy már látod is FortDirich –t menj el ide, majd a fort északi felérõl ismét nézz észak-északnyugati irányba és akkor már látod is a KynarethAltart –t.

BEAST
núb :p

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

Ja hogy nincs benne sry <#idiota>

Újra lehet tölteni minden mage guildben az egyik mágussal, töltött soul gemekkel vagy varla stone-al.

Power playing, eléggé megöli a játékélményt hogy pl a harcossal kard és heavy armor helyett meztelenül rohangálva íjászkodik valaki hogy a szorzók meglegyenek.
sajnos nekem is szokásom néha 😞

Másrészrõl néha tényleg szükséges ezt csinálni pl ha a harcossal ha nem harcolsz egy ideig hanem csak mászkálsz akkor az athletics-tõl és simán a rohangálástól fog szintet lépni, utána persze jönnek a fejlettebb ellenfelek de a harci skill még a régi lesz.
Ugyan ez ha új városba érsz és elkezdesz mindenkivel beszélgetõs minijátékot játszani a speechcraft nõ és akár csak azzal is szintet lépsz és egy csomó más fontos skill meg közben a régi marad.

Megéri inkább custom classt indítani ahol nem minden fontos szkilled major hanem egy részük a minorok között van fõleg az olyanok amik vagy folyamatosan fejlõdnek (athletics, acrobatics pl) vagy amik hirtelen nõnek sokat (alchemy, speech stb)
Morroban kicsit könnyebb volt a helyzet mert ott a major skillek is kétfelé voltak osztva de úgy tûnik Oblivionban én inkább a custom classokat fogom preferálni.

Túlságosan leegyszerûsítették a szkillrendszert szvsz :/

Higany
Egy olyan kérdésem lenne, hogy van egy nagyon jó kardom, valami fullos sokkoló töltettel és a gondom meg az, hogy hogyan tudom újra feltölteni, ha kifogy belõle a töltet? Köszi elõre is! Csákó!

Még játék elején Anvil fightersguild góréjának az irodájában dobtam földre valamit mert már nem bírtam el. Azóta kb 25 órát játszottam és még ugyanott van. Szal az pld. egy tuti hely. Azt lehet máshol is megmarad de ebben biztos vagyok.

tibor16
ez a mod, ez olyan, mintha a Thief2-õt látnám modolva

http://kreativ.try.hu/ - alkalmazott grafika, fotó http://tilos-az-a.hu/ - közösségi szabadidő magazin - művelődés, művészet, játék, utazás, fotó, család...

Vki #14815 re pls.
CS@
Ha nem akarsz, vagy még nem tudsz saját házat venni, akkor inkább a földre vagy bárhova dobáld el a cuccokat, de semmiképp ne rakd õket tárolókba, mert szinte biztos, hogy nem marad meg benne.

Szorgalmasan mentegetek és visszatöltöttem de én ennek a figurának egyszer nem mondtam, hogy vámpír akarok lenni. Légyszi valaki segítsen, hogy mi ez.

cenobite
Nekem is az arénánál volt olyan, hogy kb. 5. szintû voltam és elég könnyen gyaktam az ellenfeleket, a 3 argonia-i simán legyaktam, az ork fektetett meg soxor. Kimentett állásom viszont elég régi volt -argoniai-ak elõtt vagy 5-el. Gondoltam lépek néhány szintet. 9. szinten visszamentem, de nem bírok a 3 gyíkkal. Most megint kijöttem szintet lépni, meg feltankolni mindenféle healing potion-ból. Hátha meglesz.

gamertag: kenobita

b-type
Sztem ez nem így van...egyáltalán nem ellentétes a szerepjátszással, csak mérlegelni kell és jól fejleszteni.
A mindenlébenkanál karakterek rosszul fejleszthetõek, és egyébként általában sem túl eredményesek..egy szerepjátékban sem,..könnyen elkapja a lendület az embert mivel bizonyos tulajdonságok itt roppant könnyen fejleszthetõek, míg mások nem, ezért sok az össze-vissza karakter, ráadásul gyorsan kilépve a szinteket, pedig ott van hogy szintkövetéses a mobvilág.
Alkalmazkodni kell sztem.
Nálam pl (copy/paste egy másik fórumból):

nálam (dow elf harcos)
Major:
- Armorer: mert egy harcosnak meg kell tudnia javítania a cuccot...és persze nagyon jól korlátozható-fejleszthetõ
- Blade
- Block
- Blunt
mert ezek egyszerûen kellenek egy harcosnak
- Destruction: mágia mert félig démon félig drow
- Light armor: mert jól szabályozható, és a karakterem erõs, ezért Heavy armor-t viselek minor-ban, a keményebb helyeken..de van hogy így félmeztelenül megyek.
- Speechcraft: mert a játékom szerint tudok beszélni csak nem szoktam

