The Elder Scrolls IV.: Oblivion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hû, hát ez nem egyszerû dolog. 😊 Ami nekem nagyon sokat segített, az az elsõ Arcane University-s küldetés végén kapott staff. Hozzáteszem, hogy ezt a küldetést én már elég magas szinten csináltam meg, úgy 16-20. körül lehetett. Ennek megfelelõen a jutalom egy 80 shock dmg-t sebzõ staff lett a jutalom, ami kb. 40 lövésre elegendõ töltettel rendelkezik, na ez szinte mindenkit pillanatok alatt szétszed, pláne egy weakness of shock-kal megtámogatva.

Emellett érdemes a Destructiont és a Conjurationt fejleszteni, tehát ezeket használni a csatában. Destruction fejlesztésére a legjobb megoldás, ha Weakness of xy spelleket is használsz, mert az is fejleszt, és utána a konkrét támadó varázslatok is hatékonyabbak. Célszerû emellett tisztában lenni az egyes ellenfelek gyengéivel, különösen azért, mert ezek túlléphetik a 100%-ot. Tehát pl egy Clanfear alapból nehezen viseli a shock sebzést, ha még egy Weakness of shock varázslatot is rányomsz, akkor nagyon simán le lehet lõdözni.

A másik amit említettem a Conjuration, itt én inkább azt javasolom, hogy olyan idézéseket használj, amelyek hosszabb ideig tartanak, még ha gyengébb is a megidézett lény. Így ugyanis hosszabb ideig lefoglalják az ellenfeleket, és lehet kicsit távolabbról lövöldözni. Én pl most magas szinten Dremorát szoktam megidézni 1 percre, kivéve, ha Dremorák az ellenfelek. 😊

Alteration, Illusion, Mysticism annyira nem fontos, mert ezeket tárgyakkal könnyen lehet pótolni.

Így hirtelen ennyi jutott eszembe.

Mike
én meg azért járok nehézpáncélban, holott csatamágus lennék (egyébként annak még talán kell is, igaz utobbi idõben a kardomat már elõ sem húztam) mert még nem találtam jobbat 😊

[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray

Zan
nem is rossz😄!Mennyi idö egy szint?

Asrock Z68 Extreme3 Gen3,Intel I-5 3570 @4.5 ghz, Gigabite Geforce GTX 670 OC, 8gb Kingmax 2000Mhz, Enermax 550W,Creative SB X-fi Platinum Fatal1ty Champion,Logitech Z-5500 + G35,Samsung UE40D5003

Kandurex
Mondjuk az én karim meg a totális ellenpélda. Nagyon gyorsan lép szintet :/ Pl. Egy harc során csak a major alapú skillek:

Marksman, Elõször távolról gyengítem az ellent
Blade, majd, ha közel ért aprítom
Block, közben persze védekezek
Athletics, és persze jobbra - balra futok
Heavy armor, én is kapom az áldást rendesen
Security, majd a harc után loot -olok
Armorer, és megjavítom a tárgyaimat.

szerited milyen gyorsan lépek szinet? 😄

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

Zan
Melyik varázslatot használod gyilokra?És melyiket védekezésre?

Asrock Z68 Extreme3 Gen3,Intel I-5 3570 @4.5 ghz, Gigabite Geforce GTX 670 OC, 8gb Kingmax 2000Mhz, Enermax 550W,Creative SB X-fi Platinum Fatal1ty Champion,Logitech Z-5500 + G35,Samsung UE40D5003

Nem mondanám, hogy egyetértek, tekintve, hogy az én karakterem sem teljesen pure mage. Én mindig azt használtam, ami éppen akkor hatékonynak tûnt. Az íjjal egyáltalán nem tudok bánni, de karddal azért nem vagyok teljesen reménytelen, bár õszintén szólva az utóbbi idõben ritkán használom. Ugyanez a helyzet a Light Armorral is. Korábban sokat hordtam, ezért az is expert már, de mostanában nem nagyon használom.

Megjegyzem, hogy nekem az Alchemy mellett 4 varázslatosztály (Conjuration, Destruction, Restoration, Alteration), illetve a Blade és a Light Armor a major skillem.

Light Armort mostanában nem nagyon hordtam, mert többet értek a fortify skill-es köpenyek, de lassan elérem a 100-at destruction-bõl és conjuration-bõl módosítók nélkül is, és akkor ezek feleslegessé válnak, szóval visszatérek a Light Armorhoz. Az egyetlen képességem, amivel bajban vagyok, az a block, az még nagyon béna.

