The Elder Scrolls IV.: Oblivion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Csacsi

Nem sokat kellett volna visszaolvasni.

\"Előbb lesz meg a Juventusnak a harmadik csillag, mint a Milánói csapatoknak a második\" - Gianni Agnelli FORZA JUVE.

Randelz
Holtudom eladni a nagyon értékes cuccokat? mert van amikor csak max 1000-600 aranyat adnak érte, de nekem vannak 6000 meg 8000 aranyat érõ ruháim meg ilyenek. Vagy lehet többetér ha megtartom?

koschwarz
persze

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

Hali.Egy játék(pl ez)hányszor ellenõrzi,mennyi ram van a gépben?Installáláskor ok.De utána?Minden indításnál?Úgy értem:felrakom az Oblit 1giga rammal.Aztán egyik indítás elõtt kerül bele még 1giga.Akkor ki fogja használni a 2gigát a játék ujrainstall nélkül?

Köszönöm.:-)
igen, arra való

Sziasztok!
Lenne egy olyan kérdésem,hogy mire jó a játék indító képernyõjén a Data Files menüpont?
Itt lehet aktívvá tenni a modokat?Mert ha belemásolom õket a játék könyvtárába megjelenmek benne...
Nyugi ott lesz õ, csak teszi a dolgát ahogy szokta (mászkál, beszélget, meg majd kideríted a feladat végén hogy hová mászkálgat el). Olykor én sem találtam meg elsõre, pedig ott volt benn az épületben, de mászkálgat. Emellett a városban is érdemes körülnézni, beleértve a boltokat és a kricsmiket is.

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

Kalthar semerre se található nálam... végignéztem az egész kérót.. sõt még direkt éjjel is körbenéztem hátha vmelyik ágyban ott alszik majd.. de semmi csak ezeket találtam meg: Dagail,Agata,Alves unemin,s drassa
ezek vannak csak😞(( Kalthar eltünt teljesen.. vajon merre keressem még ??
gégi=régi <#email>
Sziasztok!
A gégi 3,6-os P4-en királyul ment a program 1Gb ram-al 7900 GTO-val. Konfig csere után, újrainstall, de nem indul a progi. Találkozott valaki hasonlóval? C2D 6400 proci, 2Gb ram, 7900 GTO.
koschwarz
mellesleg van egy jó mod, ami élõbbé és dinamikusan változóvá alakítja át a kereskedelmet az alap statikus helyett, nagyjából a kereslet-kínálat elvén alapulva.

csak most nem jut eszembe a neve.<#idiota>

szerk:
living economy

koschwarz
erre már én is próbáltam rávezetni: ennek a játéknak a lényege a felfedezés. lehet egy csomó mindent kérdezni a játékról, de romlik a játékélmény
<#wink>

Csacsi
Most nem azért, de volt már vmi, amire egyedül jöttél rá? Mert minden lépésnél kérdezel, ez így nem igazán szerepjáték. Ja és nem akarok flamet, de sezritnem így a saját élményed rontod el, ha mindent a szádba kell rágni.

\"Előbb lesz meg a Juventusnak a harmadik csillag, mint a Milánói csapatoknak a második\" - Gianni Agnelli FORZA JUVE.

1200 aranyas a max kereskedõ és ilyenbõl elég sok van. Ha viszont fejleszted a mercantile képzettségedet, akkor Expert szinten megtámogathatsz boltosokat 500 arannyal, akiknek ezután a vásárlási összeghatár 500 arannyal fentebb megy. De ezt csak egyszer teheted meg egy kereskedõnél. Master fokozatú mercantile skill megléte esetén meg minden kereskedõ pénzkészlete emelkedik 500 arannyal. Így a maximum 2200 arany amivel rendelkezhet majd egy kereskedõ.

Pincében nézted már? Vagy az emeleti szobákban? Amúgy meg ki szokott mászkálni a városba is. Ha vele is beszéltél és elég jól összehaverkodtál vele (minimum 80-as disposition) akkor elejt egy infót amivel vissza kell menni a helyetteshez. Na ezután tudsz tovább lépni a beajánlásos küldikben és mehetsz a kijelölt Imperial romhoz.

koschwarz
kb. ennyi a max, ami egy kereskedõnél van, de ez függ a mercantile skilledtõl is.

Lobsterman
Hol lehet találni nagypénzes árusokat? Valahogy mindig csak 800-1000 pénzel rendelkezõket találok és már durván le vagyok terhelve

ez a rohadék Kalthar merre található ?????? Leyawiin mage guild-ben sehol sincs.. má idegesit hogy semerre se találom...

bocs.. saga-t akartam irni😊
safa: a guild házon belül mindenkivel beszéltem 1 lehetõség sincs feháren ami világitana.. mind1ikkel beszéltem már😞
Én asszem tom a dream amulettre a választ.

Kud-Ei adta a questet Bravilban. A lényeg h a gyík csajjal át kell menni a másik mages guildes fickó házába, ott felvenni az amulettet és aludni. Ekkor belekerülsz annak a guild tagnak az álmába.

Mármint a mage guild küldetésre gondolsz? Ahhoz elõbb beszélned kell mindenkivel miután az infót elejtette neked a helyettes vezetõ. Aztán az összegyûjtött pletykák alapján megmondja majd kivel beszélj és utána hol keressed a kérdéses nyakláncot amit majd vissza kell adni a helyi mage guild jelenleg kissé zizzent vezetõjének.

A dream amulet az minek kapcsán került elõ? Írd meg a küldetés nevét és hogy ki adta, úgy könnyebb lesz segíteni.

Raptor 2
ok, thx

www.oblihun.extra.hu www.pcgameshuns.hu

MerlinW
az 1.3-at tedd fel elõször (~450M😎 és arra tedd az 1.31-et.

[merlinw.org]

Raptor 2
Fletettem a Oscuro's Oblivion Overhaul 3-at, és az õrök, ilyen furcsa összevissza-síkokból állnak... Valaki tud segíteni?

Vki tudna segíteni nekem?Hogy tudom mûködésre bírni a HQ oldalán a modok közt lévõ,"Mindent a látványért"részben lévõ "Oblivion Texture Replacer 1024/2048 (by Qarl)"modot??????

na szép lassan már kezek pár dolgot a játékról😊
de még mindig vannak új gondok most pl 2 is van😊
az egyik a Leyawiin városban nem kapom meg a küldetést hol a leirás szerint agatának kéne adnia hogy szerezzem meg a eltünt nyakláncot... miért nem kapom meg ??
A másik hogy a dream amuletett hova is kell vinni ?😊
Ha nem látsz az oktatónál trainer lehetõséget, akkor vagy alacsony a reputációd vagy egyszerûen rossz idõpontban mentél oda hozzá. Az oktatók legtöbbje csak bizonyos idõintervallumokban oktat. Van aki naponta kétszer, délelõtt 2 órát meg délután 2 órát. Ha nem a megfelelõ idõpontban mész oda, akkor nem lesz kinn a trainelési lehetõség.

Restoration trainer meg akad még a mage guildokban is. Fõként az erre specializál városban. Errõl ott az infó a mage guild könyvben amit megkaptál mikor beléptél. Csak lapozd fel és le lesz írva melyik város mire mage guild-ja mire specializálódott.

ja tényleg már benne vok látom😊
Amúgy miért nem tudok tanulni Restoration trainer-t ?
olvastam hogy Low-level trainers: Cirroc (Great Chapel of Talos, Bruma)
de hiába megyek oda hozzá, nincs ott a tanulási lehetõség.. miért van ez ?
ugyan ez a helyzet a Destruction-l is😞
X Revenge
A guildben már rég benn vagy. 😊 Most az ajánlásokat (recommendations) kell gyûjtened hogy bejuthass az Arcane Universityre. Összesen 7 van, minden városban egy.

[X]

Szóval mi kell hogy a mágus guildba legyek ? ott tartok hogy a könyvet odaadtam elöször az eranának aztán attól ellptam és a másiknak adtam.. itt tartok mi kell még hogy benne legyek a guildba ?
X Revenge
A chorrol recommendation 2 részbõl áll. Az egyik h Teekeus-nak adod a köbnyvet a másik h Eraná-nak. Ahhoz h megkapd a az ajánlást Teekeus-nek kell adni. Ha viszont visszaszerzed a könyvet és odaadod Eraná-nak akkor megkapod a Finger of Mountain nevû varázslatot (aminek a megszerzésének a modját már leírtam).

