The Elder Scrolls IV.: Oblivion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

erx13
igazábol azon kívül bármejik városba lehet és a templom végében lévõ nagy oltárra kell kattintani

Túl rövid az élet hogy ne élvezd!

Hát, jöhetne már az a patch!
A játék íjász karakterrel játszva sokszor a játszhatatlanság határán egyensúlyoz, ez a rész sürgõs tweakelésre szorul. És az a legszebb az egészben, hogy a közelharcos és mágus karakterek ebbõl semmit sem érzékelnek. Az íjásznak viszont se erõbõl,se magickából nincs, csak az íjjára támaszkodhat. De még 50-es Marksman skill fölött is több mint 10 nyilvesszõ kell még egy mezei, oblivion gate-et õrzõ Scamp-ba, Clanfer-be is,amiket a közelharcos egy ütéssel szétlapít.

Nagyon <#lama> vagyok. Azt hogy kell?

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

Pirossal írja.

Melyik templom? Mert bementem az Imperilalban lévõ Tempe Districk de ott nem lehet semmit sem csinál.

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

erx13
menyj el templomba és imádkozz

Túl rövid az élet hogy ne élvezd!

_Atti_
pirossal irja vagy ugy veszi mintha annyi lenne alapból? ha utóbbi és vmi modos bug miatt került ilyen helyzetbe(lehet ilyen ha lement értékkel kapcsolod ki a primary needs modot) akkor consoleba help azt nézd a kódját hogy mivel tudsz értéket rendelni hozzá..set pc attribute valami ilyesmi..

ha simán csak lement akkor a templom elvileg segít..

RIP www.memod.co.uk RIP || Darkmod http://www.thedarkmod.com/

Segitség kéne.

A Luck-om lement 3-ra.
Hogy tudom viszatölteni?

A restore Luck és a Cure Disase nem segít. <#rinya>

Lacee
hát valamiféle energia van benne, ha egyszer ÉLÕhalott, nem? bár ilyen téren nem vagyok valami tájékozott 😊)

Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"

dronkZero
Ezzel kapcsolatban:
Ha detect _life_, akkor miért jelzi az élõHALOTTakat, hm? Akkor inkább legyen detect creature...
Jóóó nagy faxság.

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

sorry all megtaláltam a kiírást
😊

Emberek valaki segítsen please mert agyfaszt kapok lassan vámpír lett a karim és azt nem tudom h most van valami megoldás erre vagy vissza kell mentenem jó pár mentéssel és újrakezdeni és elverni a vámpírok f*** át csalánnal

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Szerintem menj még egy kört a barlangban, mert akkor szokta ezt csinálni, ha van még valajol egy zombi aki meglapult. Esetleg használhatod a detect-life varázslatot ha van, az segíthet a faon keresztül is észlelni.

warass
Valaki tudja, hogy tudok belépni a házam pincéjében lévõ portálba Anvilben?

egy zombi valahol elbujt tutira, vizsgáld át tüzetesen, használd a térképet

Inkább csapja agyon agyam a metál korbácsa, mint süllyedjek a közízlés mocsármocskába!

Szerintem nem nyírtál ki minden zombit, velem is ez volt, aztán rájöttem, hogy van mgé 1 elrejtett csarnok a barlangban, ahol várt rám 2 dög...

Ki korán tejfel, fenékig aranyér [FlyFF]

ajánlok egy 800*600-as felbontást, large textúrákat, max látótávolságot, árnyákok kilõve, anti alias kilõve, hdr kilõve,reflection kilõve
próbáld meg így, és ha nem szaggat, akkor után egyen ként ereszd rá az effekteket

Inkább csapja agyon agyam a metál korbácsa, mint süllyedjek a közízlés mocsármocskába!

HELP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!HSZ:#20850 ADDIG NEM TOK JACCANI 😞

XeeN
HELP!

