The Elder Scrolls IV.: Oblivion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

PiszkosFred
Igen. Csak fegyverbe lehet enchantot, és hordható ruhákba (akár csuha, akár gyûrû/amu, akár páncélzat). És csak hordható ruhába lehet constans effekt.

Ékkövek csak díszek egyelõre, vagy mint eladható vackok. Azt nem értem, hogy a kövek minõsége is "növekszik" a karakter szintjéhez igazodva, és mégsincs semmi szerepe az eladhatóságán kívül. Talán modderek majd csinálnak olyat, mint a diablós socketed itemek+gem, errõl valahol volt is már szó (illetve tervezte vki a hiv.fórum modder szekciójában), de azóta nem láttam volna ide vonatkozó újabb infót.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

grebber
Perception (V2.1) modhoz kell valami külön okosság mert nekem nem jelzi ki a karakterek szintjét?Mit kell csinálni hogy kijelezze?

Next PC upgrade: 2022

Sipocz
Még nagyon "alacsony" vagyok a dolgokban, de hagy kérdezzem:
Amit írtatok abból az tünik ki hogy enchantolni csak a fegyver és páncél(+ruha+ékszer) besorolásu eszkozöket lehet. Más lomot pl.: ékkövek, pálcák(bár ilyesmit még nem találtam, a DF-ben volt😊) egyáltalán nem? Találtam már fragment meg csiszolatlan és megmunkált ékköveket is (nem az óelf stone-okra gondolok persze, hanem pl. topáz, rubin....) ezeket csak mint ker.árú tekintsem?

\"Mi a hézag hapsikám?\" -(Bugs Bunny)

Hali!

Keress fel bármilyen Ayleid romot (fehér romok) és menj be. A kék színû kristályok amik állványokon vannak (nem ami világít) azok a Welkynd stone-ok.

A sigil stone hatásából nem te választasz. Az elsõ arra vonatkozik ha fegyverbe teszed, a második arra ha bármi egyébbe (ruha, ékszer, vért).

A night eye annyit tesz, hogy látni fogsz a sötétben, de minden kék színû lesz. A turn undead level 11 annyi, hogy a 11. szintû és gyengébb élõholtak 20 másodpercig futni fognak elõled (ez a 20 pts jelentése). A detect life meg kijelzi kis aurával a 60 lábon belül lévõ lényeket. Még ha egy fal túloldalán van, akkor is látni fogod az aurát.

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

CS@
Nekem az AnvilManorban meg az IC kunyhóban található tárolókból még sosem tûnt el semmim.
Tornyom nincs, még nem is láttam, úgyhogy ennek nem tudok utánanézni, de így látatlanba elég nehéz elképzelni, hogy a készítõk elcseszték volna.

Saját ládából nem tûnnek el a cuccaid. Legfeljebb nem láccanak mert túl sok minden van benne. Szedjél ki pár dolgot és elõkerülnek. De ez csak a saját tulajdonú épületekben lévõ tárolókra érvényes. Ha viszont a placcra kiszórod õket akkor abszolúte nem fognak eltûnni.
A ládák meg 4 naponta újrapakolják magukat az eredeti cuccal ha netán kivetted volna belõlük azokat. De nem nyúlnak az eredetileg nem benne lévõ dolgokhoz.

wesker24
Hello nem tudja valaki hol lehet találni egy Welkynd Stone-t ? vagy esetleg venni ?? mert pénzem az van most dögivel. Épp a Chorroli Mages Guild küldetést csináltam és Eranna adott egy tekercset amit annál a hegynél kell használni egy villámlás varázslattal ahol a Fingers of the Mountain könyv volt egy hullánál.

Amugy sikerült bezárnom már a 4-dik Oblivion kaput is és ismét gazdagabb lettem 2 Sigil Stone-nal !!<#wink><#wink>

Az egyik Shock Damage 10 Pt on Strike - Night eye on self A két tulajdonság közül melyiket érdemes használni ??

A másik meg azt sem tudom micsoda <#szomoru1> <#szomoru1>
az egyik Turn Undead level 11 20 Pt on strike - Detect Life for 60 s on self
Lenne egy kérdésem? Most a saját házamban a ládákban biztonsággal tárolhatom a cuccokat vagy sem? Mert hallottam, hogy elõfordulnak veszteségek... +Pl az uj varázstoronyban is elvesznek vmiért a tárgyak...

http://www.kettlebelledzes.hu/

Hali!

