The Elder Scrolls IV.: Oblivion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

En angolul meg C+4es kalandjatekokbol tanultam meg szotar segitsegevel.
Raadasul az angol a vilag egyik legegyszerubb nyelve, szotar segitsegevel siman tudnal jatszani, ha akarnal...

Bucser
Szótárad van otthon?? szerintem használd... ÉS úgy legalább tanulsz is valamit... Pl angolból beszélek anyanylvi szinten de vannak gamek ahol szakszövegnél biza nekem is kell a szótár (pl szimek esetén Falcon AF kézikönyv 720 oldal tömény szakszöveg) Nyelvtudás nélkül szerintem csak shootert lehet éretelmesen játszani😊 Ráadásul ha megérted részletesen hogy mirpl van szó a történet is érthetõbb és élvezhetõbb😊 bár ez izlések és pofonok kérdése😊

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

grebber
Tanulni? Tanuljon akinek van kedve és türelme én nem sokat tanultam életem során max érettségi meg technikusi elõtt 2 hónappal annyi bõven sok is volt.
Melo melett meg marhára nemsok idõm van.

Next PC upgrade: 2022

Nem akarsz megtanulni angolul legalabb alap szinten?
Nekem nem nyujtana nagy elvezetet egy jatek ha egy szot se ertenek belole es mindent mastol kellene megkerdeznem...

grebber
Szerinted ha tudnék angolul kérdezgetnék?

arpad vezer
Lenne egy kérdésem:

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
A Dragon Shrine nevû küldetésben, ahol a Mythic Dawn barlangjába kell bemenni, azt a küldetést meg lehet úgy csinálni, hogy ott megszerezzem a Amulet of Kings-et? Vagy a fickó mindig elszökik vele? Mert azt tudom, hogy két féle megoldása van: az egyik, ha bekéredszkedek, a másik, ha mindenkit legyilkolok.

Köszi a segítséget!

Árpádvezér

LegionarR
A HQ-val mi a jóég van? <#merges2>

Aki a kicsit nem becsüli, azt hamar útólérik a sánta kutyák...

nem gondoltál még arra hogy részletesen elolvasd a journalod avagy meghallgasd mit mondanak az npc-k a küldivel kapcsolatban?
a kérdéseid 99,8%-ra ugyanis ott megleled a választ...

Inkább csapja agyon agyam a metál korbácsa, mint süllyedjek a közízlés mocsármocskába!

Termeszetesen a polcokra gondoltam, az elado dolgok nem csak ujratoltodnek hanem valtoznak is szinttol fuggoen.

grebber
Tolvajoknál ezt a küldit csinálnám: Taking Care of Lex

Bemegyek az officer épületbe imp citybe faszán senki nem vesz észre a nyíl egy asztalra mutat kiveszem a levelet belöle.A nyil még mindig az asztalra mutat.
Mit kell még??

Másik 3 kérdés: 1.Miért van, hogy némelyik oblivion kaput nem jelzi ki a térkép, hogyha megtaláltam akkor sem? 2.Illetve az ostromnál amelyiket kiirtottam miért van még mindig rajta??? 3. A kapuk száma folyamatosan nõ és random, vagy játék elejétõl kezdve fix van és meg kell találni õket + irtani...

http://www.kettlebelledzes.hu/

Az árukészlet újratöltõdik, a kipakolt cuccok viszont nem. De sokszor azok nem is szerepelnek az adott bolt eladójának listáján.

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

En ugy vettem eszre a boltok nem toltodnek ujra.

Ha kipakolok egy boltot, vagy pl a harcosok klubbját, akkor az is újratöltõdik idõvel , vagy azután nézhetem az üres lehangoló polcokat ha arrajárok...

Hehe. Futott is õ mint a nyúl. De a villám volt a gyorsabb amit utána küldött a daedra spider, meg a xivilai. Meg a maci, ami el lett találva egy másik villámtól és hát sajna a legközelebbi ellenfél pont ez a csóringer volt :-)

De legalább menekülne el ha nyílik mellette egy kapu, rossz belegondolni hogy a hulla amit találok egy tök jó küldetést zárt rövidre a korai halálával 😞

HBD CS@! <#wave>

Speciel vannak NPC-k akiknek ez a feladatuk. Így vannak vadászok, vannak utazó kereskedõk, utazó hírnökök, meg valami okból elcsatangoló városlakók is.

Jogos, hogy mehetne õrökkel, node ez egy nem mindennapi helyzet, elvégre nem mindennapos, hogy Oblivion kapuk nyílnának az út mentén. ;-)

grebber
Én ennél a küldetésnél pont hogy ugy futottam mint a nyúl leszartam minden mást kijutottam szerencsére a csoka is kijutott ennyi 😄

Hmuda
Boldog szülinapot CS@!