Ettõl függetlenül kevés olyan dög van, amit ne tudnék simán karddal is leverni, bár tény, hogy egyelõre még van ilyen.

áhh..most nézem az uj catalyst csak az uj radeonoknál eredményez teljesitményjavitást...ugyhogy ez kilõve nekem😞
Zan
Donpedro Te is mage vagy?
mert akkor lécc mond már el hogyan fejlesszem a tagomat?Milyen varázslatot használjak,meg igyesmi?
Azaz inkább ugy fogalmazok,hogy ird már le te mit használsz!😄

van már 6.4-es catalyst softmode?..ati 9500-m van és nekem csak a softmodok jok,hogy 9700 pro-ként mûködjön
Zan
halfer Thx a helpet!!!

Bár nagyon nem illik egy szerepjátékba, és ebbõl is látszik, hogy mennyire telenyomták akcióval az Obliviont, de én már nagyon sokszor sajnáltam, hogy nincs replay lehetõség. Olyan látványos csatajeleneteim voltak, amelyeket órákig tudnék nézegetni. (Fraps-sal lehetne, de azt az én gépem nem bírja.)

A legtutibb az volt, amikor közelrõl, absorb health-tel kivégeztem egy Daedroth-ot, de közben a szemem sarkából láttam, hogy oldalról jön egy Xivilai és egy Clanfear. Megpördültem, és elkezdtem hátrálni, de már nagyon rajtam voltak.
A Clanfear éppen rámvetette volna magát, amikor a staffomból beleeresztettem egy villámot, ettõl 2 métert repült hátra, addigra viszont a Xivilai ért oda, akit a bal kezembõl kicsapódó gigantikus tûzlabdával állítottam röppályára, köszönhetõen az addigra valamelyest feltöltõdõ magickának. Gyorsan elnyomtam egy heal varázslatot is, ám közben a Clanfear is feltápászkodott. Szerencsére megint sikerült a staff-fal lelõni a levegõben lévõ "állatot", amitól az újra elszált, és ezúttal ott is maradt.
Még éppen volt annyi idõm, hogy a botommal hárítsam a Xivilai kalapácsütését, amitõl az kicsit hátratántorodott, és már nem volt ideje magához térni, mert közvetlen közelrõl kapta az arcába az újabb tûzlabdát, amitõl lángoló roncsként zuhant a lávába.

Az egész kb. 15 másodpercig tartott. Na ezt a küzdelmet többször is visszanéztem volna. 😊

Plusz 10 fps!!! 😊)

Ha tiszta kasztot játszol (tolvaj, harcos, varázsló) akkor egyáltalán nem kell figyelni a szorzókra hiszen csak 3 tulajdonságot kell növelned és ha csak 2x szorzókat kapsz akkor is plafonig tudod tolni ezt a hármat különösebb gond nélkül, a bajok akkor kezdõdnek amikor turmix karaktered van pl spellsword mert itt már a mágus ÉS a harcos tulajdonságokat is kell fejleszteni, itt alacsony szorzókkal egy jack-of-all-trades lúzer lesz a végeredmény mert harcosnak és mágusnak is béna leszel

Halfer
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Martin lent van a többiekkel a hegy alján, akik mellett elmentél, a menekültek. Menj hozzá és mehettek vissza Jauffre-hez.

Nem tudom, hogy harcos karakternél hogy van ez, de én a mágusommal sose figyeltem a fejlõdést, talán egyszer vagy kétszer kaptam 5-ös szorzót a 32 szintlépés alatt, mégis jól elvagyok. Nem könnyû a játék, de nem is túl nehéz. Inkább az okoz problémát, hogy sok ellenfélnél diavetítés lesz a csatából.

A másik problémát pedig az jelenti, hogy magas szinten néhány dögnek már rohadt magas mágiaellenállása van, és mivel ez rám is igaz, így néha elég sokáig tart, mire leverjük egymást. Pl. egy Lich le tud fárasztani. A csúcskategóriás monszterek közül a Gloom Wraith a leghurkább, legtöbbször mire odaérne már halott. Bár speciel õ már elõtte is halott volt, na mindegy, szóval érted. 😊

Nagyon változó, hogy melyikkel gyûlik meg a bajom. Spider Daedra 3 másodperc alatt fekszik, Storm Atronach szintén. Daedroth már kicsit több, Xivilai olyan 10-15, Minotaur Lord szintén, a Dremorák változók. Ellenben a Goblin Warlord és a Goblin Shaman jóval tovább tart, a Lichrõl nem is beszélve.

Attól válik a játék nehézzé, hogy szinte mindig csapatban jön az ellen, és olyankor már nagyon kell figyelni. Mégis, a szorzós mizéria nélkül is el lehet vele lenni, nem gyerekjáték egy Oblivion kapu, folyamatosan figyelni kell a HP-t, de nem lehetetlen a feladat.

Zan
hellosztok!miután bezártam az 1. kaput. és bent a városban is matiussal elintéztam mindekit odaadja nekem a cuccát(mármint a vértjét),utánna mit kell csinálni,mert matius azt mondja neki már nincs kedve tövább harcolni,mert belefáradt...!Meg kell keresnem martint vagy mit?
Segitsetetk,mert már egy órája szarakodok,mert nem tudom merre tovább.<#conf><#conf>

b-type
Igen.
De sztem annyira nem érdemes õszülni rajta.
Sajnos itt nem azért Major a Major amiért lennie kellene...ha pl. Major skill-ben fel lehetne menni 120-ra, akkor mindjárt más lenne a helyzet, vagy más módon kifejezésre juttatni hogy miért hasznos dolog így kiválasztani a fõ hozzáértéseket.
Nálam sem ideális, pl. Major a block-blade-blunt-armorer
de én sem akartam csak ezért egy gyík major skill-l induló harcost indítani, ez van ezzel játszom.

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

wedge31
Ez a jó ebben a gémben,hogy lehet lebutitott szerepjátékként is meg felturbozott diabloként is játszani vele.Mert aki meztelenül rohangászik valamilyen szorzó növelése miatt az kiesik a szerepéböl.

In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.

Kandurex
Jah, az a soul trap azért van jobb oldalon felül mert Umbra éppen elfenekel <#idiota>. Megen rápróbáltam a kislányra...futok! <#vigyor5>

Kandurex
Egyébként pont a szerepjátszás miatt az összes major skillem a harcosomhoz passzoló. Sok szorzó elmegy a francba, de hát 😞

b-type
Sztem ez álszentség 😊 nehogy magadra vedd,
sztem Light armor-t azok hordjanak akik nem bírják el a Heavy Armor-t...én spec simán elbírom, de ne azért mert tudják hogy expert szinten úgyis olyan védelmet ad mint egy Heavy Armor.
Azt írtam hogy azért nem hordom, mert nem akarom hogy elmenjen a szorzó a Speed-re, persze...meg is mondom, így szorzót ad az Endurance-ra, sokkal jobb a védelmi értéke, és nem lopok semmit, nem is kell semmi igazán, a különlegesebbeket elviszem a többit otthagyom.
Nem fogok a kardom markolatával támadni ha tudom hogy a hegye hatásosabb.

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

Mayday
Ideznek egy forumtarsat, aki ezt nagyon szepen leirta:

Minden atributumhoz skillek tartoznak például a marksman és a sneak az agilityhez tartozik, a blade és a blunt a strength-hez.

Amikor szintet lépsz (ez akkor történik amikor a major szkilljeidet összesen 10-el növelted pl ha a blade-et 7-el a marksmant meg 3-al növeled és mindkettõ major szkill akkor szintet lépsz) na szóval amikor szintet lépsz akkor a játék megnézi egyenként minden egyes atributumra lebontva hogy a hozzájuk tartozó szkilleket az elõzõ szintlépés óta mennyivel növelted, itt már a minor szkillekre is figyel.

A fenti példánál maradva ha a marksmant 3-al növelted az elõzõ szintlépésed óta és most szintet lépsz akkor agilityre 2x szorzót ad a játék.
De ha az agilityhez tartozó egyébb szkilljeid is emelkedtek akkor azokat is hozzászámolja, mondjuk ha a sneakre közben összeszedtél 5 pontot és a securityre még 2-õt (ezek lehetnek minor szkillek is, a lényeg hogy ezek is az Agilityhez tartozó szkillek) akkor az agilityhez tartozó szkilljeid összesen 10 ponttal nõttek és ilyenkor megkapod az 5x szorzót.
Tehát ahhoz hogy mikor lesz szintlépés csak a major szkilleket nézi a játék de amikor megtörténik a szintlépés akkor a szorzókhoz már az összes szkilledet nézi.

Ha például az agilityhez tartozó szkilljeid közül egyet sem növeltél az elõzõ szintlépésed óta akkor a mostani szintlépésednél egyáltalán nem kapsz szorzókat. A luck az egyetlen atributom amire soha sem fogsz 1-esmél nagyobb szorzót kapni mivel egyetlen szkill sem tartozik hozzá 😞

A szorzók így néznek ki:

0 pontnövelés = 1x
1-4 pontnövelés = 2x
5-7 pontnövelés = 3x
8-9 pontnövelés = 4x
10 pontnövelés = 5x

Ha rendszeresen 5x szorzókat akarsz összehozni akkor tanácsos hogy az adott atributumhoz tartozó szkilljeid közül legalább egy minor szkill legyen, ha mindegyik major (például a tolvajnál az agility összes szkillje major) akkor már nagyon macerás 5x szorzót összehozni mert tolvajnál pl az 5x agility csak úgy jön össze ha a major szkilljeid közül csak azokat növeled és a többit nem.

- Honnan tudjátok, hogy boszorkány? - Engem gyíkká változtatott! ... de már elmúlt...

Halfer
még két kérdésem lenne:
1. hogyhogy nekem +2 és +3 pontot lehet adni a skilljeimhez szintlépésnél, másnak meg akár +5-öt? vagyis, mitõl függ ez?
2. dark brotherhood 2. küldetésével kapcsolatban:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Elkellett menni egy hapsi házába Bruma-ban. Feladat hogy az erkélyrõl lazítsam meg a kitötmött fejet tartó köteléket. De nem tudom hova nyilazzak, mert nem látszik mi tartja azt. Szal hogy esik rá a fejére?

b-type
Inkább úgy mondanám hogy egy jóval lassabb-nyugodtabb fejlõdés.
Ha belegondolsz hogy egy szintet ki lehet lépni 10 hozzáértéspont növelésével, és ki lehet lépni 30 pont növelésével is, akkor egyértelmû hogy a szorzós fejlesztés lassabb szintlépés.
De nálam pl. 1:1-ben telik az idõ, egyedül ezért indítottam új karaktert, szal én nyugodtan kialszom a 8órákat este, nem alszok csak azért hogy ne lépjek szintet..stb. (elsõ karakteremnél pont ez volt a probléma).
Ha a képeket nézem akkor egybõl lejön, gondolom nem csak nekem, hogy eddig szinte semmi cimbizés nem volt az értelmesebb fajokkal. Ez például mesterségessé tehetné ha utaznék a Personality szorzóra...de nem teszem, azt elbukom, mert nem akarok olyan karakterré válni, ahogy szuperintelligensé sem.
Szal nincs ez egyáltalán erõltetve, én jó harcos akarok lenni és semmi több...ha azok a tulajdonságaim megfelelõek, akkor már csak az érdekel hogy növeljem a szerencsémet, semmi más. 😊

Mayday
Hat letod, ez az, az ilyenek

"Eleinte nem hordok light armor-t mert az speed-re adná a szorzót, az pedig kell magasabb szintre kellett nekem"

En speciel Elf vagyok, es scout, es light armorban jarok, nem aza alapjan jatszok, hogy hogyan eri meg!

De persze noflem, jatsszunk csak ugy, ahogy jolesik!!!

- Honnan tudjátok, hogy boszorkány? - Engem gyíkká változtatott! ... de már elmúlt...

BEAST
<#eljen>

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

Halfer
Hol lehet Elven Long Sword-öt találni/venni? Nagyon szeretnék az Arena óta olyat.

CS@
Sem a Morroban sem itt a játékon belül nincs feltûntetve(számszerûleg) a fegyverek speedje se a hossza, de ettõl függetlenül azért az editorban minden fegyvernél meg vannak határozva ezek az értékek.

Mayday
Hat en is ide akartam kilyukadni.

Mike
nem mesterséges ez egy kicsit?
én asszem maradok annál, hogy szépen kalandozgatok, és lesz ami lesz 😊

Kandurex
hm, htx

Nálam is meló, kényszerszünet 😊 De este...este...este, se jó mert akkor meg HOMMV jön, aztán meg a haverok., na legközelebb csak holnap játszok 😞

b-type
Most írom hogy semmit nem kell agyalni,..nem ezzel kell megmagyarázni ezt a dolgot, ezt az tudja aki így fejleszt.
Nekem sem tökéletes a karakterem, tök mindegy, mert biztos hogy meg lehet buherálni a játékot úgy hogy vki átírja a fõ tulajdonságait és kész....ilyesmiért én nem vergõdnék.
Nem, ez elég egyszerûen müködik, megyek-csapnak-ütök-gyógyulok-javítok.
Eleinte nem hordok light armor-t mert az speed-re adná a szorzót, az pedig kell magasabb szintre kellett nekem, ránézésre tudom hogy ezt a szintet melyik major-ból lépjem ki, mert a minor-ból úgy is melléjön a szorzó.
szal semmi görcsölés...és nem is bíztattam senkit görcsölésre, mindenki úgy játszik ahogy akar.

