The Elder Scrolls IV.: Oblivion
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Az embereknek 10 fajtája van. Aki megérti a binális kódolást és aki nem. Think. Aim. Fire.
Tolvajcéh-tagként megkérheted valamelyik elöljáródat, hogy fizesse ki a büntetést (te is fizetel + a fench), ha elfognak az õrök választhatol börtönt is, viszont, ha valami nagyobb bûnöd van azonnal támadnak
már a tököm tele van hogy kifutok a világ végére, de jön utánnam...
Az embereknek 10 fajtája van. Aki megérti a binális kódolást és aki nem. Think. Aim. Fire.
\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"
Még nem jutottam odáig, hogy elmenjek a szigetre, így nem tudom, mûködik-e valóban...
az aev vwd azt csinálja, amit írtál, viszont iszonyatosan stresszeli a géped. szerintem a legtöbb UL-lel nem lesz kompatibilis. a grafikai hibák, roszul illeszkedõ textúrák az UL-ben egyébként elõfordulnak, sajna.
vim and vigor mod ez kell neked az éhségre, alvásra.
én próbáltam a natural environmentet az idõjárásra, nem is lenne rossz, de sajnos túl gyakran változik az idõjárás. elvileg vannak rá javítások, de én idõközben áttértem az AWS-re, ami eddig bejött nekem.
fcom-ot mostanában tesztelgetem...nem rossz, sõt...csak sajnos tényleg van jó néhány furcsaság és hiba még, de érthetõ, mert 4 elég nagy modot kell úgy összehozni, hogy minden mindennel klappoljon.
nekem az OOO önmagában nagyon tetszett, de sajnos a shivering-re nem hat, és kevés benne az új szörnyfajta (nincsenek pl. pókok ami alap 😊, stb. stb.), viszont rohadt idegesítõek a mystical imp-ek.
kipróbáltam a francesco-félét is, ez is nagyon jó mod, ez érinti a shivering i. kieget is, viszont nem érinti a varázslás rendszerét, ami nekem az OOO után nagyon fontos lett volna. sok varázslós mod van, de szerintem mindegyikben túlzásba estek a készítõk, és olyan feature-öket pakolnak bele, ami számomra teljesen elfogadhatatlan. egyedül az ooo rendszere az, ami változtat a varázsláson, kiszedi a "kihasználható" részeket (mint pl. invisibility, drain health)de nem ad hozzá idióta, túlerõsített varázslatokat.
szóval én most "fcom-ozok", de igazából nem tudom, hogy ezzel fogom-e igazából játszani...kicsit hack'n'slash-es az egész, túl sok szörny és ellenfél mindenfelé, nem lehet megtenni 3 lépést harc nélkül. elvileg készül hozzá egy olyan plugin, ami jelentõsen redukálja a spawnoló szörnyek számát.
különösen a textúramodoknál kell ezt az archiveinv.-t használni.
Nem egészen tiszta az Archiveinvalidation.txt file szerepe.
Egyrészt van az OBMM, aminek van egy ilyen funkciója. Ez tulajdonképpen megcsinálja ezt az "invalidációt", vagy készít egy ilyen fájlt és maga a játék indító programja "invalidálja" a fájlban szereplõ elemeket minden alkalommal? Azért nem értem, mert egyes modok eleve tartalmaznak ilyen file-t, másoknál meg az obmm-es módszert adják meg. Akkor most ki kivel van?
Egyszer már végigvittem az Obliviont, majd elõszedtem a Morrowindet, jól feltunningoltam és végigtoltam azt is. Karácsonyra a családomtól kaptam egy 8600GT kártyát így elõszedtem újra az Obliviont és körülnéztem némi tunning után. A Morrowind esetében ez viszonylag egyszerûen összejött, de az Oblivionhoz eszement mennyiségû cucc van, nem tudok köztülük választani, így a gyakorlati tapasztalatokra lennék kiváncsi.
Textura javítás: Qarl 2 csomag és a hozzá tartozó "foltok" (a Qarl 3-ohoz kicsit kevéske a 8600-as 256M RAM-mal, megpróbáltam). Ebbõl van a "normál" és a "Parallax" verzió. Ez utóbb, ha jól értelmezem a leírásokat, másfajta shadert aktivizál a kártyán, szebb és nem veszít túl sok tempót. Kérdésem: elég csak a parallaxed verzió, vagy elõbb toljam fel a normált a kiegészítõivel, majd erre a parallaxost?
Találtam egy halom "Unique Landscape" modot. Ezek a világ egyes részeit alakítják át. Pl ahogy kijutok a csatornából, az elsõ barlang jobbra nem egy szimpla barlang, hanem egy Ayleid rom része kívülrõl nézve. Ezeket használja valaki? Nekem a barlang mögötti tavacska pl texturahibás lett miatta (a víz a tó egyik felében 2, a másik felében meg vagy 6 m mély úgy, hogy a felszín került magasabbra. Érdekes látvány. Ezt vajon mi okozza és javítható-e?