Van egy kis problémám. A skingardi mage guild recommendation questjénél elakadtam. Egy barlangból kellene kihoznom egy Erthor nevû alakot, de az illetõ nem hajlandó kijönni azután sem, hogy minden zombit kiirtottam a barlangban. Még azt a trükköt is bevetettem, hogy harcba szálltam vele, majd kifutottam a barlangból. Ki is jött az illetõ, de miután megnyugodott, visszasétált a barlangba... Hol rontottam el? Már azt is kipróbáltam, hogy bizonyítékként bonemealt viszek neki, de ez sem vált be. 😊

még lenne egy kérdésem lécci válaszojjatok mert arra nem találtam választ a FAQ ba..N akkor ugye leszettem az Nvidia Forceware 84.25 ös drivert amire azt irtak hogy sokkal jobb lessz de az fps es is ugyan annyi és néha harc közbe beszaggat és általában nyilt terepen az fps kb 15 ennyi volt driver install elött és utan is pls segitsetek naon fontos lenne mert nagyon tetszik a játék.
Ja a gépem adatai:AMD Athlon 64 3000+,1GB ram Kingston ,Geforce6800XT(MSI)256 MB vga.mit kéne állitanom hogy jol mennyen és neakadjon mert igy nem igazan jo és még a játék elején vok eléggé pls help me<#help><#help><#help><#help><#help><#help><#help><#help>

dronkZero
"Na szal azért lesz lassabb mert major-ban magasabb szinten indulnak a skill-k."
Persze, az elején. Aztán egy idõ után a használt minor skillek szépen behozzák a szintlépõs majorokat, és máris nehezebb lesz õket fejleszteni.

"Alacsonyabb szintrõl jóval gyorsabb fejleszteni (akár szorzót, akár szintet az most mindegy)...pl. 10-rõl hamarabb lesz fejlõdés mint 25-rõl."
Ez igaz, de ez az állapot sajnos nem tart örökké. (Egyébként csak a szorzóról lehet szó ebben a témában, mert ugye szintet lépni csak majorból tudsz, ami alapból ~40rõl indul)

"-kaszthû tulajdonságokkal:"
Lassítani marha nehéz, fõleg, ha olyan skillt lassítanál, ami automatikus. A többivel egyetértek...

"-Hasznavehetetlen skill-kel: powertrainer (falnakúszás-falnaklopakodás, blockodás az egérrel, rágatás az egérrel) és teszem azt kilépni a szintet pár darab shield varázslattal."
Na ezt viszont rohadtul nem értem. Tényleg. Eleve mi az, hogy "hasznavehetetlen skill"? Másrészrõl azt sem értem, hogy a szintlépésre könnyen használható major skillek nálad miért egyenlõek a powertraineléssel? Ha "hasznos" skilleket választasz majornak, és tápolni akarsz, akkor a minor skilljeidet "kell" powertrainelni, ha minort használsz, és a majort csak szintlépésre, akkor a majort powertraineled. Szerintem nincs lényeges különbség, csak szvsz majort lassítani sokkal kényelmetlenebb.

Lacee
mage guild néven fut, minden vidéki városban van

Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"

ti milyen nehézségi szinten játszotok? %-ban kb

kisfigi
Mondjuk a helyi mágus céh szervezetét jelöli a térkép vagy azt hogy lehet felismerni?

Destiny. The design is clearly ancient.

dronkZero
Igazából csak az elsõ két bekezdés szólt konkrétan neked, a többit csak úgy írtam...

na legalább végre valami értelmesnel láccó témában megy a vita, amibõl lehet ötleteket meríteni
én azonban még mindig az enchanton vok kiakadva,mert az nem létetik hogy csak ennyi legyen szal van egy kérdésem (lehet hogy gyík lesz):a cuccon és a lélekköven kívül függ az effekt nagysága a skillünktõl meg a magickánktól is?
ha igen, akkor csak az alap magicka számít, vagy az aktuális(esetlegesen fortifyolt)érték?

Lacee
tippel egy merészet... igen, a varázslók céhében.

b-type
na mivel megyek kocsmázni ezért leírom most spoiler-ben hogy akit fáraszt már a téma, azt ne zavarja:

Na szal azért lesz lassabb mert major-ban magasabb szinten indulnak a skill-k.
ennyi.
Alacsonyabb szintrõl jóval gyorsabb fejleszteni (akár szorzót, akár szintet az most mindegy)...pl. 10-rõl hamarabb lesz fejlõdés mint 25-rõl.
De ezt leírtam, ezt el kellett volna érteni.
-kaszthû tulajdonságokkal: lassítani kell a major szintlépõt (pl. endurance-ból léped ki a teljes szintet, teszem azt 5egység nehézpánzélzat sérülésbõl és 5 egység block vagy javítás,
ahoz hogy 3db. 5×-val lépd ki a szintet még kell 20 pont minor skill két fõtulajdonságra leosztva: tehát akkor traniner-rel 5egység (mondjuk vmelyik harci skill a harcosok céhhétõl) és a maradék 15pontot kell összehoznod csavargással...erre a 15 pontra kell figyelni össz-vissz, nem egy nagy ördöngösség.
-Hasznavehetetlen skill-kel: powertrainer (falnakúszás-falnaklopakodás, blockodás az egérrel, rágatás az egérrel) és teszem azt kilépni a szintet pár darab shield varázslattal.

