The Elder Scrolls IV.: Oblivion
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Túl rövid az élet hogy ne élvezd!
A játék íjász karakterrel játszva sokszor a játszhatatlanság határán egyensúlyoz, ez a rész sürgõs tweakelésre szorul. És az a legszebb az egészben, hogy a közelharcos és mágus karakterek ebbõl semmit sem érzékelnek. Az íjásznak viszont se erõbõl,se magickából nincs, csak az íjjára támaszkodhat. De még 50-es Marksman skill fölött is több mint 10 nyilvesszõ kell még egy mezei, oblivion gate-et õrzõ Scamp-ba, Clanfer-be is,amiket a közelharcos egy ütéssel szétlapít.
- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...
Melyik templom? Mert bementem az Imperilalban lévõ Tempe Districk de ott nem lehet semmit sem csinál.
- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...
ha simán csak lement akkor a templom elvileg segít..
RIP www.memod.co.uk RIP || Darkmod http://www.thedarkmod.com/
A Luck-om lement 3-ra.
Hogy tudom viszatölteni?
A restore Luck és a Cure Disase nem segít. <#rinya>#rinya>
Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"
Ha detect _life_, akkor miért jelzi az élõHALOTTakat, hm? Akkor inkább legyen detect creature...
Jóóó nagy faxság.
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
😊
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Inkább csapja agyon agyam a metál korbácsa, mint süllyedjek a közízlés mocsármocskába!
Ki korán tejfel, fenékig aranyér [FlyFF]
próbáld meg így, és ha nem szaggat, akkor után egyen ként ereszd rá az effekteket
Inkább csapja agyon agyam a metál korbácsa, mint süllyedjek a közízlés mocsármocskába!
Ja a gépem adatai:AMD Athlon 64 3000+,1GB ram Kingston ,Geforce6800XT(MSI)256 MB vga.mit kéne állitanom hogy jol mennyen és neakadjon mert igy nem igazan jo és még a játék elején vok eléggé pls help me<#help>#help><#help>#help><#help>#help><#help>#help><#help>#help><#help>#help><#help>#help><#help>#help>
Persze, az elején. Aztán egy idõ után a használt minor skillek szépen behozzák a szintlépõs majorokat, és máris nehezebb lesz õket fejleszteni.
"Alacsonyabb szintrõl jóval gyorsabb fejleszteni (akár szorzót, akár szintet az most mindegy)...pl. 10-rõl hamarabb lesz fejlõdés mint 25-rõl."
Ez igaz, de ez az állapot sajnos nem tart örökké. (Egyébként csak a szorzóról lehet szó ebben a témában, mert ugye szintet lépni csak majorból tudsz, ami alapból ~40rõl indul)
"-kaszthû tulajdonságokkal:"
Lassítani marha nehéz, fõleg, ha olyan skillt lassítanál, ami automatikus. A többivel egyetértek...
"-Hasznavehetetlen skill-kel: powertrainer (falnakúszás-falnaklopakodás, blockodás az egérrel, rágatás az egérrel) és teszem azt kilépni a szintet pár darab shield varázslattal."
Na ezt viszont rohadtul nem értem. Tényleg. Eleve mi az, hogy "hasznavehetetlen skill"? Másrészrõl azt sem értem, hogy a szintlépésre könnyen használható major skillek nálad miért egyenlõek a powertraineléssel? Ha "hasznos" skilleket választasz majornak, és tápolni akarsz, akkor a minor skilljeidet "kell" powertrainelni, ha minort használsz, és a majort csak szintlépésre, akkor a majort powertraineled. Szerintem nincs lényeges különbség, csak szvsz majort lassítani sokkal kényelmetlenebb.
Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"
Destiny. The design is clearly ancient.
én azonban még mindig az enchanton vok kiakadva,mert az nem létetik hogy csak ennyi legyen szal van egy kérdésem (lehet hogy gyík lesz):a cuccon és a lélekköven kívül függ az effekt nagysága a skillünktõl meg a magickánktól is?
ha igen, akkor csak az alap magicka számít, vagy az aktuális(esetlegesen fortifyolt)érték?
Na szal azért lesz lassabb mert major-ban magasabb szinten indulnak a skill-k.
ennyi.
Alacsonyabb szintrõl jóval gyorsabb fejleszteni (akár szorzót, akár szintet az most mindegy)...pl. 10-rõl hamarabb lesz fejlõdés mint 25-rõl.
