The Elder Scrolls IV.: Oblivion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

PiszkosFred
Na igen, de ott sem volt coop, csak pvp, már amennyire lehet azt annak nevezni ;] De igaz, az elsõ, és mindeddig egyetlen játék, ahol gyárilag volt multiplay lehetõség.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Volt egy olyan TES amit lehetett játszani multiban. A Battlespire. Igaz az nem a fõszálhoz kapcsolódott. De ott is egy daedra inváziót kellett megfékezni. :-)
Crokin
Legjobb ha nincs rajtad semmi cipõ 😄

Repatarurgyán

OK. Csizmacsere, kipróbálom.

hali!

nem csak láthatnak, de hallhatnak is. Zajt csapsz. Emellett ha valaki látott bemenni egy házba, ami nem a tiéd, simán étesít róla egy õrt és az megy utánad. Lopakodva közlekedj benn is (figyelj a csizmádra mert lebuktathat ha túl nehéz és hangos) és ne csak benn ne lássanak, de amikor bemész akkor se. A lopakodás közben ha valamit leversz azt tuti meghallják a háziak és hangoskodni kezdhetnek, amire megintcsak bejön az õr.

Összetett egy dolog ez és nagyon oda kell rá figyelni mit tesz az ember. :-) De kitanulható és onnan a lebukás esélye gyakorlatilag nulla.

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

Mike
koszi

[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray

CS@
Ha valahova elküldenek akkor megmutatják hol van, így nem kell keresgélned, de attól, hogy tudod hol van, még oda kell utaznod. Vess egy pillantást a #17739 -ra.

Akkor jön, ha látja, hogy bemész. Arra kell figyelni, hogy a zárnyitáskor ne lásson

Halo.

A kérdésem az hogy mi alapján számítja ki a játék a tolvajlást, mert bemegyek egy házba éjjel, nem lát egy õr sem, és pár pillanat múlva amint valamihez hozzányúlok, jön az õr. Erre mi a megoldás?

De mivel már tudnám, hogy hol a hely, ezért rögtön oda tudnék menni, és nem kéne utazással pepecselnem. Jelenleg erre van idõm, mert jön a vizsgaidõszak, ami egy orvosi egyetemen nem piskóta, így tanulnom kell, de szeretnék játszani is a játékkal. Ennyi.

Acer Predator Helios 700, i9-9980HK, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 2070 8GB, 2TB SSD, 1TB HDD, Win 11 ASUS Rog Strix G17, AMD Ryzen 9 7945HX, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 4080 12GB, 6TB SSD, Win 10

CS@
Szerintem ez nyugodtan lehet egy hülye varázskönyv is, amibõl kihúzom ami nem kell, ha meg ez a feje a karakteremnek akkor is nyugodtan elfelejthetné a már 1000éve ki nem mondott varázslatokat.
BT –t használom, a saját spellekel nincs gond, mert elé rakok egy vonalat és kész.
A franc se akar egy csomó fölösleges potiont magával hurcolni, úgyhogy számomra a spell nem vesztette értelmét. Ha már a kategorizálást szóba hoztad, akkor megjegyezném, hogy szerintem az egy kalap kaka lett. Ha ez jól meg lett volna csinálva, akkor nem érdekelne annyira a törlés. PL.:Miért nem osztályok szerint lehet csoportosítani vagy akár egy custom lenne köztük, amibe én válogathatom ki mik legyenek esetleg leggyakrabban használtakSTB, de így számomra semmi értelme a csoportoknak mert az egyikbe van 100 spell a másikban meg 3.

Hali!

Azzal mire mész, hogy van kinyomtatva egy térképed ahol jelölve van minden (amúgy ilyesmivel még nem találkoztam)? Úgyis oda kell menned a karaktereddel ha akarsz ott valamit. Ráadásul sok helyre be sem jutsz, mert valami küldetéshez kapcsolódik és amíg az nincs meg nem mehetsz be, vagy nem tudsz mit csinálni.
Meg ha van is térképed, attól még oda kell utazzál, azaz ugyanúgy be kell járjad az egész területet. :-)

Ha meg nem akarod keresztül-kasul bejárni a térképet, akkor hogy akarsz játszani? Csak nem gyorsutazással akarsz mindent megoldani?

