The Elder Scrolls IV.: Oblivion
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Emellett érdemes a Destructiont és a Conjurationt fejleszteni, tehát ezeket használni a csatában. Destruction fejlesztésére a legjobb megoldás, ha Weakness of xy spelleket is használsz, mert az is fejleszt, és utána a konkrét támadó varázslatok is hatékonyabbak. Célszerû emellett tisztában lenni az egyes ellenfelek gyengéivel, különösen azért, mert ezek túlléphetik a 100%-ot. Tehát pl egy Clanfear alapból nehezen viseli a shock sebzést, ha még egy Weakness of shock varázslatot is rányomsz, akkor nagyon simán le lehet lõdözni.
A másik amit említettem a Conjuration, itt én inkább azt javasolom, hogy olyan idézéseket használj, amelyek hosszabb ideig tartanak, még ha gyengébb is a megidézett lény. Így ugyanis hosszabb ideig lefoglalják az ellenfeleket, és lehet kicsit távolabbról lövöldözni. Én pl most magas szinten Dremorát szoktam megidézni 1 percre, kivéve, ha Dremorák az ellenfelek. 😊
Alteration, Illusion, Mysticism annyira nem fontos, mert ezeket tárgyakkal könnyen lehet pótolni.
Így hirtelen ennyi jutott eszembe.
[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray
Asrock Z68 Extreme3 Gen3,Intel I-5 3570 @4.5 ghz, Gigabite Geforce GTX 670 OC, 8gb Kingmax 2000Mhz, Enermax 550W,Creative SB X-fi Platinum Fatal1ty Champion,Logitech Z-5500 + G35,Samsung UE40D5003
Marksman, Elõször távolról gyengítem az ellent
Blade, majd, ha közel ért aprítom
Block, közben persze védekezek
Athletics, és persze jobbra - balra futok
Heavy armor, én is kapom az áldást rendesen
Security, majd a harc után loot -olok
Armorer, és megjavítom a tárgyaimat.
szerited milyen gyorsan lépek szinet? 😄
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯
Asrock Z68 Extreme3 Gen3,Intel I-5 3570 @4.5 ghz, Gigabite Geforce GTX 670 OC, 8gb Kingmax 2000Mhz, Enermax 550W,Creative SB X-fi Platinum Fatal1ty Champion,Logitech Z-5500 + G35,Samsung UE40D5003
Megjegyzem, hogy nekem az Alchemy mellett 4 varázslatosztály (Conjuration, Destruction, Restoration, Alteration), illetve a Blade és a Light Armor a major skillem.
Light Armort mostanában nem nagyon hordtam, mert többet értek a fortify skill-es köpenyek, de lassan elérem a 100-at destruction-bõl és conjuration-bõl módosítók nélkül is, és akkor ezek feleslegessé válnak, szóval visszatérek a Light Armorhoz. Az egyetlen képességem, amivel bajban vagyok, az a block, az még nagyon béna.
Ettõl függetlenül kevés olyan dög van, amit ne tudnék simán karddal is leverni, bár tény, hogy egyelõre még van ilyen.
mert akkor lécc mond már el hogyan fejlesszem a tagomat?Milyen varázslatot használjak,meg igyesmi?
Azaz inkább ugy fogalmazok,hogy ird már le te mit használsz!😄
A legtutibb az volt, amikor közelrõl, absorb health-tel kivégeztem egy Daedroth-ot, de közben a szemem sarkából láttam, hogy oldalról jön egy Xivilai és egy Clanfear. Megpördültem, és elkezdtem hátrálni, de már nagyon rajtam voltak.
A Clanfear éppen rámvetette volna magát, amikor a staffomból beleeresztettem egy villámot, ettõl 2 métert repült hátra, addigra viszont a Xivilai ért oda, akit a bal kezembõl kicsapódó gigantikus tûzlabdával állítottam röppályára, köszönhetõen az addigra valamelyest feltöltõdõ magickának. Gyorsan elnyomtam egy heal varázslatot is, ám közben a Clanfear is feltápászkodott. Szerencsére megint sikerült a staff-fal lelõni a levegõben lévõ "állatot", amitól az újra elszált, és ezúttal ott is maradt.
Még éppen volt annyi idõm, hogy a botommal hárítsam a Xivilai kalapácsütését, amitõl az kicsit hátratántorodott, és már nem volt ideje magához térni, mert közvetlen közelrõl kapta az arcába az újabb tûzlabdát, amitõl lángoló roncsként zuhant a lávába.