Minor heavy armor-ban nyomom, ökölharcal
ezzel van endurance szorzóm, és strenght szorzóm, ha speed vagy willpower szorzót akarok akkor berakom kicsit úszni, vagy nyomok pár alteration/shield spell-t (de egyébként is akad a restoration miatt)

Ez elég brutál karakter, még egyszer nem léptem szintet 3db 5× alatt.
ha szintet akarok lépni akkor keresek egy rákot és kicsit block-kodom..ezzel fejlõdik a block, és ami bemegy attól megy fejlõdik a heavy armor (szintén endurance szorzó)
A strenght szorzót nem egyszerû összehozni, mivel a kezdésnél kicsit sokat lõtem el..lvl1-en nyomtam ki az arénát próbaképpen. De azért nem probléma.
Nem rossz cikk, de nem vagyok egy véleményen, az én karakterem nem haszontalan fõ hozértésekbõl lett összerakva, úgy raktam össze hogy mérlegeltem a jó fejlõdést és a karakterélményt.

Mivel féldémon a lelkem, ezért semmit nem foglalkozik a felszini értékrenddel (lvl bármennyi)
, nem igazán áll szóba senkivel és csak nagyon szájhúzva veszi elõ a fegyvert az egyszerû ellenfelekkel szemben.
Mivel 1:1 idõben nyomom, ezért teljesen át tudom adni magam a játéknak, még csak egy nap telt el hogy kihoztak a börtönömbõl, és oké elviszem a láncot, de majd harmadnap..addig szétnézek és kicsit formába lendülök

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

grebber
Én az arénában vagyok még nagyon a renglétre alján de már most olyan nehéz hogy édes istenem.

Next PC upgrade: 2022

Hét márpedig a Darkness eternal nevû küldihez úgy látom vámpírrá kell válni. Csak azt nem értem ha már esetleg egyszer azt mondtam, hogy az akarok lenni minek kérdezi meg még1szer? Szal van egy küldim amit addig nem tudok megoldani amíg vampírrá nem válok csinálta már ezt valaki? Plusz leginkább az érdekelne ha ezt nem csinálom meg nem e esek el más küldetésektõl.

DonnieBrasco
Igen, ez a probléma mindenkinek feltûnik, úgy 12-14. szint körül/után... én most 15. szintû vagyok és már rég léphetnék, de nem merek aludni, mert már így is elcseszett kemény ellenfelek jönnek (megvolt az elsõ barnamacim, kb 25 nyílvesszõ (elven arrows, dwarven bow, marksman 70 agility 97), vagy 10 percig tartott, közben elrohantam egyik várostól a másikig hátrálva (és összeszedtem 2 banditot is)... szóval ez el van cseszve, tényleg.
Az NPCnolevel mod majd csak 20-as szint után fogja vissza a NPC-ket szóval kitartás 😊
Neked meg azt javaslom, hogy dungizzál és fejlõdjél Te is, a kapuk bezárása ráér. Ja és NPClvl mod!!!

DB

A ti kung-futok nem erős!

Le van irva a cetlire amit a no adott. Vigyel magaddal egy Welkynd stone-t, es nyomj valami shock-spellt a kozepso kobe, ahol az osszeegett fickot talaltad.
Kicsit elakadtam CRORROL város mage guildjában kaptam a feladatot fel kelett mennem a COULD TOP-ra elhozni a könyvet miután a nõ elolvasta ujra felküldött de nem tudom mit kell csinálni. <#szomoru1><#szomoru1><#szomoru1><#szomoru1><#szomoru1>
Ugy erzem valami nagyon el van cseszve ebben a jatekban. (Igen, a szornyek szintkoveto erossegere gondolok.)

A szokasos mindenlebenkanal karakteremmel indultam, 17. szintu vagyok.
blade, light-armor, block, Alchemy, sneak + nemi varazslas skillek.

A szintlepesek nagyreszen ugy jott ossze, hogy az adott szinten nem is harcoltam. Beszelgettem, lopkodtam, kotyvasztottam, stb. A Blade skill-em csak 47 !

Most jutottam el Kvatch-ba, es egyszeruen lehetetlen ezzel a karakterrel es ezzel a jatekstilussal bezarni a kaput. (Na jo, lehet, hogy nem lehetetlen, de annyira nehez, hogy nem fogok e miatt 15-szor visszatoltogetni minden csatat.) Az erdoben is trollok es mindenfele szornyek jonnek minden fa mogul.

A lenyeg tehat az lett a jatekben (szerintem), hogy valami harci skillnek _baromira_magasnak_ kell lennie a szinthez kepest, ha elve akarsz maradni.
Valszinuleg mindegy, hogy fegyver-szakertelem, destruction, ijaszat vagy esetleg conjuration, a lenyeg az, hogy nagyon magas legyen a szintedhez kepest, kulonben meg se tudod utni az ellent.

