The Elder Scrolls IV.: Oblivion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

kisfigi
OK

Destiny. The design is clearly ancient.

Én is a játékokból tanultam meg angolul, még valamikor marha régen, és igzaából szótár se kell hozzá, egyszerûen csak figyelni kell és kész. Ráadásul egyáltalán nem állt szándékomban nyelvet tanulni, szóval nagyon megfeszülni sem kell. Biztos, hogy egy csomó angol szónak a jelentését már így is mindenki tudja, szótár nélkül is (pl, load, save, vagy hogy a játékból is mondjak példát, prison, horse, spell, stb). Idõvel egyre több ilyen szó lesz, és egyszer csak azt veszitek észre, hogy értitek, ami oda van írva. 😊 A felirat is sokat segíthet.

grebber
Probáld ki.

Next PC upgrade: 2022

kisfigi
Ha letöltök egy cracket akkor azzal jó lesz?

kisfigi
De nekem játék közben az akaratomon kívül!

grebber
Nem kell vele foglalkozni majdnem minden kilépésnél kiirja!

Lunki88
Hát én se sûrûn, fõleg hogy nemrég találtam egy gyûrût amit ha használok akkor világítok mint egy mécses. <#vigyor2>
kisfigi
Kösz, és nem tudjátok miárt írja ki hogy "az oblivion hibát észlelt és ezért leállt a kellemetlenségért elnézést kérünk"

grebber
Heh fáklyát még nem is használtam soha a game során!

Lunki88

Nagy buli volt. <#idiota>
grebber
Oblivion HQ!!

"Egyike Vvardenfell legnépszerûbb legális céheinek, bár ez a helyzet sajnos éppen nem érvényes Cyrodiilra, ahol rengeteg tag, és kívülálló jegyzi meg nekünk, hogy bizony jobb napokat is látott már a szervezet...na de itt vagyunk mi, akik majd felvirágoztatják! Akik nem kedvelik a mágusok hókuszpókuszait, a tolvajok hátsó szándékait, azoknak itt a helyük. Nincs is más dolgunk, mint megkeresni a vezért Anvilban, a helyi Harcosok Klubjában, aki örömmel fel is vesz minket, tekintve hogy mostanában elég ritkák a jelentkezõk, dacára a magas fizetésnek. A legtöbb átlagember inkább a munkájából él meg, minthogy valamilyen veszélyes de jól fizetõ küldetésben otthagyja a fogát. Válaszolunk néhány kérdésre, és ha a Guildmaster mindent rendben talált (azaz tiszta az elõéletünk, nincs rajtunk vérdíj), máris gyarapítottuk a szervezetet önmagunkkal."

kisfigi
Pontosan hogy is kell belépni a harcosok céhébe?
(The fighters guild)

fura nekem mûködik az a link <#fejvakaras>

a nyelvtani része lehet gáz (mondjuk a beszélt nyelvben ennek csak a töredékét használják) a gyakori szavak meg pillanatok alatt ráragadnak az emberre, szinte elég csak feliratos filmeket nézni meg szótárazni a játékokat és egy idõ után már felirat se kell a filmekhez 😊

Hali!

Olvagattam utána, de a linkk ami segíthetett volna at már nem megy. 😞
Van rá lehetõség, hogy GeForce 4 MX440-ssel menjen a game?

Elõre is köszi

vagyis velük

Én már 1. szinten is találkoztam valük

grebber
Szellemek csak ugy hemzsegnek a romokban ,bár azt nem tudom hogy szinttõl függ-e a jelenlétük.

rezes
Elakadtam a fighter guildes cehkuldetesben.
5 db ektoplazma kellene de nem talalok sehol szellemeket akikbol ki lehet szedni.Tudnatok segiteni merre lehet ektoplazmat venni vagy szellemeket irtani?

Fonok.Ki az a corporation?

grebber
Na ezek is sziámi ikreket játszanak:

Kaját felesleges. Ruhát, ezüst cuccokat és fegyvereket meg vérteket lopjál. Esetleg értékes komponenseket.

Amúgy meg összesen 1000 arany értékben kell lopott cuccot átadni (mármint ennyit kapj a cuccokért, nem a névértéke számít). Ha ez megvan, akkor többet nem kell foglalkoznod ilyen közbülsõ küldetésekkel. Csak megkapod hogy menj lopni, aztán pár másodperc múlva már ki is jelzi, hogy menj a következõ helyre felvenni a küldetést, vagy várj és aludj a fõvárosban egy fogadóban vagy bárhol másutt és majd felkeres az összekötõ.

Én már az elsõ alkalommal összeloptam és leadtam 2000 arany értékû cuccot onnantól nem is volt szükségem az orgazdákra.

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

grebber
Pillanatnyi bug lehetett vissztöltöttem és már ottvolt reggel 8 fele a tronján 😄

Ti miket szoktatok lopni amikor mondják hogy xxx arany értékben kell eladni lopott cuccokat??
Vannak sokar érõ dolgok ha igen hol??
Mert én eddig csak a harcos céhektõl loptam a fegyvereket, meg innen-onnan ételt ezüsz cuccokat de ezek nem valami hüdesokat érnek 😞

arpad vezer
Ok. Köszi, akkor tovább megyek.