Én nem azt mondtam hogy a -tápolás mûvészete- nincs jól megírva, hanem hogy félrevezetõ, mert egyoldalú a megközelítés, és a leírtakkal élve/teljesen kihasználva lvl 20 alatt ki van maxolva a kaszt (3 fõ és 2 hasznos tulajdonság)
és akkor ott maradsz egy bután kinézõ karakterlappal, vmint ha világistent akarsz játszani, akkor újra szembekerülsz azzal a problémával amit az elején el akartál kerülni, mivel a kasztidegen tulajdonságok fejlesztéséhez már passzolni fognak a major skill-k.

Én szerepjátékszerûen játszom (illetve mostanábban kevesebbet mert jó idõk voltak, meg volt más dolgom), és csak lvl_1 alatt rákkodtam, mert azt hittem úgy lesz jó, ennek késõbb láttam is a hátrányát, ezért írtam tanulságként hogy nem szabad túlhúzni (szorzó fölé) a minor skill-t.
aztán egyszer elfejlesztettem csavargás közben, ezért vissza töltöttem az állást (mivel nálam bent van a Speechcraft major-ban)...egyszerûen sajnáltam az 5. pontot megmondom kereken...jóval könnyebb ránézésre megállapítani ha 5-l lépek tulajdonságot.
Ennyi volt és szintén minden szintem maxos szintlépés volt. jelenleg vagyok ott hogy már nem érdekelnek a szorzók, mert nincs olyan tulajdonság amit gyorsan fejleszteni szeretnék, és nekem spec. nem kell világisten karakter.
Mindezekhez hozzátartozik hogy maxoltam a nehézségi szintet is ahogy értettem és könyebbé vált (nekem lvl_6-ra sikerült újra egyensúlyba hoznom amit lvl_1 alatt minort túlhúztam (heavy armor))

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

kisfigi
Hol lehet spelleket venni?

Fejes021
Meg kell nézni a F.A.Q.-ot!!! (banner alatt a "mielõtt kérdeznél kattints ide!" felirat az)

http://www.panoramio.com/user/518310

hy most keztem jaccani és lenne egy kérdésem hoy kell kiiratni az fps t .Elöre is köszi mindenkinek

b-type
?
hát ebbe tényleg alaposan belelovaltad magad...annyira hogy nem láttad mit írtam.
vagy nem akartad látni, mindegy.
Ha majd elolvasod válaszolok.

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

na mármost az enchant az obli hq leírása szerint 3 dologtól függ?tárgy+lélekkõ+pénz
pénze mindenkinek van, a cuccok meg amiket elõbb felsoroltam a legjobbak
akkor viszont joggal feltételezhetõ,hogy ez a maximum amit enchatolni lehet
ez viszont nudli!
ilyenkor jönnek be képbe a sigil stone-ok. hja csak ezekbõl meg nincs minden fajta effektre, meg amúgy is vadászgathatsz mire pont olyan jön ami neked kell
szval szerintem szükség van egy modra ebben a témában
esetleg valaki nem tud ilyenrõl?

dronkZero
A Varázslók Céhének. Mert kifizetsz egy valag pénzt olyan cuccokért, amiknél _sokkal_ durvábbakkal késõbb Dunát lehet rekeszteni.

dronkZero
A küldik rendszere szerintem ott lett elbaxva, hogy minden párbeszéd voice.(hát, legalábbis az a fele, amit nem a karakter mond...) Így is egy DVD, mégis unalmasak a "véletlenszerû" beszélgetések, és a pletykák. A küldik szövegezése meg az "elmondok egy monológot, te addig kussolsz" sémát követ, nemigen van párbeszéd jellege, legfeljebb annyi, hogy az elején szólok neki, hogy "Na mondjad!".