Van egy olyan mod, amivel a távoli dolgok is mindig látszanak (almost everithing vwd), nem csak akkor, amikor megfelelõen közel kerülök hozzájuk. Ezt felrakva megszünt az, hogy némely épületek egyszercsak "felépülnek" a távolban. Ez pl mit szól a UL csomagokhoz? Az egyikhez odaírták, hogy illeszkedik hozzá, de mi van a többivel?
Élõlények: Van egy halom (Exnem, Eshme, BOB, meg még pár) body replacer és hozzájuk megfelelõ páncélok, hajak, ruhák, miegyebek. Ezek közül melyik a normálisabb kinézetû embereket produkáló? Hajviseletre találtam egy kupac emo-s meg mangás stílusút, de én inkább valami emberi formájút keresnék. Elsõ nekifutásra az Exnem modhoz készülnek olyan páncélzatok, amik pl az OOO meg a MMM "nehezítõkhöz" készülnek, így talán azt tenném föl, de ha van jobb, akkor azt. Nem a nudizmus, hanem az esztétikum érdekel...
Van-e olyan mod, amitõl éhes, álmos, szomjas lesz a karakterem? Egyet (Addendum - sleepy 2.0) találtam, elvileg az mindhármat tudja, de igazából csak az éhséget tapasztaltam eddig. Lehet, hogy türelmetlen vagyok?
Jó idõjárás mod. Az Arthur Natural Environmentet felraktam, tetszik. Jobb van?
"Nagy" modok:
Kipróbáltam az FCOM-ot, de nem lettem vele túl sikeres. Leszedegettem a hozzávalókat (OOO, MMM, Francesco's cuccok és a Tamriel csomagok), végigküzdöttem magam a telepítésen a leírások szerint, de elsõ nekifutásra nem lett túl sikeres a dolog. Pl egy halom õz ácsorog a csatornakijárat közelében és addig nem mozdulnak, míg oda nem megyek közéjük. Csak az OOO-t feltéve szépen élik az életüket, mozognak, legelésznek, stb.
Ahogy elnézem az OOO és az MMM keverhetõ FCOM nélkül is. Az OOO 1.32 önmagában tetszett, amennyit eddig próbálgattam (pár nap), de pl a MMM-bõl tetszik a saját kezû fegyver és páncél készítési lehetõség, ezért szivesen összapakolnám a kettõt legalább. Van valakinél ilyen párosítás?
Van-e valahol olyan mod lista, ahol olyanokat sorolnak fel, amik kipróbáltan mennek egymás mellett?
Bocs a hosszúságért...
Az invisibility rögtön megszünik, ha kinyitol egy zárat, varázsolsz, fegyvert, potiont használsz, ezzel szemben a chameleon csak az idõ lejártával szünik meg.
Lopakodni használom az Invisibilityt (tolvaj, bérgyilkos küldetéseknél nem kell minden utamba kerülõt legyilkolni), chameleont nem szeretem, azt meg nyugodtan lehet bugnak is tekinteni, hogy van olyan spell, ami teljesen hatástalan (25%, 50%, 75%, avagy a 99% chameleon)
Expert sneak-kal lehet mozogni is, hacsak nem rád néz az ellenfél el lehet osonni, vagy mögé lehet lopakodni.
Chameleonnak csak akkor van értelme, ha legalább 100% (levonásokkal együtt), drága spell, sokszor elég az Invisibility, s az lényegesen kevesebb manába kerül.
Az még csak a bejárat, nem oda kell a gyöngy, a túloldalon lesz a város.
Volt az ajtó mellett egy könyv, azt kell elolvasnod (remélem jól emlékszem)
Nekem 50%-on van és az ellenség távolról észreves amikro kinézek valami mögül éjjszaka.
A másikat nehezebb megtalálni, egy labirintusszerû úton kell eljutni a várostól a kovács sátrához (itt minden karakteremmel elég sokat bolyongtam)
Az is lehet, hogy már többször elmentél a gyöngy(ök) mellett
Reflect Spell = rádküldött varázslat visszatükrözése a támadóra
Refelct Demage = sebzés visszatükrözése a támadóra
Resist Magic = ellenállás mágiának
Spell Absorption = rádküldött varázslat egy része manává alakul (varázslat elnyelés)
\"Előbb lesz meg a Juventusnak a harmadik csillag, mint a Milánói csapatoknak a második\" - Gianni Agnelli FORZA JUVE.