b-type
Most renderel a gépem.
De elmondhatom szóban, mert emléxem...viszont nem ez a lényeg, én is elrontottam bizonyos fokig, de az 'elrontás' szóhasználata is már vicc.
Nagyjából a lényege a harcos karakternél.
- csillagjegy-faj megvan.
- fõtulajdonságonként 1 kasztspecifikus hozzáértés legyen major csak, ez csak azért számít, mert a minor-k alacsonyabb szintrõl indulnak -> könnyen fejlõdnek.
- ellenõrizhetetlen major skill lehetõleg ne legyen, azaz ami a játék használatától is fejlõdik.
- odafigyelés fõleg alacsony szinten, ha vmelyik tulajdonság lassan fejlõdik pl. endurance, akkor a strengh-tet adó hozzáértéseket felváltva használni, hogy lassúljon.

kb. ennyi.
alapvetõen ha 1-2 alkalommal megcsinálod akkor késõbb már nem igen kell rá figyelni mert berögzül...igen eleinte oda kell figyelni, mert meg kell tudni hogy mit hogyan, de kb. 4szintõl már le is lassúlnak a szintlépések, és nem is kell agyalni semmit.

Kandurex
Szerintem lopj el egy almát 😊 az közvetlenül ott lesz a téged beenegedõ õr asztalán 😊 azzal még abszolute nem nõ az infame. A cuccaid asszem a ládába lesznek ugyanott, vagy automatice visszakapod? Passz. Nem csökken semmilyen képességed.

grebber
Two side of coins küldetést csinálom.
Beszéltem a rabbal mint kiderült nem sokmindent fiog mondani amig én is egy cellába nem kerülök vele.
Nomármost ha börtönbe csuknak nem csökken valami képességem?A cuccaimat honnan tudom majd visszaszerezni?Mivel érdemes lecsukatni magam vagy ez tökmindegy értem lopjak el vmit vagy kezdjek el õre ellen harcolni vagy nincs jelentõsége?

Next PC upgrade: 2022

Mayday
Hat en nem is tudom... Az alapjan jatszani, karaktert csinalni, hogy a szorzok mindig meglegyenek... Ez is egy "jatek"mod... De en nem tudnek igy jatszani. Semmi spontan nincs benne, hogy csak jatszol, es elvezed, alladoan szamolgasd, hogy nah, most meg 10 percig blokkolom a rakot, most meg nyomni kell 200 tor teremtest, most ezt kell nyomni, most azt kell nyomni... Pff...

tasakos
Köszi a segítséget,így tényleg jó 😄

Ennyi! :)

Kandurex
Az URL -t használd a kép helyett.

Kandurex
Na, akkor kérek egy képet a major skill listáról 😊 +egy class megnevezést a hozzápászító csillaggal.

b-type
Elgondoltam egy fejlõdést, és úgy használom a hozértéseket hogy kijöjjenek.
..leginkább a LUCK miatt.

tasakos
KandúrEX! Köszi a hibajavítást,elmondanád, hogy kell feltölteni .rar fájlokat normálisan?

Elõre is köszi!

😊
hát így visszagondolva tényleg elkövettem pár csúnyaságot.

Kandurex
Biztos akkora "csúnyaságot" követtél el, hogy nincs elég pénzed letenni az óvadékot. Irány a sit 😊

de nem tudok fizetni mert csak két lehetõségem van:
-börtönbe vonulni
-ellenálni

DonnieBrasco
Azaz! Köszi 😊

DB

A ti kung-futok nem erős!

Mike
micsoda gyönyörû 5ös szozók mindenütt és egyszerre!
te ezt hogy csinálod?

tasakos
jajjj ezt elszúrtam 😄 igen látom a bibit,nem vagyok jártas az ilyen feltöltési dolgokban... 😄

Kandurex
Õõõõ....miért akarsz képbe linkelni egy rar típusú filet?

mindjárt kijavítom, csak érdekel a dolog 😄

tasakos
Hi all! Olvasva fórumokat látom elég sok embernek baja van az elkapott vámpír korral! Az ehhez tartozó bugos mellékküldirõl ne is beszéljünk.
Épp emiatt én csináltam egy modot a vámpírság ellen ami garantáltan meggyógyat (ha piros a szemed, ha nem )
Akit érdekel arjon egy e-mailt : [email protected] és elküldöm.

addig itt érhetõ el egyenlõre: http://uploader.cjb.hu/file/curevampirepotion.rar

Kandurex
Hogy csináltad az állandó 5X szorzókat?