The Elder Scrolls IV.: Oblivion
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Pl ha felbérelsz egy piást akko az még hasznos is lehet 😄
Én kovácst cipeltem magammal játékból 😄
Mondjuk Imperial City fõparancsnoka se haszontalan 😉
[email protected] | HD4890@980/1140 | 4GB@800 | W7x64 |
http://flatline.hu.googlepages.com/arcanecrafting The long lost and forgotten art of creating powerful items with magic
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...
- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
http://www.kettlebelledzes.hu/
http://www.kettlebelledzes.hu/
SAVED GAME menupont
http://kreativ.try.hu/ - alkalmazott grafika, fotó http://tilos-az-a.hu/ - közösségi szabadidő magazin - művelődés, művészet, játék, utazás, fotó, család...
http://kreativ.try.hu/ - alkalmazott grafika, fotó http://tilos-az-a.hu/ - közösségi szabadidő magazin - művelődés, művészet, játék, utazás, fotó, család...
Nekem a Chorrolban lévõ könyvtáros csajszi. Már majdnem szerelem 😊 Aztán a DB-ben az egyik fiatal cicalány. És hát khmmm... Igen szóval az anvili kikötõben lévõ bordélyház egyik nõtagja is nagyon szép pofival rendelkezik.
Chorrolban amúgy meglepõdtem, hogy Renoi az E3-as bemutatókban sokkal idõsebb volt, mint ebben a verzióban. Ott is tetszett, de ez a fiatalabb kiadás szívbemarkoló 😊
-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?
http://flatline.hu.googlepages.com/arcanecrafting The long lost and forgotten art of creating powerful items with magic
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
-öö... visszaesõ?
-Mondjuk igen.
-Hát az legalább 500 arany bírság
-Tényleg? Csak? És erre tök boldogan elviharzott... :-)
Épp egy DB-s küldetést csináltam, amikor egy városok között mászkáló csókát kellett megegyelni. Elindul kifelé a városból, én megyek után invisibility-ben.
Pechemre pont velünk egyiránybe ment egy lovasjárõr, kicsivel elõttünk, mondom magamnak követem még, és ha elég messze a járõr, lecsapom...
Közben közelebb húzódtam a csávóhoz (lassan ment) hogy legalább nõjön a sneak.
Erre bakker, rabló kiugrik a bokorból, ("ide a száz aranyat, vagy ütök") mondom nem. Fegyvert ránt, ezzel egyidõben az általam követett csóka meg a városõr elkezdi ütni, én meg ott állok láthatatlanul, a csávót ketten ütik már vagy 10 mp-e, erre megszólal:
-Where are you???
Aszittem meghalok a röhögéstõl, bakker....
én asszem eleve olyan irányba indultam el - ha jól értelmeztem azokat a tulajdonságokat, amiket választottam - hogy egyszerre legyek harcos és varázsló is egyben. nem tudom, hogy ez így jó lesz-e.
mindenesetre én soha nem voltam olyan játékos aki "mesterségesen" ér el valamit a játékokban. pl. a battlefield2-ben gyakorlatilag az összes medál meg érem meg miegymás úgy jött össze, hogy különösebben nem figyeltem rájuk, pontosabban ha észrevettem, hogy valaminek az elérésére van lehetõség - egy konkrét meccsen pl. látom hogy már csak 2 kill kellene - akkor próbálom elérni, de olyat nem csináltam soha hogy csak azért használjak kést, hogy a késes érem meglegyen...
tulajdonképpen a saját játékélményét cseszi el az ember, ha így játszik.<#whatever>#whatever>
\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"
Ettõl függetlenül olvassák mások is, de a többség döntõ tényezõ.
Ha egyszer ugrál, akkor logikus, hogy fejlõdik az arcobatics.
A lopakodást nem sokat használtam, de nekem úgy tûnt, hogy csak akkor fejlõdik, ha legalább egy kicsi értelme van és a puszta közepén tök egyedül lopózva nem.
Számomra ez közelebb áll a természeteshez, mint a mesterségeshez.
-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?
Az az igazság, hogy teljesen igazad van. Ez a fajta fejlõdésrendszer egy darabig jó, utána visszaüt, ha nem egy bizonyos (ahogy írtad is) mederben fejlõdik a karakter. És ez szerepjátékoknál öreg hiba. Korlátoz, már ilyen értelemben. A varázsló teherbírására viszont ott a Feather, amivel el tud jutni a kereskedõhöz nagyobb súllyal. Bár kétségtelen, hogy ha alacsony szintû a varázslat és kis ideig hat, 10 másodpercenként kell újravarázsolni. Aztán lehet ez vkinek úgy üt vissza, hogy azért mégsincsen hat anyja és uninstall 😊 Mondjuk drasztikusan nézve, vérpisti szemszögbõl. Jámborabb embereknél uninstall nem, de frusztráció azért elõjöhet.
Az a fontos, hogy az alapok végül is jók, változtatások kellenének. De azt hiszem, a modderek ezekbe nem nyúlhatnak bele. Szóval patch formájában esetleg, de nagyon csekély esély formájában a fejlesztõk még javíthatnak.
Én a Beth helyében az ötödik részre átgyúrnám ezt a fejlõdési rendszert.
Ha mindig csak a tap, a szuperhiro lebegne az emberek szeme elott - ahogy a pelda is mutatja - akkor nem is ertem mi a fenenek kell kasztot, fajt es egyeb hulyeseget kivalasztani? Hiszen akarhogy is jatszol, a vegen ugyanaz a maxolt skillekkel rohangalo talpig daedrik ficko lesz a karakterbol, aki fel kezzel ijaszkodik, fel kezzel fogja a claymoret, es kozben tobb megatonnas nukeokat megszegyenito tamado varazslatokat mormol. Hopp, igaz, a nevukben kulonboznek, ugyhogy a karaktergeneralas alljon csak egy nev bevitelbol es az arc testreszabasabol. Csuda jo lenne, de ugy latszik ez az elvaras.
Negy reszt megert egy a jatek, ezzel az egyedinek mondhato rendszerrel (ami hulyeseg, hiszen a wizardry sorozat is hasonlo keppen dolgozik mar evtizedek ota, csak hogy egy klasszikus nagyot emlitsunk). Annyira sz*r akkor csak nem lehet, bar ketsegtelen hogy a dnd, es egyeb "vilag/rendszerek" szabalyai utan szokatlan az egyszeri jatekosnak. De ettol meg nem sz*r... ;]
Mert nyomkodom az editort, de úgy tûnik, mintha a lények nem lennének képesek erre.
Az is „jópofa”, hogy az NPCk a kapával tudnak kapálni, a gereblyével gereblyézni, de a söprûvel söprögetni már nem. Ezzel kapcsolatban, ha esetleg valaki látott söprögetõ NPCt akkor az is érdekelne.
\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"
- valósághûség és rendszerintegritás: a tes skillrendszere lehetõvé teszi a fejlõdést repetitív, valódi kihívást nem jelentõ cselekedetek által. Te lehetsz a legnagyobb destruction mágus, ha 123123123-szer elnyomsz egy 1 manás varázslatot. A "valóságban" egy skill akkor fejlõdik, ha a teljesítõképesség határához közeli feladatot kell (gyakran függetlenül a sikertõl) megoldanod.
Röviden: nem leszel a legjobb matekos, csak mert kétmilliószor elmondod a szorzótáblát.....
Persze vannak más jellegû skillek, ahol meg pont az egy adott cselekvés begyakorlása segít. (késdobálás, darts, bowling, stb ...)
A valóságban ugye még a "tulajdonságok" sem egykönnyen meghatározhatóak, de nagyon ritka az olyan dolog, ami egyszerre csak egy dologra vezethetõ vissza.
pld: miért csak az "erõm" nõ, ha pusztakézzel verekszem? Miért nem nõ az állóképesség, reflex, koordináció?
miért a "speedem" nõ, amikor majdnem maximális leterhetltséggel gyaloglok sok-sok kilométert, miért nem nõ az erõm, állóképességem is?