Ring of the iron Fist: Fortify Hand to hand+25, Reflect demage+33
Sorcerer Ring : minden mágikus skill+10
Ezek benne vannak az alapjátékban (remélem nem tévedek), de változó, hol, és mikor kerülnek elõ.
A Spelldrinker amulet mágusoknak jutalom Polustol, miután Skingradból visszatér hozzá.
\"Előbb lesz meg a Juventusnak a harmadik csillag, mint a Milánói csapatoknak a második\" - Gianni Agnelli FORZA JUVE.
Magusommal sokáig nem robe-ben jártam, hanem normál öltözékben (nem páncél!), cipõ, nadrág, mellény, hood külön-külön enchantolható, plusz 2 gyûrû és 1 amulet, de azokból nem echantoltam, vannak jobbak, mint amit én tudtam volna alkotni (Spelldrinker amulet, mundane ring, stb)
Köszönöm, biztos járok majd még erre kérdezgetni.
Tagja lehetel minden guildnak, az elõbbi szabályt figyelemmel tartva, csak magadat buktathatod le(vigyázz, mert sokszor szemtanú sem kell, az õrök átlátnak a falon).
Tolvajcéh tagnak számít minden koldus, kizárás jár, ha koldust megölsz, de ami még érdekesebb: a zsebtolvajlás.
Nem tudhatot mindenkirõl céhtag-e, vagy sem, sikertelen zsebtolvajlásért azonnal kizárnak, ha guildtagtól próbáltál lopni.
Mágusoknál a küldetések közben találkozol baráttal, ellenséggel, támadás elõtt gyõzõdj meg róla kivel állsz szemben.
Akkor még egy utolsó kérdés a guild-ekrõl: Mages Guild tag vagyok, de van meghívásom a Tolvajok közé is és a Dark brtoherhood-ba is. Az oké, azt olvastam itt, hogy minden guildnek egyszerre tagja lehehetsz, de nincs olyan, hogy valamelyik bünteti ezt? nem fog a Mages Guild kirúgni engem, ha megtudja, hogy a DB-ben bérgyilkolok?
Szintlépésekkor nem az ellenfelek száma változik, hanem erõsödnek, és újabb lények jelennek meg (pl. medve 7. szinttõl, Xivilai 20. szint fölött)
Az alpjátékban a lények is veled együt lépnek szintet, ezt estleg érdemes egy moddal javítani, a patkány patkány <#wink>#wink>
Szellemek is lesznek erõsebbek, kardot viselõk, de szellemeknél általában jelentéktelen a loot (echtoplazma + a kard)
Oblivionban vannak jó lootok, (oda 17-es szint utánérdemes menni), dungeonokban vámpíroknál, necromantáknál, idézõknél, és a ládákban, de ez is szintfüggõ.
A Guildok között a bérgyilkosok jutalma is hasznos (itt lehet megszerezni a játék legjobb lovát is)
Szerintem nem saját boltot nyithatol, hanem anyagilag beszálhatsz a mûködõ üzletekbe 500 arannyal.
Ennek annyi a jelentõsége, hogy miután kifizetted az 500 aranyat, az adott kereskedõnek annyivel több pénze lesz, többet tud fizetni minden értékesebb cuccért (pl 1500 helyett 2000 aranya lesz) - nem egy jelentõs dolog, majd eléred egyszer, szándékosan nem éri meg erre gyúrni a karit.
Lenne pár kérdésem:
- most még elég jól elbánok az ellenfelekkel, mert fõleg egyesével jönnek, és eléggé korán észlelni lehet õket (level 2). Ha feljebb lépek a szintezésben, gyakrabban lesz egyszerre több ellenfelem, és gyorsabban fognak rámjönni? vagy marad így, csak maga az ellenfél lesz erõsebb kaliber?
- azt hamar felfedeztem, hogy a templomok kriptáiban könnyen (most még könnyen) kinyírható szellemek vannak, akiket az ektoplazmájukért szépen be tudok gyûjteni. De a szellemeken kívül van valami loot ezekben? Én nem találok semmit, pedig szép síremlékek vannak...
- a betöltési képernyõ tippjei között olvastam, hogy aki Expert szintû lesz Kereskedelembõl, az nyithat boltot - ilyet próbált már valaki? Mágus vagyok, és nem lenne rossz, ha saját boltomban adhatnám el a kotyvalékaimat...<#idiota>#idiota>
Polgári pernél van-e minimum érték amivel egyáltalán pert lehet indítani (én 5000Ft-re emlékszem) és ha van akkor mekkora? <#help>#help>
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Kérnek egy egyszerû regisztrációt ugyan, de a letöltés ingyenes.
Két gyöngyöt kell megkeresened, amelyek megszüntetik a mágiát az ajtón, nem kell mondani semmit.