The Elder Scrolls IV.: Oblivion
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Számtalanszor le lett írva, hogy a toronyba kívülrõl nem lehet bejutni, csak a kastélyon keresztül az alagútrendszeren, és nem kell kimenni a nyílt tengerre, hanem meg kell keresni a toronyhoz vezetõ utat, a barlangban kerll maradni végig, úgy jutol be a toronyba.
1.Kiválasztol egy fontos skillt, ami minorban van.
2.Megvárod a szintlépést, de nem alszol.
3.Elmész az oktatóhoz, tanulsz tõle 5 skillt.
4.Alszol (most lépel szintet)
5.Ugynazt a skillt fejleszet tolvább (esetleg ugyanannál az oktatónál) 5-el.
Nem tudom mennyire érthetõ, így két szintenként a kiválasztott skillhez tartozó attributera meglesz az 5 pont.
Van most egy 14-es szintû mágusom (páncélt nem visel), vele próbáltam ki ezt a szisztemát, miután az intelligenciát kimaxoltam.
Nem egy bivaly közelharcos, ami érthetõ valamelyest - a blade skillt, és a hozzá tartozó attributet (erõ) fejlesztem így
Az embereknek 10 fajtája van. Aki megérti a binális kódolást és aki nem. Think. Aim. Fire.
Nekem is fontos a role playing. Ez oblivionban a 4. karakterem. De mindig gyengének éreztem magam a késõbbi szinteken. Az elsõ 3 tapasztlatszerzésre volt jó. A mostanit igaz kicsit odafigyelve, de azért nem a játék élvezhetõségét rontva (értsd: Nem álltam be egy üres szobába és traineltem magamat) fejlesztettem, úgy hogy közben kalandoztam a nagyvilágban. És még így is futok bele olyan csatákba, ahol fel kell vennem a nyúlcipõt 😄
\"Előbb lesz meg a Juventusnak a harmadik csillag, mint a Milánói csapatoknak a második\" - Gianni Agnelli FORZA JUVE.
Biznisz elõtt megcsarmolom a partnert, s máris max áron veszi be a cuccaimat, meg az ideiglenesen 100%-ra emelkedett irántam táplált bizalma hatására minden információt megoszt, ha kell. <#hehe>#hehe>
Tényleg, ez elméletileg csalás, szerintetek?
A mágusbot választásnál meg a paralizálós staff nagy választás volt, ajánlom mindenkinek.
Amúgy nem semmi értékeket írtál le a karakterednek, az enyém nem fejlõdik ilyen hatékonyan, mondjuk nekem nem is lényeg. Csak a fíling, a fantasy, meg a role playing. <#hawaii>#hawaii>
Sztori szemle (http://sztoriszemle.wordpress.com)
aki nem tudná, Gray Fox küldije, thief guild, amikor egy varázslótól kell ellopni ezt a tárgyat, vagy nem is tudom mi ez 😊
Az embereknek 10 fajtája van. Aki megérti a binális kódolást és aki nem. Think. Aim. Fire.
Elõre is köszi!
\"Előbb lesz meg a Juventusnak a harmadik csillag, mint a Milánói csapatoknak a második\" - Gianni Agnelli FORZA JUVE.
A zöldeknél némi idõre fegyver, páncélt idézhetel magadra, a vörös szinûeknél kapsz egy tartós spellt (amig egy másiknál le nem cseréled).
Imperial Cityben sikerült eldugni picit az ingatlanközvetítõt, de a többi városban akarva-akaratlanul belebotlik az ember az eladó házak híreibe.
Fauntusz : Köszönök neked is mindent. Illetve mindenkinek aki segített. Biztos lesz még kérdésem, remélem nem zaklattalak titeket nagyon.
A Haxnor által javasolt Rune Stone-k is szóba jöhetnek.
20-as szint fölött már nem elsõsorban az alacsony personality, mercantile skill a legnagyobb gond a kereskedõkkel, hanem, hogy egyszerûen kevés a pénzük, értékes tárgyakat csak elkótyavetyélni lehet náluk.
Oké. Akkor bármilyen Fortify Skill varázslatot honnan fogook szerezni mod nékül ezt nem tudom, pedig tudom, hogy lehet, mert az elõzõ karakteremnél már ott volt a listába. Majd lehet megnézem milyen spelleket tudott...és mindet megszerzem 😄
Ráteszed egy gyorsbillentyûre és csak egy kattintás, máris tudod feltölteni a mágikus fegyvereidet.
A lélkkövek csak egyetlen leket tudnak befogadni, felhasználáskor megsemmisülnek, ezzel szemben az Azura Star örökéletû (ha el nem hagyod, el nem adod), számtalanszor felhasználható lélekkõ.
Tûzre érzékeny ellenfeleknél ne eröltesd a fire demaget még weaknessel sem, valamelyik másik (shock, frost) sokkal hatékonyabb - és viszont.
Nem kell kifejezetten fortify mercantile varázslatot szerezned, elég, ha bármilyen fortify skilled van a többire is megkapod a lehetõséget (ki kell választanod a listából), no és kell a fortify attribute is.
(jah, és nem akarlak bevinni az erdõbe, próbáld ki a leírt varázslatot, ha gondolod,mennyire vagy megelégedve vele, s alakíts rajta kedved szerint, ha gyengének találod - egy visszatöltés nem nagy dolog)
és hogy tudok hozzá jutni fortifí skill varázslathoz, hogy bele tudjam rakni a spellembe, mert akarok csinálni, egy olyan varázslatot, ami megnöveli a persoanlitym 100-ra, meg a mercantile-t 100-ra, és charmot is 100-ra kb 3 sec-ig, és így könnyebben tudnék üzetelni 😄
Gondolom aki immunis a tûzre, annak inkább csináljak ugyanolyat amit leírtál, csak inkább shoc damage-el, és weakness to shockal.