Az egész kb. 15 másodpercig tartott. Na ezt a küzdelmet többször is visszanéztem volna. 😊
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
A másik problémát pedig az jelenti, hogy magas szinten néhány dögnek már rohadt magas mágiaellenállása van, és mivel ez rám is igaz, így néha elég sokáig tart, mire leverjük egymást. Pl. egy Lich le tud fárasztani. A csúcskategóriás monszterek közül a Gloom Wraith a leghurkább, legtöbbször mire odaérne már halott. Bár speciel õ már elõtte is halott volt, na mindegy, szóval érted. 😊
Nagyon változó, hogy melyikkel gyûlik meg a bajom. Spider Daedra 3 másodperc alatt fekszik, Storm Atronach szintén. Daedroth már kicsit több, Xivilai olyan 10-15, Minotaur Lord szintén, a Dremorák változók. Ellenben a Goblin Warlord és a Goblin Shaman jóval tovább tart, a Lichrõl nem is beszélve.
Attól válik a játék nehézzé, hogy szinte mindig csapatban jön az ellen, és olyankor már nagyon kell figyelni. Mégis, a szorzós mizéria nélkül is el lehet vele lenni, nem gyerekjáték egy Oblivion kapu, folyamatosan figyelni kell a HP-t, de nem lehetetlen a feladat.
Segitsetetk,mert már egy órája szarakodok,mert nem tudom merre tovább.<#conf>#conf><#conf>#conf>
De sztem annyira nem érdemes õszülni rajta.
Sajnos itt nem azért Major a Major amiért lennie kellene...ha pl. Major skill-ben fel lehetne menni 120-ra, akkor mindjárt más lenne a helyzet, vagy más módon kifejezésre juttatni hogy miért hasznos dolog így kiválasztani a fõ hozzáértéseket.
Nálam sem ideális, pl. Major a block-blade-blunt-armorer
de én sem akartam csak ezért egy gyík major skill-l induló harcost indítani, ez van ezzel játszom.
”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type
In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.

sztem Light armor-t azok hordjanak akik nem bírják el a Heavy Armor-t...én spec simán elbírom, de ne azért mert tudják hogy expert szinten úgyis olyan védelmet ad mint egy Heavy Armor.
Azt írtam hogy azért nem hordom, mert nem akarom hogy elmenjen a szorzó a Speed-re, persze...meg is mondom, így szorzót ad az Endurance-ra, sokkal jobb a védelmi értéke, és nem lopok semmit, nem is kell semmi igazán, a különlegesebbeket elviszem a többit otthagyom.
Nem fogok a kardom markolatával támadni ha tudom hogy a hegye hatásosabb.
”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type
Minden atributumhoz skillek tartoznak például a marksman és a sneak az agilityhez tartozik, a blade és a blunt a strength-hez.
Amikor szintet lépsz (ez akkor történik amikor a major szkilljeidet összesen 10-el növelted pl ha a blade-et 7-el a marksmant meg 3-al növeled és mindkettõ major szkill akkor szintet lépsz) na szóval amikor szintet lépsz akkor a játék megnézi egyenként minden egyes atributumra lebontva hogy a hozzájuk tartozó szkilleket az elõzõ szintlépés óta mennyivel növelted, itt már a minor szkillekre is figyel.
A fenti példánál maradva ha a marksmant 3-al növelted az elõzõ szintlépésed óta és most szintet lépsz akkor agilityre 2x szorzót ad a játék.
De ha az agilityhez tartozó egyébb szkilljeid is emelkedtek akkor azokat is hozzászámolja, mondjuk ha a sneakre közben összeszedtél 5 pontot és a securityre még 2-õt (ezek lehetnek minor szkillek is, a lényeg hogy ezek is az Agilityhez tartozó szkillek) akkor az agilityhez tartozó szkilljeid összesen 10 ponttal nõttek és ilyenkor megkapod az 5x szorzót.
Tehát ahhoz hogy mikor lesz szintlépés csak a major szkilleket nézi a játék de amikor megtörténik a szintlépés akkor a szorzókhoz már az összes szkilledet nézi.
Ha például az agilityhez tartozó szkilljeid közül egyet sem növeltél az elõzõ szintlépésed óta akkor a mostani szintlépésednél egyáltalán nem kapsz szorzókat. A luck az egyetlen atributom amire soha sem fogsz 1-esmél nagyobb szorzót kapni mivel egyetlen szkill sem tartozik hozzá 😞
A szorzók így néznek ki:
0 pontnövelés = 1x
1-4 pontnövelés = 2x
5-7 pontnövelés = 3x
8-9 pontnövelés = 4x
10 pontnövelés = 5x
Ha rendszeresen 5x szorzókat akarsz összehozni akkor tanácsos hogy az adott atributumhoz tartozó szkilljeid közül legalább egy minor szkill legyen, ha mindegyik major (például a tolvajnál az agility összes szkillje major) akkor már nagyon macerás 5x szorzót összehozni mert tolvajnál pl az 5x agility csak úgy jön össze ha a major szkilljeid közül csak azokat növeled és a többit nem.
- Honnan tudjátok, hogy boszorkány? - Engem gyíkká változtatott! ... de már elmúlt...
1. hogyhogy nekem +2 és +3 pontot lehet adni a skilljeimhez szintlépésnél, másnak meg akár +5-öt? vagyis, mitõl függ ez?