Nem lehet "befeketíteni". Az egy artifact és nem módosítható. Mint ahogy nem módosíthatóak a varázstárgyak sem. Az marad sima, egyszerû grand soulgemnek.

Sipocz
Tényleg! az Azura Star "befeketíthetõ", vagy ennél azért nagyobb artifact ami nem tupírozható tovább?

Sipocz
Áhá! (és közben majd mormolom->"lelket küldök hozzád uram, fenséges kín meggyötörte....."😊!) Elég sötét a dolog hangulata!😊

Hali!

Annyi, hogy minden NPC fixen grand léleknek számít. Ha van sok ilyen lélekköved akkor gyûjthetsz sok grand töltetet magadnak, mert grand lélekkel rendelkezõ szörnyekbõl sokkalta kevesebb akad. Szóval ha van elég sok feleslegesnek vélt üres grand kavicsod, meg egy lélekcsapda varázslatod, akkor keress fel a megfelelõ idõben egy fekete oltárt és csináld meg a rituálét (oltárba betesz kavics, soultrap varázslat elsüt az oltárra és kész is, de csak akkor mûködik, ha ragyogó fényoszlop magasodik az oltár fölött).

Sipocz
Kösz a választ Fred a csapdákra.
Kérdés: a fekete soulgem azzal együtt hogy külön feladatot ad az elõállítása és alkalmas NPC-k befogására megéri a veszkõdést, mert én ugyan még nem találkoztam vele de olvasgattam a különleges rituáléról?

Hali!

Az Azura's Stone grand soulgemnek számít, de max 1 lelket tud tárolni. Vámpírok, NPC-k lelkét ezzel befogni nem lehet. Ahhoz black soulgem kell. Olyat meg bizonyos napokon tudsz csinálni összesen 5 helyen és 1 black soulgem létrehozásához 1 db üres, grand soulgem kell.

A befogható lényekrõl infót találsz az Oblivion HQ oldalán (a szörnyek leírásában benne van, milyen a lélek, mekkora kõ kell a befogadásához).

Sipocz
Ém magam is szívtam vmi hasonlót: a bajság az volt hogy itt a Morro.-tól nagyon eltérõen írja ki hogy a soulgemben van-e lélek és az mekkora, nálam történt hogy vártam egy amolyan részletes leírást a bezárt lélekrõl de ez itt nincs és figyelmetlenül olvastam a kijelzést pedig oda volt írva hogy pl. "common gem:common" ami lefordítva "közönséges kõ benne egy mindennapi lélekkel". Nem ez a baj Nálad is? Mert vmi ilyesminek kell lennie pl. "common gem:none"

PiszkosFred
Vampirt nem raksz az Azura-ba, csak Black Soulgembe, ahogy a tobbi emberi lelket is csak oda tudod zarni.

Egyszer én is benézem egy ilyet, alaposabb vizsgálat után kiderült, hogy betegség miatt csökkent az adott tulajdonság...

http://flatline.hu.googlepages.com/arcanecrafting The long lost and forgotten art of creating powerful items with magic

Voltan
Azért azt ne felejtsd el, hogy a Blade of Darkness akció játék volt, az Oblivion pedig nem az.

"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"

Hali!

A make a pilgrimate annyit tesz, hogy keresd fel elõbb az adott istenség egy úti szentélyét (wayshrine) a vadonban és annál imádkozz (nem árt ha magas a fame értéked). Na ekkor kapsz egy 10 percig tartó bonuszt ami javítja valamelyik statodat. Ha egy istenség ilyen shrine-jánál már egyszer imádkoztál, akkor utána a templomok bármelyikében a kis oldalsó oltárnál is megteheted ugyanezt és megkapod a bonuszt.

Ha mindegyik istenség wayshrine-jánál jártál már és aktiváltad is õket (megkaptad a bonuszt) akkor kapsz egy új, erõs, ideiglenes javulást, ami egyszerre minden tulajdonságodat 10 ponttal emeli. ezek ideiglenes növekedések csupán. Ha lejár az idõtartamuk, akkor elveszíted a bonuszt.

A vadonban, az utaktól nem messze vagy nagyon messze, jelöletlenül állnak az ilyen oltárok. Kis, kerek alakú épület, oszlopokkal, középütt egy kerek oltárral. Változó, hogy mekkora szinten és mekkora fame értéknél aktiválódnak. A fõváros körül találhatsz 2 db-ot (az egyiket délnyugatra a fõvárostól, a tó túlpartján két út között, a másik meg közvetlenül a fõvároson kívül van, ugyanazon a szigeten, a hídtól felfelé, de ha körbejárod az egész szigetet úgyis megtalálod). A térképen nem lesznek jelölve ezek az oltárok!