- játékegyensúly/játékélmény: a morrowindhez képest is katasztrófális. MW-ben elmentem kalandozni (megszereztem a szintlépést), hazamentem, mentettem, aludtam, megnéztem mihez kell még tréningelni, visszatöltöttem, tréningeltem, majd elégedetten léptem szintet.
Itt menet közben kell figyelni, hogy, jaj, ne lépjek má' szar szorzókkal szintet... Fõleg ha ezt nem teszed az elején, nagyon aránytalanul gyenge karakter lehet a végeredménye.
Azaz: mágus elindul kalandozni (szerepjátszik) varázsol, menekül, varázsol hosszú idõn át. Magas szinten olyan gyenge lesz minden tulajdonsága, hogy:
- ha melléállnak, 2 ütéssel lecsapják.
- a megszerzett kincs negyedét sem tudja elcipelni
stb, stb...
Ellenben ha egy másik mágus elindul kalandozni (tápol) odafigyel a szorzóira, néha kifejezetten direkt harcol karddal/nehézpáncélban/lopózkodik/íjaz (azaz nem varázslóskodik) sokkal erõsebb mágus lesz, mint az elsõ csóka.
Kérdem én, milyen játékegyensúly az, amikor rá van kényszerítve a karakter a hátrányok elkerülése miatt az általa nem kedvelt cselekedetek végrehajtására???
Milyen játékrendszer, ahol három tonna patkány kiírtása után én vagyok a legjobb harcos?
Szerintem a valóban jó skillrendszernek tartalmaznia kell a következõ elemeket:
- nehézségi szinttõl függõ fejlõdés (könnyû feladatok ismételt végrehajtása csak egy határig növeli a skillt)
- skillek több tulajdonsághoz kapcsolódhatnak
- attól függõen, hogy heroikus, vagy realisztikusabb rendszert szeretnénk építeni, különbözõ módon kell elválasztani a szintlépést a képességnöveléstõl és a képzettségnöveléstõl
- ha a skillek tulajdonsághoz kapcsolódnak, akkor különbségnek kell lennie az azonos összegû skill+tulajdonságok esetén,kb: skill=gyakorlat, tulajdonság=tehetség.
Na jó, ennél mélyebben nem is akarok belefolyni....
Morroban Solstheim szigetén található berserkerekel azzal szórakoztam, hogy mögéjük lopakodtam úgy, hogy ne vegyenek észre, majd gyorsan megszólítottam õket és kedélyesen elbeszélgettem velük. A remek viszony kialakítása után mindegyik elõre köszönt ahelyett, hogy nekem esett volna. Ezt ott szinte minden ellenséges NPCvel el lehetett játszani, itt meg lehet, hogy csak én vagyok a béna, de még egy banditával sem sikerült a pénz tarháláson kívül párbeszédbe elegyednem pedig próbálkoztam vele.
Ekezetekrol mar ezer eve leszoktam.
MUD-ban kezdodott, aztan miota melozok(programozok) szinten nincs szuksegem ekezetekre, sokkal gyorsabb es egyszerubb nekem igy irni. 😊
Mondjuk a Goblin Hadúr, Hegyi Oroszlán, Fekete Medve az kemény tud lenni magas szinten is. Bár nekem a Daedra pókasszony is elég erõsnek tünt. Igaz az hamarabb feküdt, de mégis. Xiviliai. Hát szó-szó. Néha így, néha úgy. Oblivionban lévõk azok szemetek voltak, mert átkoztak. Ja és persze a Minotaurusz Lord is elég strapabíró. Íjjal szoktam fõleg harcolni és ha nem Sneak attackot alkalmazok, akkor aztán jó sok vesszõt kell belelõni egy keményebb ellenbe, hogy elfeküdjön. Sneak attackkal pedig 1-4-ig bezárólag 😊
A szabatos fogalmazás jól jön, ha már fórumozik az ember... (meg az ékezetek is 😊
DB
A ti kung-futok nem erős!
Ja. Lvl43nál tudom, hogy a pokol sõtét bugyraiból elõmászó pókdémon, meg a Xivilai legfeljebb fél fogamra lesz elég, de ha két Goblin Warlordot látok, akkor jól meg kell gondolnom, hogy lesz-e elég potion-öm...
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN