The Elder Scrolls IV.: Oblivion
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Egy Bloodlines-ban te határoztad meg, hogy mit mondasz az NPC-knek és miylen tulajdonságodat villantod meg a hatás érdekében. Tudtál fenyegetõzni, észérvekkel meggyõzni, elcsábítani, ledominálni stb.-stb.! DE mindezekhez megfelelõen is kellett folyattni a beszélgetést, különben hiteltelenné vált az egész és bebuktad a dolgot. Így valóban volt értelme a social skill-eknek és igazi élvezet volt beférkõzni az emberek bizalmába, avagy éppen szarrá terrorizálni a piciny lelküket!
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
adottságok:
- X alakban felosztott "felsõ ablaktárcsa" szép zõd mûanyagból, a közepén a "tengelyen" feltüntetve egy 0-100 skálán az éppen aktuális hozzáállás
- ugyancsak negyedrészekre osztott "alsó levéltárcsa" szép sárga-narancs kartonból, amelyikben az egyes "levelek" kb. 25-50-75-100 % mértékig vannak kitöltve, ezek nyílván "egyfajta intenzitást,erõsséget" jelentenek
cél:
-a hozzáállás mértékének maxira nyomigálása jelentõs varázslás és pénügyi veszteség nélkül
járulékos adottságok, amelyek egyénenként változnak:
- a felsõ tárcsa egyes osztásai más és más témában és stílusban elõadott párbeszédeket reprezentálnak: dicséret, viccelõdés, félelemkeltés, hódolat; ezekre az egyes karakterek más-más módon reagálhatnak (olykor a reakció vizsgálata, amit a kurzornak a megfelelõ negyedre mutatásával lehet a mimikán keresztül leolvasni nem pontosan értelmezhetõ fõleg igaz ez beastman-eknél (macsekok és gyíkok) vagy zártsisakos esetleg árnyékban álló, (bizony volt már) láthatatlan fazonoknál) ez a partner pofalemezén látható elmeborult vicsorítástól (baromira nem szereti) a nyílt vigyorgásig (jöhet a téma 1000-vel)
adottság a véletlenbõl:
- melyik alsó levéltárcsa szegmens kerül fedésbe melyik felsõ tárcsa szegmenssel, itt ugye az a lényeg hogy a partner számára 2 db kellemes témára kerüljön a nagy intenzitásu (75-100 %-os levél) és a 2 db kellemetlenebb témára kerüljön a kis intenzitásu (25-50 %-os levél), viszont az esetek túlnyomó részében ez nem így sikerül(!!) ezt e gama véletlen módon sorsolja
a társalgás egy futamának lezajlása csak úgy spontán katt-katt oszt jóvan:
- az egyes szegmensekre klikkelgetünk és ha az a téma partner számára érdekes és kellemes volt kapunk rá az éppen az adott szegmensben lévõ alsó levéltárcsa által határozott intenzitással pozitív, ha kellemetlen és lényegtelem téma volt akkor pedig hasonló módon negatív pontokat amelyek instant hozzáadásra illetve levonásra kerülnek e "tengelyen" feltüntetett hozzáállás értéhez/bõl
a probléma lényegei:
- az alsó tárcsa mindek kattintásra az óra járásával azonos irányban elfordul és így borul fel akár az eredeti legfinomabb beállás is vagy javul egyet akár a legrosszab kiosztás
- sajnos minden társalgási fejezetet minden futamban végig kell zongorázni és dumálni kell a kellemes és bosszantó dolgokról egyaránt
- ha már elkezdtünk beszélgetni akkor nem kukulhatunk meg mert ez automatikusan bizonyos sebeséggel, de annál biztosabban a hozzáállás romlásához vezet
a társalgás irányítása és optimalizálása (na ez a legnehezebb):
- figyeljük meg mely téma választása okoz kevés veszteséget és melyik hoz legtöbb hozzáállás növekedést, it nem csupán a partner reakciója a kérdéses hanem az alsó levéltárcsa által adott intenzitás is (szvsz. gyakorlat kérdése az egész)
- ha a speechcraft skill 25-re felnõ egyszeri alkalommal/társalgási futam kapunk egy forgatási lehetõséget az alsó levéltárcsára
- ha a skill mégjobban nõ akkor az egyes témaváltásokra több idõt kapunk mert a témák elõadása közötti idõk (a kukaság percei) alatt kevésbé csökken a hozzáállás
sipöcz tanácsa:
- nem mindig a legnagyobb nyereség a legjobb választás (kellemes téma+100%-os intenzitás), hiszen a tárcsa fordul és bejöhet a legnagyobb veszteség is ugyanakkor
- jobb a kellemetlen témákon minél hamarabb túlesni, fõleg ha a skill nagysága a tárcsaforgatást már lehetõvé teszi (ilyenkor gyorsan a kis intenzitásokat betekered a kellemetlen témák alá és hamar túlesel rajta)
- nem kell izgulászni ha valami miatt a hozzáállás egy futam után leesett, a beszélgetés csak Te hagyhatod abba és bármikor újrakezdheted (hacsak a partner rád nem támad vagy a scriptje ezt lehetetlenné teszi)
(még csiszolhatjuk a dolgokat ha vmi nem egyenes😊)!
\"Mi a hézag hapsikám?\" -(Bugs Bunny)
grafikai módosítások nem elérhetõek, (Pl: Color map mod, elven map mod stb)
Az hozzon létre/szerkessze meg az oblivion fõkönyvtárban lévõ
ArchiveInvalidation.txt
fájlt.
Ide kell beírni azokat a grafikai elemeket, amiket azt szeretnék, hogy ne az alap BSA fájlból töltse be, hanem a Data könyvtárba bemásolt elemeket használja.
pl: color map/elven map mod esetében a fõtérkép "javítása".
textures\menus\map\world\cyrodiil_resized.dds
Tehát a Data könyvtáron belüli elérési útvonalat kell használni.
Sok szerencsét!
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
(hozzátéve, hogy ezt a dolgot a peccs javítja, elvileg)
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
Teljes térkép nincs, amin az egész terület rajta lenne. (A hivatalos honlapon található néhány térkép a Codex rész alatt). Talán már rájöttél, hogy az F4 gombbal bejön egy ablak, és az vagy egybõl mutatja a térképet, vagy alul az ikonokkal ki tudod választani.
Az F1, F2, F3 gombokra is ablakok jönnek elõ és azon belül az ikonokra kattintva további hasznos infókat kapsz.
AMD 2500+, 1 GB RAM, ATI X800 Pro 256 MB
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
http://kreativ.try.hu/ - alkalmazott grafika, fotó http://tilos-az-a.hu/ - közösségi szabadidő magazin - művelődés, művészet, játék, utazás, fotó, család...
\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"
Végülis rátaláltam Skingradban a Storm Atronachra.A varázslatfejlesztésre meg csak késõbb jöttem rá.Azt tudtam, hogy van a játékban, csak fogalmam nem volt, hol.De már az is megvan.
Más.20-as szinten mentem neki a Bruma védelme questnek, igen nehézkes már itt a játék, tomboltam is eleget, mert két dolgot nagyon utálok a játékokban úgy általában: Egy, ha idõre megy, kettõ ha labirintus is van.Ha meg ez mindkettõ együtt jön (miért is ne?), akkor az a hab a tortán.
No mindegy, szerintem itt fantasztikus hangulata van a játéknak,ugyanakkor nagyon megható is.Végülis sikerült.Most csak olyan fegyvereim vannak,amik shock damage-t okoznak, persze mik jöttek ellenfélként...Storm Atronachok...tipikus.
Tegnap már fáradt voltam, de megnézem a varázslatkészítést.
egyébként nagyon tetszett, hogy amikor kiértem a szabad levegõre, akkor éppen alkonyult, egy kicsit mászkáltam, meg volt ott két bandita, azokat leöltem, és egyszercsak azt vettem észre, hogy éjszaka van.
