The Elder Scrolls IV.: Oblivion

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Csacsi
Nah asszem, így 20-as szint körül kezdõdnek a bajok 😄 A dremora lordom már nem képes megállítani mindenkit 😞

\"Előbb lesz meg a Juventusnak a harmadik csillag, mint a Milánói csapatoknak a második\" - Gianni Agnelli FORZA JUVE.

Fantusz
Nála azt hiszem minden nap meg lehet venni azt a 30at, barlangokban a goblinoknál illetve banditáknál pedig elég sokat lehet találni, de meg lehet szereni a Skeleton Key-t, az nem törik el.

Esetleg Alteration skillre gyúrni, s töbek között a zárak is kinyilnak egy jó varázsigétõl <#crazya>

persil
Fogalmam sincs egyelõre merre keressek tolvaj céhet😄
De közben találtam egy sötét alakot, a városfalon kívül kóberolt, Shady Sam, ha jól emlékszem. Tõle tudtam venni 30-at 😊

Szigorú vagyok, de igazságtalan... Már ötvenezerszer megmondtam, hogy ne túlozz!

ColdFire
? :o

Thief guild elsõ nekifutásra, éjfélkor menyj imperial city waterfall vagy milyen nevû terület mellé, a városon kivül, ahol van pár kis faház, na ott nézz szét, ott lesz egy páncélba öltözött uriember 😊))

jólmegaszontam? :o

Az embereknek 10 fajtája van. Aki megérti a binális kódolást és aki nem. Think. Aim. Fire.

persil
Szerintem meg egy normális ember még csak elmosolyodni sem tud rajta -.-"

Segítsetek, hol lehet lockpick-et vásárolni...?😄 Elsõ nagyobb vársot bejártam az egészet (elején vagyok még) de senki sem árul, már majdnem agyvérzést kaptam😄

Szigorú vagyok, de igazságtalan... Már ötvenezerszer megmondtam, hogy ne túlozz!

ColdFire
😉

Az embereknek 10 fajtája van. Aki megérti a binális kódolást és aki nem. Think. Aim. Fire.

szerintem ezt a mondánt fel kéne terjezteni a minisztériumhoz<#alien>
ColdFire
köszi a válaszokat, ennek örömére kitaláltam egy nagyszerû mondást:

"Minden út Imperial Citybe vezet!" <#idiota>

Fantusz
A bokszoló khajitnál van egy hordóban a DB öltözék, de lopottnak számít, s mivel eladhatatlan (értéke 0 a kereskedõknél) nem tudom orgazdák mit reagálnak rá, különben sem lehet egy olcsó cucc, tele van enchantokkal.

Tudjuk azt is, hogy lesz lehetõség másikat szerezni késõbb, de valószinû akkor már nem is lesz érdekes, lesz helyette jobb (Black Hand)

Késõbb majd lesznek még küldetések ahol találhatsz újra DB ruhákat de asszem Brumában lopni is lehet, régen volt már, nem emlékszem. <#fejvakaras>

Carmang
Ajánlott töredezettség mentesíteni is. Ha lehet ne a vindóze alap defrag-ot használd, a Diskeeper az mondjuk tud valami.
A mini image meg egy Virtuális CD-meghajtóba mountolható kamu kép fájl (mds, mdf általában), ami arra jó, hogy nem kell krekkelni, az eredeti exe azt hiszi, hogy az eredeti cd van benn.

ColdFire
megvan a mester 😄

ColdFire
még egy kis gondom van, thief guildban az utolsó Armand küldinél járok, de nem tudom megcsinálni, mert másnap éjfélkor nem jön Armand a szokásos helyre 😞
(The Elven Maiden küldi)

remélem nem zavarok senkit a gondjaimmal, legalább újraéled a topik 😊

persil
Épp most dobott ki megint😄

Yup legújabb patch, tegnap húztam le, viszont mini-image alatt nem tudom mire gondolsz O.o

ColdFire
itt a Sithis rózsájánál járok

Legújabb patch és mini-image?