Last night, when I was alone in my room, from out of nowhere, I smelled a fart that wasn\'t mine! -Osaka http://www.spore.com/view/profile/Hmuda XBL: Hmuda Hun

Sajnos ez sem volt jó megoldás.Szerintem megpróbálok egy uninstallt utána egy installt.hátha jó lesz.köszi azért!
Legalább rendes a játék és továbbengedi a küldetést bár én jobban örülnék ha azok az NPC-k akiknek még feladatuk lehet nem mászkálnának a vadonban

Növelik a mágia csíkot ha hordod õket, föggetlenül az intelligencia statodtól.

pl +50 Fortify Magicka gyûrû azonnal 50-el növeli a manádat

grebber
Fortify Magicka cuccok MIRE JÓK?

Hali!

Valamikor régebben elõkerült, hogy mi van olyankor, ha megöl valaki egy személyt a játékban, akinek késõbb feladata lehetett volna. Konkrétan úgy emlékszem pont eg y DB küldetés kapcsán jött elõ a kérdés (hajóskapitány). No ebbe én is belefutottam. Az egyik küldetésükben több gyilkosságot kell végrehajtani és speciel 2 személy is már régen halott volt addigra mire sorra került a küldetés nálam. Ezeket a személyeket nem én öltem meg. Az egyik ment egyik városból a másikba mikor nekimentek a közeli Oblivion kapu lényei, meg egy arra ténfergõ barna maci. Ez a személy kihalt. A másik helyen meg a véletlen úgy hozta hogy valamiért sikerült verekedést kiprovokálnom (pedig csak egy gyógyító varázslatot sütöttem el, mert nem váltottam idõben spellt és ezt a becsapódó heal varázslatot agressziónak vélte valaki) és elhalt egy újabb delikvens. Nos ezeket lekönyvelte a program hullának és nem tértek vissza.
Amikor eljött a küldtés csodálkoztam is, hogy milyen hamar végetért, holott kellett volna még gyilkolászni. Utána akkor hazafelé menet megtaláltam mindkét hullát és leesett, hogy már volt velük interakció.

Szóval a program nem feltétlenül tartja életben a küldetések alakjait, ha azok nem a fõ küldetéshez tartoznak, illetve ha nem valamely szervezet kihagyhatatlanul fontos elemei. Ha nem ilyen kiemelt figurák akkor bizony lehalnak és úgy is maradnak. Aztán lehet csodálkozni, hogy a küldtés felvétele után már kész is van a feladat. :-)

thx <#eljen>

A küldetéshez rengeteg infót össze lehet ám szedni. Kapásból ugye a koldusokhoz küldenek mindig informálódni. Tõlük némi pénzmagért cserébe egész jó tippeket kapsz. Így például nem csak egy bejárat van az ellopandó gyûrûhöz és ha a másikon mész akkor nem buksz le. :-)

A játék iszonyt mennyiségû segítséget ad, de nem kell mindet megfogadni. Fel lehet használni azokat és könnyebb lesz a játék.

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Mondjuk mikor a Skingradi küldetésben, ahol a Pale Lady is van, azt javallják hogy úgy jussak be a börtönbe, hogy lecsukatom magam... nos azt a tanácsot nem fogadtam meg. inkább bementem oda a kapun keresztül és megpróbáltam megvesztegetni az õrt. Nos ez nem volt jó ötlet. De végülis lopakodással és sokat várva be tudtam osonni mellette a zárkákhoz és elbeszélgettem egy cellalakóval aki informált róla, hogy a keresett személy már nem itt van. No ekkor indult a felfedezõút a kastélyban és végül ráakadtam a delikvensre. Meg a kellemetlen sápadt hölgyre. Õt ki kellett nyírnom mert ott lebuktam. Aztán az sem volt kis feladat, hogy onnan kijussak, fõleg hogy egy kezdõ delikvens kijutását kellett fedezni. ha bármelyikünk lebukik, akkor jön a sitt vagy a halál, mert elfutni azt nem nagyon lehet.

Te tudod, bár szerintem mivel a fajod és a csillagjegyed sem mágusnak való és már magasabb szinten vag én a helyedben hagynám az Intelligenciát és inkább Fortify Magicka cuccokat kezdenék gyûjteni.
A karakterednek 100-as intelligenciával mx 200 magickája lehet és az nem sok szal elõbb-utóbb ha komolyan varázsolgatni akarsz muszáj lesz a ruhatáradat átgondolnod 😊

Ha éppen nincsen aktív tolvajos küldetésed (a lopások hogy meglegyen egy bizonyos összeg az orgazdának leadva nem sorolandóak ide), akkor nyugodtan csinálhatod a DB küldetéseket.
A tolvajoknak büntetést fizetni csak az õ, konkrét küldetéseik alatt végrehajtott gyilkosságokért kell. Illetve ha bárhol megölsz egy céhtagot, vagy egy koldust vagy egy Water Districtben lakó személyt, akkor is mindig kell fizetned, függetlenül attól hogy most van aktív küldetésed vagy sem.

