The Elder Scrolls IV.: Oblivion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ja meg az Armorer szintjébõl itélve nem te javítod a cuccaidat hanem a kovácsokhoz mászkálsz, megéri inkább a kalapácsokkal tökölni mert olcsóbb és hosszabb távon elég kellemes bónuszt ad: +25 sebzés és védelem.

Dr4gonlord
OblivionHQ-n a Karakterlapok szekció mikor indul be?

Gunner
Oks, elmesélem mi tõrtént, mivel ha vki felveszi a Skeleton Key-t, akkor kiírja, hogy Skeleton Key Added, mint active effect. Mivel én egy olyan küldetésben voltam amiben egy álomba kellett mászkálni ott nemvolt semmi cuccom, miután kész lett küldetés visszakaptam minden cuccom és kiírta hogy újra aktív a tulajdonság, én meg azt hittem azt kaptam a küldetésért

[email protected] | HD4890@980/1140 | 4GB@800 | W7x64 |

Dr4gonlord
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Fõküldetés végigviteléért jár.

<#eljen>

Egy kis konstruktív kritika:
Harcosnál megéri az Endurance-ra rakni hogy minél hamarabb elérje a 100-at, szintlépésnél Endurance/10 életpontokat kapsz, 100-nál 10 élet szintenként.

Ja és a másik szerintem többet kéne blokkolnod, nálam az gyorsabban fejlõdött mint a Blade <#idiota>
Amikor épp nem támadtam akkor folyamatosan blokkoltam, ha megütöttek akkor a blokk miatt az ellen egy pillanatra megszédült ilyenkor 2 gyors csapást simán be lehet vinni aztán megint blokk. Mivel így nem folyamatosan támadtam ezért a fatique szint is magas volt és az ütéseim is többet sebeztek.

nem rossz a karid
order of the dragon mi?

Inkább csapja agyon agyam a metál korbácsa, mint süllyedjek a közízlés mocsármocskába!

oblivionhq.hu
enchant lépésrõl lépésre címû cikk

Inkább csapja agyon agyam a metál korbácsa, mint süllyedjek a közízlés mocsármocskába!

grebber
Na kitálalok én kis tirpák karakterem:

Ha bénák a képek sorry csak paintbe összezuztam 😞

Next PC upgrade: 2022

Hogyan kell mágikus tárgyakat készíteni/készítettni? Az idézés képességem már Expert szinten van a sok zombi idézés miatt. Mágikus cuccokat eddig csak azokkal a Sigil Stoneokkal tudtam csinálni, amiket az Oblivion kapuk bezárásával szereztem. Ha vki tud segíteni kérem tegye meg.

Vegyetek Xbox360-at és találkozunk a neten!

PiszkosFred
Én is sûrûn.

Tolvajlás és tolvajlás között is van különbség. Amíg minden sz*rt le akartam nyúlni, folyamatosan kergettek az õrök ;] Aztán rájöttem - egy loadmessage is rávilágított - hogy minél nagyobb a tárgy (méret és súly), amit el akarok lopni, annál nagyobb a rizikófaktor és a lebukás esélye. Ez igaz a zsebmetszésre is. Úgyhogy maradtam a kulcsoknál és a pénznél. A többi kacatjuk nem érdekel, azokat majd megszerzem másként. Amióta csak pénzt lopok, meg speciális kulcsokat, keveset vagyok börtönben. Kergetni kergetnek persze sokszor 😄 De Waterwalking cuccal, invis+chameleon, és Tolvaj Céh összeköttetés - legtöbbször sikerül meglépnem. Ha meg nem, hát... Akkor gyors visszalopom a cuccaimat a ládikából, majd újra felkeresem az illetõt ;]

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

A major szkillek meg a tulajdonságok (erõ, ügyesség stb)

grebber
Major skill és a többi is kell?

Rakjál már be a statjaidról pár képet plz, kíváncsi vagyok <#wink>

grebber
Emberektõl nem lopok mert mindig lebukok 😞

Elõször speechcraftos minijáték aztán a hagglet még a profiknál is feltolhatod kb negyedig ha béna vagy mercantile-ban. Az benne a jó hogy a csúszka ott marad és innentõl akárhányszor bizniszelsz az adott boltossal folyamatosan nõni fog a mercantiled

PiszkosFred
Érdekes ;] Nem járok még mélyen a Céh feladataiban, de volt már olyan, hogy a reward volt 100 arany. A koldusok meg egyéb marhaságok elvittek 40-50aranyat, és a végén jó ha nem fizettem rá. Igen ám, de tolvaj vagyok, a kastélyokba szóló küldetésekkor simán le lehet nyúlni egy kisebb ház árát a grófoktól és egyéb "gazdagnak látszó" emberektõl. ;] Csak ha lebukok, akkor futás van vissza. (legutóbb én hülye bezártam a titkos ajtókat befele jövet, aztán végig kellett nyitogatnom, õrökkel a nyomomban. Ráment pár potim mire kijutottam, és sikerült kereket oldanom...)