Ráadásul a Blade of Darknessben ki lehetett ütni az ellenfél kezébõl a potiont (meg a tiedbõl is) miközben elkezdett inni! 😊

Én vagy 5x végignyomtam azt a játékot, na annak a harcrendszere szerintem jobb volt, mint az Oblivion-é....

http://flatline.hu.googlepages.com/arcanecrafting The long lost and forgotten art of creating powerful items with magic

Hali! Megszerztem Azura csillagát, már csak azt nem vágom hogyan müxik. Morrowindben okés volt, Soul Trap varázslat és bele ment a kõbe a lélek. De itt nekm azt írja ki, hogy nincs nálam megfelelõ kõ ahhoz, hogy elejtsek egy lelket. Pedig egy vámpírnál is próbálkoztam... Mi lehet vajon a gond? Illetve hogyan mûködik pontosan? Elõre is köszi!

Intel C2D E6600; nVidia 8800GTS 320MB; 2 Giga DDR-2 800MHz RAM; 2*250GB + 1*320GB HDD;

PiszkosFred
Van mod, ami engedi a csapdak "disarm"-jat, sot, a ladak is szetverhetoek, az ajtokkal egyetemben (nint nwnben). Nem teszteltem egyelore, de elraktam a linkjet mert erdekesnek tunik.

Security Rebalance-Traps and Bash Locks
Author: Lap

Description:
-Bashable locks on doors and chests
-Disarmable traps on doors and chests
-Detect traps Spell
-Better chest loot
-No more lockpicking in combat
-"Fixed" the skeleton key
-Established minimum security requirements to pick certain levels of locks
-The ability to trap mostly hard locks instead of them all equally.
-The ability to extract rare poisons from disarmed traps.

LINK

PiszkosFred
Szerezz több fame-t, mert jelenleg az infame a nagyobb. (zárj be 1-2 kaput gyorsan, csinálj kveszteket, adogass pénzt a koldusoknak)

hi all, segítség kéne, bemegyek egy chapelbe és az egyes istenek oltáránál azt írja ki, hogy "make a pilgrimage". mit kell csinálni?

Szia!

Olvass el egy plakátot amin a Grey Fox-ról van szó (a fõvárosban mindenütt lehet ilyet találni), majd diskurálj el egy koldussal és viola. Megvan a lehetõség a csatlakozásra.

Hali!

legfeljebb akkor nem az van nála, ha 20. szint felett arénázgatsz vagy ha valami modot felraktál. Máskülönben az alap játékban ez a fix felszerelése az orkológus grand championnak.

Mayday
"helyi tolvaj céh community managere"

LOOOL <#idiota><#idiota><#idiota><#idiota><#idiota>

- Honnan tudjátok, hogy boszorkány? - Engem gyíkká változtatott! ... de már elmúlt...

Ha a Wizard Tower installja kifagy, akkor installáld fel safe módban
Ott menni fog.
ZaJanga
<#idiota>
oda vagyok érte!
Inkább Charm varázslat vagy lefizetés!

A fórumban oldalunk látogatói kapnak lehetőséget véleményük kifejezésére Az itt megjelenő vélemények regisztrált tagjaink magánvéleménye nem tükrözik az SG Hírmagazin szerkesztőségének álláspontját

Egyszerûbb módszer ha kicsit pénzelsz egy koldust az utcán akkor elmondja hol kell lenned és mikor hogy tag lehess.

Why so serious?

s0n1c
kövess el valami csúnya dolgot (én almát loptam az egyik fogadóban 😊 az õrök szeme láttára, aztán irány a börtön, másnap ha alszol egyet fel fog keresni a helyi tolvaj céh community managere 😊
Nem tudja vki, hogy az orgazdák miért nem állnak velem szóba? Tagadják, hogy árulnának vmit... Be kéne lépnem a tolvaj klubba? 😊 Ha igen, akkor hol találom meg õket, mert már nem tudom cipelni a sok szajrét...

http://www.kettlebelledzes.hu/

s0n1c
Hát egen, elég fura volt, hogy lvl1-es tolimmal fullra kiraboltam imp. city-ben az ékszerészt... (meg a többi boltot is egy éjszaka alatt 😊)
Nem tudja valaki, hogy mit lehet tenni abban az esetben, ha néhány wisp-el történt csatározás után a lecsökkentett strength, intelligence, willpower és speed tulajdonságaim közül csak az intelligence-t és a willpowert tudtam visszaállítani? Pedig a próbáltam restore varázslattal, potionnel és még templomban is.

aludni, encsantolni, uj varazslatot kesziteni, oromkodni. stb

kisfigi
Mire jó az a saját mágustorony?

