The Elder Scrolls IV.: Oblivion
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."
Az egyik egy dark elf nõ volt, õt két napig figyeltem. A másik pedig egy elegánsan öltözött wood elf lehetett. Azt kell mondjam amit a készítõk ígértek az nem igaz. Egy elõre elkészített útvonalon mennek a karakterek és ugyanazt csinálják nap mint nap. Le van szkriptelve.
Ami amúgy nem igazán tûnik fel, ha csak ügyintézek a városban. Mert akkor mindenki jön megy, és életszerûen viselkednek. Tehát végül is a hatás megvan.
A wood elf pl. késõ délelõttõl estig ült az egyik kocsmában és ivott. Aztán hazament. Ennyi volt a szerepe. Fizetni nem fizetett érte, csak eljárta a szkript táncot amit neki szenteltek. 44 arannyal jött be a fogadóba és annyival is távozott.
Az embereknél lévõ tárgy, arany, arra jó, hogy ha zsebmetszeni akarok, akkor legyen mit ellopni. Az viszont jó ötlet, hogy ha észrevesz közben, akkor utána már nem lehet tõle lopni íly módon.
A dark elf nõ szinte egész nap otthon volt, csak késõ este ment ki a városkapuhoz és ott egy másik szkipt egyénnel (egy szegényes öltözetû férfi) bezélték meg kb. 2 percenként a dolgokat. Azaz lementek az elõre megírt párbeszédek. Mondhatom, hogy igencsak illúzióromboló volt.
De az Anvil-i grófnõ, meg úgy általában a grófnõk/grófok is csak a seggüket meresztik egész nap a trónszéken, utána mindegyik elmegy aludni.
Szóval ha nem jár utána az ember, nem teszteli, akkor a hatás, az érzés (élõ világ) megmarad, de ha utánanéz, akkor igencsak vérgázos lesz a dolog. Gyak. semmi nem történt a 4 éve elkövetett Gothic II AI-ja óta ami új, talán csak a beszélgetõ embereket leszámítva (bár ott az is megvolt, csak nem nyílt meg kveszt hozzá max.), de mivel szinte állandóan ismétlõdnek ezek a párbeszédek is, emiatt ez se valami nagy szám.
Félreértés ne essék ettõl még baromi jót játszottam az este, és szeretem és élvezem ezt a nagyszerû játékot, csak a tények attól még tények maradnak. Ennyi.
csak pókfóbiásoknak 😊
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
pókfóbia ellen legjobb egy bazi pók...saját tapasztalat, én csak a kaszáspóktól nem rezzentem össze 😊
aztán vettem egy tenyérnyi bazi nagy dél-amerikai bozótpókot, és vele laktam kb. 2évig (tök olcsón adták mert vmi 3napos zárást hozott össze a boltban mivel megszökött..és amig nem épít fészket addig nem lehetett megtalálni).
Ezalatt teljesen eltünt a hazai pókoktól való írtózásom/félelmem..pár hónap eltelte után már én fogtam neki a keresztespókokat, és minnél nagyobbakat egy zsepivel.
Egyszerûen döbbenet volt látni hogy ez a bozótpók mennyivel veszélyesebb mint ezek a kis 'hokik'...rádobtam a keresztest a bozótpók hálójára, elkezdte keresni a gazdát hogy megvívjon vele a kégliért...és megtalálta.
evett az kis egeret, kifejlett egeret, gyíkot..bámulatos volt, és mivel vadászó pók (ugrott is) ezért elég látványos.
A legfontosabb hogy nem szabad engedni megszökni, nálam sikerült neki sajnos, egy darabig úgy aludtunk hogy a sátor hálós része fel volt állítva az ágyra.
Végül megtaláltam és meg kellett hogy öljem, mert nem mertem megfogni. fél méterre ugrik, és a mérge gyereket/ gyengébb fizikumú nõt megöl, erõsebb férfi megbénul.
Érdemes belevágni, mert egy csoda egy ilyen lény...hihetetlen gyors.
”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type
Engem jobban zavar hogy a szkillek sokkal gyorsabban fejlõdnek mint morroban, de ehhez is van már lassító plugin 😊
Egyelõre csak ATI izomkártya tulajoknak.