Árpádvezér

s0n1c
és miért akarsz kigyógyulni? ez egy ajándék nem pedig betegség 😊
Hmmm. Akkor tehát megvolt a hamisítás, most rátetted a pecsétet az IC-ben ha jól értem.
Akkor hová akarsz menni? Csak vissza kell vinned Anvill városába a levelet és kész. Odaadod az úrnõnek és ennyi.
Pontosan hova mutat a nyíl?

Esetleg be tudod írni mi van a quest logban?

grebber
Megvan a pecsét. pl mentem már reggel 10 kor meg sokszor máskor és egy zárt ajtó mögöttre mutat a nyíl.

Hova mész? Meg mikor? Megvan már a pecsét vagy épp azért mész? Mert ha azért mész akkor az az ajtó zárva is lesz mindig. Azt neked kell feltörnöd.

grebber
Hm ez érdekes én fényes nappal megyek oda ahova a nyil mutat de az ajtó elõtt ott áll az õr azt ajtó meg HARD LOCK-os.

Ez vonatkozhat arra, hogy több az infamy mint a fame pontod. Vagy legalábis nem sokkal több a fame pontod. A vámpírságért nem kapsz elutasítást. Valami más a probléma (esetleg bounty van rajtad, aktív Dark Brotherhood vagy Thief Guild küldetésed van). Ha meg vámpír vagy, akkro csak beszélj egy pappal a templomban. Adhat útbaigazítást a kigyógyulás felé, de az oltár már nem segít ilyenkor.

Ezt nem egészen értem.
mi a baj az õrökkel? A levelet fogadóidõben kell visszavinned és odaadnod az úrnõnek.
Õrökkel az egész küldetés során csak az IC egyetlen helyén lehet problémád, de ha lopakodsz (nem fényes, nehéz áncélban) akkor simán megoldható a dolog.

PiszkosFred
Nemnem. Inkább szerezz egy cure disease nevû potiont, vagy ilyen hatóanyagú növényt. Potion általában az alkimistáknak/nál szokott lenni, növény esetében nemtudom hirtelen hogy hol és melyik rendelkezik ezzel a tulajdonsággal. Famet küldetésekkel és Oblivion kapuk zárásával tudsz igazán gyorsan növelni, de ez sok idõ, az a potion gyorsabbnak tûnik.

Ha már átváltoztál, eléggé hosszú és macerás a küldetés. Nem lehetetlen, sõt, de lényegesen gyorsabb most még egy potiont meginni, mint vámpírként az ellenszérum cuccaira vadászni.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Rage47
thx. Még nem váltam vápírrá, mert nem aludtam.. szal szted menjek aludni, váljak vámpírrá, s keressem meg azt a nõt? -de õ hol található??
grebber
A pecsét hiányzott már válaszoltak a HQ-n.
Az örök mikor térnek nyugovora mert visszavinni a levelet elégg nehézkes itt észrevétlenül pont az ajtónál áll az õr.
Van amikor éjfélkor már nicnsenek ott van amikor még otvannak.Ezekszreint változo vagy nemtom 😄

PiszkosFred
feltehetõen nagyobb az infame mint a fame, vagyis inkább vagy hírhedt mint híres ;] Btw, ha vámpírrá váltál, már nem segít az oltár, akkor már a javasasszonyt kell megkeresned.

Rage47
Repent your crimes, wicked one! -bánd meg bûneid. Ezt írja, mikor odamegyek egy oltárhoz. Vámpírrá váltam, olvastam, h a templomban ki lehet gyógyulni belõle. Azonban hiába nyomkodom az oltárt, ugyanúgy rajtam van az az átváltozási varázs, ami aktiválódni fog, ha elalszom... Mit kell csinálni, h kigyógyuljak a templomban??
Ha már nagyon nem megy, akkor íme a segítség:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Taking Care of Lex
Elsõ lépésben meg kell szerezni az ajánlólevelet Anvil uralkodónõjének elöljárójától. Ehhez tippet adnak neked a koldusok és a megbízód is.
Ha megvan a lista, akkor találnod kell egy megfelelõ hamisítót, aki elvégzi neked az átírást. Ehhez is segítséget nyújtanak a koldusok.
Aztán már csak annyi marad, hogy meg kell szerezned a fõvárosból az Imperial Commander's chestbõl a pecsétet és ellátni vele a levelet.
ha ez is megvan, akkor személyesen át kell adni a kész hamisítványt Anvil uralkodónõjének.
Aztán vissza kell menni a fõvárosba és beszélni kell Lexel.
Ezzel kész is a küldetés.

Semmit nem kell tenni Lexnél. Most vagy nem a megfelelõ küldetést kérdezed(mert csak egynél kellett bemenni hozzá és elhozni az adósok névsorát meg a beszedett pénzt) vagy nem tudo tényleg hogy mit is csinálsz...