Ha meg õröket nyírsz ki tolvajos küldetés alatt és ez nincs engedve, akkor egyszer kell fizetned a tolvajoknak a nem kívánt gyilkosságért, meg felelned kell a törvény elõtt is (azaz az õrségnek is csengetned kell a lóvét mert törvényszegést követtél el). Ha nem tolvaj küldetést csinálsz éppen (nem aktív a leírt 10 küldetésbõl egyik sem) akkor a gyilkosságért általában csak az õrségnek kell pénzt fizetni ha esetleg lebuksz. Ha nem, akkor meg ugye senkinek.

grebber
😞 Most löttem el 3 szintet de arra még szinte soha nem tettem semmit se vagyha tettem is nagyon keveset.
Akkor asszem erre fogok a késõbbiekben gyúrni.
KÖSZ!

Ja és minél magasabb a szkilled egy mágiaosztályban annál kevesebb manába kerülnek a onnan a varázslatok

Mágia csík = 2 x Intelligencia + egyébb faji/csillagjegy/tárgy bónuszok

A max manad az iq-tol fugg, szoval azt noveld.

grebber
Halál komolyan mert már annyi szintet léptem de az nagyon kicsi még mindig és csomo varázslathoz nem elég 😞

"Mágia csikomat hogyan tudom növelni?"

Ezt ugye nem komolyan kerdezted?

A tolvaj küldiket meglepõ módon könnyebb tolvajjal megcsinálni mint Knight-tal <#idiota>
(Neked knightod van ha jól emlékszem)

Nyomd föl az Illusion és varázsolgass láthatatlanságot szvsz

grebber
ÁÁ soha nem sikerül mondom mindig észrevesznek pl volt egy küldi azt mai napig nem tudom hogy csináltátok meg észrevétlenül amikor a csaj gyûrûjét kelett ellopni éjszaka amikor alszik mert akkor veszi csak le no volt egy ajtó amint beléptem ott volt kapásból egy õr szóval nemtudom felfogni ti hogy csináltátok.

Na ez nem volt világos hogy a "küldetések alatt" nem szabad gyilkolni vagy úgy általában tilos (mármint a Tolvaj céh szempontjából), tehát ha Tolvaj céh tagként elkezdem csinálni a DB küldetéseket akkor azokért kell a tolvajoknak fizetnem vagy az nem számít? Vagy ha mondjuk elszabadulnak a dolgok és véletlen egy járõrt kinyírok az erdõben akkor azért kell a céhnek büntit fizetnem vagy sem?

grebber
Most éppen Bravilban vagyok és a mágusnak szeretnék állni ott mondják keressem meg Kud-Ei-t de sehol sem találom hol van itt Bravilban tudja valaki?

Mágia csikomat hogyan tudom növelni?

PiszkosFred
A tolvaj küldetések során, fõleg amikor a Kastélyokba kell beosonni, rengeteg egyéb dolgot zsebre lehet tenni, amelyekbõl bõven megvan a pénzed. Érdemes a hercegeket és hercegnõket is kizsebelni ha alszanak, több száz arany van náluk. Az ékszerdobozokról és privát ládikról nem is beszélve.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Hali!

Vannak általános büntetések, amiket az õrségnek kell fizetni. Meg van külön amit a tolvajoknak ha az õ küldetésük alatt gyilkolsz vagy egyéb bûnt követsz el.

Hali!

Akkor már bocsánat a kifejezésért, de tényleg béna tolvaj vagy. :-)
Nem kötözködésbõl mondom, mert tudom, hogy meg lehet csinálni kis odafigyeléssel lebukás nélkül is mindig az összes küldetést. Még mágia sem kell hozzá csak némi türelem.

Konkrétan talán 1 küldetés lesz, ahol meg lesz engedve az ölés, bár felkérnek rá hogy lehetõleg mellõzd. A gyilkolás amúgy tolvajoknál csak akkor nem bûn ha õrzõ állatokat nyírsz ki vagy idézett lényeket. Minden más esetben egy ezres a büntetés.

De beírom amit el is mondanak neked a belépéskor, miért kell fizetned:
Ha lopsz egy másik tolvajtól, koldustól vagy bármilyen szegény NPC-tõl aki a Waterfront Districtben lakik: 200 arany büntetés

Ha megtámadsz bármely másik tolvajt, koldust vagy bárkit a WD-ben, akkor 500 arany büntetés

Ha kinyírsz valakit a tolvajok közül, koldust ölsz vagy bárkit a WD-ben, akkor 1000 arany büntetés.