2, olvasd el a faq-ban. ott le van írva szépen, hosszan, értelmesen<#idiota>#idiota>
1. mijaza jel a jobb fölsõ sarokban, amikor pl. egy ilyen "kútnál" (romok között egy kékes fénycsík<#lama>#lama>) valami energiát szívok magamba?
2. tök nem értem ennek a beszélgetõs dolognak a lényegét. találkoztam egy lovas arccal, elkezdtem vele dumálni, de egyrészt nem tudom pontosan mi a technikája ennek a dolognak (nyomtam én mindenre, viccelés, csodálat, stb. középen egy szám emelkedett, de nem tudom mit értem el vele pontosan<#nemtudom>#nemtudom>)
[email protected] | HD4890@980/1140 | 4GB@800 | W7x64 |
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Intel C2D E6600; nVidia 8800GTS 320MB; 2 Giga DDR-2 800MHz RAM; 2*250GB + 1*320GB HDD;
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
Szerintem meg ez a legaranyosabb kép.

Intel C2D E6600; nVidia 8800GTS 320MB; 2 Giga DDR-2 800MHz RAM; 2*250GB + 1*320GB HDD;
http://flatline.hu.googlepages.com/arcanecrafting The long lost and forgotten art of creating powerful items with magic
The Matrix has you...
1-4 = 2x szorzó
5-7 = 3x szorzó
8-9 = 4x szorzó
10 = 5x szorzó
1. Az oblivion.ini –ben(Dokumentumok\MyGames\Oblivion) a „bDoSpecularPass=” értéket 0 -ra állítani.
2. A játékban „0” –val a konzolt megnyitod és beírod ezt:
ClearAdaptedLight
Enter, majd konzolt bezár(ismét„0”😉.
Esetleg mindkettõt egyszerre: elsõnek az 1 es pontot megcsinálod, majd a játékban a 2est is.
Sõt inkább linket kérek, ha tudsz.(THX!)
Habár az õ véleményük is csak egy magánvélemény és õk „csak” elkészítették a játékot és én játszok vele, de azért tényleg érdekelne.
Dremora-hasonmás verseny idei befutója:

-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?
http://flatline.hu.googlepages.com/arcanecrafting The long lost and forgotten art of creating powerful items with magic
Lenne egy olyan problemam amire nem talaltam valaszt a "mielott kerdeznel kattints ide" helyen :S
Szoval arrol lenne szo hogy akarmilyen kis grafikara allitom a gepet ha talalkozok egy magikus valamivel, tokmind1 mivel akar egy szellemmel akar egy tuzgombbel akar egy ench-elt targgyal az a lenyeg h villogjon asszem meg a kapuk is kritikusak. tehat akarhanyszor beleutkozok vmi ilyesmibe: vinyo > bzzzz..... reboot (ugy lefagy a gepem mint a haz) ugyanakkor ha a brightnesst akarom allitani szintugy lefagyok. nem hiszem h a gepem problemaja.. 512DDR ram IntelPentium4 2.7GHz AbitAtiRadeon v9600XT 256MB RAM
ami egyedul gyasz lehet az a 20 gigas maxtor vinyom deh azon is boven van hely mellette.. pls helpeljetek mert az idegroham kerulget<#idiota>#idiota>
De ha trükkös kis illúzionista palánta vagy, akkor simán láthatatlanná válsz és körbenézel mi akad ami érdekes lehet számodra.
Gyakoraltilag a minden karakterrel lazán meg lehet oldani minden harci helyzetet, nem kell ahhoz +5-ös tulajdonság növekedésekre gyúrni. Kicsit taktikázni kell, ügyesen használni a rendelkezésre álló piákat és varázslatokat, netán a felszerelést. A páncél mindenképpen véd, a fegyver úgyis sebez, közelharcban meg lehet blokkolni de akár elmozdulni is az ütések elõl. Nem kell hogy akárcsak hozzád is érjenek.
Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL
Ha jót akarsz indítasz egy új karaktert, mert sok sok újdonságban részesülhetsz. De elméletileg ha nem történt nagy változás az elõzõ verzióhoz képest, akkor simán betölti és kezeli a program a régi mentéseidet is.
Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL