The Elder Scrolls IV.: Oblivion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Kiegészítés és OFF:
Bizonyos régebbi íjtípusok lényegesen angyobb sebességgel reptették a nyílvesszõket. Egy jól megkreált longbow akár 70-80 m/s sebességgel is. Egy visszacsapó nomád íj 50-60 m/s-el. De az általában használt sima reflex íjak/rövid íjak ennél lasabbak voltak.

Persze mindezt avesszõ tömege, a nyílhegy, a tollazás és még sok egyéb tényezõ is rendesen befolyásolta.

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

1. Õk a fõvárosban lévõ vámpírvadászok. Megkeresnek majd, ha jó helyen és idõben ténferegsz a városban (este a templomi negyedben).

2. Ez a fõszál végén kapható meg.

3. Menj le a legalsó városba és ott a városvezetõnek a küldetését teljesítsed (Mazoga the Orc a küldetés neve). Jutalmul ezt kapod.

De van még egyéb lovagrend is, amit szintén a fõ szálat csinálgatva ismerhetsz meg és kaphatsz tagságot.

Ez így nem teljesen igaz. Csak veszett nehéz a kitérés, már ha közel a lövész. Egy jó modern íjból 30-40 m/s sebességgel megy ki a nyílvesszõ. De ennél lasabbak sem ritkák sõt ha rosszul old ki a lövész, akkor drasztikusan lelassul a vesszõ. Tudom, tapasztaltam pár lövöldözés alkalmával.
Az viszont tény, hogy viccesen lassúak a játékban a lövedékek és egyszerûen nevetségessé teszik az íjászokat. Simán ki lehet sétálni még relatíve közelrõl is egy lövés elõl. Valószínû, hogy tényleg egy elképzelt játékegyensúly miatt lett ez így megoldva, de bár ne tették volna.

hopp ez egy picit nagy lett sry <#zavart1>

ollie
A valóságban lehetetlen elugrani a nyíl elõl, olyan gyors. Nem is igazán lehet látni. De gondolom azért lassították le ennyire a játékban, hogy legyen esélye másnak is az íjászok ellen.

Pár kérdés:
Hogy lehet bejutni a(z):
1.Order of the virtuous blood-hoz?
2.Order of the dragon-hoz?
3.Knights of the white stallion-hoz?
Jah, fõleg ha hirtelen a nyakamba ugrott vmi én meg hadonásztam össze-vissza! <#idiota>
nekem tetszett a rendszer <#vigyor2>

véleményeket kérek!

A nyilak sebessége nem éppen reális a játékban ezért letöltöttem egy plugint ami 200%-ra emeli a nyílvesszõk sebességét, egyrészt könnyebb így célozni mert nem kell a célkeresztet a cél fölé emelni méterekkel és vezetni sem kell annyira a mozgó célpontot, másrészt az ellenség íjászok így már "izgalmas" pillanatokat tudnak szerezni fõleg ha be vannak támogatva közelharcosokkal <#hehe>

De még így sem vagyok benne biztos hogy ez így reális, nem íjászkodik hobbiból vki itt véletlenül?
kb mennyivel kéne a nyilak sebességét növelni hogy a legjobban közelítsenek a valósághoz? <#help>

Kmarha
hát izlések és pofonok. Egy állom játék lenne, ahol a karakter hatalma, ereje és ügyessége nem holmi ostoba számoktól függ. Sokkal inkább, hogy mennyire tudsz bánni vele.

Mind kard stilusban mint varázslatban. 😊) Bár igaz, ilyenfajta ügyesség terén egész jó vagyok, igy nekem nem volt nehéz. Megértem azt, aki annyira nem tudd bánni az egérrel, mennyit szenvedhetett az Arx-ban 😄

Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.

ollie
Én pont a varászlatrendszere miatt hagytam abba 1-2 óra játék után, pedig egyébként tetszett a játék. Nekme ne csináljanak egy ügyességi játékot a varászlásból.

_Atti_
hát a gothic I 1.15gb feltelepítve. Az Oblivion 4-5 körül mocorog és akkor még esszenciális modok nem kerültek bele 😊

RIP www.memod.co.uk RIP || Darkmod http://www.thedarkmod.com/

Az oblivionnal se játszottam még, nincs meg, de tetszenek a figurák meg a háttér, és szeretném majd megszerezni. De akkor ezek szerint nehéz lesz...

Esrohnoil
Az oblivion sokkal többet foglal. 😄

War, war never changes... War doesn\'t determine who was right, only who is left.

Esrohnoil
Egyébként azért nincsenek benne erdei lények, mert pont arról szól h. a felszínen megfagyott minden, és mindenki a barlangokba menekült.

War, war never changes... War doesn\'t determine who was right, only who is left.

Esrohnoil
Jah, jó kis klausztrofóbiás játék.

Esrohnoil
...a másiknak meg pont az hiányzik egy másik játékból. 😄

Esrohnoil
Az egyik utálja az erdei lényeket...

Huh, ezer éve akarok a Gothic-al játszani, de sajna olyan nagy terjedelmû, hogy nem fér rá a gépemre. 😞 Nincs rajt elég hely.

Elég sötét helyen játszódik, alig látni valamit. Semmi erdõ, semmilyen erdei lények.<#nemtudom>

nekem a gothic nem annyira tetszett. mindig idegesített a harcrendszere. meg nem bírtam benne az erdei lényeket 😄
Esrohnoil
Ráadásul a Bless nevû varázslat szintenként 1 ponttal megnövelte a fõ tulajdonságaidat egy rövid idõre.
Szal. 10. szinten már +10-et adott a 4 tulajdonsághoz.
(De lehet h. szint+1-et. 😄 Már rég játszottam.)

Esrohnoil
Gothic-ot se felejtsétek el! 😊
Remélem ebbõl most nem lesz megint vita.

Peace <#integet2>

Kmarha
ohh igen, ezt hiányolom a legjobban az ilyen tipusú játékokban. Élvezett volt varázslónak lenni :p

Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.

PiszkosFred
Jó kis játék, unikum még ma is. Nekem speciel a varázslás technikája nagyon tetszett, egyedi volt, és a kezdeti nehézségek után ha ráérzett az ember, egész jó kis móka lett belõle.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

PTW
Kmarha
bocsánat, elirtam a nevét kicsikét. Arx Fatalis.

itt a játék sg-s forum linkje.

Arx Fatalise? És az is kalandjáték? Sajnos nem találok róla képeket. 😞

És ezek kb. hány CD-s játékok, mármint terjedelemre mekkorák?

Kmarha
Arx Fatalise. Persze csak hasonló (nyomokban). De sokkal nehezebb.

De mint irta kisfigi, ott az elder scrolls régi részei. Bár a grafika rosszabb, de a történet egyre jobb és értelmesebb (visszafelé lépkedve 😄). Az Oblivion e téren ugyanis inkább szégyenkezhet mint dicsekedhet.

kisfigi
Morrowind 😄D

Destiny. The design is clearly ancient.

Nagyon teszik ez a játék.<#eljen> Tudnátok még írni nekem hasonló játékokat?

PiszkosFred
Nem, az egyik Deadra herceg kvesztjéhez kell majd kedves ismerõsünket, Umbrát és aktuális szolgáját zargatni. De persze nem kötelezõ ;] A lényeg, mint általában az Oblivionban, ami nevesített, azt ne add el, ha nem muszáj, hátha kell még a késõbbiekben.

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Pretorian
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
A Grey Fox-al nem lehet csak úgy "talizni", ha végigmész a ranglétrán a Thieves Guild-ben, majd találkozhatsz vele. Akivel pedig a Waterfrontnál találkozol, az nem Baurus, hanem Armand. Tõle kapod az elsõ küldiket a Guildben.

Fasza gyerek vagy tomsolo! :D 5 büntipontot mikor írod be magadnak?

maffioso
a grayfoxxal h lehet talizni éjfélkor mer nemtalálom?vagy az baurus volt álnéven?

\"If in doubt, flat out!\"

szerintetek jó az ilyen kari?: lady, battlemage ?? mert nekem egy ilyen Breton-csajom van. most jutott be a mágusakadémiára
maffioso
én nekem ez az elsõ elder srcollsom mer a töbhbire aszittem h szar de azokkal is toltam volna még ma is az oblivion után ha nem nézem meg mijen a grafja
na ez ma nem tetszik nekem szal ilyen stilusban max még a gothicot probálnám ki

SPOILER!

klikk

A fõküldihez?
A kard kell majd késõbb egy küldetéshez

Csá!A kérdésem a következõ:IC közeli erõdben(Vindasel) találtam egy nõt teljes ebony páncélban,a neve Umbra. Megöltem és elvettem a páncélját.Gyilkosságot követtem el ,ezért a következõ alvásnál megjelent a Dark Brotherhood-os fószer.Na már most ,nem baj,hogy kinyírtam a csajt?Nem kell majd egy késõbbi fõküldiben vagy vmelyik Guild küldiben?
vagy felét ha tolvajcéhnél fizeti ki, nem? 😊

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

CS@
ja

maffioso
bazki és ha 505abountym akk annyi aranyat kell fizessek?

CS@
Hát az õröknek sem tetszik amit csináltál azért futnak utánad.
1. Lefekszel aludni és már kint is vagy némi skill csökkenésért cserébe.
2. Igen. PL. úgy, hogy kifizeted(TolvajCéhnél vagy az õröknél)
3. Így

maffioso
na igen megtaláltam
de ahogy kimegyek futnak utánam az õrõk és leakarnak csukni hát ez nekem nem tetszik mert
1nemtom hogykell kijutni a jailbõl
2valahogy csak lelehet csökkenteteni a bountyt
3hogy?

maffioso
jaok thx még kezdõ vok😛 de most elmentem a kvacsba harcolni mer unatkoztam

Pretorian
Aktiváld a Questet a térkép menüben, a piros xar pontosan megmutatja, melyik házba kell bemenned.

maffioso
találtam egyet amit megis nevez ésvan benne egy orc meg vmi másikde a csákok az sehol

Pretorian
Pedig oda kell menni, az Elven Gardens negyedben vár rád az egyik kis kocsmában.

ok thx!
és szeretnék még 1 dolgot kérdezni, hol lehet Daedrik sisakot szerezni mert már van mindenem össz ruha pajzs fegyver csak a sisak kéne ha egyáltalán lehet