Minden nem kívánatos halál okozása küldetések közben szintén 1000 arany büntetést von maga után.

Emellett soha ne fizess az õröknek. Menj vissza a tolvajokhoz és ott ki tudod fizetni a büntetést de akkor csak fele annyiba fog kerülni. :-)

1. küldetésük: Untaxing the Poor: nem ölhetsz
2. küldetésük: Elven Maiden: nem ölhetsz
3. küldetésük: Ahdarji's Heirloom: nem ölhetsz
4. küldetésük: Misdirection: nem ölhetsz - megjegyzés: ez alatt a küldetés alatt érdemes fosztogatni, mert ilyenkor jóval kevesebb az õr a fõvárosban, mert átcsoportosították õket a WD-be
5. küldetésük: Lost Histories: nem ölhetsz, de úgyis kell ölnöd. Az egyetlen elfogadható áldozat akiért nem kell csengetned pénzt, a Pale Lady.
6. küldetésük: Taking Care of Lex: nem ölhetsz
7. küldetésük: Turn a Blind Eye. Elméletileg nem ölhetsz, de a küldetés célját közvetlenül õrzõ személyek áldozatul eshetnek (csak akik a céltárgy közelében vannak), valamint az õrállatok is legyilkolhatóak, ezekért nem jár büntetés
8. küldetésük: Arrow of Exrtication: Nem tiltott az ölés, legalábbis ami az õrállatokat, idézett lényeket, és az esetleges rád támadó varázslókat illeti, de lehetõleg életben kell hagyni a célpontot akinél a tárgy van. Õrök öléséért, civilek haláláért továbbra is fizetni kell.
9. küldetésük: Boots of Springheel Jack: maradjunk annyiban, hogy embert, õröket és civileket nem ölhetsz. :-) A lényeg majd kiderül a küldetés alatt.
10. küldetésük: The Ultimate heist: Nem jár büntetés az ölésért. Legalábbis a tolvajok nem büntetnek ezért. Ellenben az õrség igen masszívan fog. Nagyon érzékeny helyre kell menni, ami dugig lesz õrökkel. Szóval csak óvatosan. Biztosabb ha észre sem vesznek. Innen ugyanis nem lesz hová kimenekülni míg végig nem csinálta az ember a küldetést.

Másnak volt már olyan problémája a lora pakolásos moddal, hogy állandóan kiírja: "A lovad tul van pakolva és nem tud mozogni..." persze akkor is mikor nincs "benne" semmi. Igazából a ló mozog, csak idegesít a felirat...

Sõt mivel a gothic 3 is ugyanakkor jelenik meg mint az nwn 2 /szeptemberben/ így azt hiszem az alvásról is kénytelen leszek lemondani.

Why so serious?

ChevyG work

P133@167Mhz, 16Mb EDO RAM, S3 4 Mb TRIO, 230W, 24x CD-ROM, 4,3Gb Quantum HDD Nascar->NASCAR!!! súlyból elvenni NEM LEHET!

MerlinW
Pici OFF

Asszem Obli után sem fogunk unatkozni😊 NWN2

ON

[merlinw.org]

AntiHero
Elnéztem az oldblivion.com-ra ra és látom hogy a forumba igen sokan TI 4200 játszanak.
Lenne egy kérésem valaki (aki tud jól angolul) Hogy szedeje már ösze az infókat,cuccokat amikITT találhatóak.Gyüjtse ösze egycsokorba és jelezzen ha kész van.

Ha valaki ezt megtenne annak nagyon örûlnék.
Ja és már vannak újjab verziók:
- Version 0.11t2 (FX and Radeon users should probably run this)
- Version 0.11t1
- Version 0.11t0

U.I.: Én már töltögettem minden sz*rt ami ott fent van de még mindig nem tom hogy mit meikel kell használni hogy jó legyen.Lassan már nem bírom észel.<#idiota>

Stream: http://www.twitch.tv/antihero_hun

ChevyG work
szerintem akármikor

P133@167Mhz, 16Mb EDO RAM, S3 4 Mb TRIO, 230W, 24x CD-ROM, 4,3Gb Quantum HDD Nascar->NASCAR!!! súlyból elvenni NEM LEHET!

grebber
Eddig szinte majdnem mindig észrevettek de csak most elõsször fizettem érte.
Tolvaj feladatomnak mindig ugy van vége hogy õrök elöl menekülök hagyom kicsit hagy csapkodjanak no a block skillem aztán fizetek nekik elengednek azt megyek vissza tolvaj HQ-ra 😞

köszi. az volt. nem is tudom miért nem gondoltam rá.