Az valami realtime hangeffekt, ami az ugyanolyan szövegû pletykákat férfi/nõi/argonian/khajiit hangra modulálja, vagy felvették 4szer ugyanazt?

hát ez az enchant hihetetlen módon el lett bszva
daedric cuirassba (ami köztudottan a legjobb) black soul gembe grand lélekkel (bár ahogy észrevettem nincs különbség a black és grand soul gem között ebbõl a szempontból) egy fortify healthot 10 ponttal tesz bele! ami már azért is vicces, mert fortify endurancet is tíz ponttal tenne bele, ami alapból +20 élet!
most ez akkor kinek éri meg?

s0n1c
multi hiánya elõjött e? 😊
Lacee
meg fogsz lepõdni a válaszokon, bár átérzem hogy nehéz önállóan rájönni valami tök nyilvánvalóra ilyen fifikás játékban.

1. ugyanott tudsz eladni, ahol megveszed a cuccokat. gondolom az megy, nem? na, csak rá kell kattintani alul a másik ikonra (egy zsákba mutató nyíl helyett az onnan kifelé mutatóra)
2. megint váratlan: úgy tudsz lényeket megidzéni, hogy megveszed az adott spellt.
3. így nem tudom mirõl beszélsz, ha pl elolvasod a naplódban leírtakat, akkor rögtön menni fog. így tipp alapján (üres kert IC-ben, gondolom waterfront kerület) a tolvajok céhe belépõ-questjét csinálod, ott éjfélkor lesz buli. de tényleg minden le van írva a nyomorult quest logban...

kisfigi
Help #20810

a 10 fölé 100 föülé akart lenni
Nagyon szájbarágós... kövesd a piros nyilat amíg zöld nem lesz, ha rádtámadnak ölj, ha beszélnek veled, akkor addig nyomogasd a válaszokat, amíg nem jön fel újabb, utána menj és kövesd a piros nyilat...
A fallout fényévekkel összetettebb volt ennél. Az oblivionban nagyon ritka, hogy egy küldetést kétféleképpen is meg lehet oldani.
Nagyon nem tetszik, hogy találkozok emberekkel (a vadonban) és szó nélkül nekem esnek. még ha ki is akarnak rabolni, legalább pár szót válthatnánk elõtte (tudom van olyan is, hogy fizethetek 100 pénzt, de kellene több lehetõség- kibeszélni magunkat, lebeszélni õket, beállni hozzájuk stb. A játékban annyi banditát megölök, hogy egy város kijönne belõlük :-). (mondjuk ilyesmi a falloutban is volt:sajnálkoztam, hogy nem elég, hogy ilyen kevés túlélõ maradt még a maradékot is jól megritkítottam 😊 )

a rendszer pedig rossz. A morrowindet azért hagytam abba, mert túl erõssé váltam. Itt az oblivionban ezt még nem érzem (hasonlóan "tápolok" )
Neekm is eszembe jutott az az ötlet, amit olvastam is valahol: a major skilleket engedni kellene 10 fölé, vagy éppen a minorokat nem engedni 50 felé. Így az ember tényleg a karaktere szempontjából fontolná meg miket választ és nem a tápolás miatt..
Ezt a harcközpontúságot én a konzolosításnak tudtam be 😛

CS@
Szinte nem is csináltam még questeket úgyhogy én még nem.
Sõt pont az ellenkezõje, szinte már várom(hiányzik), hogy megbízzanak valamivel.
De ez már csak a következõ karakternél lesz esedékes. A mostani még a nyakláncot sem adta le, de már nem is fogja, befejezi a térkép és a rajta található dolgok felderítését aztán nyugdíjba vonul.

dronkZero
Ha már itt tartunk. Ti nem fáradtatok bele egy kicsit a questekbe?

Baj van itt és itt. (Menj le egy dungeonbe, irtsd ki)
Szerezd meg XY tárgyat. (Menj le egy dungeonbe, ölj meg mindenkit, ott lesz az alján)
Menj el valakihez, segíts neki a problémájában (Beszélj vele, menj le egy dungeonbe, irts ki mindenkit)
Csináld meg a varázsbotodat (Ja, nem, inkább ölj meg három nekromantát)
Menj, szerezz meg egy könyvet (Ja, nem, inkább ölj meg három nekromantát)

Áááh. Kicsit... hogyismondjam...

dronkZero
Inkább errõl vitatkozzunk, mint arról, hogy "egy hídon állok, aminek..." 😊 😛

Jó neked, hogy ez neked "szerepjáték" élményt nyújt.
Szerintem még vagy 20 évig nem fognak olyan játékot csinálni, ami az _igazi_ szerepjátékot megközelíti..

