The Elder Scrolls IV.: Oblivion
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
DB
A ti kung-futok nem erős!
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
Max. annyiból jó most nekem, hogy vámpírként az õrõkkel beszélgetve nagyon lemegy (30 körülire) a viszonyszám, és így lehet feltornázni újra. De amúgy majd mindeki 100-as, vagy disposition max-os, vagy annyira magas a szám, hogy sok értelme már nincs tökölni a minijátékkal. Megint egy magas szinten kifforatlan dolog.
Bár ha olyan szemszögbõl nézem, hogy egyfajta karit max. 30 körüli szintig érdemes elvinni, majd utána kezdeni egy újat, akkor ok, de azért nem lenne rossz álá MW, hogy egy jól kimaxolt karival bejárni az egész vidéket és még mindig legyen meg az élvezet. Elvégre mégiscsak egy szerepjáték, ahol a karakter az ember szívéhez nõ.
Annyiból jó viszont a szörnyek szintfejlõdése, hogy legalább magas szinten is tartja magát a kihívás. Tehát ez pozitívum. Bár ezen is volt már jópár vita. Nembeszélve a tárgyakról. Már minden glass vagy daedra, ebony 😊 Ami abból a szempontból nem hátrány, hogy így legalább lehet sokat keresni. Skingradi házamhoz berendezéssel együtt lazán elment vagy majd. 60 ezer arany.
Szóval vannak azért jó kis prók és kontrák a játékban. Persze MW-ben is megvoltak, de talán nem volt ennyire szembeötlõ.
Egyébként az meg végképp qrva nagy gáz ezzel a minijátékkal, hogy a skill növeléséhez meg aztán rohadtul tökmindegy, hogy mennyire vagy sikeres, sõt! Ha ráklikkelsz 436834796734-szer a cikkekre egymás után, gyorsan, és eredménytõl totál függetlenül, akkor a skilled az egekbe ugrik. Logikus, persze.
Az meg aztán a végképp nonszensz, hogy a "barátaidat" (NPC-k, akikkel _lehet_ beszélni) elküldheted a vérbe(0-ás diszpó), akkor sem történik semmi, legfeljebb még száz minijáték kell a boldogságához; az "ellenségeiddel" (mobok) meg hiába próbálsz szóba állni, legfeljebb kapsz egyet buzogánnyal az arcodba.
Gyakorlati szempontból szemlélve a dolgokat:
Inkább klikkelek Bribe-ra 5-ször (költve az egyébként totálisan felesleges pénzt), mint klikkeljek 30-at a minijátékban, és halgassam meg a bárgyú hozzáfûznivalójukat 125.-jére.
Azt irtam hogy "ugyanugy", vagyis ott is volt vesztegetesre lehetoseg mindenkinel, de nem "ugyanigy".
Igy mar erthetobbb?
DB
DB
Mostani tolvajomnak 33-as szinten igazából már szinte majdnem minden ami fontos és kell neki ahhoz, hogy jó tolvaj legyen (Agility, Speed, Sneak, Marksman, Security) az többségében 100 vagy afeletti, vagy nagyon közel jár már hozzá. És lenne még bõven szint, de így már hova? A Nocturnal meg egyenesen röhej. Bazz ennyi Security pontot hozzáadni a jelenlegihez, plussz az eltörhetetlen csontkulcs, hát könyörgöm! Így gyak. az a skill már élvezet nélküli. Pedig szerettem a minijátékát. Jó elõ lehet venni a lockpicket is, de kb. 130-as securityval mi a f*sznak? 😊
P133@167Mhz, 16Mb EDO RAM, S3 4 Mb TRIO, 230W, 24x CD-ROM, 4,3Gb Quantum HDD Nascar->NASCAR!!! súlyból elvenni NEM LEHET!
A speechcraft minijáték is tetszik csak egy idõ után rohatt unalmassá válik, már reflexbõl nyomok a körcikkekre, kár hogy ide nem raktak egy auto attemptet mint a zártörõs játékhoz.
A zártöréssel meg az a bajom hogy fölösleges szkill lett mert ha van érzékem hozzá (és van <#hawaii>#hawaii>) akkor egy lockpickel kinyitok szinte bármilyen zárat gond nélkül 5-ös szkillel is, kellett volna egy korlátozás pl 50 szkill alatt a hard és veryhard zár esélytelen vagy ilyesmi.
A nocturnal után meg totál értelmetlen a szkillel tovább foglalkozni 😞
Egyébként tettszik a TES játékok szkillhasználat -> szkill fejlõdik rendszere csak van benne pár bénaság amit reméltem hogy az Oblira már kijavítanak pl a fegyverszkillek sztem inkább a bevitt sebzéstõl kéne hogy fejlõdjenek és ne tõrrel rohangáljon aki fejleszteni akarja, a mágia a felhasznált manától függhetne a páncélok meg ne a bekapott ütésektõl (na ez szerintem hatalmas baromság) hanem a bennük eltöltött idõtõl fejlõdhetnének (mint az athletics), a páncél mindig ugyanannyi sebzést nyel el, a szkill inkább azt befolyásolhatná hogy ha béna vagyok heavy armorban akkor lassabban tudok csak támadi és mozogni, lassaban kapom magam elé a pajzsot és néha melléütök szal általában bénább vagyok ha alacsony szkillel viselem mert nem szoktam a páncélviselést.
Nem beszélgetni, hanem táblás játékot nyomni egymással. <#vigyor>#vigyor>
Nem lehet sajnos összerogyasztani alattuk a lovat, és õk sem esnek le róla. De azért az nem semmi látvány, ahogy a lebénított ló gurul le a domboldalon... 😊
Leúsztam egy tó fenekére, a légiósok szorgalmasan jöttek utánam, nehézpáncélban, úszva. A tó fenekén lebénítottam õket. Úgy néz ki, hogy az NPC-k igazából felfújt gumibabák, mert nehézpáncélban is elkezdek felfelé sodródni/lebegni. De az pozizív, hogy bénultságukban megfulladtak egy idõ után a víz alatt...
Tipikus, hogy ki vannak centizve az idõre menõ részek a játékokban...<#vigyor>#vigyor>
Jó, ha 10x-re mentem volna neki, akkor megoldom talán 6-7 perc alatt is.Mindegy elsõre sikerült.
Azért maradjunk annyiban, hogy sokat merítettek más fantasy filmekbõl/játékokból.Pl. a "nagy ostromgép", ami átjön a kapun kisértetiesen hasonlít a Gyûrûk Ura 3.részében a "faltörõ farkasra".Vagy amikor Martin a kapu elõtt végignéz katonáin és buzdítja õket, ezt is több helyen láttuk, de ez a rész igazán élvezetes és fõleg megható volt.
Nem vagyok az Obli ellen, mert még mindig tolom, de úgy egy hete kissé meguntam, és elõröl kezdtem a Morrot, és azt kell mondanom hogy ég és föld. Csatlakozok az elõttem szólókhoz az "amcsi hülyegyerekeknek" témában. Az Obli inkább már FPS, míg a Morro elég hardcore CRPG.
De ha elkezded, javaslom a kiegészítõket, még még egy jópár modot hozzá. Úgy az igazi az élmény 😄
Másrészt eddig még számítógépes játékban nem nagyon volt jól megoldva a menekülés, mert szerencsétlen moboknak nem volt _hová_ menekülniük. (NPC/monszta szektorváltás eléggé újdonság) Na, itt Obli-ban lenne hová futni, csak itt nem akarnak. Ja, de, az õzeknek elég kevés a moráljuk 😊
Magukban a párbeszédekben tényleg nem fedezhetõek fel a tisztelet és megismerés jelei, de például ha csa ksimán elmész egy járókelõ vagy õr mellett, bizony felismernek. Ha már végigvitted a fõ szálat, akkor elõre köszöntenek, mint bajnokot. Ugyanígy néhányan felismernek mint aréna bajnokot. Harcosok nagymestereként is kaptam ilyen tiszteletet Chorrolban.
Sõt a legjobb az volt, mikor egyszer lebuktam valamelyik városban és rombolt oda hozzám egy õr az elkövetett bûneimért való büntetés kiszabása céljából. Odaért, aztán vett egy levegõt és csak annyit nyomott szövegnek, hogy a hírnevemre való tekintettel most elengedi a büntetést de aztán máskor ha lehet nem keveredjek bajba. Ez ha jól emlékszem Leyawiin városában volt, miután minden ottani küldetést megcsináltam és jóformán nem volt még infamy pontom.
Viszont ezen túl nem jelenik meg a dolog. ámbátor én jogosnak tartom valahol, hogy nem kivételeznek és simán lepondróznak, meg lenéznek ha belépek egy új céhbe vagy meggyek arénázni, mindegy mekkora bajnok vagyok. Náluk még nem tettem le semmit az asztalra, szóval minek ajnározzanak. :-)
Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL
Szerintem azok a dolgok, amik Oblivionban javítva lettek fog inkább hiányozni neked a MW-bõl, de más nem nagyon. A MW sok szempontból jobb, mint a mostani rész, egy igazi és egyedi szerepjáték, míg a jelenlegi rész, inkább valóban a PiszkosFred által írt: Amerikai hülyegyerekeknek készült darab. Ettõl függetlenül nem lett rossz persze. Gondolok itt arra, hogy mindig jelölve van minden, a felfedezés élménye veszik el. Kicsit az SWG jut eszembe. Az alap játék nagyszerû a kieg.-ekkel és az új rendszerrel meg szépen lebutították annyira, hogy a vérpistik számára is öröm legyen.
P133@167Mhz, 16Mb EDO RAM, S3 4 Mb TRIO, 230W, 24x CD-ROM, 4,3Gb Quantum HDD Nascar->NASCAR!!! súlyból elvenni NEM LEHET!
\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"
egyébként elmodanám, hogy van ebben a játékban télleg valami. én tényleg soha nem játszottam szerepjátékokkal, ez az elsõ, amit nem töröltem le 15 perc után, de tegnap is bf2 után gondoltam kicsit továbbmegyek ebben a börtönben, aztán azt vettem észre, hogy már éjfél, és nem akaródzik abbahagyni.
\"Mi a hézag hapsikám?\" -(Bugs Bunny)
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
AZ is vicces, mikor aránylag alacsony szinten már lich-et tudtam idézni, mert arra gyúrtam és a sima parasztok is nekisenek simán a lich-nek, semmi probléma. Vagy éppen nekem, mert tudják, hogy én idéztem. Naja a parasztok... Miközben a lich pedig egy varival ölt meg BÁRKIT!
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Together we'll fly someday...
aztán ha az elsõ körben ellõttél egy kérdésfajtát, és kiderül az npc reakciója, akkor jöhetne egy újabb kérdéssor, amivel esetleg javíthatsz vagy ronthatsz a helyzeten.
szóköztünkmarad: szvsz. nincs igazán baj a gamával sem, mert lásd Te is (Ti is) adtatok a feladatra másik megoldást, talán az egyetlen bajság hogy a világ legötletesebb játéktervezõi nem egy abszolút nyerõ csapatban vannak (ez a "forgatósb@sz@" is mutatja, hogy a tervezõk érezték vminek a hiányát és a Morro.-hoz képest csak ennyire voltak képesek😞!