Ha jól emlékszem valamelyik brotherhood tag házából lehet lopni egy ruhát amit eladhatsz és rögtön visszavásárolhatsz akármelyik fence-nél, nem tudom hogy tartasz-e már ott a DB küldetésekben.

persil
Hali!

Az mi a fészkes, göröngyös ördög korbácsától lehet, hogy ez a rohadék játék állandó jelleggel kilép asztalra, hülye, gyökér windows-os hibaüzenettel? Kb 4 agyvérzést már kaptam e miatt.

Nem, nem olvasok el 19 ezer oldalt a fórumon, keresõ meg nem ér semmit, úgyis kipróbáltam minden lehetséges dolgot, amit itt írkáltak mások.
(új driver, régi driver, 59 másik driver, audio codec, video codec,felbontás,új patch,új crack,reinstall stb)

Valakinek van ötlete mit lehet vele csinálni? Esetleg valaki, akinek már megoldódott?

ColdFire
amugymeg 6 órája játszok perpill folyamatosan 😊))
jaj de jó betegnek lenni, és itthon játszani ^^

ColdFire
hát már messze nem ott járok, de kemény lv4es vagyok 😊

Fantusz
Elõfordulhat bárkivel, hogy olyat csinál, amit nem is akart, ezért van pl. F5, autosave, save - vissza kell tölteni

ColdFire
értem, köszi, dájóó! 😄

Fantusz
Véletlen veled mindíg történik valami <#nyes>
Jó üzletet csináltál - a kereskedõ nulla aranyért átvette a kidobott darabot - venni sehol nem lehet, esetleg lehúzhatod valamelyik bérgyilkos testvéredrõl (kirúgnak érte, de meglesz a páncél)<#nyes>

Bocs, elírtam a nevét: Alternate Start.

Raptor 2
Ezt a newstarts-ot hol találom? :S Mer semmire se leltem kereséssem során 😄

www.oblihun.extra.hu www.pcgameshuns.hu

ColdFire
véletlen eladtam a shrouded vagy milyen ruhám :S
amit a brotherhoodtol kaptam, a kapucnis része megmaradt, a ruha nem...
vissza tudom vhogy szerezni? tudok vhol ilyet venni?
elõre is köszi, mert nekem tetszett az a ruha

Hogy állsz a bûnösség terén? Lehet, hogy túl sokat loptál vagy gyilkoltál?

A Vim and Vigor nekem valamivel összeakadt, így nem tudtam használni. Vagy csak nem értettem meg, hogyan lehet kaját készíteni? Feltettem helyette a Vim and Vigor Overhauled modot. Ez valamivel többet tud (pontosabban finomabban tunningolható pl az idõzítése), meg ebben megtaláltam a kaja adagokat, lehet a kutakból vizet meríteni (kell a kajához), bár "food rationt" készíteni még nem tudok, csak "prepare food ration" löttyöt...

Hmm.. Jót mérgelõdtem az elmúlt napokban...

Összepakoltam egy halom modot, amik szebbé illetve nehezebbé teszik a játékot. Közben jól kitanulmányoztam a toolokoat, meg vagy 4x újratelepítettem az egészet, mert néha lehetetlen megállapítani, melyik mod verte agyon az egészet.

Javaslat a modokat használóknak: mindenképp érdemes minden modot, ami nem csak egy darab .esp-bõl áll betolni az obmm-be, omodot kreálni és azt aktiválni, úgy egyszerûbb a hibakeresés (bár nem tökéletes). Ezen kívül érdemes sakkozni a modok sorrendjével. Nem egyszerû, de nem is lehetetlen kialakítani olyan betöltési sorrendet, amikor kilépéskor nem száll el az oblivion. exe hibaüzenettel. Na ez a jó sorrend...

Az Archiveinvalidation funkciókat a különbözõ toolokban óvatosan kezeljük, mert mindegyik másképp hibázik. Van amelyik túl sok fájlt invalidál, így lesznek olyan textúrák, amik egyszerûen hiányoznak (pl nincs keze a börtönben a "blade" testõrségnek), de olyan is, ami beletúrhat a bsa fájlokba, visszavonhatatlanul.