De ezt leírtam, ezt el kellett volna érteni.
-kaszthû tulajdonságokkal: lassítani kell a major szintlépõt (pl. endurance-ból léped ki a teljes szintet, teszem azt 5egység nehézpánzélzat sérülésbõl és 5 egység block vagy javítás,
ahoz hogy 3db. 5×-val lépd ki a szintet még kell 20 pont minor skill két fõtulajdonságra leosztva: tehát akkor traniner-rel 5egység (mondjuk vmelyik harci skill a harcosok céhhétõl) és a maradék 15pontot kell összehoznod csavargással...erre a 15 pontra kell figyelni össz-vissz, nem egy nagy ördöngösség.
-Hasznavehetetlen skill-kel: powertrainer (falnakúszás-falnaklopakodás, blockodás az egérrel, rágatás az egérrel) és teszem azt kilépni a szintet pár darab shield varázslattal.
Én nem azt mondtam hogy a -tápolás mûvészete- nincs jól megírva, hanem hogy félrevezetõ, mert egyoldalú a megközelítés, és a leírtakkal élve/teljesen kihasználva lvl 20 alatt ki van maxolva a kaszt (3 fõ és 2 hasznos tulajdonság)
és akkor ott maradsz egy bután kinézõ karakterlappal, vmint ha világistent akarsz játszani, akkor újra szembekerülsz azzal a problémával amit az elején el akartál kerülni, mivel a kasztidegen tulajdonságok fejlesztéséhez már passzolni fognak a major skill-k.
Én szerepjátékszerûen játszom (illetve mostanábban kevesebbet mert jó idõk voltak, meg volt más dolgom), és csak lvl_1 alatt rákkodtam, mert azt hittem úgy lesz jó, ennek késõbb láttam is a hátrányát, ezért írtam tanulságként hogy nem szabad túlhúzni (szorzó fölé) a minor skill-t.
aztán egyszer elfejlesztettem csavargás közben, ezért vissza töltöttem az állást (mivel nálam bent van a Speechcraft major-ban)...egyszerûen sajnáltam az 5. pontot megmondom kereken...jóval könnyebb ránézésre megállapítani ha 5-l lépek tulajdonságot.
Ennyi volt és szintén minden szintem maxos szintlépés volt. jelenleg vagyok ott hogy már nem érdekelnek a szorzók, mert nincs olyan tulajdonság amit gyorsan fejleszteni szeretnék, és nekem spec. nem kell világisten karakter.
Mindezekhez hozzátartozik hogy maxoltam a nehézségi szintet is ahogy értettem és könyebbé vált (nekem lvl_6-ra sikerült újra egyensúlyba hoznom amit lvl_1 alatt minort túlhúztam (heavy armor))
”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type
http://www.panoramio.com/user/518310
hát ebbe tényleg alaposan belelovaltad magad...annyira hogy nem láttad mit írtam.
vagy nem akartad látni, mindegy.
Ha majd elolvasod válaszolok.
”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type
pénze mindenkinek van, a cuccok meg amiket elõbb felsoroltam a legjobbak
akkor viszont joggal feltételezhetõ,hogy ez a maximum amit enchatolni lehet
ez viszont nudli!
ilyenkor jönnek be képbe a sigil stone-ok. hja csak ezekbõl meg nincs minden fajta effektre, meg amúgy is vadászgathatsz mire pont olyan jön ami neked kell
szval szerintem szükség van egy modra ebben a témában
esetleg valaki nem tud ilyenrõl?
Az valami realtime hangeffekt, ami az ugyanolyan szövegû pletykákat férfi/nõi/argonian/khajiit hangra modulálja, vagy felvették 4szer ugyanazt?
daedric cuirassba (ami köztudottan a legjobb) black soul gembe grand lélekkel (bár ahogy észrevettem nincs különbség a black és grand soul gem között ebbõl a szempontból) egy fortify healthot 10 ponttal tesz bele! ami már azért is vicces, mert fortify endurancet is tíz ponttal tenne bele, ami alapból +20 élet!
most ez akkor kinek éri meg?
1. ugyanott tudsz eladni, ahol megveszed a cuccokat. gondolom az megy, nem? na, csak rá kell kattintani alul a másik ikonra (egy zsákba mutató nyíl helyett az onnan kifelé mutatóra)
2. megint váratlan: úgy tudsz lényeket megidzéni, hogy megveszed az adott spellt.