Lobsterman
Na azért nem olyan nehéz nyelvet tanulni otthon, játék közben. Az én szókincsem is 90%ban filmek és játékok által csapódott le. Persze azért kellettek az alapok, de sosem voltam az aki angolra szavakat és nyelvtent tanul, valahogy mégis megvan belõle a nyelvvizsgám, és bárkivel bármirõl elbeszélgetek angolul. Bár biztos affinitás kérdése is.
Grebbert meg nem bántani amiért nem érti a nyelvet. Az meg már más kérdés hogy így nem érti meg a játékot sem, és csomó mindenbõl kimarad.

http://www.mobimouse.com/

Ez egy ilyen program peldaul, de szerintem a jatekkal nem kompatibilis.

Senki se bantja aki nem tud angolul, csak tippeket probalunk adni hogy mit tehet ez ellen.

Hali!

Nem tudod megakadályozni az amulett elvitelét. Mindegy mit teszel.

Hali!

A térképen mindig látszani fog a kapu, akár bezártad akár nem. Megjelenni meg csak akkor fog a térképeden (már a nagyon), ha a megfelelõ irányból közelíted meg és mikor mész felé, akkor a képernyõre kiírja a program, hogy egy oblivion kapuhoz érkeztél.

A kapuk száma nagyjából fix. Az elhelyezkedésük is. Annyi, hogy 3 hullámban jönnek elõ. Elõször csak Kvatchnál van kapu. Ha visszaviszed Martint, akkor jön am ásodik hullám.
A harmadik megjelenési hullám meg azután jön elõ, hogy Brumánál is megvédted a várost és bezártad az ottani kapu (a fõ szál küldetéseként).

Összesen amúgy 35 és 45 között ingadozik a kapuk száma amit be lehet csukni. Ez csak attól függ, hogy mennyi dupla kapus pályát generál neked a program. Többször is arra mentem rá, hogy felderítsem az össze kaput minden karakteremmel. Mindig változó volt a bezárható kapuk száma. Az eddigi legkevesebb 37 volt, a legtöbb 44. Ehhez még hozzájön a legnagyobb kapu is. Ennál többet még nem találtam eddig, pedig jó sok órát beleöltem a világ ismételt bejárásába. Persze lehet, hogy kihagytam valamit a hegyek között esetleg a hegyidék északi alsó részén a határnál, de nem hiszem.

Emellett nem kell neked egyetlen kaput sem bezárni a kötelezõen bezárandó 3 kapun kívül. ha nagyon akarod akkor ez a minimum felmegy 9-re. Nem kell velük foglalkoznod ha nem akarsz. Miután a fõ szálat végigvitted úgysem lesz már aktív kapu egy sem.

Hallottam olyan szótárprogramról, ami automatikusan kiír mindent magyarul, amire ráviszed az egeret... ez segítség lehet...Csak nem tudom, hogy ilyen programokon is mûködik-e... Ne bántsátok aki nem tud angolul, az iskolákban az oktatás 0!!! Otthon meg tényleg nehéz önszorgalomból, én is vért izzadok!

http://www.kettlebelledzes.hu/

arpad vezer
Valaki #20560 re tud valamit?

Árpádvezér

grebber
Nagyon alaszinten tudok angolul de ez nem elég sajnos 😞

Ja, meg annyi hogy alap szintu tudast siman ossze lehet szedni szotar+jatek segitsegevel, ennyi pedig eleg hogy elvezd a jatekot.

Hat ha egyszer megnezel egy szot es legkozelebb mar egyaltalan nem emlekszel ra, akkor a hiba az on keszulekeben van.
Igy tenyleg nem tudsz nyelvet megtanulni.
Pedig ha tanultal nemetet akkor meg konnyebb dolgod lenne, mivel baromi sok szo hasonlit a ket nyelvben...

grebber
Mindenki ezzel jön nem alapkövetelmény.
Szótárból nemtom hogy lehet megtanulni akármilyen nyelvet is mert ez nem tanulás hanem csak egyszer leforditod a szót másnak már aztsem tudom mi az.
No mindegy.
Amugy szótáram meg nincsen mert németet "tanultam".

ha te nem teszel magadért semmit miért tõlünk vársz megváltás?
hisz tudod:mindenki a maga sorsának kovácsa

Inkább csapja agyon agyam a metál korbácsa, mint süllyedjek a közízlés mocsármocskába!

PiszkosFred
Hatalmas vihar, áramszünet és miegymás ;] De már megy normálisan, csak pillanatnyi leállás volt.

ismét csak idézni tudom az elõttem szólókat:szótár
hidd el az ezzel eltöltött pepecselés a te javadra is vélik, hiszen részed lesz a jólvégzett munka utáni felhõtlen örömben, valamint szedsz magadra egy kis angol nyelvismeretet is, ami a mai globalizálódó társadalmunkban szinte alapkövetelmény<#eljen>

Inkább csapja agyon agyam a metál korbácsa, mint süllyedjek a közízlés mocsármocskába!