CS@
Gondolom azt akartad írni, hogy olyan skillt fejlesztesz, ami a WILL –re INT –re ad szorzót. Ezen esetben az adott skill (mindegy, hogy major vagy minor) 0.5 szorzót ad tehát az 5ös fejlesztés „csak” X2 lesz.

dronkZero
"de azt nem, hogy hû most varázsoltam, akkor most szaladgálok, meg kotyvasztok is egy kicsit, hogy bne csak erps legyek, hanem okos is, és jaj most már abbahagyom, mert akkor túl okos leszek, ja meg nemjárok páncélban, e azért felveszem, na ideállok a csonti elé, üssé csak, legalább nõ a heavy armor szinten is, na meg utána milyen jót fogok kalapálni"

Á, ez nem így megy.
Szint elején eldöntöm mindig, hogy melyik 3 attribúttumot fogom megtolni +5-re.
Elsõ pár szinten ez Intelligence, Endurance, Strength volt. Jártam a világot, harcoltam, gyûjtögettem az alkimista alapanyagokat. Gyakorlatilag harcosként jártam a világot, meg arénáztam, közben nagyon figyeltem a minor skilleket. Kardoztam(str), néha buzogány(str), nehéz páncélt viseltem(end), javítgattam(end), blokkoltam(end), majd mikor meglett ezek kombinációiból a 10-10 SP, akkor beálltam egy ágy mellé, legyártottam 50-100 potiont, és szintet léptem alchemybõl(int). Aztán megint eldöntöttem, hogy mit akarok fejleszteni, és olyan dolgokat csináltam, amik azokat a tulajdonságokat növelik, amiket kinéztem magamnak.

Szintenként max 3-4 SP-t kellett csak álcselekvéssel töltenem, pl falnak sneakeléssel alvók közt, vagy varázslatok sütögetésével az ágy mellett. Nekem nem vette el a kedvem, nem rontotta el a fílinget. Gyakoroltam. (Ezt máshol nem lehet, szinte az összes szerepjátékban éles helyzetben kell növelni a tapasztalatodat)

Persze, egy kicsit mûvi, de egy kis odafigyeléssel simán játszható görcsölés nélkül is.

Mike
én meg Tanmás Gáspár Miklóssal szoktam együtt játszani, ha nagyon nem megy vmi, többszöri nekifutásra sem

[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray

Mike
én mostanában egy elf tõrrel szaladgálok, DB ruciban, és alvó emberekeet nyirogatok sutyiban

csak nem tom mi lesz, ha kihal a város
kerülnek be új npc-k?

Õszintén szólva ezen nem kell vitatkozni, szerintem. A játék egyensúlyát köztudottan elrontották, amit mindenkinek a saját dolga, hogy hogy orvosol. Van aki tápol, fejleszti azt is, amit nem fejlõdne a játék során magától, hogy nagyobb szorzót kapjon. Én speciel azt a módszert választom, hogy nem "gyúrok rá" semmire, csak játszom, egyik küldetésbõl a másikba, idõnként felszerelést javítva, dungeononokat fosztogatva, stb; és ha a játékban valakit vagy valamit túl nehéz ellenfélnek látok, többszöri próbálkozás után, akkor a nehézség csúszkát gyök 3mmal arrébb tolom, most lehet fújozni, hogy cheater, stb, de így megszereztem a játék szabadságát, akkor, azt és úgy csinálom, ahogy akarom. Persze, a tápolás is elfogadott, ti (sokatok) is azt csináljátok, amit akartok: tápoltok. Ezzel nincs semmi gond, de így nem lehet elmerülni a játék világában (én legalábbis képtelen lennék rá).
Az üzenetet a szerepjátékot szerepjátszó társaság támogatta 😊

Ki korán tejfel, fenékig aranyér [FlyFF]

Mike
ne is zavarjon 😊
nem szabad hagyni, hogy mások beleszóljanak 😊