3. így nem tudom mirõl beszélsz, ha pl elolvasod a naplódban leírtakat, akkor rögtön menni fog. így tipp alapján (üres kert IC-ben, gondolom waterfront kerület) a tolvajok céhe belépõ-questjét csinálod, ott éjfélkor lesz buli. de tényleg minden le van írva a nyomorult quest logban...
A fallout fényévekkel összetettebb volt ennél. Az oblivionban nagyon ritka, hogy egy küldetést kétféleképpen is meg lehet oldani.
Nagyon nem tetszik, hogy találkozok emberekkel (a vadonban) és szó nélkül nekem esnek. még ha ki is akarnak rabolni, legalább pár szót válthatnánk elõtte (tudom van olyan is, hogy fizethetek 100 pénzt, de kellene több lehetõség- kibeszélni magunkat, lebeszélni õket, beállni hozzájuk stb. A játékban annyi banditát megölök, hogy egy város kijönne belõlük :-). (mondjuk ilyesmi a falloutban is volt:sajnálkoztam, hogy nem elég, hogy ilyen kevés túlélõ maradt még a maradékot is jól megritkítottam 😊 )
a rendszer pedig rossz. A morrowindet azért hagytam abba, mert túl erõssé váltam. Itt az oblivionban ezt még nem érzem (hasonlóan "tápolok" )
Neekm is eszembe jutott az az ötlet, amit olvastam is valahol: a major skilleket engedni kellene 10 fölé, vagy éppen a minorokat nem engedni 50 felé. Így az ember tényleg a karaktere szempontjából fontolná meg miket választ és nem a tápolás miatt..
Sõt pont az ellenkezõje, szinte már várom(hiányzik), hogy megbízzanak valamivel.
De ez már csak a következõ karakternél lesz esedékes. A mostani még a nyakláncot sem adta le, de már nem is fogja, befejezi a térkép és a rajta található dolgok felderítését aztán nyugdíjba vonul.
Baj van itt és itt. (Menj le egy dungeonbe, irtsd ki)
Szerezd meg XY tárgyat. (Menj le egy dungeonbe, ölj meg mindenkit, ott lesz az alján)
Menj el valakihez, segíts neki a problémájában (Beszélj vele, menj le egy dungeonbe, irts ki mindenkit)
Csináld meg a varázsbotodat (Ja, nem, inkább ölj meg három nekromantát)
Menj, szerezz meg egy könyvet (Ja, nem, inkább ölj meg három nekromantát)
Áááh. Kicsit... hogyismondjam...
Jó neked, hogy ez neked "szerepjáték" élményt nyújt.
Szerintem még vagy 20 évig nem fognak olyan játékot csinálni, ami az _igazi_ szerepjátékot megközelíti..
Á, ez nem így megy.
Szint elején eldöntöm mindig, hogy melyik 3 attribúttumot fogom megtolni +5-re.
Elsõ pár szinten ez Intelligence, Endurance, Strength volt. Jártam a világot, harcoltam, gyûjtögettem az alkimista alapanyagokat. Gyakorlatilag harcosként jártam a világot, meg arénáztam, közben nagyon figyeltem a minor skilleket. Kardoztam(str), néha buzogány(str), nehéz páncélt viseltem(end), javítgattam(end), blokkoltam(end), majd mikor meglett ezek kombinációiból a 10-10 SP, akkor beálltam egy ágy mellé, legyártottam 50-100 potiont, és szintet léptem alchemybõl(int). Aztán megint eldöntöttem, hogy mit akarok fejleszteni, és olyan dolgokat csináltam, amik azokat a tulajdonságokat növelik, amiket kinéztem magamnak.
Szintenként max 3-4 SP-t kellett csak álcselekvéssel töltenem, pl falnak sneakeléssel alvók közt, vagy varázslatok sütögetésével az ágy mellett. Nekem nem vette el a kedvem, nem rontotta el a fílinget. Gyakoroltam. (Ezt máshol nem lehet, szinte az összes szerepjátékban éles helyzetben kell növelni a tapasztalatodat)
Persze, egy kicsit mûvi, de egy kis odafigyeléssel simán játszható görcsölés nélkül is.
[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray
csak nem tom mi lesz, ha kihal a város
kerülnek be új npc-k?
[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray
Az üzenetet a szerepjátékot szerepjátszó társaság támogatta 😊
Ki korán tejfel, fenékig aranyér [FlyFF]