Destiny. The design is clearly ancient.

Sipocz
Errõl igen csak megoszlanak e vélemények😊! Pl. én 3 manust ösmerek aki kedveli a gamát ebbõl 2 minden esetben a "pöckölgetõs" módját használja a zárnyitásnak és már 5.-10. skillszinten is kinyitnak "very hard" zárakat, 1 ipse meg minden esetben az auto-attempt-et használja azzal együtt, hogy a másik kettõ folyamatosan magyarázza a technológiát és bátorítja a pöcögtetésre, de õ azt mondja hogy ugyanannyi lockpick-kel jut el e célhoz és akkor meg miért "tökölõdjön"😊). Ráadásul azt is vallja, hogy mivel õ mágus ezért alter.-val fog minden zárat nyitni, mondjuk egyelõre csak annyi a vérzés hogy a skilljének szintje avarage zárakhoz való spellre jogosítja csupán.
Más: csapdakioldásnál "kézzel" csak a bukózsinórokat tudom elszaggatni, nyomólapoknál ez nem megy csak úgy ha kb.közelrõl jól belelövök egy íjjal, a nyomólapokat semmiképpen nem lehet kézzel oldani?

tibor16
jaja, tegnap 3 átlag polgári házba törtem be IC-ben, egyszerûen nem volt zsákmányom... pedig ezek között volt 2 db 5 pontos zár is. A gyémántos ládában is ezüstöt találtam 40 aranyér, azér meg nem érdemes még az álkulcsot sem koptatni...

http://kreativ.try.hu/ - alkalmazott grafika, fotó http://tilos-az-a.hu/ - közösségi szabadidő magazin - művelődés, művészet, játék, utazás, fotó, család...

tibor16
Bár nemtom mit írtál, de fent van 1 faq, meg van egy külön Oblivion oldal is, ahol a fõküldinek a végigjátszása részletesen le van írva. Gondolom az admin azért törölt mert a kérdésed most lett 121-ezredjére beírva és vszínû van rá ugyanannyi válasz is. Mi meg a 121 ezerszer feltett ugyanazt a a kérdést unjuk, úgyhogy sztem nem a segítõklészséggel van a bibi... szvsz

http://kreativ.try.hu/ - alkalmazott grafika, fotó http://tilos-az-a.hu/ - közösségi szabadidő magazin - művelődés, művészet, játék, utazás, fotó, család...

kovecses
Bírom hogy itt milyen segítõkész emberek vannak...nem hogy segítenének a fõküldi egy részével ahol elakadtam, de még a hozzászólásomat is kitörlik!

Kösz

Töltsd le, teszteld és ha tetszik vedd meg és támogasd ezzel a készítőket!

Szerintem amúgy nagyon jót tenne a játéknak ha a zárnyitás nehezebb volna és sokkal nagyobb értékek lennének a nehéz zárak mögött.

Hát annak amúgy sok értelme van miután simán összeállítasz olyan varázslatot amivel 50-et emelsz a viszonyon 0 illusion követelmény nélkül...

Qrva jó ez a saját mágustorony! :-))) Imádom!
Látom te is imádod a Speechcraft minijátékot <#hehe>

Passz... <#nemtudom>

Töltsd le a warezost az faszán mûködik! <#hehe>

CHEAPBOY
nah senki sem tudja hogy miert van az hogy a netes aktivalas utan a hivatalos plug inok telepitoje lefagy nem valaszolt ir ki s nem csinal semmit???

www.gamestore.hu MSN: [email protected] twitter.com/gamestorehu

ZaJanga
my hero :-D :

A fórumban oldalunk látogatói kapnak lehetőséget véleményük kifejezésére Az itt megjelenő vélemények regisztrált tagjaink magánvéleménye nem tükrözik az SG Hírmagazin szerkesztőségének álláspontját

arpad vezer
Például majd holnap kipróbálom, hogy elviszek magammal egy vagy két mágust, és együtt próbáljuk kiírtani a Mithyc Dawn rejtekhelyét. <#vigyor1>

Árpádvezér

arpad vezer
Én belépek minden guildbe, mert csak nyerni lehet rajta.

Árpádvezér

CS@
Akkor miért nem veszel ?