Skacok, nem lehet letölteni valahol egy térképet a netrõl, ahol jelölve vannak a barlangok, templomok, erõdök, stb? Mert nekem annyi idõm nincs, hogy a teljes térképet keresztül-kasul bejárjam, ellenben játszani viszont szeretnék. 😄
Köszi

Acer Predator Helios 700, i9-9980HK, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 2070 8GB, 2TB SSD, 1TB HDD, Win 11 ASUS Rog Strix G17, AMD Ryzen 9 7945HX, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 4080 12GB, 6TB SSD, Win 10

Hát nem tudom...egy biztos. A Skeleton Key elõtt nekem nem volt 90-es a lockpick. Talán ha 50 körüli volt...most meg 90. Én ezt csak egyféleképp tudom megmagyarázni. Az extra cucc virtuálisan feltolja száz fölé v. 100-ra, de ahogy az adott skill nõ (rejtve, mert ugye nem látod) a varázscucc egyre veszít az erejébõl. Ez a növekedés mindenképp virtuális, mert ha van egy skilled, ami mondjuk 45-ös és felveszel vmi tárgyat pl: gyûrû, ami 15-öt dob rajta, akkor ugyan 60-asnak látod és aszerint is tudod használni, ám mégsem leszel journeyman-ból expert szintû, amit elvileg az 50-es szint után meg kell,h kapja és a hozzátartozó extrát is az adott skillnél.

Valaki esetleg tud megoldást a Malada nevû szentélyrõl általam írtakhoz ? #19113
Nyugi, no para. Ha egyszer benyomtad akkor megtörténik aminek meg kell történnie (kinyílik valami vagy épp lezáródik). Nem minden helyen fog bennmaradni a betolt gomb. :-)

dunga
HELO

Miscarcandban vagyok és ki kellene nyitni egy ajtót, van is hozzá egy aktiváló (világoskék ponttal a közepén), csakhogy visszatolódik, ha benyomom.. (??)

Nem tudjátok mi van?

Isten szeret tégedet, az egyház meg a pénzedet. -- Oi! -- 'Ember küzdj és bízva bízzál!' ..de ha nem megy, legalább engem hagyjál!

Hali!

No nem kötözködni akarok, de azért leírom én hogyan látom. :-)

Elméletileg megtanultad a spellt. Nehogy már egy gombnyomásra elfelejtsed. Nem tekercsekrõl, vagy hülye varázskönyvrõl van szó, amibõl kihúzod azt kész. én ezt teljesen jogosnak érzem, hogy ki lett hagyva.

Amúgy meg mondom, rakd sorrendbe õket magicka vagy név alapján. Pillanatok alatt megtalálod. Meg ugye eleve kategorizálva vannak a varázslatok (távolra hatókhoz van külön ablak, ami csak azt mutatja, érintõkhöz is van külön, meg a csak rád hatókhoz is).
Én a gyûjtõszenvedélynek engedve minden varázslatot összeszedtem és így sem volt áttekinthetetlen a dolog. Azt kellett csak tudni, hogy mit keresek.
Az ABC sorrend alapján nem volt nehéz a dolog. Aztán akésõbbiekben jobb volt a magicka alapján sorrendezés, mert tudtam, hogy a komoly varázslataim, amik tényleg hatékonyak és szükségesek, azok nem az alacsony értékûeknél lesznek.

Az is segíthet, ha felteszi az ember a Dark UI, vagy BT modot. mindjárt sokkal több dolog látható.

A Will-o-k meg ugye nem azok a gyakori dögök, hogy olyan sûrûn kelljen használni a restore varázslatot. Fõként, hogy ingyen és bérmentve sokkal jobb italok készíthetõek. Gyakoraltilag a restore varázslatok értelmüket veszítették így, hogy ennyire erõs italokat lehet kutyulni akár csak apprentice felszereléssel is.

A saját varázslatok megtalálását meg az elnevezéssel lehet még megkönnyíteni. Elvégre az ember maga adja a nevet a mûvének. :-)

Dr4gonlord
Nem, alapból nincs benne, egy apró kis plugin, aztán meg lehet venni a Mystic Emporiumba.

PiszkosFred
Fõleg hogy a spell törlés nem a rajongók kívánsága lett volna, hanem egy már a Morrowindben is bevált feature. Tényleg furcsa, hogy kimaradt.