Bocsi, hogy ennyit kérdezek, de a segítségeid nagyban befolyásolják, hogy ilyen jól haladok a karakteremmel, de azért ettõl függetlenül mégis "ismeretlen" a világ.
A linken meg tudod nézni, kinél, milyen spellek vásárolhatóak, de ha már bejutottál az egyetemre elég az alap, abból már saját magad kénye-kedvére tudod alakítgatni a varázslatokat.
Oltárnál csak olyan spelleket tudsz készíteni, aminek ismered az alapját, és képes vagy használni is, (gondolom ezért nem tudsz fortify skillt készíteni).
Nem engedi az oltár olyan varázslatok kreálását sem (mivel nem tudod használni), amelyek magasabbak a képzettségednél - pl. expert illusion skillel nem csinálhatsz master fokozatú illusion spellt.
Koktéloknál mindíg a legerõsebb összetevõ határozza meg, hogy a varázslat melyik osztályba kerül.
Véeleményem az, hogy érdemesebb olyan spelleket használni, amelyek bár alacsonyabb hatásfokkal birnak, de marad utánnuk mana-tartalék.
Blama az, ha egy hatalmas pusztító spell elõl ellép, kitér az ellen, s ott állsz mana nélkül...
Kedvenc varázslatom :
(touch) weakness to fire 100%, 3 sec + demage fire 50 1 sec + drain healt 100, 3 sec + paralyse 1 sec
A demage értéket skilltõl, manától függõen lehet emelni kb 70-es értékig, drain healt 100-al csökkenti az életerõt 3 másodpercig, parlyse értéket próbáltam 2-3 másodpercre emelni, de fölösleges, ott fekszik elõtted, vagy megütöd, vagy amikor áll fel ismét rányomod a spellt, weakness az ismétléskor még hat.
Oblivion-lakó lények többsége immunis a tûzre, de érzékeny a villámra
Storm Atronach kivétel, immunis a villámra, közel menni sem érdemes hozzá egy távolsági jeges-koktéllal szoktam kínálgatni.
Amennyiben a birtokodban van az Azura Star (Martinnak nem azt kell odadani!) érdemes lehet még néhány varázslatodhoz hozzzácstolni 5 másodperc Soul Trap-ot, s nem lesz gondod a mágikus fegyverek feltöltésével.
Varázslóknak egy Mágustorony a jussuk valahol Bruma környékén,
tolvajoknak Anvil alatt egy egész barlangrendszer,
a vámpírokat kiköltöztették a pusztába,
harcosokról picit megfeleldkeztek anno, de kárpótlásul ma már õk akár egy egész kastélyt birtokolhatnak Chorror közelében.
Természetesen bármelyik, vagy akár az összes objektumot igénybe lehet venni, feltéve, ha a modok bent vannak a játékban
Anvili házikó: az nekem is célom, hogy megszerezzem, nagyon tetszik Anvil, a ház problémájával meg majd valahogy... ööö... elbánok.
Legpusztítóbbak a weakness+demage+drain+paralyse combók egy jó karddal megsegítve
Sokat próbáltam az összes lényt és szerintem a Daedroth a legjobb summon, elõremegy így eltereli rólad a figyelmet, sok élete van, tudja sebezni a szellem lényeket és egyedül is le tudja verni az ellent. <#eljen>#eljen>
Szintlépéskor akkor tudol 5 pontot tenni valamelyik attributera, ha a hozzá tartozó skillek összesen legalább 10-el emelkedtek.
Anvilban is van egy eladó házikó, azt be sem kell rendezni, vannak benne bútotok (meg mások is)<#nyes>#nyes>
A házvásárlást nem kapkodtad el, Imperial Cityben a 2000 aranyas kalyibát 2.-3. szinten már meg lehet venni, nekem valahogy az a legszimpatikusabb házikó <#wink>#wink>
Str : 85
Int : 100
Will : 100
Agility : 60
Speed : 77
Endurance :88
Personality : 40
Luck : 50
Ami 100-as heavy armor, blade, conjuration, destruction, az armorerem fejlesztem, és majd lassan a blockot is, csak eddig nem volt rá szükségem. Inkább ellépegettem a csapások elõl, de majd most inkább blokkolok.
Ahol több erõs ellenfél van egy command spell valamelyikre, plusz a dremora lord (ehhez kell kb 400 mana)
Az alapvetõ kérdés nálad, hogy miben vagy gyenge?
Battlemages-ként valószinûleg megoldódnak a gondjaid, ha lesz egy teljes deadric páncél rajtad, de azt valahogy meg kell szerezni.
A tegnap beírt adatokból az endurance kevés 20-as szint körül már 100-as kitartás érték illene egy csatamágunhoz.
(heavy armor skilled már maxon, esetleg a block és az armorer amivel fejlesztheted)
Dremora lord, Deadroth, Clannfear mennek elõre ezzel valamelyest védenek (õket támadják) a varázsolgatós summonok viszont hátrálnak, s elég gyenge spelleket használnak.
A kvatchi kapunál lehet igazából letesztelni a karaktert, ott van a játék egyik legkerményebb csatája (másik Brumánál lesz).