Különben is 37-es szinten vagy egy jól felépített karakterrel EZÉRT kevesebb a kihívás, az obliviont nem ilyen magas szintû karakterekhez készítették kb 20-25 szint után már elég könnyû, majd ehhez is jönnek pluginok és még 60 szinten is új lények fognak megjelenni (te meg majd menekülhetsz elõlük <#hehe>#hehe>)
Nekem, mint fõképp mágusnak, a max mana egy NAGYON fontos dolog, 15->37 szintlépés alatt fejlõdött 380-ról 400-ra (mivel a 90 INT felnõtt 100-ra) és nem is nagyon fog soha többet...
Ugyanis Morrowindben mind a csillagjegy, mind a faji bónusz emelte az INT->MAGICKA szorzót. Kb ha jól emlékszem, az atronach-breton kombó 3x-os szorzót jelentett, azaz, ha emeltem az intelligenciát, 3x annyival nõtt a manám is, tehát kimaxolt INT után is volt fejlõdési lehetõség: exquisite és daedric tárgyak megszerzése, és konstans INT emelés beleenchantolása grand soul gem-mel. Emlékeim szerint egy ex ingbe kb +27 INT-et lehetett beleenchantolni, ami kb +150 mana növekedés. Jelenleg ehhez 75-tel kell az INT-et emelni azaz 7,5 tárgyat kell enchantolni. Mivel itt páncél alatt nem lehet inget, ruhát hordani, kevesebb az enchant hely is.
Továbbá: MW-ben még magas szinten is meg tudtál élni destruction mágiából. Itt a 75-öt sebzõ fireball-weakness spellem 130 mana, és az ellenfeleken 1 mmm-t SE SEBEZ.
Ellentétben a 27-es sebzésû deadric claymore ODAB%# mindenkinek (legalábbis 100-as blade, 110-es str-rel)
Valamint: ha igaz az, hogy szintlépéskor az aktuális endurance-od/10 HP-t kapsz, akkor egy magas szintû mágus és harcos (ugyanolyan faj és csillagjegy, kimaxolt INT mellett)
EGYFORMA MANÁVAL RENDELKEZIK,
de a harcosnak 3x annyi HP-ja van!!!
Ha esetleg nem lenne érthetõ, a környezetem SOKKAL TÖBBET fejlõdött, mint én.
Jah, és kb 5. szint óta van egy Swamp Boots-om, ami 65 feather-t ad. (a legnagyobb enchantolható: 49)
Ha ezek után nem lenne világos, összefoglalom:
- iszonyatosan legyengítették a destruction mágiát
- legyengítették az enchantot
- jogosan (de túlságosan) legyengítették az alkímiát
- harcrendszerbõl adódóan kiemelten elõnyben vannak a harcosok
- a dungeon-ok unalmasak, nagyon kevés a rejtett kincs, a treasure szar, emberi/vámpír ellenfelek 200x annyi értéket dobnak, mint az élõholt/démoni/stb FÕMONSTEREK!
Lényegében minden dolgot elb*sztak, amit szerettem a MW-ben.... Igaz, sokkal szebb lett a grafika, és zseniális a quest-rendszer, de ez már nem az a játék, amit isteníteni tudnék...
-
http://flatline.hu.googlepages.com/arcanecrafting The long lost and forgotten art of creating powerful items with magic
AMD 2500+, 1 GB RAM, ATI X800 Pro 256 MB
"nekem tériszonyom van, élõben összeszarom magam, de volt már olyan is, hogy játékban lenéztem egy hídról/épületrõl vagy akármi és hirtelen megijedtem..."
Nekem is van tériszonyom, illetve általában a nagy magasságtól félek, viszont... érdekes módon a játékokban ez nem jön elõ, illetve azt tapasztaltam, hogy ha a játékban szakadék szélén vagy magas ház tetején mászkálok, az jó hatással van rám... 😊
Nyilván a valóságban (=IRL) ezt nem merném megtenni. Talán azért is, mert "legfeljebb visszatöltöm az állást", ha netalán leesnék. Egyszer-kétszer meg direkt leestem.