Dr4gonlord
De, ha 100ason van, akkor nincs tovább. Legalább is nekem nem volt, mert a skill fejlõdésbõl 100 fölé nem mehet. A SK 102-re rakta az egyik karimnál a secet, és maradt is ott, a 100. zár után is, a másiknál 90-re, ott fejlõdött még, de csak 100 ig, ha letettem a keyt, akkor minden ment tovább. Major a security mindenhol nekem.

Dr4gonlord
Nem, nem fejlõdik, ha 60-as a skill és 100-ra teszi. Ezért használok sima picket még, majd ha 100-as lesz a security, akkor kezdem el csak ezt használni.

Rambo 20
Kösz ez segít.Eltartott volna egy darabig rátalálnom😄

Ha beszólnak neked, állj meg az előtt aki beszólt és mondd: Megyek...

Ja tényleg Shrine adja...most,h mondjátok. Régen volt na 😊
Szerintem nem ugrik a level up. A security skill akkor ugrik amikor egy zárszerkezetben 1 pöcköt feltolsz és ott marad. Skeleton key-el is nõ a skill de értelemszerûen lassabban, mivel akkorát dob a securitydon,h még very hard zárakat is simán nyitsz úgy,h elsõre felakad minden pöcök így nem hullik vissza pár ha egyet elrontassz...mivel nem rontod el. Nekem ugyan nem major skill a lockpick, de ha minorként nõtt, majorként is fog, tuti.
CS@
Will-o-k rendszeresen lehúzzák a WILL-t és INT –et ez helybõl két restore amivel már azt sem lehet megcsinálni mint a Morroban, hogy egy spellbe rakom õket, mert nem engedi. Néha a többi restoret is használom. Ezek azért nem érnek meg egy-egy quicket. A CureDisease –t egy vámpíros barlang után ajánlott elsütni, de quicket ez sem ér. Vannak spellek amit csináltam (PLfortify100acrob) ritkán használom, de akkor megtalálni marha nehéz.
Azt fejlesztettem ki, hogy már megtanultam, hogy ez vagy az, jó közel van egy másik spellhez ami be van lõve a quickba, akkor kiválasztom azt és így könnyebben megtalálom.
Az igazat megvallva eddig lusta voltam arra, hogy összeírjam a fölös spelleket aztán kikeressem õket, de már annyi hülyeség van a spellek közt, hogy kénytelen leszek.
Ezt a törlést nem is értem, hogy hagyhatták ki.

BEAST
😄D

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

PiszkosFred
Ott a WoW, StVben az Aréna, van ott pvp minden ládikó spawnnál ha ennyire hiányzik... ;]

PiszkosFred
Hát nem guild ;] Nocturnal adja.

Skeleton keyt használva 60as skillel (+40secu consttal lesz 100as érték) fejlõdik még a skill? Vagyis ha egy tolvaj 60as secuval megszerzi, és majorban ott a secu, akkor lõttek annak a major skillnek a levelup szempontjából?

Az egyik daedric shrine adja a skeleton key-t.

Why so serious?

David2
azér sztem jó lenne, h lenne mód rá, h legalább az arénában lehessen pvpzni

Das Schlimmste ist, wenn das Bier alle ist!

Lockpick: Létezik egy 'Skeleton Key' névre hallgató daedra artifact, amit ha megkapsz, akkor elfelejtheted a lockpickeket. Ugyanis ez nem törik bele a zárba sosem, mert mechanikusan hajlik...tök jól néz ki. Egészen addig jól szolgált, míg Martin nem kért tõlem egy artifactot de nem bántam meg, mert már addigra 90-es volt a security skillem. Bizisten nem tudom hol kaptam már mert jó rég volt és 170 óra játékidõ után már összefolynak a korai dolgok, de lényeg,h valamelyik Guild küldetés során kaptam valakitõl...szóval van ilyen is, csináljátok csak a küldetéseket rendületlenül! 😊
ZS90
azért kössz az infot

\"At the end of this day, one shall stand, one shall fall\"

PiszkosFred
Ottvan, csak nincs barter ikonja, csak a pletykálós. Én vártam nála egyszer több napot is a mágusommal, és nem volt lockpick respawn a készletében ;] De ha két kaland között estem be hozzá, mindig volt. Lehet cellaváltás kell neki, lehet más, nemtudom, a tolvajjal már csak kétszer látogattam meg, utána megoldottam magam ;]

ZS90
<#sir>
Én ezzel játszottam elõször de egy haver azt mondta hogy a Morrwindhez kiadtak egy patchet ami multissá tette azért gondoltam hát ha lesz ehez is

PiszkosFred
Várni lehet, de reális esélye egyenlõ a 0.00001el. Azért van a végén az "1"-es, mert Morrowindhez is készült egy mod, amivel két telejsen független játék tudott egymással kommunikálni, sõt, még tárgyat is tudott cserélni benne az ember a cimborával. És ennyi, már ez is egy körülményes és macerás meló volt. Oblivion sem lesz másként, 2-3 év múlva talán lesz valami aprócska lehetõség, amely hasonlóan nem csinál semmit. A TES játékok a mindenkori offline játékok mérföldkövei voltak, és a fejlesztés legelsõ napján, a legelsõ mondat a "Sziasztok" után a fejlesztõi megbeszélésen az, hogy "Most sem lesz multi, semmilyen formában".

Nam. Ez hagyomány. A TES sorozat valamennyi darabja szigorúan offline, egy játékos módra megalkotott program. nagyon remélem, hogy nem is lesz belõle soha multiplayer.

Hali!

Nem várakoztam még ugyan elõtte, de mindeddig mindegy milyen idõpontban mentem hozzá, mindig ott dekkolt. Külön mondja is, hogy jöjjek bármikor bátran õ bizony ott lesz.
Az újratermelõdésre nem teszem le a nagyesküt, de nagyjából 24-36 óránként benéztem hozzá kezdetben, hogy legyen elég nagy mennyiségben lockpickem. Ekkor mindig volt nála 30.

ZS90
bakker rossz helyre szúrta be szmájlit...

ZS90
Hi all!
Egy kérdés: várható hogy esteleg csinálnak vmi patchet vagy modot a játékhoz hogy lehessen multiba játszani
Bocsi ha nagy hülyeség amit kérdeztem<#confused>

PiszkosFred
kieg: a "simlis jack"nél is újratermelõdik idõvel a készlet, de nem 24óránként. És asszem bizonyos napszakban nem árul semmit, akkor pihen ;]

Szia!

Nem mondod, hogy nyolcnál több varázslatra van egyfolytában szükséged? :-)

Nálam a mágus karakternél összesen be volt téve 2 támadó spell (egy tûzre meg egy villámra), 2 gyógyító (egyikkel magamat, a másikkal másokat gyógyítani bár ez utóbbi összesen 2 küldetéshez kellett a fõ szálon), egy shield, egy feather, egy világító és egy idézõ spell.

Ha kellett netán valami más, egyszerûen kiválasztottam és kész. Ezekkel minden harc lerendezhetõ. Ha meg már van valami tárgy amivel megoldódik a sötétben tájékozódás problematikája, netán jobb feather/ shield effektje van, akkor ezek is mennek ki a listából.
Általában ha jön a lecserélés, akkor a shield/fény/feather helyett bejön a láthatatlanság (ideális elhúzni a csíkot szorongatott helyzetbõl), olykor a detect life vagy egy charm azt kész. Mást nem nagyon kellett használnom, mert azok iszonyat ritkán kerültek bevetésre (betegség gyógyítás, reflect varázslatok, resist varázslatok, restore varázslatok).

A támadó varázslatok közül ez a kettõ bõven elég minden helyzetre. Oblivionban úgyis a villám a király (kivéve storm atronach ellen de ezért van benn a tûz is), de ugyanígy prímán mûködik a normál helyzetekben is. Idézni egy lénytípus elégnek bizonyult (persze mindig a lehetõ legjobb vagy a legszimpatikusabb).

Hmm...köszi. Akkor ezt kihagyom mert a jelenlegi felszerelésemmel is elég jól boldogoluk 😊

Eszembe jutott még 1 ilyen furcsa hely, talán ebben is tudsz v. más tud segíteni.
Bravil-tól K-re szinte már a határnál "Lake Canulus" felett kicsivel van egy Ayedin szentély, ami Malada névre hallgat. Ezt a helyet valamikor valaki megadta nekem mert megjelent a térképemen bár még nem voltam ott és nem is tudom mikor és ki adta. Szóval ez felkeltette érdeklõdésem és behatoltam. kb: a szentély 1/3-nak bejárása után belebotlottam egy nem szokványos ajtóba, aminek a közepén egy kerek lyuk van, ami a két ajtószárnyat összekapcsolja. Pont egy sajt tömb férne bele. Amikor a megjelenõ kéz ikonra kattintok ki is írja,h ez vmi kulcslyuk szerûség de nincs további információ az ajtó környékén...és én máshol sem találtam. Valaki tudja,h miképp lehet ezt a furcsa ajtót kinyitni ???
Menj ki a fõvárosból a Talos plaza kapun. Itt kijutsz az istállókhoz. Itt indulj el északnak a fal mentén. nagyjából félúton a következõ kapuhoz, lesz az egyik beugróban egy ember, akinél minden nap lehet venni 30 darabot. Éjjel és nappal egyaránt ott tartózkodik.

Lehet még szerezni lootból nagyon sokat, illetve a Dark Brotherhood ellátójától.

CS@
Van egy problémám az eredetileg megvásárolható házak átszerkesztésével, amit le is írnék, hátha tud rá valaki megoldást:
Az a gondom, hogy az a script ami engedélyezi a bútorokat a megvételük után csak egyetlen egyszer fut le(logikus). Tehát ha megveszem a kérót és aztán bele a bútorokat, akkor minden frankó, de nem tudom, hogyan oldjam meg azt a helyzetet, ha a játékosnak már megvan az adott ház és be is bútorozta. Ilyenkor értelemszerûen már nem fut le a script tehát az újonnan berakott cuccosok nem fognak megjelenni. Egyenlõre azt a nem túl elegáns megoldást találtam, hogy két esp fájlt készítek egyet arra az esetre, ha még nincs meg a ház egyet pedig arra, ha már megvan és teljesen be is van bútorozva.

Ha kilépsz imperial citybõl és a fal mentén elindulsz jobbra, akkor belefutsz egy fickóba aki közvetlenül a fal mellett álldogál. Nála szokott lenni.

Why so serious?

CS@
Pofátlan leszek és válaszolok a nem hozzám intézett kérdésre:
Annyi gyorsbillentyû azért nincs, hogy erre elég legyen, ellenben fölösleges varázslat dögivel.

CS@
Nálam benne vannak azok is.
Az lehetséges(valószínû), hogy egy szinttel visszafele loggolja a dolgokat.
Tehát a most elkészített varázslataid csak a következõ szintlépés után kerülnek bele.

Rambo 20
Toom' kicsit gagyi kérdés de ha nem vagyok tagja a thieves guildnek(arról sem tudom biztosan) honnan tudok tolvajkulcsot szerválni?Az hogy néha az ellennél van oké de nincs ötlet?

Ha beszólnak neked, állj meg az előtt aki beszólt és mondd: Megyek...

Hali!

Oda csak a hivatalos, fizetõs mod letöltése után mehetsz be (Orrery mod). De ekkor meg abszolúte nem kell archmage-nek lenni. Bárki bemehet ha megva neki feltelepítve és aktiválva a mod. Itt kap egy nagyon gagyi küldetést meg istentelen erõs jutalmat ha megcsinálja azt.

Aki már Archmage a MAge Guild-ban, attól kérnék most segítséget...

Már én is az vagyok, de a gondom az,h az egyetemen az archmage toronyba belépve velem szemben van 3 ajtó, amibõl a középsõt nem tudom kinyitni...A két szélsõ az kivezet az egyetem területére de ez a középsõ vmi kerek csarnokszerûségbe vezetne. Mivel itt már én vagyok a góré már tuti nem fogja ideadni senki és mivel már minden Guildban is a legjobb vagyok már más küldetés kapcsán sem kapom meg...valaki? ötlet ?
Hali!

Nem módosítható és nem is megtoldható egyetlen varázstárgy sem. Enchanted tárgyat elve nem enged (nagyon helyesen) a program tovább tápolni, sem enchanttal, sem sigil stone-al. Amit egyszer legyártottál az olyan is marad.

Mike:
Miért kell törölni varázslatot? Jól elvannak azok a többi között, elgfeljebb használva nem lesznek. Amik gyakran kellenek úgyis mennek gyorsbillentyûre nem? A többit meg egyszerûen Magicka igény vagy név szerint állítsa sorba magának a játékos, így azonnal meglesz amire szüksége van. :-)