Nekem is van ám elméletem! <#idiota>
(más nagyon nem is lehet mert semmi tényleges infot nem találtam errõl)

Szerintem(!) a fáklya tökmindegy, egyáltalán nem nehezíti a lopakodást.
Ami számít az a páncél súlya, a fur és a leather a két legkönnyebb páncél ezért ezekben ill csak simán ruhában (ruhánál nálam tökmindegy hogy fekete vagy neonzöld) a legbiztonságosabb nindzsázni.

Hiába van meg az 50 seak vagy hiába van feather akkor is mintha a páncél tömege lenne a döntõ.
Ha a szín számít akkor elvileg a sötétebb nehézpáncélokban is jobban lehetne lopakodni bár én ezt eddig nem tapasztaltam 😊

grebber
Már kiprobáltam hogy a haggle csuszkát feljebb rakom.Ja minden fasza lett ugy még egy nyamvadt almát se vettek meg tõlem 😞

No mindegy jó ez a 20.000 arany is ugyse költök semmire.

Kár hogy nincs multi mert akkor adhatnék neked 50000 aranyat hogy végre talpraállj 😄

Lacee
alkimista-boltban vagy mezõn lehet összeszedni, nem bonyolult

Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"

grebber
A pofátlan mocskos tolvajcéh.
Csinálom a küldiket azt egyszer csak azt látom hoppá ugrott 1000 aranyam.
Apja farkát õ meg odaad 100 kõkemény aranyat a feladatért.Hát ez a hála a gürcölésért ?

HELP !!! #19176
CS@
Mivel nem hittem neked így utánanéztem és csak, hogy tudjad elárulom, hogy csak onnan lehet szerezni. UseReport

PiszkosFred
Akkor légy oly' kedves és keresd elõ a "completed kvesztek" közül ezt a részt, és írd le pontosan melyik kveszt az. Sokat segítenél, mert a mostani infók alapján... szóval ez semmi.

BEAST
a skeleton key egy daedra artifact és csak egy küldetésben lehet megszerezni.

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

Gunner
Nem volt szándékom egy 60as szám után büszkeséggel feltöltõdni

Gunner
Sajnálom, csak hogy tudjátok nem csak shrine-os küldi után lehet szerezni skeleton key-t

a "Cure Vampirism" feladathoz a gazokat hol tudom megszerezni ?
PiszkosFred
Mert jó volt neki leírni a "60"-as számot. ;]

PiszkosFred
Fene tudja. Mármint közvetlenül nem számít, de közvetve igen. Lehet csak én látom bele a dolgokba, de.. Amikor

fáklya+leather = nem vettek észre
nincs fáklya+leather = nem vettek észre
fáklya+mithrill/elven = kiszúrnak elõbb utóbb
nincs fáklya + mithrill/elven = most is kiszúrhatnak, de sokkal késõbb.

Vagyis szerintem, nem a fáklya fényét veszik észre a népek (mondjuk ez mekkora marhaság már, jön a sötétben egy fákyla, de sz*rjuk le 😄), hanem ha a fáklya mellett olyan páncélt hordasz, ami csillog, akkor bizony a fáklya miatt ez erõsen rizikós. Lopakodásnál nem csak a bakkancsod minõsége számít (ami 50es skillnél megszûnik tényezõnek lenni), hanem a rajtad levõ páncél "milyensége", illetve csillogásának erõssége. Alaphelyzetben is kiszúrnak könnyebben mithrillben mint leatherben, de ha fogsz egy fáklyát, akkor még inkább. Szóval fáklyával is lehet lopakodni, de vagy robe-ban, vagy leather cuccban, mert csak erõsíti az amúgy is meglevõ "csillogását" a páncélodnak.

De hangsúlyozom, én így tapasztaltam, és lehet csak én látom bele a dolgokat, és a valóság nem így van ;] Nagyon nehéz bármire is ésszerû dolgot mondani, egy normálisabb combat log nélkül...

CS@
Ha nem emlékszel, akkor mér mondod?