Szerintem szembe kell nézni a félelemmel, egy ilyen játék nagyon alkalmas rá.
Ha bármilyen dologtól félsz, készülnöd kell rá. Elõtte gondold át, hova akarsz eljutni, ennek mi az akadálya, az akadályt hogyan lehet kiiktatni, miket tudsz csinálni. Legyen meg hozzá a szükséges felszerelésed, fegyvered, mentsd el az állást, aztán adj neki!!! :-)
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯
Next PC upgrade: 2022
Dungeon-okban a treasure ládánkánt kb 80 arany, 1-2 potion, a kiemelt ládákban 700 arany + valami 200-300 aranyas gyûrû, ilyesmi.
Ether Lich(grand soul), Gloom Wraith(grand soul) nem igazán ellenfelek, Dread Zombie már sokkal nehezebb a karakteremnek.
Kijövök a dungeonból, megtalál egy West Weast Brown Bear champion vagy mi a rák, és egy ütéssel harmadolja a 400 HP-mat full heavy armorban (részben daedric)
WTF?WTF?WTF???????
Bemenyek egy másik dungeonba, vámpírok vannak, agyba-fõbe dobják a daedric ebony glass cuccokat, több 10.000 arany értékben.....
WTF??WTF???WTF????
Nézem az enchantolást, bármilyen tárgyba ugyanannyit lehet enchantolni, csak a kõ határozza meg a limitet.
WTF?WTF?WTF????
Grand soul gemmel a következõ konstans effektek érhetõek el:
Fortify Magicka: 24 pt
Fortify Attribute: 10 pt
Feather: 49 pt
Namármost:
10 erõ = + 50 súly, + egyéb elõnyök
10 int = + 20 magicka + egyéb elõnyök
WTF???WTF???WTF???
Akkor most kibaszott átgondolatlan a rendszer, vagy miapicsa???
Bazz, 37 szinten egy retkes fényvarázslat elviszi a negyed manámat. A szembejövõ szörnyek életerõ százalékában ugyanannyit, illetve többet sebeznek, mint 15. szinten, de a sérüléseket felgyógyítani 3x annyi mana és idõ!!!!!!
Természetesen a durva szörnyek SEMMILYEN tresure-t nem adnak, csak az emberi típusúak, de azok meg túl sokat!
Sajna kiderült, hogy a blood moon és a tribunal kölcsön lett adva...
Egyszóval, további jó játékot nektek, én hamarosan befejezem, és elkezdem a Morrowindet, kb nyolcadszor. Majd visszanézek pár hónap múlva, hogy van-e valami normális mod.
http://flatline.hu.googlepages.com/arcanecrafting The long lost and forgotten art of creating powerful items with magic
A kemény munka a későbbiekben megtérül. A lustaság viszont azonnal.
Hol keressek bizonyítékokat? A kastélyban szerintem már mindenhol voltam, minden ládába benéztem...
Tud valaki segíteni, hogy hol érdemes keresgélni, vagy egyáltalán mit kellene megtalálnom? (az egyik toronyban volt egy festmény, ami "gyanús" volt, de az még nem elég bizonyíték).
#15198 az eggyik gond.
A másik a 3. küldi amit ad van egy torony abba kell felmenni de hemzsegnek az örök és persze hogy nemtudok bejutni oda ahova kell 😞
Valami ötlet hogy juthatnék be?
Jó' reggelt mindekibe 😊
Ezt jó tudni annak aki arra gondol hogy pl. extrém példával: 1 szinten maxol minden minor skill-t, és utána csak ellépegeti a szinteket és mindenhol 5× fog látni.
Nem fog látni. 😊
Saját példámon tudom. Még írtam is (igaz csak egyszer 😛), hogy én buktam mittoménmennyi strenght bónuszokat azért mert lvl1-en nyomtam ki az arena-t, másodlagos tulajdonságok közé sorolt ökölharcot használva, asszem 10-rõl indult, mivel mindenkit legyomroztam, ezért az aréna bajnoki címe után már 40valamennyi volt az ökölharc. Oké megvolt az aréna, kielégült a kiváncsiságom...elmentem szintet lépni, ez ugye azt eredményezné (10-rõl 40valamennyire) hogy marad még bónusz a lvl2-rõl lvl3-ra is....hát nem 😊
Ez a próba karakterem volt és mivel alacsony szinten könnyû szintet lépni, lementem a partra vittem húst a kedvenc rákomnak és major/block-ból összehoztunk hamar egy lvl2->lvl3-ra szintlépést, és sem a nehéz páncélból jött endurance szorzóm nem volt maxolva, sem az ökölharcból jött strenght szorzóm nem volt meg.
Szal én úgy tapasztaltam, hogy nem halmozódnak a szorzók, sztem mivel a prog a 2× szorzót veszi alapnak, ezért 2×szorzóként raktározza és teríti amig ki nem merülnek.
”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type
Nekem csak nemetül van meg a jatek, de annak annyira szar a forditasa, hogy nem igazan akarom abbol forditani a jatekot.
Nagyon tetszett.
Gondoltam segítek neki agyoncsapni, de amint a medve megmurdelt ez az ostoba állat megláttam a kezemben a fegyvert és nekem esett. Az a mániám, hogy õ maradjon életben, mert nekem nagyon tetszik, úgyhogy elrohantam a legközelebbi barlangig, ahova bementem majd kijöttem. Ettõl szépen le is nyugodott, ezután felpattantam rá és visszavittem a helyére, majd otthagytam és folytattam kalandozásomat. Amikor a zsákom teljesen megtelt haza indultam, itt jött a meglepi, ugyanis a városba érve közölték, hogy a lovam az istállóban van. Milyen lovam, sose vettem/loptam semmilyet? Kimegyek megnézni erre ez a hülye unikornis bent legelészik a két fehér ló mellett. Ha felülök rá és elmegyek vele valahova akkor sem indul el vissza a helyére.
Eddig több helyen is azt olvastam, hogy õt nem lehet megtartani és én is így tudtam.
Akkor ezt több helyen is rosszul tudják(én is) vagy ez bug?
http://kreativ.try.hu/ - alkalmazott grafika, fotó http://tilos-az-a.hu/ - közösségi szabadidő magazin - művelődés, művészet, játék, utazás, fotó, család...
๏̯͡๏﴿
http://kreativ.try.hu/ - alkalmazott grafika, fotó http://tilos-az-a.hu/ - közösségi szabadidő magazin - művelődés, művészet, játék, utazás, fotó, család...
- ha megcsinálta vki, megkérem írja már meg mit keressek, mert már vagy 2 órája ezzel xaraxok - elõre is köszi
😉
Most mivan?
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
Csak mászkálni kell a mezõn, szorgalmasan gyûjtögetni a cuccot, aztán otthon, ágy mellett elõ a mozsár. Ha van 30-40 ugyanolyan cuccod, amihez van párban még 30-40 passzoló cucc, akkor csak klikkelni kell ezerrel, pillanatok alatt megvan a 10 skillpont...
A templomban való imádkozás MAXRA tölti a magickát!!!
Restore "tulajdonság" potion kell hozzá. A damage attribute-os varázslatok/fegyverek/mérgek csinálják, ki kell belõle kúrálni magad...
"Megjegyzés: Ha már régebben nem aludtál és elegendõ képesség ponttal rendelkezel a szintlépésekhez, akkor egyszerre több szintet is léphetsz.Ezt sohasem büntetjük, és minden elnyert szintért megkapod a megfelelõ tulajdonság módosítókat."
Az imént (kétszer is 😛) leírt szituban (x5 end, x5 str, aztán a mókolás az agi szorzójával) _szerintem_ a szintlépõikon után szerzett skillpontokat már a _következõ_ szintbe számítja bele, azért nem kapta meg a karakter szintlépéskor a szorzót.
ADDITIONAL SPELLS
Na végre, baromi gyorsan jönnek a pluginok meg a bugfixek szerencsére 😊
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
Meg amúgy is notórius újrakezdõ vagyok, morrot is legalább 500 karakterrel elkezdtem, jó ha ebbõl 5 eljutott magasabb szintekre <#idiota>#idiota>
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”