Leginkább azért lettem nyûgös úgy estefelé, mert a börtönbõl kifele, az uralkodó halálakor találtam a földön egy második katanát is, Renault parancsnoké mellé, közvetlenül az amulet átadása után. sajnos felvettem, így amikor a parancsnokét elvette Baurus, a másik is eltünt... Visszatöltés után meg nem találtam másikat...

Amúgy ha valaki szereti a nagyon nehéz kezdést, érdemes a newstarts modot felrakni. Ez 7-8 új kezdõpontot berak, választani lehet közülük. Az egyik a börtöncella, teljesen normál kezdés. A többinél különbözõ szinvonalú, saját házzal kezd az ember, a hozzá mérhetõ pénzzel (50-300 arany), meg egy darab családi fegyverrel. A legnehezebb a hajléktalan kezdés. Egy barlang kijárata mellett van a "hencsered" ezen kívül semmid, csak egy alap ruha, a barlangban bent meg egy csapat bandita, egy batlemage kiséretében...

mármint a bladeshez 😄
banyeg! már volt 4 karim, kezdtem egy újat és a cold ruler temple-be érve jauffre rámvicsorgat és nem kérdezte meg hogy csatlakozni akarok-e? Már a blood of the daedra küldinél vok de még mindig nem enged csatlakozni (rohadjon meg) MItõl lehet ez?
én meg amúgy egy 24-es szintû mágussal tolom! light armor:115 😄 zúzú fegyver 115 😄 pusztítás 120 😄 megidézés 93 misztika 87 ijászt 74
nekem egy kapun belül 3 sigil követ sikerült szerzni! XD elvettem, nyomogattam a spacet és kaptam még 2-õt! tök cool XD
Fantusz
17-es szint fölött már a legerõsebb Sigil követ kapod, ha gondolod nyugodtan lehet bezárni a kvatchi kaput, páncéldarabokat késõbb is szerezhetsz (nem nyílnak azonnal újabb kapuk, de a fõküldetés lezártáig folyamatosan, kb. 100 kapu is nyílhat)
Martint elvileg elég Weynom Priory-ig kisérni, de gyakorlatilag a Bruma közelében lévõ monostornál lehet tõle megszabadulni.

Páncélviselés: command humanoid, command creature spelleknél lehet igazából jelentõsége, páncélban csak 95% a varázslat hatékonysága (elõfordulhat, hogy az átállítani szándékozott lény rád támad - de valószinû nem is használsz ilyen spellt)

Mielõtt elveszed a Sigil követ érdemes egy gyorsmentést csinálni, s, ha nem tetszik a kõ, visszatöltve másikat ad...

Csacsi
Jah én hordok nehézpáncélt is, mert ez a karakterem Battlemagnek készült. jelenleg 100-as destructionnal, conjurationnal, blade-el, és heavy armorral. Ami mellé 85-ös erõ, 100-as willpower, és int, és 80-as endurancem van 😊

\"Előbb lesz meg a Juventusnak a harmadik csillag, mint a Milánói csapatoknak a második\" - Gianni Agnelli FORZA JUVE.

Csacsi
Oké, akkor még készülök 2 szintet, mert most vagyok 18. Aztán nekiállok Sigil köveket gyûjtögetni. Remélem jó sok kapu lesz 😄

Fantusz
Martin kell visszakisérned Weynom Priory-ba (miután Kvachnál bezártad az elsõ Oblivion kaput), ezt követõen kezdenek nyílni az újabb kapuk Tamriel-szerte.
Sigil köveket máshol nem tudsz szerezni, a grand lélek-kövekkel lényegesen gyengébb enchantokat lehet csinálni.
20-as szint fölött már érdemes kapukat zárogatni, ekkor már a páncélokat, fegyvereket is dobálják a deadrák (bár mágus nem hord nehézpáncélt), és olykor gyûrût, amuletet is lehet lootolni tõlük.

Csacsi
Köszönöm a válaszokat. Még egy kérdés. Sigil követ csak oblivioni kapun keresztül szerezhetek? Hol nyilnak azok leginkáb? És a fõküldetés melyik szakaszát kell elérnem, hogy ilyen kapuk nyíljanak mindenfelé?

koschwarz
meg.