2. dark brotherhood 2. küldetésével kapcsolatban:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Ha belegondolsz hogy egy szintet ki lehet lépni 10 hozzáértéspont növelésével, és ki lehet lépni 30 pont növelésével is, akkor egyértelmû hogy a szorzós fejlesztés lassabb szintlépés.
De nálam pl. 1:1-ben telik az idõ, egyedül ezért indítottam új karaktert, szal én nyugodtan kialszom a 8órákat este, nem alszok csak azért hogy ne lépjek szintet..stb. (elsõ karakteremnél pont ez volt a probléma).
Ha a képeket nézem akkor egybõl lejön, gondolom nem csak nekem, hogy eddig szinte semmi cimbizés nem volt az értelmesebb fajokkal. Ez például mesterségessé tehetné ha utaznék a Personality szorzóra...de nem teszem, azt elbukom, mert nem akarok olyan karakterré válni, ahogy szuperintelligensé sem.
Szal nincs ez egyáltalán erõltetve, én jó harcos akarok lenni és semmi több...ha azok a tulajdonságaim megfelelõek, akkor már csak az érdekel hogy növeljem a szerencsémet, semmi más. 😊
"Eleinte nem hordok light armor-t mert az speed-re adná a szorzót, az pedig kell magasabb szintre kellett nekem"
En speciel Elf vagyok, es scout, es light armorban jarok, nem aza alapjan jatszok, hogy hogyan eri meg!
De persze noflem, jatsszunk csak ugy, ahogy jolesik!!!
- Honnan tudjátok, hogy boszorkány? - Engem gyíkká változtatott! ... de már elmúlt...
"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."
én asszem maradok annál, hogy szépen kalandozgatok, és lesz ami lesz 😊
Nálam is meló, kényszerszünet 😊 De este...este...este, se jó mert akkor meg HOMMV jön, aztán meg a haverok., na legközelebb csak holnap játszok 😞
Nekem sem tökéletes a karakterem, tök mindegy, mert biztos hogy meg lehet buherálni a játékot úgy hogy vki átírja a fõ tulajdonságait és kész....ilyesmiért én nem vergõdnék.
Nem, ez elég egyszerûen müködik, megyek-csapnak-ütök-gyógyulok-javítok.
Eleinte nem hordok light armor-t mert az speed-re adná a szorzót, az pedig kell magasabb szintre kellett nekem, ránézésre tudom hogy ezt a szintet melyik major-ból lépjem ki, mert a minor-ból úgy is melléjön a szorzó.
szal semmi görcsölés...és nem is bíztattam senkit görcsölésre, mindenki úgy játszik ahogy akar.
De elmondhatom szóban, mert emléxem...viszont nem ez a lényeg, én is elrontottam bizonyos fokig, de az 'elrontás' szóhasználata is már vicc.
Nagyjából a lényege a harcos karakternél.
- csillagjegy-faj megvan.
- fõtulajdonságonként 1 kasztspecifikus hozzáértés legyen major csak, ez csak azért számít, mert a minor-k alacsonyabb szintrõl indulnak -> könnyen fejlõdnek.
- ellenõrizhetetlen major skill lehetõleg ne legyen, azaz ami a játék használatától is fejlõdik.
- odafigyelés fõleg alacsony szinten, ha vmelyik tulajdonság lassan fejlõdik pl. endurance, akkor a strengh-tet adó hozzáértéseket felváltva használni, hogy lassúljon.
kb. ennyi.
alapvetõen ha 1-2 alkalommal megcsinálod akkor késõbb már nem igen kell rá figyelni mert berögzül...igen eleinte oda kell figyelni, mert meg kell tudni hogy mit hogyan, de kb. 4szintõl már le is lassúlnak a szintlépések, és nem is kell agyalni semmit.
Beszéltem a rabbal mint kiderült nem sokmindent fiog mondani amig én is egy cellába nem kerülök vele.
Nomármost ha börtönbe csuknak nem csökken valami képességem?A cuccaimat honnan tudom majd visszaszerezni?Mivel érdemes lecsukatni magam vagy ez tökmindegy értem lopjak el vmit vagy kezdjek el õre ellen harcolni vagy nincs jelentõsége?
Next PC upgrade: 2022
..leginkább a LUCK miatt.
Elõre is köszi!
Ennyi! :)
hát így visszagondolva tényleg elkövettem pár csúnyaságot.
-börtönbe vonulni
-ellenálni
te ezt hogy csinálod?
mindjárt kijavítom, csak érdekel a dolog 😄
Épp emiatt én csináltam egy modot a vámpírság ellen ami garantáltan meggyógyat (ha piros a szemed, ha nem )
Akit érdekel arjon egy e-mailt : [email protected] és elküldöm.
addig itt érhetõ el egyenlõre: http://uploader.cjb.hu/file/curevampirepotion.rar