Gunner
Én egy nem shrine-os küldibõl szereztem, lehet, hogy vmi dreamworld-os volt, de már nem emléxem 60 küldi után 😛

ati2002
Nem kell gyógyítani, az enyém már vagy 10x kipurcant, de csak-csak megjelenik néha.<#vigyor2> Néha megpofozom, ha olyan kedvem van. 😄

----Abit NF7, 2800+Barton, 1GB DDR400, Gainward GF6800GT(425/1120)----

Kandurex
<#eljen> értesz a mai PC-s játékokhoz

Pro

<#zavart2>

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

Vannak játékok amiket szarul törnek meg de az Oblivion nem ilyen.

A haveromnak meg van az AOEIII nem eredetiben és tök bugos az egész neki, mert szarul rakták föl.

Heal other spellel tudod gyógyítani.

Lehet hogyha vársz pár órát akkor õ is regenerálódik? Egy próbát ez is megér <#fejvakaras>

ati2002
Ha megteheted: XP, majd Oblivion reinstall. (én megtenném, ha nem menne rendesen, 1 óra az egész) Máskülönben mennie kellene.

----Abit NF7, 2800+Barton, 1GB DDR400, Gainward GF6800GT(425/1120)----

Egyébként tudja vki hogx érdemes megölni Eranát?

A hibáknak semmi köze ahhoz hogy a játék eredeti vagy sem, ez nem lehet oka technikai problémának.

Bocsi, most néztem csak meg milyen géped van.😊 Akkor az utobbi a hiba.

Nyugodtan lopakodhatsz fáklyával a kezedben, furcsa mód egyáltalán nem befolyásolja a lopakodás sikerességét <#wow1>

A night-eye szintén okés de a light varázslat viszont lebuktat, ott már érezhetõen hamarabb vesznek észre.

Sztem kicsit gyengus a géped hozzá vagy nem erdeti a játék és van némi hibája.

ChevyG
és gyógyitani lehet? mert megsérült és pl jöttem le 1 hegyröl (gyalog), mögöttem jött ö is, 1xcsak halottam 1 nyoögést, és már bukfencezett lefele😄
Quki
mondja már meg vki hogy miért lépeget ki a játék , ha a faq-ba minden probléma megoldást megpróbáltam már...tököm ki van hogy gondol egyet a játék és kilép...pls help

FSB: 533 |FSB/RAM arány: 1:1| C2D 8400 @ 4.0 Ghz| Gigabyte EP45DS3P| Sapphire HD4870->4890 | 4Gb OCZ Reaper 1150| Chieftec 750Watt + Acer Aspire 6930G-644G32N notebook

Én 1x elvittem egy dungeonba próbaképp. Harcolni nem harcolt, viszont elõkapott egy fáklyát. Ez lehet jó is és rossz is, mert ha épp a sneak-omat akarom növelni, akkor nem jó ha egy kivilágított kisember követ, mert könnyen észrevesznek. Ha viszont nem volt kedvem Night-eyezgetni, akkor viszont jól jött,h ez ott a hátam mögül bevilágítja a barlangot.
Lopott cuccokon Bruma-ban tudsz majd túladni egy Owen v. Oywen nevû manusnál, h beléptél a Thief Guild-ba. Asszem akkor sem azonnal csak 1 belépési küldetés sikeres teljesítése után.
ChevyG
a fannal mit lehet csinálni, azon kivül, hogy kövessen v ne?

hol ad6ok tul a lopott cuccokon?
Kössz szépen!

Hali!

1. Olvasd el a párbeszédet (ne csak ezt, minden párbeszédet), amikor mondja mit csinálj a könyvekkel. Emellett bekerül a quest logodba is. De amúgy csak el kell olvasnod mindet, majd késõbb visszamenni. Akkor ad némi plusz infót. Aztán hallgasd meg mit mond és cselekedj aszerint. Ne csak azt a nyamvadt nyilacskát tessék már nézni! :-)
2. A soultrap nem ad neked követ. Eleve kell legyen üres lélekköved az inventoryban (az utolsó fülnél vannak a könyvek/kulcsok/lélekkövek/hasznontalan egyéb holmik) és ha az képes befogadni a legyõzött lény lelkét míg akkor megjelenik a kõnél az ismertetõjében.
3. Ha kell az alkímiához az alapanyag, akkor nincs mese, vadászni kell. :-)

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

Ismételten lenne néhány kérdésem:
1. Megszerezetem a mystic dawn-okat ( az a 4 könyv a birodalomról) és elvittem a mágusokhoz ahova utasít a küldi. Nem vették el tõlem, de mondtak vmit és most enm tom hova menjek, mit csináljak?!
2. Soul trap-es varázslatnál amikor kinyírom az ellent hova rakja a követ, mert sehol se találom (és helyem is van)
3. Normális az ha, egy varázsló elkezd ûldözni egy szarvast és el akarja intézni?