[X]

X Revenge
Ezzel csak az a gong hogymár belekezdett x szineten a questbe így már nem fog erõsödni a varázslat hogyha szinteket lép.

[X]

deez kell küldetés kell ahhoz hogy a magus guildhez csatlakozzak nem ?
Bocs, az a Varla stone amirõl én beszélek (nagy fehér kristály). A Welkynd a kék, ami viszont minden romban van. Sokszor állványon van és könnyen nézhetõ lámpának. Az említett kezdõ helyen még a földön is hever belõlük nem egy. Jó ezeket begyûjteni, mert visszatölti maxra a varázserõdet. Küldetésbe meg csak egyetlenbe fog kelleni, a Finger of the Mountain varázslat megszerzéséhez. Ha alacsony szintû vagy, ne csináld meg a feladatot, mert marha gyenge lesz a varázslat sebzése. Minél magasabb szinten végzed el, annál erõsebb lesz (max 200-as területi villámsebzést tudsz elérni asszem 30-as szinttel elvégezve a feladatot).

Ahogy kijössz a játék elején a csatornákból, átúszol a túlpartra és ott lesz egy Ayleid Rom. Na ott tuti találsz az utolsó területen egy búra alatt. De gyakorlatilag majdnem mindegyik romban van belõle. Sõt van rom, ahol 2 is akad.

hajózni lehet a játékban ?😊
nézz privátot

segitsetek pls találni egy Welkynd Stone cuccost... ahol eredetileg volt a küldetés szerint azokat már rég eladtam😞 tudtok 1 helyet ahol biztosan találok ilyet?
thx
Amit a megvett házad ládáiba raksz illetve amit csak úgy ledobsz a földre az örökre ott marad.

Ayleid romokban amik olyan fehér márványszerûségbõl épültek mint amilyen pl rögtön a játék kezdetén ami a csatornával szemben van a túlparton, NEM spawnolnak újra a kövek szal keress egy olyan romot amiben még nem jártál, ha a kõ magasan van akkor íjjal vagy varázslattal le tudod lõni.

Érdekes, és simén le dobtam néhány dolgot az Anvil Harcos céh padlójára és nem tûnnek el.

Raptor 2
A magyarosítás oldal új címre költözött, és a lap is változott!!!

www.oblihun.extra.hu

(az uw-vel mostanság sok a gond)

hol lehet ilyet szerezni ? weiykond stone ahol volt a küédi azokat sajna eladtam bazzeg faxom se gondolta hogy kelkleni fog 1 küldetéshez... vki segitsen hogy hol lehet könnyedén szerezni 1-t!
X Revenge
Csak bizonoys ládában tûnek el a cuccok, van olyan amiben megmaradnak. Ha veszel egy házat abban a legtöbb láda olyan, amilyenben a cuccok megmaradnak. A közterületeken lévõ ládák, azok bizony olyanok amikbõl eltûnnek.

[X]

Van valami javítás arra, hogy ha lepakolok fegyverek vagy egyéb tárgyakat egy ládába, vagy bármilyen tárolóba, az egy idõ után eltûnik? Esetleg ez a kiegészítõkben lesz/van kijavítva? Elõre is köszönöm a válaszokat.

hoy ehh

X Revenge
Nem mert ez mind hivatalos plugin ( mégha a a másik három hivatalost is fölrakod, akkor se lesz gond).

[X]

X Revenge
Az a rész a Chorrol recommendation. Amint odaadtad a könyvedt Eranának, várnod kell 24 órát hogy fel tudja dolgozni. Ezután odaadja a naplóját ás azt mondja hogy menj vissza a finger of mountain nevû ponthoz, de elõtte szerezz egy weiykond stone-t(vagy nem tom hogy írják, a lényeg h eze egy kék kristály6kõ amiben magicka van tárolva, vmi mages guildben ki van állítva egy vagy pedig ayleid ruinokból szerezhetõ be)és egy villámvarázslatot (asszem mindegy hogy mien), majd a varázslatot süsd el a kõre. Ilyenkor elvileg lemegy az életed és megkapod a Finger of Mountain nevû varázslatot, ami nem túl jó teljesítmény/magicka költség arányában.

[X]

Randelz
Ha feltelepítem a:
The Thieves Den
Wizard's Tower
Orrery
Horse Armor Pack plug-in-t akkor ezek nem ütik egymást?