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

hello!van egy csomó mérgezett almám ,valahogy meglehet etetni vele az NPCket?
Fantusz
Sigill kövekbõl készült fortify magicka (50) sokkal jobb enchant, mint a fortify intelligence.
A spell absorption mágusok ellen nagyon hasznos, a rádküldött varázslatot elnyelve azonnal visszatölti a manád (a breton alapból 50% resistens is a magickara)

A manával gazdálkodni kell, észnélküli varázslatokba nem szabad szorult helyzetben belemenni, az érintõs varázslatok (touch) lényegesen kevesebb manába kerülhetnek, mint a távolsági (target)
350-400 manával a legdrágább ésszerû varázslatokat is el lehet sütni megfelelõ idõt, helyet megválasztva.
Ne csinálj pazarló spelleket, amik azonnal lenullázzák a manakészletedet, fölöslegesek és önveszélyesek.

Kegyhelyek adnak olykor különbözõ fortify-t, de azokra nem lehet építeni a játékot - viseld a Spell Absorption amuletet, néhány fortify magickas, és spell absorptionos ruhadarabot, ha kevesled a manát, a varázslataidat jól megválasztva semmi gond nem lesz, akár a 300 is elegendõ lehet.

Pusztító spellekhez hozzáadva 1-2 másodperc paralyse-t jelentõsen növelhetõ a hatás, az illusion varázslatok többsége használható pusztításra is (költségesek, de hatékonyak) - jól kell válaszani <#wink>

Csacsi
najó, van még. mi is a spell absorption?

Csacsi
Még egy kérdés. Vannak olyan cuccok, oltárak, akármicsodák, amikkel permanensen tudom az inteligenciámat növelni. Cheat és mod nélkül?

Csacsi
Értem. Breton vagyok, The Mage csillagjeggyel. Akkor vagy fortif inteligence, meg fortifí magicka enchantokat kéne magamra aggatnom. Átlagosan mennyi mana kell mondjuk 20-as szinten, hogy ne nagyon legyek bajban?

Fantusz
Mana mennyiség az intelligencia duplája (100 intelligencia = 200 mana), plusz at esetleges faji tulajdonságokból, csillagjegybõl származó plusz.
(+ a mágiával, tárgyakkal magadra vett fortify magicka)

Egy Altronach csillagjegyû High Elfnek 100-as intelligenciával van 450 manája a többi fajnak csak kevesebb lehet.
A Dark Elf nem kap plusz manát, 100-as intelligenciával, Appentrice csillagjeggyel 300 a max + a magára szedett módosítók (tárgyak, varázslatok)

Tiszta mágusnak a High Elf, illetve a Breton a legjobb választás, 100, illetve 50 plusz manával indulnak

Fantusz
Dehogyis... a nyílvesszõ szúr <#crazya>

(különben meg a feltetthez hasonló kérdésekre nem lehet érdemben válaszolni - estleg 12-es Sneak-kal, 16-os blade skillel egy törrel lesbõl támadni...)

Csacsi
Sziasztok. Kimaxoltam az Inteligencet, és a Wisdomot, és 10-es szintre volt 300 Magickám. De azóta nem kaptam egy szem magickát sem. Már 17-es szinten vagyok, és még mindig 300. Valamit elrontottam?

A játékban nincs is szúrófegyver <#hehe>

(oké, tudom, blade 😊

ha brothethoodos vagy akko mennyé a fõhadiszállásra és van egy urge akitól tudsz venni egy varázslatot: 35sec láthatalanség! ezze le lehet rázni az õröket😄
Fantusz
Vérdíjnak semmi köze nincs ahoz, hogy milyen guildoknak vagy tagja, a Dark Brotherhood nem fizeti ki a bounty-t, legfeljebb, ha nem vagy elég ügyes még többet összeszedhetel a küldetéseik során.
A Tolvajcéh annyiból elõnyös, még bérgyilkosoknak is, hogy közremûködésükkel a vérdíjaktól meg lehet szabadulni.