Na, most jon az agyalas: Ha azt a szakertelmet, amivel gyakni akarok, fo-szakertelemnek valasztom, akkor szintenkent atlagosan max 3-5 skilpontot fog fejlodni. (Hiszen azert a tobbi fo-szakertelem is fejlodik, es ha osszesen osszejon a 10, akkor szintlepes.) A megoldas? Csupa olyan skill-t kell valasztani, amit garantaltan nem fogok harcban hasznalni. Nesze neked szerepjatszas...

Valsztom mondjuk a kovetkezoket: Alchemy, Alteration, Illusion, Sneak, Acrobatic, Armorer, Block

Az elso 2-3 szinten igy kicsit nehezebb lesz, de itt meg ugyis olyan gyengek a szornyek, hogy meg igy is tulelheto. A strategia a kovetkezo:
Gyakok mindent karddal, no a blade es az armor. Amikor mindketto nott mar 9-10-et, akkor kicsit kotyvasztok, ugralok, lopakodok, hogy osszejojjon a 10 pont a fo-skillekbol, es igy szintetlepek.
Utana ugyanez egy szinttel feljebb.

Igy ugyan koze nem lesz a jateknak a szerepjatekhoz, de legkesobb a 10. szinten meglesz a 100-as skill a harci kepessegekbol, es talan tulelem a csatakat.

Most tenyleg csinaljam ezt?
mukika
szinte teljesen hasonló a gépem. 😛

mail ment. 😊

Ok. Thx!

Tudok adni egy linket is : Oblivion Tweaks

\"...de miért nem rakja ki a hasára a mellét???\"

DonnieBrasco
Köszi 😊 jaja, persze hogy álca... tudod, amit említettél! A Goblinok már röhögni kezdenének, mert azt gondolják hogy azért emeli a kezét, hogy védekezzen (jajaj ne bántsatok!!), közben azt nem látják, hogy mit mormol a cseresznye szájával 😊)

DB

A ti kung-futok nem erős!

!!! SEGÍTSÉG NEM TÁMOGATOTT VIDEOKÁRTYÁKHOZ !!!

Nem tudom, volt e már, de ...

Szeretnék segíteni azoknak, akiknek a videokártyáját nem támogatja a játék. Konfigom: 2500+Barton(3200+),Asus Ti4200(300/550),1GB Ram,Obliviont 1024*768-ban tolom, az alábbi képek is így készültek, kb. 25-30 fps/sec!

Ahoz hogy gyengébb kártyákon is fusson a játék, csinálni kell egy speckó .ini fájlt, le kell cserélni az Oblivion.exe-t és ki kell cserélni egy shadert.

Ha kell vkinek, összecsomagoltam mindezt egy fájlba, ha írtok a [email protected], elküldöm bárkinek szívesen!
Nem tudom hogy más kártyákon mûködik e (pl. Radeon 9200), ki kell próbálni!

\"...de miért nem rakja ki a hasára a mellét???\"

Durva, nem lehet, hogy valami questhez kapcsolódik esetleg, hogy muszáj hogy megharapjon? Csak találgatok.
Nem, félreértettél, megharap álmomban egy vámpír.... (mind õsMW-es, tudom mi az a Porphoric Hemophilia)
Pedig direkt aludtam Skingrad-ban is, hátha a gróf nem hagyja, hogy megharapjanak... 😊

http://flatline.hu.googlepages.com/arcanecrafting The long lost and forgotten art of creating powerful items with magic

Nem kell azzá válnod. Õ csak felajánlja, ne fogadd el. De ha azzá kell válnod egy küldetéshez valószínûleg elõtte már elfogadtad, hogy vámpír leszel ugyanannál a DB karakternél. Figyelj oda mit fogadsz el.
Velem meg a Dark brotherhoodos góré közölte, hogy azzá kell válnom egy küldihez vagy mi. Kicsit nagy kérésnek tartom. Csinálta már valaki ezt a küldit? Máshogy nem lehet megoldani?

Ha közvetlenül alvás után leszel vámpír, akkor a Skinrad i templomban imádkozz elõtte.
Sajna ugyanezzel a problémával szembersültem én is, jelenleg a következõ a helyzet, 15. szintû vagyok, ha alszom, vámpír leszek.
Próbáltam: 5-6x otthon, fényes nappal, 5-6x fogadóban fényes nappal, 5-6x guildházban fényes nappal, imádkozás után, stb....
Ennyi, és nem tudok szintet lépni (kb 20 meglépendõ szintem lenne....)
És hiába vámpírküldetés, meg stb, NEM AKAROM, hogy vámpír legyen a karakter, még egy napra sem!

http://flatline.hu.googlepages.com/arcanecrafting The long lost and forgotten art of creating powerful items with magic